Test af Kitchenfriend fra Køkkenkværnen – Testfamilien
TILBUD - SPAR EN MASSE PENGE!

Test af Kitchenfriend fra Køkkenkværnen

Indlægger indeholder skaermbillede-2018-04-16-kl-10-51-13-links, som er markeret med *

(Produkterne er sponsoreret med henblik på test – men det er testfamiliernes 100% ærlige meninger der kommer til udtryk i anmeldelsen).

To af vores testfamilier har testet en køkkenkværn* af mærket kitchenfriend fra http://www.kokkenkvarnen.dk

Maria fortæller:

Vi modtog en kasse med maskineriet, og havde igennem hele processen en rigtig god dialog med medarbejderne fra Køkkenkværnen, de er super søde, hjælpsomme og yderst engagerede.

Vi fik vores VVSér til at tilslutte kværnen i forbindelse med vores køkken blev monteret, men man må gerne montere den selv, og der er en grundig vejledning med, så det bestemt skulle være muligt.

Vi valgte i sammenråd med køkkenkværnenes personale en knap der sidder vi vasken, og det fungere perfekt! (nogle vælger at den skal sidde i skabet under vasken, men knappen i vasken fungerer så fint for os.) Det kræver lidt plads under vasken, hvilket vi havde taget højde for da vi tegnede køkkenet, så vores skraldespand er i stedet placeret i en skuffe lige ved siden af vasken.

Det tog lige lidt tid før vi kom ordenligt igang med at bruge køkkenkværnen. Ikke fordi der er noget som helst bøvlet ved det, mere fordi at vanens magt er stor. Og man i starten er lidt usikker på om den virkelig kan ?klare? alt det der står den kan. (det kan jeg afsløre at den kan)

Køkkenkværnen kan tage stort set alt organisk affald, hvilket betyder at du ikke har madrester der ligger og lugter og fylder i skraldespanden. Vi elsker fx. pil selv rejer herhjemme, men resterne er aldrig så lækre, og lugter meget hurtigt i en skraldespand, dem klare kværnen på 0,5, og sådan er det med rigtig mange ting (ja selv æggeskalder! Vildt ikke).

Fra at vi normalt har en over fyldt skraldespand, kan vi nu tydeligt mærke at mange af vores madrester ikke ligger i den mere, der er ligefrem plads nu når den bliver hentet.

Køkkenkværnen skal nærmest ikke vedligeholdes eller renses. Den skal heller ikke tømmes som en del har spurgt mig om.

Jeg var noget nervøs for fingerne og ikke mindst mine pigers fingre.. Men igen har personalet for køkkenkværnen været yderst behjælpelige og gjort min frygt lidt til skamme, se hvad de skriver:

Ved hjælp af kværnens svingklodser og rivejern bliver det organiske affald findelt til partikler på 2-5 mm størrelse. Med vandet som transportmiddel løber affaldet gennem kloaknettet til rensningsanlægget. Samme princip anvendes i dag til toiletaffald?

Fordelene er virkelig mange, og at det også er en miljørigtig løsning gør det jo kun bedre. Ved at bruge kværnen, sortere man jo det organiske affald fra sit normale affald. Det organiske affald kan omdannes til biogas hos rensningsanlægget (der kan læses meget mere om detaljerne mm hos http://www.kokkenkvarnen.dk)

Det er så utrolig lækkert bl.a når man har gæster at madresterne bare kan skrabes i vasken og 30 sek efter er de væk..

?Fakta om køkkenkværnen fra køkkenkværnens hjemmeside

Levetid

En køkkenkværn har en typisk levetid på 10-20 år.

Prisleje

Prisen på en køkkenkværn ligger mellem 3.000 kr. – 10.000 kr. inkl. moms.

Årligt elforbrug

En køkkenkværn anvender omkring 5-6 KWh årligt pr. bolig, et elforbrug svarende til ca. 15 kr. årligt.

Årligt vandforbrug

Køkkenkværnen har et vandforbrug svarende til ca. 1.100 – 2.200 liter årligt pr. bolig. Det svarer til en årlig vandafgift på ca. 88 kr.

Strømforsyning

Køkkenkværnen kræver en strømforsyning på 220-240 V samt jordforbindelse og kobling til kloaknettet. Det er samme betingelser, som en opvaskemaskine kræver.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi/Leg: Meget God ? som skrevet fylder den lidt, men er man OBS på det, er det intet problem, nem at bruge, man skal have hånden langt ned i og bøjefingrene ud i kanten før der kan ske noget, ellers får man bare et lille knald over fingrene med en lille hammer/klods som knuser affaldet. (Køkkenkværnen er blevet en ting vi ikke vil undvære i vores køkken)

Holdbarhed: Meget God ? Den kræver stort set ingen rengøring. Kvaliteten virker lækker, så forstiller mig de holder længe. (der har ingen problemer været i testperioden) De skriver på hjemmesiden at dens levetid typisk er 10-20 år, hvilket jeg synes er rigtig flot. Mange elektriske apparater i dag holder ikke meget mere end 3-5 år.

Pris: Meget God ? Pris og kvalitet hænger så fint sammen, den koster koster mellem 3-10.000 kr alt afhængig af model. Jeg synes er en rigtig fin pris. På ingen måde noget jeg selv ville spare væk i et køkken.

