Test af kapok klapvogns -og autostolsindsats fra n.sleep – Testfamilien
Test af babyudstyr: stofbleer, håndklæde og insektnet fra Småfolk

Test af kapok klapvogns -og autostolsindsats fra n.sleep

Vores testere Regitze, Tine, Pernille, Susan og Camilla har sammen med deres børn testet Kapok klapvognsindsats fra n.sleep.

Regitze fortæller:
“Jeg har samen med min søn August testet kapokindsatsen til klapvogn fra n.sleep.

billede-1

Vi har været så heldige at få lov til at teste en indsats til vores klapvogn fra det danske firma n.slepp.

Stoffet på indsatsen er 100% bomuld, men fyldet er Kapok naturfibre. Det er lavet af rene naturmaterialer, det er allergivenligt og ikke mindst er det svedtransporterende. Kroppens varme bliver reflekteret på en behagelig måde og uden ens barn kommer til at svede.

Svedet bliver ikke optaget i indsatsen, men passerer blot igennem kapokkens fibre og væk. Derfor er indsatsen altid tør og behagelig efter en lur.

billede-2

August er normalt ikke været et varmt barn, udover når han sover. Han er ofte vågnet i barnevognen/klapvognen med svedig ryg og nakke og jeg var derfor meget interesseret i at prøve underlaget fra Nsleep for at se, om det kunne have en virkning. Vi bor i Magdeburg (Tyskland), hvor der er varmt stort set fra april til oktober og ofte med 30 grader eller mere i sommermånederne. Vi har netop været en uge på Cypern, hvor underlaget virkelig var guld værd og kom til sin ret. Det formåede hver dag at give August en normal temperatur, og han vågnede ikke og var svedig efter sine lure én eneste gang. Jeg er virkelig imponeret over hvor, effektivt kapokfyldet er.

Efter jeg modtog indsatsen, læste jeg, at de anbefalede at tørretumble indsatsen ved minimum 55 grader i 20-30 minutter en gang om måneden. Dette vil nemlig ”fluffe” de fine kapokfibre og rense for husstøvmider og bakterier. Det skal lige siges, at husstøvmiderne kan sidde udvendigt på bolsteret, men ikke i selve indsatsen, da husstøvmiderne ikke kan leve i kapok. Nsleep skriver, at det ikke er nødvendigt at vaske indsatsen, da en let tørretumbling fjerner husstøvmider og bakterier, men efter en uges ferie på Cypern, der inkluderede en masse sand, så røg vores indsats altså en tur i vaskemaskinen, da vi kom hjem, og det var så pænt som nyt bagefter.

billede-3

Det eneste minus, jeg har at sige omkring indsatsen, er, at jeg synes den har været en smule bred til vores klapvogn. Jeg har derfor mest brugt den, når August skulle sove eller vi var ude at køre med klapvognen, når der var virkelig varmt. Indsatsen havde en tendens til at glide lidt rundt (men kunne ikke glide ned, da selerne var igennem indsatsen). Heldigvis fylder indsatsen ikke særlig meget, når man folder den sammen, og det har derfor været nemt lige at have den til at ligge under klapvognen, til når man fik brug for det igen.

billede-4

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver dømt ud fra følgende kriterier: nytteværdi, holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Vores vurdering af kapok-produkterne bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD. Jeg synes, indsatsen har levet op til de forventninger, jeg havde til den – og mere til. Jeg er virkelig begejstret over, hvad sådan en indsats kan gøre for de små størrelser.

Holdbarhed: MEGET GOD. Jeg kan ikke give det andet end den rating, da indsatsen kun har været brugt et par måneder og derfor er så pæn, som da jeg modtog den – på trods af en masse ture på stranden, ved pool osv. Min vurdering efter et par måneders brug er, at det er et meget slidstærkt produkt og jeg vurderer derfor, at det har en lang holdbarhed.

Kvalitet: MEGET GOD. Der er ingen tvivl om, at indsatsen er lavet af de allerbedste materialer, som tydeligt både kan ses og mærkes.

