Nomi Highchair – Testfamilien
Nomi - by evomove.com

Nomi Highchair

Vores gæstetester Krea-Pernille har testet Nomi Highchair fra Evomove.

image12-4

Produktinformation fra Evomove.com:

  • Én stol, der kan bruges fra spæd til teenager
  • Udskiftelige sidde-/liggeelementer til børn i forskellige aldre
  • Trinløs regulering uden brug af værktøj
  • Siddedybden tilpasses automatisk
  • Sædets form og struktur modvirker, at barnet glider frem
  • Ryggens udformning giver ryg- og armstøtte
  • Størrelse og struktur på fodstøtten giver et godt fodfæste
  • Foddup stimulerer og giver urolige fødder et sted at holde frikvarter
  • Børn kan selv skubbe stolen ind til bordet og sætte sig op pga. den åbne form
  • Afrundede former giver komfort
  • Hjul bagtil mindsker risikoen for bagovertilt
  • Vejer under 5 kg
  • Ophængsfunktion
  • Nem af rengøre med våd klud
  • Alle materialer er bæredygtige og genanvendelige

Pernille fortæller:

?Vi har været så heldige at teste en Nomi børnehøjstol i farven ?Pale pink? med en stamme I hvidolieret eg. Prisen for Nomi starter ved 1499,- på www.evomove.com

Stolens plastdele findes i 7 forskellige farver ? hvid, sort, lime, blå, koral rød, brun og lyserød ? og 5 forskellige træfarver/sorter.

Du designer altså din helt egen højstol og får dermed en stol, som matcher dit hjem. Det er da ?win win? :)

Nomi-stolen er udviklet af danske Evomove i samarbejde med den verdenskendte designer Peter Opsvik, som også tegnede klassikeren ?Tripp Trapp? tilbage i 1972. Jeg tager hatten mange gange af for Peter Opsvik og co :)

Stolen er testet af Alba Viola på 5 år, og vi har derfor testet ?børnehøjstolen? uden bøjle eller babyindsats.

FullSizeRender-31

Stolen ankom i en stor kasse pakket rigtig godt og forsvarligt ind. Da vi åbner den, er vi rigtig lettede over, at stolen kun har få dele, som skal samles, hvilket vi klarer på under 5 minutter.. fedt! Det skal nævnes, at der er vedlagt en rigtig god bruger/samlevejledning, som enhver kan forstå. Der findes også en rigtig fin samlevideo på Evomoves hjemmeside, se mere her.

Stolen har den perfekte lyserøde farve; præcis som vi ønskede den, da vi bestilte. Stammen er smuk med en let årestruktur ? den er et sandt kunstværk i sig selv, hvis du spørger du mig :)

Stolen oser af kvalitet og god funktionalitet, og dette er også præcis, hvad vi har oplevet i vores testperiode af stolen.

IMG_8348

Ryglænet er af hård plast, formet meget åbent og ergonomisk korrekt. Det er nemt for Alba Viola at komme ud og ind af stolen pga. den gode, runde form. Der er afrundede kanter på ryglænet, og jeg oplever, at barnets bevægelighed bestemt har været i høj prioritet, da Nomi-højstolen blev designet. Ydermere er det lavet sådan, at barnet kan hvile underarmene på ryglænet.

IMG_8347-2

Sædet er stort; så stort, at selv en voksen rumpe sidder ganske fint på den ;) Sædet er også afrundet således, at der ikke er nogle skarpe kanter, som giver de små ben tryk eller mærker på undersiden af lårene. Sædet har den enormt gode funktion, at det kan justeres i præcis den position, som dit barn har brug for. Der er ikke lavet huller eller ligende, som vi kender fra mange andre højstole. På Nomi-højstolen er der i stedet en lang rille, således at sædet kan spændes fast præcis, hvor den passer bedst. Dette gøres i øvrigt meget nemt uden brug af værktøj!

image8-5

Under sædet er der også en smart funktion, nemlig to små sorte ?gummidutter?, som er der af en hel særlig og smart grund. Stolen kan nemlig hænges op på kanten af bordpladen, når du f.eks skal gøre rent. Stolen hænger stabilt, og gummidutterne forhindrer stolen i at glide, og beskytter også dit bord således, at det ikke ridses af stolen og omvendt.

