Test af NIVEA SUN Protect & Moisture – Testfamilien
Test af Stokke Athleisure bæresele

Test af NIVEA SUN Protect & Moisture

skaermbillede-2016-03-09-kl-12-36-21

5 af vores testfamilier har testet den nye NIVEA SUN Protect og Moisture serie.

19451792_10155281365731217_792739919_o

Pia fortæller:

Vores lille familie har været så heldige at skulle teste Nivea solcreme. Ingen af os har tidligere benyttet os af dette mærke i solcreme, så vi var meget spændte på at teste deres produkter.

Vi har testet Nivea sun protect & moisture lotion med clothing protection SPF 15 som far Lasse har benyttet sig af, spray SPF 30 som Milja på 10 år og jeg selv Pia har brugt, og Roll-on SPF 30 som Liam 6 år har benyttet. samt aftersun som hele familien har benyttet.

nivea-1

Vores førstehåndsindtryk af produkterne var positive, og især børnene var vilde med roll-on og sprayen.

Børnene syntes pludselig det er sjovt at smøre sig ind i solcreme, dels på grund af sprayen men også på grund af roll-on modellen. Liam har tidligere fået hjælp til at smører sig ind i solcreme, men med denne roll-on model, har han selv kunne klare det med lidt guidning.

Selvom det er en roll-on og den doserer anderledes end lotion og sprayen, syntes vi at den fungerer godt. Ved at rulle den frem og tilbage på huden, giver den en god mængde creme som er let at fordele med ens hænder bagefter. Liam har tidligere ikke været glad for at blive smurt ind i solcreme, men med denne nye roll-on model, hvor han selv har kunne hjælpe til på en ny måde, har han været ret så begejstret for at få solcreme på. Nem at dosere, selv for en dreng på 6 år. Roll-onen er lille i størrelsen og perfekt til håndtasken når vi har været på farten.

nieva-2 nivea-3

Spray SPF 30 er en spray som er virkelig nem og bruge. Den er nem at sprøjte på huden og derefter smøre ud. Flasken indeholder 200 ml, hvilket er en god størrelse. Milja har brugt denne og været glad for den, da hun har haft nemt ved at dosere hvor meget creme hun skulle bruge. Hun har dog haft lidt svært ved at huske at man ikke kan vende sprayen på hoved og spraye. Efter kort tid fangede hun hvordan den virkede og klarede helt selv at smører sig ind.

Fælles for alle Niveas solcremer er at de er nemme at smøre ud, suger hurtigt ind i huden og klister ikke og efterladen ikke huden helt hvid. Cremen gør at huden bliver fugtet og dejlig blød.

Far Lasse har brugt SPF 15 i lotion, og været tilfreds med denne. Den har holdt i mange timer og det har ikke været nødvendigt at skulle smøre sig ind hele tiden.

Vi har alle smurt os ind i solcreme om morgenen, og efterfølgende taget i skole, job eller ud i det blå.

Vi har alle oplevet god beskyttelse af Niveas solcreme, ingen af os er blevet røde eller solskoldede i testperioden. Vi har i testperioden ikke haft mulighed for at teste cremen i forhold til vand og holdbarhed. Vi har ikke benyttet os af SPF 50 i roll-on, da SPF 30 har dækket vores behov.

nivea-6

Effektiv beskyttelse af din hud og dit tøj – Sådan beskriver Nivea deres solcreme serie. Jeg har i testperioden smurt et tyndt lag creme samt kørt en enkelt gang med roll-onen på en hvid vaskeklud, for at se om solcremen ville forsvinde efter vask, lige som Nivea lover. Vaskekluden er vasket i maskine på 60 grader kogevask, og pletterne er ikke forsvundet. Jeg har ikke smurt noget vaskemiddel på pletterne inden vask, da solcremen ofte kommer på tøjet uden man opdager det, og først opdager det når tøjet skal bruges igen efter vask. Her lever de altså ikke helt op til det de lover, desværre.

nivea-4 nivea-5

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD. Produkter der henvender sig til hele familien.