Pris: MEGET GOD. Jeg synes virkelig, man får meget for pengene, når man køber deres økologiske produkter. 299,- er prisen for indsatsen, som jeg synes er en yderst fair pris, når man ser på hvor stor gavn, vi har haft af den.
_________________________________________________________________________________________
Tine fortsætter:

Jeg har absolut ingen anelse om hvad kapok er, da jeg modtager testen. Oliver er en varm dreng, som sidste sommer døjede frygteligt med kløende varmeknopper på ryg og nakke hver gang han havde sovet i klapvognen, så vores interesse var vakt, da n.sleep påstod at deres produkter med kapok kunne hjælpe med at absorbere sveden og dermed lade Oliver sove tør og varm.

kapokbillede01Kapok vokser på træer i regnskoven og er økologisk. Det plukkes direkte fra træet og regnskovene barvares derfor, da det ikke er nødvendigt at fælde træet. Det er 100% åndbart og indsatsen er lavet af 100% naturmateriale. Bæredygtighed har aldrig betydet så meget for mig før jeg fik børn, men jeg vil så gerne være med til at passe godt på den jord vores børn skal vokse op på.

kapokbillede02

Indlægget virkede ikke umiddelbart af noget særligt da vi pakkede det ud. Heldigvis følger der en lille stofpose med kapok med, så det er nemmere som forbruger at forstå hvad produktet indeholder. Det er helt utrolig fint og blødt og føles på en eller andet måde meget ægte – man tror på kapokkens egenskaber når man føler det mellem fingrene.

kapokbillede04 kapokbillede03

Indlægget passede perfekt i de to klapvogne vi har testet det i, både i siddende og liggende position. Hullerne til selen sider fint og det er hurtigt og nemt at sætte i. Dog sidder det ikke ”fast” ud over i selen, og det har forvoldt mit indre temperament lidt problemer. Indlægget ryger ligesom med op når man hiver barnet op. Det sidder fast i selen, så det ryger ikke af, men skal hele tiden rettes på plads igen. Hvordan problemet kunne løses ved jeg ikke, og det er heller ikke noget der vejer tungt, da produktet holder alt hvad det lover – men det har været en lille smule irriterende. Dog bruger vi fortsat indlægget, så større irritationsmoment er det ikke.

kapokbillede05

Sommeren har jo været sparsom med solskinstimer, men vi snuppede indlægget med på ferie til Cypern. Der havde vi lejet en klapvogn på hotellet og indlægget passede perfekt. Faktisk var det også rigtig rart, når nu klapvognen var lejet, at han lå på vores eget indlæg og ikke direkte hvor alle de andre unger har ligget. Oliver sov uden problemer ved både strand og pool i 28 graders varme uden én eneste varmeknop på ryggen. Jeg er virkelig imponeret. Han bliver ikke varm eller våd i nakken – ingen tvivl om at produktet holder hvad det lover. Madrassen var helt tør, selv efter en 3 timers lur på stranden. Det har vi i hvert fald ikke oplevet nogensinde med Oliver i varmt vejr.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD.I hvert fald hvis dit barn, som mit, sveder meget og har svært ved at regulere egen temperatur under søvnen.

Holdbarhed: GOD. Produktet virker robust. Har hverken tabt facon, evne eller farve hverken efter brug eller vask.

Pris: GOD. 299,- Pengene er godt givet ud. Produktet virker efter hensigten og er derfor i min optik pengene værd.

Kvalitet: GOD. Ydermaterialet virker umiddelbart billigt og kunne måske være i et blødere materiale. Det er dog muligt at det ville forringe madrassens evner, noget jeg ikke skal gøre mig klog på. Det skal ikke misforstås som at madrassen er hård – det føltes rart at lægge sit barn på i kontrast til almindeligt klapvognssæde.
_________________________________________________________________________________________

Pernille fortæller: 

“Vi/ Willian har igennem de sidste tre uger været så heldig at få lov til at teste de super smarte indsatser fra n.sleep, super praktisk når man har et varmt barn der hurtigt kommer til at svede når der er for meget tæt omkring ham.”

billede1
billede2Willian har testet den sorte indsats i sin klapvogn og den sandfarvede i sin autostol. Specielt den sorte er jeg rigtig glad for da den falder i et med klapvognen og er praktisk i forhold til hvis han spilder noget på den eller den af andre grunde skulle blive beskidt og så er den dejligt stilren.

Begge indsatser har været meget brugbar, vores klapvogn er lavet af læder og bliver derfor meget hurtig varm og ikke så rar at sidde i, willian har normalt svedt bare han har sat i den 5 min. Og helt galt er det gået hvis klapvognen har stået i solen, da den næsten bliver brændende varm. Der har indsatsen fra Nsleep virkelig været guld værd, ikke nok med at willian slet ikke har været våd og klam af sved, så har klapvognen heller ikke været en bageovn at komme ned og sidde i. Virkelig et stort plus og en super god løsning på den varme barnevogn mor bare måtte eje fordi den var smart.