image3-12

Fodpladen/støttepladen er stor; større end sædet, og dette gør det nemt for barnet at komme op i stolen uden hjælp. Ligesom med sædet, justeres fodpladen også nemt i den samme rille, og pladen kan placeres præcis, hvor det er bedst for barnet.

image12-4

Under fodpladen er der i øvrigt en smart funktion, hvor værktøjet, man bruger til at samle stolen med, kan opbevares. Dette finder jeg yderst praktisk, da jeg er en rigtig klovn til at holde styr på den slags ;)

Stammen er ikke bare kunsterisk smuk. Dens form gør det også muligt at justere sæde, ryg og fodplade præcis efter barnets behov, samtidig, at siddedybden indstilles automatisk og sikrer en ergonomisk korrekt stilling.

image10-5

Benene på stolen er ligesom ryg, sæde og fodplade afrundede i formen, således at man ikke slår sig synderligt, hvis man banker mod dem. Stolens ben er formet, så stolen kan ikke tippe bagover. ?ENDELIG KOM DEN?, tænkte jeg! Har vi ikke alle den frygt med vores børn, når de kommer i ?vippealderen? ? Ydermere har stolen hjul bagpå. De sidder indeni i benet og er nærmest usynlige, fordi de har samme farve som stolens øvrige plastikdele. Disse hjul gør ikke bare stolen mere sikker mod at vælte, men også nemt for barnet at skubbe sig selv ud og ind til bordet, hvilket for en 5-årig stadig kan være en udfordring, så dette har vi virkelig bemærket og set som værende en sejr for Alba Viola. Ydermere kan barnet stå på forpladen, uden man skal frygte, at stolen tipper. De brede ben gør det nemlig nærmest umuligt, at stolen kan tippe. Jeg elsker sikkerheden, de ben giver stolen. Den er stabil pga benene, og så kan jeg sagtens leve med, at de ser en kende store ud ved første øjekast. Nu elsker jeg nemlig benene :)

image6-9

Vi har testet Nomi uden bøjle, som kan bruges til børn fra ca. 2 år og opefter. Alba Viola er som nævnt 5 år, og jeg kan se hende bruge stolen langt ud i fremtiden. Det er nemlig tydeligt, at hun sidder rigtig godt og ikke mindst korrekt i denne Nomi-højstol.

image15-3

Stolen er nem at gøre ren. Vi har tørret fladerne over med en hårdt opvredet klud med opvaskemiddel på, og der er ingen dumme revner, som man ikke kan komme i med kluden. Dette er virkelig også en fordel; specielt hvis man benytter den til et mindre barn, som sviner lidt ved middagsbordet ;)

Min vudering af produktet er altså, at den får 5 ud af 5 stjerner, både for designet, kvaliteten og for funktionaliteten! Jeg er VILD med alle de detaljer og meninger, der findes med denne Nomi-højstol.

Jeg elsker, at stolen er lavet til børn, og at der reelt er tænkt på børnenes ergonomi og bevægelighed, for ingen børn har da nogensinde siddet stille i en højstol? ;)

Denne stol spår jeg bliver ?det nye?, når forældre skal på ?babytingsindkøb?, og jeg mener bestemt, at prisen for denne stol er yderst god for en stol, som har alt, hvad man behøver fra baby til teenager.

Faktisk er jeg en kende ærgerlig over, at jeg ikke har en baby, eller snart skal have en ;) Kunne vildt godt tænke mig at have stolen til en baby, hvor jeg altid syntes, vi har manglet at kunne have baby siddende/liggende med til bords, når der skulle spises.

Jeg vil tilføje, at jeg faktisk synes, at Nomi-stolen er billig i forhold til, hvad man får. Det skal man aldrig klage over, men jeg synes, det er imponerende, at man kan lave en så flot, god og korrekt stol og sælge den i den prisklasse. Sådan noget gør mig både glad og tilfreds som tester af dette produkt.?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nomi - by evomove.com