Holdbarhed: GOD. Vi har smurt os ind om morgenen og nogle dage igen senere på dagen, og vi har ikke været skoldede eller røde.

Pris: GOD. Priserne starter på 59,95 for roll-on og 99,95 kr pr del for resten af seriens produkter. Hvilket jeg synes er en rimelig pris. Produkterne sælges bl.a. i Matas og Bilka og er derfor relativt nemt tilgængelig.

Kvalitet: GOD.


Sofie fortæller: ”Jeg meldte os til denne test, da vi i forvejen benytter en del Nivea produkter i hjemmet og har generel god erfaring med deres produkter. Jeg var spændt på at modtage deres solcreme og særligt deres roll on, som fungere ligesom en deodorant.”

billede-1

”Vi modtog fire solcremer, en på normal flaske faktor 15, en spray faktor 15 og to roll on, både til barn faktor 50 og voksen faktor 30 og en after sun. Vi tog det hele med på ferie til Grækenland for at afprøve funktionen. De lover bl.a. at de vil undgå striber på tøjet ved brug af deres produkter. Jeg oplevede det kun en enkelt gang på min bikini top, som var våd da jeg påførte cremen. Vi oplevede aldrig striber på vores normale tøj.”

billede-2  billede-3

”Hver morgen, på vores tur til Grækenland, startede vi med at tage solcreme på. Vi blev hurtigt rigtig glade for roll on’en til Fay, da hun nemt selv kunne tage creme på og rent faktisk synes det var en fest, frem for en irriterende ting der skulle overstås.”

billede-4 billede-5 billede-6

”Derudover var roll on’en god for os andre, da Fay gladeligt hjalp til med at smøre cremen ud på os. Jeg benyttede mig ellers mest af sprayen, da jeg synes at den fordeler cremen bedst muligt og uden at påføre alt for store mængder, så man bliver helt hvid.”

billede-7

billede-8

”Vi benyttede os af after sun cremen et par gange. Kun Mads fik en svag solskoldning på skuldrene. Det var derfor rart at bruge cremen om aftenen, så huden kunne blive kølet ned og rødmen kunne aftage. Jeg brugte den også de første par dage af ferien, da huden lige skal vende sig til al den sol igen. Vi har alt i alt haft en god oplevelse med produkterne. De to roll on cremer er brugt op, da vi valgte at smøre os ofte ind alle dage (læs Fay).”

billede-9

billede-10jpg

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Solcreme er altid et must i min optik, særligt med små børn.

Holdbarhed: GOD – Det kan være svært at vurdere hvor længe cremen holder, når der bades og tørres sved af kroppen. Men vi valgte at påføre solcremen på Fay 2-3 gange dagligt for at sikre at hun ikke blev skoldet og dette lykkedes også. Når man vælger at gøre dette, betyder det selvfølgelig også at produkterne bliver hurtigere tømt.

Pris: MEGET GOD – Priserne på de enkelte produkter er klart til at betale.

Roll on: 48 kr., spray: 100 kr., normal tube: 119 kr. og after sun: 64 kr. (set i Matas)

Kvalitet: MEGET GOD – Jeg synes at produkterne lever op til forventningerne og det de skal benyttes til.


Jelena fortæller:

NIVEA har udviklet en ny tøjbeskyttelsesformel, som er blevet tilsat hele NIVEA SUN Protect & Moisture serien og en del af produkterne i NIVEA SUN Kids serien. Tøjbeskyttelsesformlen garanterer ikke pletfrit tøj ved brug af de omfattede NIVEASUN produkter, men pletterne skulle gerne være nemmere at fjerne, især ved korrekt vask. Da pletter fra UV-filtre ofte forstærkes ved varmtvandsvask, pulvervaskemiddel og blegemiddel, anbefaler NIVEA SUN forvask uden vaskemiddel ved 30 grader.

niveasun1

Vi har testet hhv. NIVEA SUN Protect & Moisture Clothing Protection Sun Lotion SPF 15, NIVEA SUN Protect & Moisture Clothing Protection Sun Spray SPF 30 og NIVEA SUN Kids Protection Roll-on SPF 50+. Produkterne er udvalgt baseret på forskellige påføringsmetoder såsom lotion, spray og roll-on samt solfaktor på hhv. 15, 30 og 50.

