UGENS MADPLAN UGE 21 – HJEMME HOS FAMILIEN FRA AALBORG
Hjemme hos familien fra Aalborg laver de madplan hver uge for at gøre den kommende uge nemmere og mere overskuelig. Der er simpelthen ikke tid til at skulle finde på aftensmad om eftermiddagen efter arbejde og inden børnene bliver alt for sultne.
Det er mor Nadja, der står for maden. Far Peter er selvstændig og altid den, der kommer senest hjem – også indimellem efter maden. For tiden er familien ved at renovere deres eget hus, og bor derfor i et andet hus tæt på, som heldigvis er nyrenoveret og med et lille, men lækkert køkken.
Den kommende uge er jo lidt speciel, fordi der er Kristi Himmelfartsferie, og dermed mere tid til at hygge – også om maden. Desuden ser der ud til at blive flot vejr, så der er allerede planlagt en grillaften.
Ugens menu ser sådan her ud:
Mandag:
Lasagne med flütes, feta og grøntsagsstænger.
Tirsdag:
Kylling med frisk pasta og baconsvøbte bønner.
Onsdag:
Onsdag kommer familien sent hjem, og oftest hentes børnene af mormor og morfar. Derfor står den på noget nemt – enten en rest fra en af de første dage eller simpelthen en rugbrødsmad. En skive rugbrød smurt med et tyndt lag ketchup, drysset med ost, evt. lidt kød og nogle tomater og så ind i ovnen, til osten er smeltet og let gylden, smager dejligt og minder om pizza, bare i en lidt sundere version 😉
Torsdag:
Tortillas med alskens tilbehør – grønt, ost og nachos og diverse dip!
Fredag:
I dag står den på hjemmelavet pizza. Hos os vælges enten den nemme løsning med en pakke færdigkøbt dej og diverse toppings, eller hvis vi har god tid, laves det hele hjemmelavet og bages i vores Morsø-pizzaovn. Som tilbehør får vi grøntsagsstænger, en lækker salat og måske en god dressing.
Lørdag:
Det gode vejr skal udnyttes, og vi skal helt sikkert grille. Når vi griller, får vi gerne en hakkebøf eller en engelsk bøf. Nogle gange kan vi finde på at grille kylling, og pølser er der altid til! Som tilbehør vælger vi ofte noget med kartofler – kartoffelsalat, bagekartofler, kartoffelbåde eller hasselbach kartofler – og også ofte et lækkert brød og masser af grønt toppet med feta.
Søndag:
Ugen sluttes af med en klassiker – pasta med kødsauce. Farmand og drengene vil selvfølgelig have almindelig pasta til, mens mor godt kan finde på at tage spiralizeren frem og lave “spaghetti” ud af squash.
Vi ønsker jer alle en god uge!
Rugbrødspizzaen skal vi HELT klart prøve herhjemme! :oD