Kvalitet: Meget god. – Som tidligere skrevet er jeg yderst begejstret for kvaliteten

Maria fortsætter:

“Jeg har testet en køkkenkværn fra køkkenkværnen.dk, som er et elektrisk køkkenapparat, der findeler organisk affald fra madlavningen. Men rent faktisk så er den meget mere end det. I hvert fald i en travl børnefamilie, hvor alle praktiske gøremål bare skal overstås, så der er mere tid til at være sammen. Køkkenkværnen kværner selvfølgelig alt organisk affald, men har mange sidegevinster, som har vist sig at være guld værd for os i hverdagen. Rent faktisk tror jeg, at vi bruger den mindst 5 gange dagligt og har man først prøvet at have en, så vil jeg garantere at man ikke vil være den foruden?.Vores førstehåndsindtryk af køkkenkværnen er, at den slet ikke fylder så meget som forventet. Den leveres hjemme hos os i en pakke, hvori der udover køkkenkværnen også er en udførlig brugsanvisning. Vi er af firmaet køkkenkværnen.dk oplyst, at man sagtens selv kan efter-installere den i vores køkken og at køkkenet således ikke behøver at være født med den, hvilket helt klart er en fordel for produktet. Brugsanvisningen er lige til at gå til og følges den, så burde man relativt hurtigt selv kunne installere køkkenkværnen. Vores installering af køkkenkværnen er dog udfordret af, at vi i forvejen har en quooker og skraldespandssystem installeret i selvsamme skab, så her tager det lige en nabo og et par øl eller tre, før alt spiller.

Så snart køkkenkværnen er installeret, er det bare i gang med at bruge den. Og her kræves der ingen betjeningsvejledning eller lignende. Den tændes blot på en knap og slukkes på selvsamme knap. Knappen er desuden så tilpas hård at trykke ind, at små børn ikke vil kunne tænde den. Ligeledes sidder knappen gemt under vasken, hvilket betyder, at man ikke med det blotte øje (medmindre man er køkkensælger eller lignende) kan se, at ens vask har en køkkenkværn installeret. Og netop det ser jeg faktisk, som et stort plus for produktet, da jeg personligt aldrig ville installere noget i køkkenet, som stak ud i forhold til dets æstetiske udtryk eller som måske ikke passede ind i farve eller linjer.

Og hvad er så det smarte ved at have en køkkenkværn. Det smarte er først og fremmest at alt ens organiske affald kan kværnes ud gennem dem ? ja det forsvinder bare ud gennem afløbet. Næsten uanset størrelse og form. Kværnen kan kværne alt fra avokadosten til kyllingeskrog og fordelene er mange og sidegevinsterne endnu større. Disse er:

 • Vi slipper for lugtende og evt. dryppende madrester i skraldespanden.
 • Vi slipper for at skulle røre ved kartoffelskræller og andre skræller, hvor især gulerødder kan give orange stænk på skabe, som skal tørres af efterfølgende.
 • Vi kan smide alle madrester ud i vasken og skal ikke stå og forsøge at ramme en skraldespand med evt spild på gulv eller skab tilfølge.
 • Vi får mindre rigtigt affald, idet alt organisk affald kværnes, hvilket betyder, at ens skraldespand kun er fyldt med plastisk, pap etc.
 • Vi laver hurtigere mad og rydder også hurtigere op efter måltiderne, idet alt bare skal ud et sted.
 • Vi har løst udfordringen med kaffegrumsrester fra vores indbyggede kaffemaskine, som kværner bønner med en masse kaffegrums tilfølge, som nu bare ryger direkte i vasken i stedet for at skulle bæres udenfor i den store skraldespand.

Ja jeg kunne blive ved. Men for at gøre det kort, så er det en kæmpe hjælp i dagligdagen. Tror desuden også vores skraldemand er ret glad for det, da jeg før køkkenkværnen konstant havde en overfyldt affaldssæk i stativet, også selvom vi altid lige prøvede at mase det så meget ned til stregen som muligt ? ja så er den altså hurtigt fyldt i en børnefamilie som vores. Efter køkkenkværnens ankomst er billedet vendt rundt, idet vi ikke længere har organisk affald ? ja så har vi nu hver uge rigeligt plads i affaldssækken og en glad skraldemand 🙂Nytteværdi: Meget god. Jeg vil tilmed sige uundværlig ved nærmere bekendtskab. Den kværner alt organisk affald til UG. Plus har så mange andre fordele og sidegevinster i hverdagen, at dens nytteværdi højnes over tid og ved nærmere bekendtskab, idet man finder ud, hvor meget den egentligt kan kværne.

Holdbarhed: Meget god. Holdbarhed er jo næsten uendelig her. Den er let at rengøre og virker ikke til at kunne gå i stykker.

Pris: Meget god. Prisen ligger rundt 5000 kr. og er således væsentligt billigere end fx en quooker. Jeg vurderer prisen som rigtig god. Set i forhold til at køkkenkværnen bruges mindst 5 gange dagligt så vil jeg karakterisere den som værende et rigtig godt køb.

Kvalitet: Meget god. Kvalitetsmæssigt fornemmer man hurtigt, at dette er et kvalitetsprodukt.

   

1 kommentar

 • Sabrina

  Vi var så heldige at prøve en kværn af hos designa, den kan sluge en hel gulerod 😲 jeg synes den er fantastisk , og meget bedre for miljøer i stedet for afbrænding og plastisk poser . Men desværre er der regler om hvor i hvilke kommuner man må have dem
  Vi må desværre ikke få det hos os og må derfor undvære og vente på at kommunen siger god for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TILBUD - SPAR EN MASSE PENGE!