Vi brugte produkterne som solbeskyttelse i en uge på en solferie, hvor de fungerede rigtig godt. De var nemme at påføre, og de beskyttede huden, som de skulle. Herudover valgte vi også at lave en plettest på en hvid t-shirt, hvor vi sammenlignede produkternes farve før og efter vask. Testen viste, at farven i NIVEA SUN produkterne er stærkest i produkter med høj solfaktor.

niveasun2

Efter vask som anvist – 30 grader uden vaskepulver – var pletterne fra de tre NIVEA SUN produkter med tøjbeskyttelse stort set var væk. Det er svært at tage et ordentligt billede, men selv om pletterne ikke var helt usynlige, skulle man bevidst kigge efter misfarvninger for at spotte dem. Det skal bemærkes, at den mest synlige plet var den fra produktet med den højeste solfaktor, faktor 50.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: Meget god. Solcreme er vigtigt, og NIVEA SUN beskytter, som den skal.

Holdbarhed: Ved ikke, da der desværre ikke er oplyst holdbarhedsdato.

Pris: God. Produkterne koster mellem 59,95 og 99,95 kr. – en rimelig pris i forhold til konkurrenterne.

Kvalitet: Middel. NIVEA SUN produkterne beskytter mod solen, som de skal, men tøjbeskyttelsesformlen er noget misvisende.


Nina fortæller:
Vi er to forskellige typer herhjemme; min mand er mørk, tager godt imod sol og bliver sjældent rød. August og jeg er lyse, bliver hurtigt røde og får hurtigt soleksem – så der var lidt at gå igang med! I øvrigt er der også Mollie på 2,5 måned, som også skal have lidt på.

Det er ofte en kamp at få smurt August ind og han hader at få vores hænder kørt rundt i ansigtet, så jeg var meget spændt på at se, hvad han ville sige til den smarte roll-on. 

Det viste sig at være et hit og han tager nu selv solcreme på dagligt! 

billede1 billede2

Både min og Augusts nordiske hud bliver hurtigt rød og jeg fik faktisk en god forbrænding, samme dag som vi modtog pakken. Så jeg gik straks igang med Niveas AfterSun. Den dufter dejligt og den kølende aloe vera var virkelig rar! Jeg smurte mig ind i det 3 gange den aften og dagen efter var det væk! Dét imponerede mig!

billede3

En af de største udfordringer med solcreme herhjemme er, at jeg bliver rigtig irriteret når det smitter af på tøjet. Det har vi oplevet virkelig tit, så jeg var lidt nervøs for at smøre Mollie ind første gang, idet hun nærmest kun har lyst tøj. Men der står på bøtten, at den ikke smitter af, så du skulle klart testes!

Jeg smurte hende godt ind og solcremen trængte hurtigt ind i huden.  Og det er rigtigt, ingen gule plamager på tøjet og det gør sig gældende for hele familien! Dét er et kæmpe plus i min bog! Her ses hun med en sart rosa bodystocking efter 2 omgange solcreme i ansigtet og på halsen.

billede4
I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – For os har det været fantastisk ikke at ødelægge tøj og babydyne, for solcreme skal man jo bruge!

Holdbarhed: GOD – Det holder i 12 måneder fra åbnings dagen.

Pris: MEGETGOD – Solcreme ER dyrt, men Niveas priser er helt fair og der er meget i!