I autostolen har indsatsen fra Nsleep også være super god, specielt de dage hvor solen har stået lige på bilen og bilen derfor har været meget varm at komme ind i. Normalt ville Willian være helt klam på ryggen når han kom ud også på en kort tur. Dette har vi slet ikke oplevet i mens vi har brugt indsatsen fra Nsleep. Jeg er helt sikker på at den bliver et kæmpe hit til sommer hvor bilen altid vil være varm at komme ind i.

billede3 billede4Vores første håndsindtryk af indsatserne var positive, de er lavet af 100 % natur materiale og er virkelig lækre bløde og fine at se på. Derudover har de et lækkert design, virker virkelig holdbare og så er jeg vil med at man kan vælge den i flere farver. Jeg er mest til sort, men dejligt at alt ikke nødvendigvis skal være det.

billede5 billede6Et plus er at indsatserne er lette at sætte i og tage ud igen, man kan derfor hurtigt skifte dem rundt når de skal vaskes eller hvis man evt. skal brugde dem andre steder. Jeg skal i hvert fald prøve at bruge dem i Willians barnevogn på de varme sommerdage, for at se om de har samme effekt der.
billede7Det eneste vi mangler er at der kommer lidt flere huller i indsatserne, evt. et langt hul som kan lukkes med velcro til 5 punkts seler så man ikke skal til at skille selerne ad for at få indsatsen i. Derudover mangler vi også et hul nederst da der er lavet et hul til selen, men ikke et hul til remmen mellem benene på klapvognen. Men ellers et super lækkert produkt, men en stor effekt. Nu glæder jeg mig endnu mere til sommer og indsatsernes virkning.

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver dømt ud fra følgende kriterier: nytteværdi, holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Min vurdering af Nsleeps indsatser til klapvogn og autostol er følgende:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er virkelig fantastisk at sætte Willian i sin klapvogn eller autostol og tage ham op igen uden han er helt våd på ryggen af sved. Helt sikkert noget vi kommer il at nyde godt af.

Holdbarhed: GOD – Efter 3 ugers brug er der ingen forandring at se på indsatserne, trods at solen har været lige på dem har de holdt farven rigtig godt og der er heller ingen slid at ane på dem.

Kvalitet: MEGET GOD – Indsatserne er i en super lækker kvalitet, de er pakket fint ind og så er det bare et stort plus at de er lavet i natur materiale.

Pris: GOD – Indsatserne er til at betale sig fra og det at der er så mange huller i dem gør at de kan bruges til de fleste autostole og klapvogne. Man behøver ikke nødvendigvis at have mere end en, men bare kan flytte rundt med den ene man har.

Alt i alt giver jeg Nsleeps indsatser mine største anbefalinger, de er virkelig funktionelle, lavet i et lækkert materiale og design. Plus det bare er super dejligt, at man ikke skal tænke på at ens barn bliver gennemblødt af sved på selv de korte gå- og køreture.
_________________________________________________________________________________________

Susan fortsætter:

Begge vores piger er meget varme og vi har derfor helt fra Anemone var spæd, investeret i forskellige produkter, til at regulere hendes temperatur så godt som muligt. Vi har bla købt produkter til både barnevogn og seng, for at specielt sommeren er til at holde ud. Men når vi kommer til en sort klapvogn og specielt en nylon autostol, så er der problemer med temperaturen. Og problemer og hysteri anfald fik vi for alvor, da vores yngste datter Lilje kom til verden. Hun ”koger fuldstændig over” så at sige og så bliver hun hysterisk og allerede der, lander vi i en ond cirkel. Autostolen er i særdeleshed så svær, at ingen af os rigtig har lyst til at køre bil med hende. Da vi fik muligheden for at teste indsatser til både klapvogn og autostole fra n·sleep, blev jeg derfor straks forhåbningsfuld, men med et snert af skepsis.

billede-1Da vi fik produkterne hjem og postede det første billede på Instagram, fik jeg en række henvendelser fra adskillige, der blot ville informere om at vi skulle glæde os og at de ”Kapokkede for vildt”. Indsatserne blev herefter installeret i autostolene, men da det stadig var koldt udenfor, gik der lidt tid inden køreposerne i vores dobbelt vogn, blev skiftet ud med Kapok indsatserne.

billede-2Jeg kendte ikke Kapok materialet, der kommer fra Kapoktræet og vokser i Asien og Sydamerikas regnskove. Det kan høstes år efter år uden at træerne fældes og er bla derfor en bæredygtig produktion. Det er 100% økologisk og består af 80% luft, pga de fine hule fibre. Derfor reflekterer det også kroppens varme på en behagelig og naturlig måde, ventilerer og isolerer. Kapok er dog ikke et sted for støvmider og bakterier og derfor er det et meget allergi venligt materiale. Udover ovenstående er der en lang række andre gode ting at fortælle om både Kapok materialet og virksomheden n·sleep. Alt dette kan I dog læse om på n·sleeps hjemmeside.

