LEGO City Dybhavs-helikopter – Testfamilien
Lego-display og Brick 1

LEGO City Dybhavs-helikopter

Dybhavs-helikopter 60093 vejl. pris 449,- kr., 7-12 år

Sættet beskrives af LEGO:

?Hjælp! Dybhavsudforskerne i ubåden bliver angrebet af en haj ? og de har brug for din hjælp! Spring ind i den seje dybhavs-helikopter, spin de kraftige rotorer, og drøn ud over havet med hæsblæsende fart! Når du når frem, skal du sænke kranspillet, fange ubåden med krogen, og flyve tilbage til land. En helt almindelig arbejdsdag for en ægte LEGO® City helikopterhelt! Tre minifigurer med tilbehør medfølger: ubådskaptajn, pilot og dykker.?

Læs mere om LEGO julefavoritten og se en kort video af fartøjerne her

Vores tester Helene har sammen med sønnen, Anton 12 år, testet LEGO CITY dybhavs-helikopter med ubåd.

Helene fortæller:

“Vi blev rigtig glade for muligheden for at teste LEGO for LEGO. Det er ret sejt at være med til at teste et så klassisk og gennemprøvet legetøj, som vi i min familie har haft glæde af siden starten af 70?erne. Jeg ved, at det er så længe, da vi stadig har brochurer fra dengang, der forklarer konceptet og ideen bag LEGO. I 80erne byggede jeg og mine søskende ofte med LEGO, og de seneste 12 år har vores egne børn haft glæde af LEGO-produkterne.

Hver af vores 3 drenge fik en alderssvarende pakke at teste.

Antons og Wilberts pakke kom sammen med posten, og der blev stor glæde i det lille hjem, da alle tre drenge kunne gå i gang med at bygge.

Pakken var fordelt på 3 instruktionshæfter og tog ca. 4 timer at bygge.

Anton tog tid en eftermiddag til at bygge ubåden sammen med sin lillebror på 3 år. Det var rigtig hyggeligt at høre dem snakke sammen og hjælpes ad undervejs. Dejligt med en tålmodig storebror, der forklarer, hvor der må trykkes, og hvad der skal blive liggende. Her var det en stor hjælp, at det var meget enkelt at samle den tilhørende haj, for så var lillebror optaget med den, mens Anton klarede skærene med små detaljer, der ikke var til at klare fælles.

En stor del af vores LEGO-tests har handlet rigtig meget om byggefællesskabet; at vi byggede sammen, både på samme figur, men også samtidig om bordet på hver sin ting, vendte tilbage senere, byggede lidt alene, så med mor, så med far, så med lillebror ? og på weekend var moster endda engageret i hyggen.

De to ældste drenge lægger størst vægt på udfordringen og hyggen ved at bygge figurerne, som det seje vedLEGO, hvor Anton synes, at legen bagefter ikke helt passer ind i hans univers med mindre én eller begge brødre leger med.

11H

Anton synes, at helikopteren er flot og meget lig ?den ægte vare? på detaljer og udseende. Rotorerne kan også dreje rigtig hurtigt og jævnt, så man får fornemmelsen af en ægte helikopter. Det seje ved sættet er helt klart, at ?himmel og hav? forenes. Man flyver rundt, men helikopteren har en krog med ?wire?, som kan nedsænke ubåden i vand, og pludselig udspiller ?historien? og legen sig under vand, hvor der dykkes og ledes efter skatte med fare for at møde en haj. Der er også god mulighed for leg med at laste helikopteren, der kan åbnes både for og bag.

Med sine 12 år og rimelig stor interesse i venskaber og gaming, er LEGO-bygning på én måde ikke så spændende mere, samtidig var han vildt glad for at opleve fællesskabet i at bygge og lege med LEGO med familien, for det er noget tid siden, at han sidst har bygget et stort sæt LEGO. Vi hyggede også med at snakke minder fx om dengang, da han blev 4 år og fik en LEGO CITY politiflyver og ville sove med den om natten, fordi han var så glad. Det varmede også storebrors hjerte at se, hvor stolt lillebror på knapt 4 år var over at få lov til at bære og lege med både ubåd og helikopter. Det har i det hele taget været rigtig sjovt at se, hvordan interessen for LEGO og udfordringerne er forskellige fra 3-9-12 år, men samtidig har en slags ?universel hyggeværdi?, når små og store børn, samt børn og voksne bygger sammen og både snakker om figurernes univers og minder om LEGO og meget andet, fordi man har tiden sammen.

Rigtig glædeligt julebyggeri til de mange familier, som kommer til at hygge i juledagene med at bygge LEGO-pakker sammen med deres børn eller børnebørn eller blot kan se til, mens børnene er dybt engagerede!

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD ? sættet er meget gennemtænkt og giver meget passende udfordring til en bred målgruppe og altså også en 12-årig, som er ældst i ?målgruppen?

Holdbarhed: MEGET GOD/GOD ? som med al anden LEGO kan det bruges i årevis og vaskes, hvis det bliver nødvendigt. Dette sæt har dog ?følsomme dele?, da fx helikopter-rotorerne og minifigurens svømmefødder nemt kan falde af, mens der leges.

Pris: GOD. Det er en fin pris for mange timers (års) leg.

Kvalitet: MEGET GOD ? se holdbarhed, og designet er LEGO CITYs velkendte univers med meget virkelighedsnær konstruktion og design. Lækre detaljer.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lego-display og Brick 1