Hvalens Sang – Testfamilien
Den Blå Planet

Hvalens Sang

En dag i efteråretsferien 2015, var vi så heldige, at vi hos testfamilien.dk var inviteret en tur i den Blå Planet for at se en ganske særlig teater forestilling, der spillede kun i denne uge.

image7

Det var teaterforestillingen om Hvalens Sang. Vi havde Anna og August med – begge på 7 år – og vil indrømme at vi var glade for at de to små brødre på 3 år ikke var taget med denne dag, da de ville have været lige små nok til at forstå netop denne forestilling. (den anbefalede alder er dog også 6-9 år).

Man kom ind i et særligt lokale hos den Blå Planet, hvor en stor udhulet pukkelhval udgjorde rammen for teaterscenen. Der var kun en enkelt skuespiller med i stykker, som både sang, fortalte og agerede “dukkefører”.

image2

Forstillingen handlede om en lille pige fra en hvalfangerlandsby, som bliver venner med en pukkelhval og ofte synger sammen med hvalen. En dag kan hun ikke høre hvalens sang, fordi hvalen er blevet syg og dårlig pga. al den forurening, som havet bliver udsat for.

image1

Det er en miljøkritisk fortælling, som bl.a. kritiserer menneskets sløsede omgang med plastik.

Jeg tror at ungerne på 7 år havde lidt svært ved at forstå, hvad det hele gik ud på. Men for os voksne, synes jeg at det var en sød og rammende historie – der lige minder en om, at der rent faktisk er et dyreliv, som vi også skal passe på derude.

Dette skriver Teatret OM selv om deres forestilling: “Hvalens Sang er en sanselig og underfundig rejse ind i bugen på en kæmpe pukkelhval, og en historie om venskab, hvaler og hvalsang – mødet med en pige, Pinocchio… og plastikaffald.

Forestillingen hylder venskabet, som en skat vi skal beskytte, og handler samtidig om menneskets ubetænksomhed, som gør livet farefuldt for havets dyr.

Du sidder inde i hvalens bug og får den finurlige fortælling med en intensitet og sanselighed, som kun opstår, når du er helt tæt på. Historien fortælles i et fint undersøisk univers akkompagneret af skyggebilleder, skuespil, sang, musik og havets mange lyde.

Hvalens sang er en nærværende, sjov og spændende forestilling for børn og barnlige sjæle.”

Efter forestillingen gik turen ud for at kigge på de mange flotte fisk i de kæmpemæssige akvarier. Altid en stor oplevelser, både for små og store.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den Blå Planet