bObles skildpadde – Testfamilien
bObles krokodille

bObles skildpadde

Vores tester Helene har testet bObles skildpadden sammen med sine drenge.

IMG_0856

Dette skriver bObles selv om skildpadden:

“Skildpadden kan bruges som er et fantastisk supplement til bObles? andre tumlemøbler, men kan også sagtens fungere alene, som balancebræt, skammel, vippe, trædesten – kun fantasien sætter grænser. Skal vi lege “Jorden er giftig”, eller “ø-hop”? bObles Skilpadde har en stor flade og en buet bund, hvilket fordrer en masse motorisk udviklende lege. Barnet kan stå, gå, ligge eller sidde på Skilpadden, alt imens kroppens balancepunkt bliver udfordret og stimuleret på bedste vis.”

Helene fortæller:

“Vi har testet bObles skildpadden, som allerede var en del af vores samling. Vores udgave er én af de første farver, som den blev lavet i, som var en limited edition ? blå striber med grøn bund. Pt. fås den i farverne blå, lilla og jade striber i bObles egen webshop alle udgaver til 599,- kr. Den måler: H 11,5 cm og Ø 37,5 cm.

Wilbert på 3 år er vores primære tester af bObles, da han bruger bObles på flest forskellige og mest spontane måder, men hans storebrødre på 8 og 11 år kan også godt li? at udfordre kroppen med de åbenlyse motoriske udfordringer, der generelt er i bObles produkterne. Vi fik første bObles produkt i familien for ca. 8 år siden, en elefant, som jeg varmt kan anbefale som første anskaffelse, da den har så mange forskellige funktioner. Læs mere om den i ?elefanttesten?.

Da jeg tager skildpadden frem finder Wilbert straks legetøj frem og begynder at bruge skildpadden som bakke for biler og bus. Flere gange kravler han henover den, men er mest optaget af legetøjet frem for skildpadden. Jeg vælger at tage hele vores lille samling frem, og han kører under elefanten som en bro og fortsætter med at køre på kryds og tværs af det nye bObles landskab. Han er godt beskæftiget i lang tid med biler i hænderne.

IMG_9961

bObles er jo kendt som motorisk legeredskab, så en anden dag sætter jeg mig for, at skildpadden skal testes som dette. Jeg viser Wilbert skildpadden, men det har ikke den store interesse. Han ser ikke fidusen i at stå på den som en høj, og han kan ikke selv finde balancen på den som vippebræt. Jeg vælger at finde resten af vores bObles frem og lave en ?Jorden er giftig?-bane. Her fungerer skildpadden som trædesten for Wilbert, og nu er den interessant. Wilbert har mig helst i hånden, når han går mellem bObles-dyrene, men tager også selv nogle ture, hvor han helst kravler gennem banen. Det er god leg. Senere stabler han samlingen og får en masse tid til at gå med at flytte på dem. Han bliver automatisk udfordret motorisk, fordi dyrene lander forskelligt og dermed vipper. Det er sjovt, at nogle af dem er uforudsigelige og udfordrende at flytte rundt på.

IMG_0860

En anden aften går han i gang med at stable alle dyrene til et tårn og vælter det til stor begejstring for ham selv. Heldigvis behøver vi ikke være bekymrede for skader på hverken ham eller dyrene, da de er lavet i fast EVA-skum, som samtidig er forholdsvist let og blødt at røre ved. Den leg gentages ofte.

IMG_0916

Frederik på 8 år elsker at udfordre kroppen motorisk og er dygtig til det. Han finder hurtigt balancen på skildpadden og synes, at den er lidt kedelig, fordi han så nemt kan få den i balance. Jeg beder ham om at sætte fødderne helt ud til kanten, og så er der en smule mere udfordring. Frederik udfordres bedre af fx elefanten, og i kombination med flere bObles dyr, hvor fart gennem banen er med til at udfordre legen med skildpadden.

IMG_0871 IMG_0877

Når jeg kigger på bObles dyrene efter længere tids brug, synes jeg, at de har mange mærker af tænder, kradsmærker, legekøkkenredskaber mm. Det er jeg ikke så vild med, men det har ingen funktionsforskel, og på afstand ser dyrene stadig indbydende ud i de glade farver og striber. Disse mærker er skildpadden også præget af, trods det at den, da jeg købte den brugt, havde meget få mærker. Flere gange har de også været med i badekaret. De tåler vand og er sjove at have flydende og tumle med i vandet.

IMG_0858

Jeg kan godt li?, at det ser godt og harmonisk ud, uanset hvilke farvenuancer af bObles man køber. Vi har tre drenge, og har derfor blå, jade, grøn og lime nuancer, og det ser skønt ud. Det har også noget at sige, når man ofte skal se på bObles i stuen, i køkkenet, på badeværelset osv. og ikke kun på børneværelset.

IMG_0879

Alle vores tests på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Lege/Nytteværdi: Skildpadden er et godt element i en samling af bObles, men jeg vil ikke anbefale det til de 0-3 årige, da de får for lidt glæde af den. For mig at se er den ideelle målgruppe 4-8-årige, og bruges bedst som en del af en samling til de 1-12 (?25?.) årige. Jeg kan jo også sagtens selv bruge den som balancebræt. Skildpadden styrker helt klart motorikken ? især balancen. Flotte farver til børneværelset og hjemmet. GOD

Holdbarhed/kvalitet: Bobles skildpadden har en fantastik holdbarhed, og bliver den snavset, kan den let tørres af med en våd klud. Ved leg bliver den dog nemt statisk og tiltrækker meget støv, fnuller og hår. Det er lidt irriterende, og kan nemmest fjernes med en fnugrulle. De er produceret i EVA skum og testet til børn. EVA skum får nemt mindre mærker, men det opvejes af, at EVA skum netop gør den til et solidt og behageligt legeredskab for barnet, og den holder også til voksnes brug. Der er mange timers leg i skildpadden på mange forskellige måder. Holdbarhed og kvalitet får ratingen: MEGET GOD

Pris: bObles skildpadden koster 599,- kr. Det er i min verden mange penge, men med den lange levetid og flere funktioner, må man gøre op med sig selv, om det ikke netop er en god investering i leg og motorik. Jeg søger for det meste efter rabatter og tilbud, når jeg ønsker at købe bObles. Det forekommer pga. den store popularitet dog ikke så ofte, men man kan være heldig. Ellers sætter jeg det på ønskelisten til jul og fødselsdage, for det er sjovt og lækkert at have en stor motorikbane (men de fylder også, jo flere man har?) I forhold til de andre bObles dyr, som vi har haft mere glæde af og som også træner balancen, må jeg samlet set rate skildpadden MIDDEL.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

bObles krokodille