Babybjörn skråstol – Testfamilien
Änglamark

Babybjörn skråstol

Vores tester Tine har sammen med sin søn Oliver på 3 måneder testet Balance Soft skråstol fra BabyBjörn.

Tine fortæller:

“Jeg havde egentlig ikke forestillet mig, at vi havde behovet for en skråstol – i hvert fald ikke allerede. Mulighederne for brug af skråstol med en nyfødt kendte jeg simpelthen ikke. Men jeg kan allerede nu afsløre, at jeg i den grad blev overrasket – positivt!

Skærmbillede 2015-09-08 kl. 13.14.57

Førstehånsindtrykket var GODT! Produktet leveres samlet, hvilket er et stort plus hos en nybagt mor med ti tommelfingre og alt for få timer i døgnet – den var klar til brug med det samme! Stoffet virkede superlækkert, blødt og med god ventilation! Mit farveforskrækkede hoved blev glad, da jeg så farven, for den er flot og afdæmpet. Dog er jeg lidt ?ked? af det brede, sorte plasticstykke på foden foran på stolen, men må efter megen undersøgelse af stolen nok konstatere, at det er nødvendigt for at holde stolen stående. Og det er vist heller ikke så slemt, som jeg gør det til i mit hoved.

Skærmbillede 2015-09-08 kl. 13.15.10

En skråstol er et stakkels, udskældt produkt, der ikke vandt den store begejstring hos min sundhedsplejerske, da hun var på besøg. Børn må ikke sidde ret længe ad gangen i en skråstol, og da slet ikke før 8 uger (åbenbart). Det er klart for alle, at man ikke skal lade barnet sidde mange timer hver dag. Det giver dog helt sig selv her, da Oliver – som med alt andet – mister interessen efter maks. 20 minutter. Stolen er udviklet i samarbejde med børnelæger, hvilket varmer mit moderhjerte. Den er ergonomisk korrekt for barnets nakke, ryg og hoved, og det er også tydeligt, at den støtter godt, når Oliver sidder i den. Og vi vovede altså pelsen og brugte den allerede, fra Oliver var 4 uger.

Stolen har tre indstillingsmuligheder i højden. Den er nem at indstille og kan også indstilles uden problemer, mens barnet sidder i stolen. Den kan ligge helt ned og også sættes næsten helt op. Da vi tog stolen i brug tidligt, brugte vi den i starten primært liggende og kun til nøds i mere oprejst position. Med til nøds mener jeg, når drengen pure nægtede at ligge ned – hans nysgerrighed har gjort, at vi trodsede anbefalingerne og lod ham sidde oprejst i kortere tid til hans store fornøjelse.

Skærmbillede 2015-09-08 kl. 13.15.26

Skærmbillede 2015-09-08 kl. 13.15.36

Stoffet i stolen er utrolig lækkert. Da vi først tog stolen i brug, bragede solen ned over Danmark, og temperaturen lå solidt over 25 grader. Uudholdeligt for en baby, der i forvejen er varm. Vi satte Oliver kun iført ble i stolen, og han blev helt salig. Meshet i stoffet gør, at der er god ventilation, når barnet sidder i stolen, og det tynde stof former sig så fint om barnets ryg og numse. Desuden har det været nemt for Oliver selv at vippe lidt i stolen, hvilket har givet ham en god ro, og jeg er sikker på, at den derfor er med til at udvikle både hans motorik og balance.

Stolen har været guld værd herhjemme, når jeg blandt andet har skullet gøre mig klar til at komme ud ad døren. Det har været nemt for Oliver at følge mig, og vi har bedre kunnet holde kontakt frem for, når han har ligget fladt ned.

Vi har også testet trælegetøj, der kan fastsættes på stolen. Lækker kvalitet, der er fri for alle de stoffer, vi forældre gerne vil være foruden. Den er supernem at tage af og på. Desværre gjorde farverne på legetøjet den farveforskrækkede mor ør i knolden, og vi har primært stillet vores aktivitetsstativ hen foran stolen til STOR begejstring for Oliver.

Skærmbillede 2015-09-08 kl. 13.15.48

Vi har endnu ikke haft stolen med uden for hjemmet, men skulle det blive aktuelt, kan den uden problemer klappes helt sammen, og er derfor nem at tage med.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD. Stolen kan bruges fra nyfødt og kan senere laves om til en stol, når barnet er stort nok til selv at kunne gå rundt. Vi har brugt stolen meget, fordi Oliver er yderst nysgerrig og har været glad for at komme ?op? at kigge. Desuden giver de tre indstillinghøjder mange forskellige brugsmuligheder.

Holdbarhed: MEGET GOD. Vi har brugt den dagligt i en 2 måneders tid, og har ikke mærket nogen forringelse af produktet. Den virker robust.

Pris: GOD. Stolen koster 1249,- og er i dén grad penge værd! Jeg har hos bekendte afprøvet billigere alternativer, og jeg synes bestemt, at BabyBjörns er bedst. Jeg mener ikke, at man skal gå på kompromis med en skråstol, da det er vigtigt, at stolen er udviklet korrekt og ergonomisk i forhold til barnet. Og her følger pris og kvalitet hinanden.

Kvalitet: MEGET GOD. Stoffet er ØKO-tex certificeret, og stolen er udviklet i samarbejde med børnelæger. Stoffets materiale er lækkert og blødt, og kvaliteten mærkes tydeligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Änglamark