Kvalitet: GOD – Jeg har fornemmelsen af, at det sidder længe i huden og det fedter ikke. Dog kunne jeg godt tænke mig, at der ikke var så meget duft i det til børn.


Mie afslutter:

Vi har også testet solcremer fra Nivea. Nivea er slet ikke noget nyt mærke for os. Vi har i mange år købt deres solcremer. Dog har vi nogle børn, som HADER at få solcreme på, så vi var meget spændte på om den nye roll-on solcreme kunne hjælpe på problemet. Og DET KUNNE DET!

img_0704

Da vi viste Magnus hvordan den nye Roll-on solcreme virkede gik han straks i gang. Han har efterfølgende haft solcremen med i børnehaven og også pædagogerne synes at den var et stort hit,
a740ffce ded5f35a
Vi har ikke oplevet at cremen har givet mærker på tøjet. Dog er vi selvfølgelig også forsigtige når vi smører cremen på, således at tøjet ikke bliver ramt.
fullsizer Alle solcremer og aftersun er netop nu pakket, da turen i aften går mod Italiens sol og varme og er sikker på at vi får stor gavn af produkterne dernede.

I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD

Kvalitet: GOD

Holdbarhed:GOD

Pris: GOD


21 kommentarer

 • susser1109@hotmail.com

  Jeg har også brugt nivea sun protect og moisture nr 15. i Mange år. Men jeg har det ikke så godt med at bruge noget som jeg ikke kan læse og forstå hvad der er i produktet. Kan du svare mig på det. K H Susanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Rasmussen

  Vi er lige kommet hjem fra ferie i Italien med Niveas solcremer med i bagagen 🙂 Er igang med at vaske tøjet, så kan ikke sige om solcremen har ødelagt noget tøj, men så ingen striber da jeg puttede det i maskinen, så mon ikke de lever op til forventningerne. Vi har ihvertfald udsat vores hud for 30+ grader hver dag i 9 dage, og ikke én af os er blevet røde. Vi var dog ikke så begejstrede for Roll on’en. Jeg følte ikke jeg havde styr på om ungerne fik nok på. Men sådan har jeg det også med solcreme sprays. Så her var det mest den alm. nivea solcreme der blev anvendt. Den synes jeg tilgengæld var lækker at smøre på, og den holdt ret længe. Også selvom vi levede i poolen 🙂 Og er enig med testerne i at prisen er yderst rimelig. Vi regner bestemt også med at købe Nivea til næste ferie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har ikke selv prøvet Nivea Solcreme, men er da kæmpe fan af den rolle 🙂 Det er da super smart til børnene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sasja

  Vi har også prøvet niveau solcream iår, og vi har været vildt glade for den, den dufter vildt godt i forhold til andre solcream vi har prøvet 🙂
  Desværre kunne vores søn ikke tåle den men han tåler desværre ikke så meget 🙂 men han havde en fest med at spraye solcream på os andre istedet 🙂
  Vi andre er godt tilfredse og vi er ikke i tvivl om at det fremover bliver nivea solcream vi bruger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Nystrup

  Vi er storforbruger af solcreme herhjemme og bruger tit Niveas serie. Dog måtte jeg i år smide aftersun cremen ud da jeg havde købt den.
  Den har en meget speciel duft, som dufter meget af mand. Så den vil jeg ikke anbefale til andre.
  De andre solcremer er vi glade for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har brugt både spray og after lotion siden en ferie til Mallorca i 2007. Det er klart vores favoritter. Bare duften af after sun forbindes nu med ferie, sol og saltvand.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Vi har af flere omgange, brugt Niveau solcreme og aftersun og har altid været tilfreds. Det har som regel været i forbindelse med en udlandsrejse, hvor solen er ekstra skarp og med stor risiko for at blive skoldet. Jeg kan kun give Niveaus solprodukter mine bedste anbefalinger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg er stor fan af solcreme fra nivea – vi har brugt faktor 50 uden perfume i en del år, og den er dejlig nem at smøre ud og fedter ikke, win!
  I år købte jeg dog også Roll on’en for jeg tænkte, at min søn på 6 ville være vild med selv at kunne smøre ud på en nem måde – den var et hit fra start af, selv min datter på 4 er med på den.
  Den gør det nemt for små børn der gerne vil være selvstændig og gøre alt ting selv 🙂
  Vi er ihvertfald fans herhjemme, og vi køber det helt sikkert igen næste år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira Sehested