billede-3 billede-4Indsatserne blev først monteret i vores autostole. Det var nemt, da begge piger sidder med pude. Indsatsen er pt en anelse for høj til deres nuværende stol og jeg har derfor blot bøjet den rundt i toppen. Til gengæld ved jeg jo så, at den er lang nok, når de om nogle år skal op i en større stol. For at kapokken virker optimalt, skal de naturligvis ikke sidde i tøj lavet af kunststof. Mine piger bruger stort set kun bomuld og uldkvaliteter, men i nogle situationer har jeg simpelthen fået dem iklædt for meget tøj, så de simpelthen er blevet for varme – især Lilje. Når den rette balancegang her er opnået, så er det et fantastisk produkt.

billede-5 billede-6Da det blev varmt nok til at jeg kunne pakke køreposerne væk, installerede jeg straks indsatserne i vores tvillingevogn. De huller der er lavet i indsatserne passer perfekt hertil og gør samtidig også at indsatsen bliver siddende hvor den skal. Jeg valgte at installere den naturfarvede indsat i vores sorte vogn, ene og alene fordi jeg syntes det var en pæn kontrast 😉 Et par dage efter blev det lidt koldere og jeg overvejerede, om jeg havde pakket køreposerne væk for tidligt. Jeg fandt dog ud af at indsatserne ikke kun er ventilerende, men også isolerende – helt fantastisk.

billede-7Jeg er ked af at vi i testperioden ikke rigtig har haft sommervejr. Jeg havde håbet på en lignende sommer som sidste år. I så fald havde kapokken virkelig kommet på prøve i forhold til Lilje. Varm sommer eller ej, så er jeg dog ikke i tvivl om andet, end at det er et virkelig godt produkt og jeg er heller ikke i tvivl om, at det er Kapok vi vil købe fremadrettet, når og hvis vi får brug for flere af disse ventilerende produkter. Så som vores venner siger, fremover ”kapokker vi den for vildt” herhjemme og faktisk har jeg bestemt, at begge piger ønsker sig kapok dyner fra n·sleep i julegave!

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – når man som os har varme børn, så er produkter som dette og deres virkning altafgørende.

Holdbarhed: MEGET GOD – indtil videre kan man på vores indsatser ikke se slid.

Pris: MEGET GOD – forældre der har børn der skriger – og måske i særdeleshed i en bil – er villig til at give deres højre arm for at stoppe det. Når en del af skrigeriet kan standses ved at bruge indsatser for at ventilere et alt for varmt barnesæde (som eksempel) og så oven i købet får både økologi, bæredygtighed og en masse andet med for 299 kr, så er det altså et godt køb!

Kvalitet: MEGET GOD – lækker økologisk kvalitet, der samtidig også ser lækker ud i vognen eller stolen.
_________________________________________________________________________________________
Camilla afslutter:

Camilla fortæller ”sidste sommer, oplevede vi at Fleur ofte havde det meget varmt, når vi kørte bil eller hun sad i klapvognen. Både autostolen og klapvognens betræk er lavet af noget materiale som ikke har en speciel god åndbarhed – hvilket forårsager at Fleur ofte svedte en del og havde det varmt. Da vi blev tilbudt testen fra n.sleep om en indsats i kapok til autostol og klapvogn, skyndte vi os derfor at takke JA”.

18838431_10156328476963298_101840266_oVi har haft indsatsen til klapvognen med til Cypern, for at teste den under varme forhold. Autostols indsatsen (som er samme størrelse som den til klapvognen) har vi testet herhjemme i 26 graders varme – så de har været udsat for gode temperaturer som kunne stemme overens med en god og varm sommer dag i DK.

Inden jeg fik tilbudt testen, kendte jeg ikke til KAPOK, så for kort at fortælle hvad kapok er, kommer der her en kort præsentation.

 • Kapok er 100% økologisk uden tilsætningsstoffer eller brug af kemikalier under forarbejdningen.
 • Kapok består af 80% luft. Det reflektere kroppens varme på en behagelig og naturlig måde, uden at barnet kommer til at svede
 • Kapok består af meget fine hule fibre, som giver en god isplation, men samtidig også en god ventilation.
 • Støvmidler og bakterier kan ikke leve i kapok, hvorfor det er et meget allergi venligt materiale.
 • Kapok træet vokser i asiens og Sydamerikas regnskove.

