Matas Kids – Testfamilien
Matas Natur

Matas Kids

Vores tester Tine har testet en plejeserie fra Matas Kids.

DSC_0013

Tine fortæller:

?Hvem kender ikke Matas? Jeg er selv vokset op med deres striber, men alligevel er mine børn ikke blevet introduceret til deres produkter før nu. Og hvorfor er de så ikke det? Anton på 26 mdr. har hele sit liv haft sart hud, og jeg har derfor været meget opmærksom på ikke at vaske eller smøre ham ind i produkter, der ikke er mærket med Astma- og Allergiforbundets blå krans – og det er Matas? Kids-serie ikke. De har Svanemærket, hvilket jo siger noget om produktets miljøbelastning, men de er ikke mærket med den blå krans. Hvorfor ved jeg ikke, men det er noget, jeg som mor går meget op i, når nu jeg har et barn, som slår ud af ingenting. Matas skriver dog selv, at produkterne er uden parfume, farvestoffer og parabener, så de burde jo være gode nok! Når det så er sagt, så kan Kids-serien også det, den skal, og ud over den manglende allergimærkning, så er de et godt køb til prisen.

Sofia på 3½ år elsker deres balsamspray. Hun hyler bare ved tanken om at blive friseret, så balsamsprayen har reddet os mange gange. Den er dejlig nem at spraye i håret, og gør det faktisk lettere at rede det krøllede pigehår ud. Vi bruger den både i vådt og tørt hår, og begge dele med lige godt resultat. Hos os hedder den prinsessespray, for Sofia synes, man får rigtig fint prinsessehår af den 🙂 Vi har den liggende i svømmetasken, for håret kan filtre rigtigt meget efter en lang tur i svømmehallen.

IMG_0021

Matas Kids Skumbad og Hår & Body Shampoo bruger vi i badekarret. Mine unger er vilde med skumbad, og de kan snildt tømme en halv flaske skumbad ud i badekarret, hvis jeg bare er det mindste uopmærksom. Skumbad er ikke specielt sæbeagtig i duften, og det er faktisk dejligt, da jeg tit synes, at badeprodukter til børn lugter for meget af slik. Men denne er ret neutral i duften. Den lever dog op til sit navn, og laver masser af skumbobler i badet. Hår & Body shampoo er også ret neutral i duften og skummer fint op, når man vasker hår eller krop.

IMG_0037

Matas Kids er selvfølgelig målrettet børn, og det ses tydeligt på emballagen. Flaskerne har en klar, blå farve, teksten er skrevet med forskellige, farvede bogstaver, og der er en lille, sød sæl på emballagen.?

Alle vores tests på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: Meget god – alle har jo brug for at blive vasket og redt, og derfor kan denne type produkter ikke undværes i en børnefamilie.

Holdbarhed: Middel – skumbad og Hår & Body Shampoo er udstyret med et ret stort hul, og det gør faktisk, at der kommer meget ud, hvis ungerne selv trykker. Jeg ville ønske, at hullet var lidt mindre, eller at det måske var udstyret med flapper, ligesom nogle ketchupflasker er. Altså så det ikke bare løber ud, når man vender flasken på hovedet, men at man skal trykke til for at få noget ud.

Pris: God – normalprisen ligger lige omkring 25-30 kr., og det er en meget fair pris. Dog ville jeg gerne give et par kroner mere for at produkterne blev mærket med den blå krans fra Astma- og Allergiforbundet.

Kvalitet: Middel – jeg vælger at give middel pga. den manglende Astma- og Allergimærkning, men hvis man ser bort fra det, så er kvaliteten i top. Det, der trækker op hos mig er helt klart, at produkterne er uden parfumer, farvestoffer og allergener. Ikke noget, jeg som mor har lyst til at bade mine børn i!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Matas Natur