Magnus har lært at CYKLE: Test af cykler fra Puky – Testfamilien
Anmeldelse af LIVINK kunstkort

Magnus har lært at CYKLE: Test af cykler fra Puky

Mie har sammen med sine børn Magnus på 5 år og Anna på 8 år testet cykler fra Puky. 

fullsizer

Puky forhandler faktisk hele 9 kategorier inden for køretøjer. CEETY Urban Mobility, My first PUKY, Løbecykler, Tricykler, Go Karts, Løbehjul, Ethjulet cykel og Cykler.

skaermbillede-2017-08-19-kl-18-50-39Magnus og Anna har testet cykler inden for kategorierne Legecykler og Cykler.

Magnus har testet en ZLX 18 tommer ALU, som er anbefalet fra 4+ og fra 110 cm. Vejl. pris er 1.899 kr. fra kategorien Legecykler.

skaermbillede-2017-08-19-kl-19-01-38

Af ting, som er værd at fremhæve, så er den ekstra let, den har lang anvendelsestid og et børnevenligt design. Den har Justerbare børnevenlige bremsegreb, Fodbremse, Fælgbremse, Alu ramme og Alufælge. Derudover har den Styrpolster, Sikkerhedshåndtag, Klokke og Refeleks for og bag.

fullsizer_1

Magnus, havde endnu ikke lært at cykle uden støttehjul – og han var netop fyldt 5 år, da han modtog cyklen til test. Det tog ham ca. 15 min, så var han kørende – og nu suser han bare derud af, som om han aldrig havde lavet andet. Han foretrækker stadig at bremse ved at sætte fødderne ned i jorden – så man skal altså ikke give ham de nyeste sko på, når han skal ud og cykle. Han nyder dagligt en aftencykeltur med storesøster, hvis det ikke lige regner.

fullsizer_2

Anna har også testet en cykel fra kategorien cykler.

skaermbillede-2017-08-19-kl-19-13-58

Anna fik en 20 tommer SKYRIDE 20-3 ALU til test. Den er anbefalet fra 6 år+, fra 120 cm. Vejl. udsalgspris er 2.999 kr. Værd at fremhæve ved denne model er, at den har: Alu ramme, Special lav sadelposition, store indstillingsmuligheder, herved lang anvendelsestid og Shimano navdynamo. Af udstyr kan nævnes: Støtteben, Alu ramme, Cartridge styrfitting, Lang alu-sadelpind, Plast skærme med kantbeskyttelse, V-Brake for og bag, SHIMANO navdynamo, Børnevenlig bremsehåndtag (indstillelig), Alu-kranksæt med firkantet aksel, Skridsikre 2K pedaler, Eloxeret Aero-alufælge. Baglygte med standfunktion. LED lygter og Shimano Nexus 3-Gear fodbremse. Derudover Sikkerhedshåndtag, Klokke, Refeleks for og bag, Komplet lysanlæg med standfunktion bag og LED forlygte.

En af de ting vi fik oplyst inden vi gik i gang med testen var, at det er vigtigt at cyklen passer til barnet (dvs at barnet skal kunne nå ned med flad fod).

img_4161

Det specielle ved Pukys cykler er at barnet sidder oprejst på cyklen, da de så bedre kan orientere sig i trafikken. Cyklerne er lavet i samarbejde med ergonomer, så der er lagt meget vægt på at barnet sidder ordentligt. Dvs den optimale afstand mellem sadel og styr, da børns overkroppe ikke er så lange endnu , at håndbremserne ikke er så hårde at bruge og at hånd bremsen ikke blokerer hjulet, når bremsen bliver brugt.

Anna er SUPER glad for sin nye cykel. Især fordi hun nu er startet i 3. klasse og derfor selv må cykle til at fra skole. En af de ting, hun særlig synes er fedt er, at der er 3 gear og indbygget dynamo.

img_4994

img_3685

Hun cykler også ofte over til sin farmor og farfar, som bor ca. 1 km. fra os. Tror ikke at der har været én dag siden har cyklen ankom, at hun ikke har været ude og cyklen en lille tur. Hun cykler også gerne med mor, når der skal løbes en tur og der bliver ofte kørt afsted på blommejagt med lillebror.

img_5010 img_4993

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver dømt ud fra følgende kriterier: nytteværdi, holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Nytteværdi: GOD: Det er ikke et must, at din barn har en cykel – men i et land som Danmark, er der næsten ingen som ikke bruger cyklen til at komme til og fra fx. skole eller til at køre til og fra legekammerater. Derfor får den nytteværdien GOD.

Holdbarhed: MEGET GOD: Cyklerne har en lang levetid og en virkelig god holdbarhed.

Kvalitet: MEGET GOD: Cyklerne er lavet i super materiale. De er rust fri og der er 5 års garanti på. Kvaliteten får vurderingen meget god.

Pris: GOD: 1.899 kr. for den lille cykel og 2.999 kr. for den store cykel med gear. Det er selvfølgelig en del penge, men det er cykler, som børnene kan bruge i mange år og har en virkelig god kvalitet.

5 kommentarer

 • Camilla

  Da min datter var omkring 2 år fik en løbecykel af samme mærke og den har virkelig været guld værd. Hun brugte den nærmest dagligt og jeg er sikker på at løbecyklen har gjort det nemt for hende da hun fik en alm cykel. Hun har nemlig aldrig kørt med støttehjul 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Czajkowski

  Vi fik en min første puky i dåbsgave til vores store dreng og den har været guld værd. Nu har den lille overtaget den, han kan ikke gå endnu men når han sidder på den kommer han fremad og hvis han ikke sidder/går på den så går han bagved den og skubber den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Vi har både løbecykel og den mindste rigtige cykel derhjemme og kvaliteten er rigtig god. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Herhjemme er vi også stor fan af PUKy cyklerne , de har haft den 3 hjulet, og så den lille løbecykel og Sander er nu en framragende cykelist i en alder af 3,4 mdr. Ta teknikken var der med pedaler røg støttehjulene og mor her nåede ikke engang at holde fast , før han susede afsted. Han tog 8 km med mig på løbetur forleden og spørger ofte inden sengetid MOAR bare li en tur mere 👏🏼👏🏼👏🏼 Kan kun anbefales

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siff Norman Jensen

  Jeg kan også kun anbefale Puky. Min søn Lui lærte at cykle uden støttehjul i en alder af 2 år og 10 måneder på en Puky cykel. Før vi prøvede Puky prøvede vi en del andre modeller men ingen af dem passede ham rigtigt selv om de alle var 12″. Til er pr-event Puky holdt prøvede vi så en Puky cykel og den passede bare perfekt. Puky er nemlig bygget efter børns kropsbygning og er ikke bare som mange andre barnecykler “en voksen cykel i lille udgave”.
  Lui har siden han var lige knap 1,5 år kørt på Puky løbecykel og det har været fantastisk for hans motorik, og dette er helt sikkert grunden til at han lærte at cykle efter 2x 15 mins øvning på den nye store Puky cykel.
  Fra nu af køber vi kun Puky cykler 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af LIVINK kunstkort