Indsatsen til klapvognen og autostolen er en nyhed hos n.sleep, men princippet i indsatsen er den samme som i rullemadrassen fra samme mærke – som er blevet gennemtestet – og har vist gode resultater.

Inden vi fik hedebølge herhjemme, testede vi også klapvogns indsatsen, da den også virker isolerende. Den kan derfor både bruges i varmt og koldt klima – og har dermed flere funktioner.

Vores erfaringer med indsatsen:

Da det er samme indsats, vil jeg kun lave en samlede vurdering

Vi har brugt indsatsen i vores autostol fra cybex og i vores babyjogger summit X3 samt bugaboo Runner. I alle modellerne passer indsatsen perfekt ind. Der er lavet ”huller” så den passer til både 3- og 5 punkts sele.

Den findes i to størrelser – men vi har testet den store model – hvilken har passet til vores autostol samt klapvogn.

Vi har oplevet af Fleur har svedt langt mindre i både autostol og i klapvogn, efter indsatsen er kommet i. Det hun har svedt, er blevet absorberet i indsatsen, således at Fleur ikke har været badet i sved og været fugtig – da dette kan afkøle hende, hvis hun kommer fugtig ud et køligt sted. På trods af at indsatsen har aborberet sveden, har den på intet tidspunkt føltes varm eller våd, fibrene i indsatsen får sveden til at passere igennem, således at indsatsen føles tør og behagelig.

Udover dette er det også langt mere behageligt for Fleur ikke at være svedig og våd af sved – hvilket giver en god komfort.

Bemærk dog, at hvis barnet har tøj på af polyester eller kunststof, vil der ikke være megen effekt ved brugen af indsatsen, da sveden derved vil blive stoppet i tøjet.

For os, har det været vigtigt at materialet er allergivenligt, da min mand lider af allergi – og vi ønsker derfor ikke at udsætte Fleur for allergi fremkaldende materiale. Støvmidler, bakterier og svampesporer trives kun i fugtige miljøer, men da Kapok ikke suger fugt kan de ikke leve i kapok indsatser.

På ferien sov Fleur i klapvognen, hvilket vi sidste år havde lidt problemer med, da hun ofte vågnede op og var badet i sved. I år var problemet langt mindre – og hun kunne langt bedre temperaturregulere og komme af med sveden, end hun har kunnet tidligere. Det samme gælder for autostolen – så det har været en stor succes.

Prisen for indsatsen er 349 kroner for den store model. Prisen er meget fair, da madras og rullemadrasser oftest er dyrere. Man behøver ikke at have en model både til klapvognen og autostolen, man kan sagtens flytte indsatsen fra det ene til det andet sted. Lige nu bruger vi begge vores indsatser i autostolen – og så i weekenderne flytter vi den ene over i klapvognen – da vi oftest bruger autostolen mere i hverdagene end vi bruger klapvognen

18767301_10156328476978298_2024548068_o 18698763_10156328476983298_1878171856_o

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kritiker: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Holdbarhed: MEGET GOD – Vi har ikke oplevet noget dårligt, ift holdbarhed.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten på indsatsen er i top. På trods af stor soleksponering er den ikke falmet i farve. Både syninger og samlinger ser gode ud – selv efter et par måneders brug.

Pris: God – Madrassen koster 299.- kroner.

4 kommentarer

 • Jane østergaard

  Jeg troede egentlig slet ikke på at de virkede… men sammen med min mødregruppe kunne vi få er godt tilbud, og de var guld værd til årets kør-selv ferie hvor vi skulle til Holland og tilbringe en del timer i bilen. Jeg havde ikke fornemmelsen af, at Sally svedte som hun ellers gjorde uden hynden og jeg syntes heller ikke hun virkede nær så varm i klapvognen når hyndne var i. Jeg er super tilfreds med kapok, og synes prisen er super fin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et vidunderligt produkt. Det ville jeg gerne have haft til min ældste dreng, der var et varmt barn og ofte var badet i sved efter en lur.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Grant Rædkær

  Man kan da ikke andet end at blive fan af Kapok materialet. Klart noget der skal investeres i når vi når dertil. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Nørgaard Andersen

  Har selv købt den sorte men har endnu ikke prøvet den da lillesøster kun er 7 mdr og den er for stor til baby autostolen. Den skal dog med os til Thailand senere på året . Den virker løkker i kvaliteten.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af babyudstyr: stofbleer, håndklæde og insektnet fra Småfolk