Viskestykker – Testfamilien
Sengetøj fra FABELAB

Viskestykker

5 testfamilier har testet viskestykker fra Manostiles. 

Dots design findes i fire varianter: sort/hvid, grå/hvid, støvet blå/hvid, støvet gul/hvid; de to sidstnævnte i anden variant af Dots printet.

Mål: 50×70
Materiale: 100 % Økologisk bomuld

Helene fortæller:

Jeg har testet et sæt a? 2 ens stk. i Dots design sort/hvid, 119,- kr. for sættet.

17 manostiles HB

?Viskestykkerne var fint pakket ind, men straks tænkte jeg på, hvor irriterende mange nye viskestykker er, fordi de ikke kan tørre af som et viskestykke først og fremmest skal kunne. I pakken lå en vejledning om at vaske dem med eddike i vaskemaskinen. En veninde anbefalede samtidig at sætte dem 24 timer i vand først, så jeg gjorde begge dele. Viskestykkerne er i et fint grafisk design, som passer rigtig godt ind i vores stil – enkelt og ikke alt for ?opmærksomhedskrævende? i udtrykket. Dejligt pift til køkkenet; ikke for kedeligt og ikke for iøjnefaldende. Viskestykkerne blev vasket og tørretumblet, og spændt begyndte jeg at tørre. Hurra, det tørrede faktisk rigtig fint allerede efter første vask, og det trods en blød og tynd kvalitet. Hovedfunktionen var opfyldt! Tak!?

19 manostiles HB

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD

Holdbarhed: GOD (Jeg ved ikke, hvordan det holder på sigt, men har gjort det godt i en måned hos os.)

Pris: GOD/MIDDEL – ikke helt billigt, og heller ikke dyrt i forhold til viskestykker, der koster 129,-/stk., men samtidig økologisk og dermed miljøbevidst.

Kvalitet: MEGET GOD i forhold til funktionen og design, men MIDDEL i forhold til små detaljer som at printet ikke sidder helt i midten på viskestykket (2 cm. til kant i den ene side og 6 cm. i den anden side), og på det ene viskestykke er to af prikkerne i printet tværet en lille smule ud. Ellers er printet skarpt og fint. Jeg er dog ret sikker på, at jeg ville få viskestykket byttet, hvis jeg reklamerede printfejlen, for jeg har oplevet super service fra Manostiles, men fejlen er så lille, at den ikke ses ved almindelig brug.

Christina fortsætter:

“Jeg fik to hvide viskestykker med smukt gråt mønster. Viskestykkerne matcher mange af Manostiles? andre produkter. De er lavet i 100 % økologisk bomuld. De er lidt større en almindelige viskestykker; eller i hvert fald større end de andre, jeg har. 50 x 70 cm. Nytteværdi: God. De pynter i køkkenet, og jo flere gange de bliver vasket, jo bedre tørrer de også. Efter første vask tørrede de ok, men jeg var ikke helt tilfreds. Her efter anden vask er de allerede blevet bedre. Jeg har vasket dem og tørret dem i tørretumbler. Holdbarhed/kvalitet: Meget god. Jeg kan godt lide, at kvaliteten er 100 % økologisk, og ud fra den korte periode, jeg har brugt mine, er de stadig pæne. De er pæne efter vask, har ikke mistet farve og farverne er ikke gået ind i hinanden. Så det er et meget stort plus. De har en fin tykkelse, er ikke kraftige og de er behagelige at tørre af med. Pris: Meget god. De koster 119 kr. for to stk., og der er ikke gået på kompromis med kvaliteten, heraf karakteren.”

IMG_5398

Medina fortæller:

?Vi har for nylig testet viskestykker i rigtig fint skandinavisk design. Hos os har vi ikke så mange designting i hjemmet, så jeg var meget spændt på at modtage pakken fra Manostiles. Smilet var bredt, da pakken blev åbnet og indeholdt et håndskrevet vasketip.

image-1

Viskestykkerne overraskede positivt, da stoffet er 100% økologisk bomuld. Materialet er ret kraftigt og samtidig meget blødt. Det er skønt at prøve lidt anderledes end de ternede kokkeviskestykker, som vi er vant til. Ulempen i vores hjem er helt sikkert, at vi ikke er særlig gode til at ?passe på?, hvad vi bruger viskestykkerne til. Dvs. der er hurtigt risiko for, at viskestykket bliver udsat for kaffe, juice eller lignende, som pletter. Viskestykkerne har umiddelbart en bedre sugeevne end dem, vi normalt har, men ser desværre også hurtigt lidt krøllede ud, da de ikke falder så tungt.?

image-2

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – ingen kan vist undvære viskestykker; heller ikke i et hjem med opvaskemaskine.

Holdbarhed: GOD – at jeg ikke har givet top-rating skyldes, at jeg tror, at uanset hvor påpasselig, man er, vil det være svært at holde dem hvide længe ?-og én af funktionerne ved netop disse viskestykker er ligeledes udsmykning/design.

Pris: GOD – to viskestykker koster kr. 119,- Det kan godt klares billigere, men disse er af høj kvalitet.

Kvalitet: MEGET GOD – kvaliteten ved disse imponerer mig langt mere end designet, og det er genialt, at der er tale om 100% økologisk bomuld. Så kan man med god samvittighed tørre de ting af, som man bagefter skal spise eller drikke af.

Jeannie fortsætter:

?Jeg var spændt på at komme i gang med at prøve disse viskestykker, da jeg ofte synes, at viskestykker enten tørrer rigtig dårligt, eller også mangler der en hank. Jeg må indrømme, at da jeg pakkede viskestykkerne ud af pakken, tænkte jeg: ?Ork, de virker glatte, så de tørrer sikkert dårligt.? Jeg ved godt, at det hedder sig, at man skal vaske dem før brug. Men jeg kunne simpelthen ikke vente med at prøve dem, så jeg tog det ene i brug med det samme. Og jeg må sige, at det bare tørrede rigtig godt, så der blev jeg overrasket. Der er også en hank i, så man kan hænge det op, hvilket jeg synes er lækkert.

IMG_5779

Jeg synes, at designet er superflot og meget stilfuldt; dog er de lidt sarte, så jeg har vasket dem et par gange, men selv efter mange vaske er de stadig rigtig flotte samtidig med, at de er bløde.?

Nytteværdi: MEGET GOD – i næsten alle hjem bruges der viskestykker, og jeg synes da, at det er vigtigt, at det er nogle gode viskestykker, så man ikke skal stå og blive irriteret over, at de f.eks. tørrer dårligt. Så disse viskestykker kan jeg stærkt anbefale.

Holdbarhed: MEGET GOD – selv efter mange vaske tørrer det stadig godt, og farverne holder.

Pris: MEGET GOD – 119,-, hvilket jeg synes er fair, da du får to for denne pris.

Kvalitet: MEGET GOD – syninger og alle detaljer virker til at være rigtig godt lavet. Det er lækkert blødt, og så er det økologisk bomuld.

Pernille afslutter:

“Vi har testet to smarte viskestykker fra Manostiles

Billede 1

Viskestykkerne blev lagt i eddike og vasket inden brug. Rådet om eddike er for at bevare farverne.

De er efterfølgende blevet hængt i køkkenet, hvor de pynter ud over at være praktiske.

Billede 2

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – viskestykkerne er dejlig enkle.
Kvalitet: GOD – viskestykkerne bevarer formen efter vask.
Pris: GOD – den stemmer godt overens med de produkter, man får.
Holdbarhed: GOD – Viskestykkerne er stadig bløde efter vask.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sengetøj fra FABELAB