  Desværre er min oplevelse også at de pletter. Har dog endnu ikke fundet noget det ikke gør det, men havde håbet at denne vsr svaret. Ellers en rigtig fin kvalitet. 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Jeg har brugt Niveas faktor 50 på min søn på 1 år. Den er dejlig nem at smøre ud, trækker hurtigt ind i huden og holder længe 👍🏻 Den giver desværre bare pletter på Hvidt tøj og af den grund har vi valgt en anden solcreme nu, da det er super træls at bruge så meget tid på at fjerne pletter der kunne være undgået 👎🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Vi elsker nivea solspray herhjemme. Der er en i pusletasken og en på badeværelset, som vi bruger hver morgen inden vuggestue og børnehave. Det er så nemt at smøre ud og der virker. Kan varmt anbefales 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Jensen

  Vi er super glade for Niveas solcreme og aftersun herhjemme 👌🏻 Den bliver brugt flittig af os alle samt mine dagplejebørn. Den beskytter super godt og aftersun er dejlig kølende. Dog er det er stort minus at den ikke kan vaskes af tøjet 🙁 men udover det er det thumps up herfra 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Herhjemme er vi meget glade for Niveau aftersun. Den er dejlig fugtende, og virker kølende på huden. Derudover trænger den hurtigt ind, og efterlader ikke huden fedtet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siff Norman Jensen

  Fantastisk med indput. Må prøve Roll-on på Lui som hader solcreme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise R

  Viber meget glad for Nivea herhjemme. Vi bruger After Sun, som er lækker kølende og drøj i brug. Virkelig effektiv! Og så deres almindelige vandfaste solcreme Factor 30. Den kan godt være lidt sej at smøre ind, til gengæld så holder den længe når den først er kommet på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Jeg er kæmpe fan er roll on solcremen! Vi (min søn og jeg) bruger den med faktor 50. Den er så nem at dosere og smøre ind. Og så fylder den ingenting i tasken 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nathalia Bryld Hansen

  Vi er også glade for niveas solcremer herhjemme, ikke mindst fordi deres sprays faktisk kan finde ud at at spraye i et jævnt lag. Efter at have læst testene vil jeg klart overveje at prøve de nye, som er testet her, da det er pænt træls at få solcremesskjolder på tøjet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Vi har i flere år brugt Nivea spray faktor 30 til både børn og voksne og det har vi været meget godt tilfreds med, dufter godt og klistrer mindre end andre mærker. Tror do vi skal have fat i drn roll on næste gang, lyder super smart

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Herhjemme bruger vi KUN nivea solcreme! De lever op til alle forventninger. De beskytter mod solen og holder i vandet, selvom man som jeg er en badenymfe. Vi har netop købt den til vores datter på et halvt år – her er vi også ekstra begejstret for, at den er let at smøre ud på huden, nu hvor små børn ikke har den store tålmodighed 😃☀️ Kan anbefales til både børn og voksne! Og så dufter den bare super godt samtidig 😃☀️☀️☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  VI bruger Nivea solcreme og er især glad for deres spray, da selv datteren gider bruge den 😊

  Tænker Roll on’ en må prøves næste gang – da den lyder smart

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie Kristensen

  Vi bruger nivea solcreme herhjemme og vi er rigtige glade for den jeg bliver selv meget nemt skoldet men er rigtig godt beskyttet med denne her og det samme er vores 2 piger

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af Stokke Athleisure bæresele