Test af overtøj fra Småfolk – Testfamilien
Testfamiliens julekalender 10. december

Test af overtøj fra Småfolk

Vores testere Annamaria, Anette og Cebrina har testet overtøj fra Småfolk. 

Annamaria fortæller:
Sif glædede sig meget til at modtage Småfolk jakken, trods kulden ikke var kommet på daværende tidpunkt, så gik hun også rundt med den herhjemme som lillesøster. Det var svært at vente så lang tid på at det blev koldt i år. Heldigvis for Sif, så kom kulden, så jakken endelig kom til sin ret. Også her som på flyverdragten, er der lækre detaljer med det ekstra stykke stof ved hænderne der lukker for kulden og varmer hænderne, hvilket faktisk resulterer i at fingrene ikke bliver så hurtigt kolde.
img_1264
Også her er printet helt i top og farverne er super fine.

En super lækker detalje på vinterjakken er det stykke inden i, så man kan knappe jakken tættere på kroppen forneden, som forhindre den kolde luft i at komme op nedefra og ind i jakken. I to længder, så der er plads til flere str. Også her er foret super lækkert og blødt og Sif Krusemynte elsker sin vinterjakke.
img_1272 img_5351
Også her fik man den hue, som Sif bruger under ridehjelm og cykelhjelm, så vi er super glade for det ekstra tilbehør der kommer med overtøjet.
img_5354 img_1250
Min vurdering er:

Nytteværdi: MEGET GOD, Sif Krusemynte elsker sin Vinterjakke, og det er både printet og farverne og hvor let den er at have på, og lyne og bruge.

Holdbarhed: MEGET GOD, Sif kravler ikke så meget længere, men den holder til vind og vejr og det er både regn og kulde.

Kvalitet: MEGET GOD, det er lækkert at røre ved, både indeni (meget meget blød), og udenpå. Regntæt og et super flot print og lækre farver. Lige i vores smag.

Pris: GOD, den svarer til kvaliteten, og man ved jo at vinterjakker af god kvalitet koster. Og man får meget for pengene, PRIS 899 kr.


Vores tester Anette har sammen med sønnen Willas testet Jakke og overtræksbukser fra Småfolk.
billede-0“Jeg har altid været stor fan af Småfolk men aldrig tidligere haft overtøj derfra”
Jeg er vild med deres æbleprint men var i tvivl om Willas på 6 år var blevet for stor til printet, – men da han først fik jakken på, synes jeg den var helt perfekt til ham.
billede-1-2 billede-2-2Jakken har super lækkert fleece foer – og gode detaljer bl.a. refleks ved ærmerne samt på hætten og så har den vindfang ved håndleddene så der ikke kommer luft eller sne ind. Da WB så den fine detalje ved håndleddene sagde han ”Yes, nu har jeg 2 jakker med dét her”.
billede-3-1Til jakken medfølger en lille varm fleece hue i grå og sort – som holder ørene godt varme under den store hue.
billede-4-1Det er det første år, vi ikke har købt flyverdragt men udelukkende 2 delt sæt – jeg synes et 2 delt sæt er mere anvendeligt, når man er skolebarn. Skibukserne er med seler som kan tages af, de har ligeledes reflekser ved fødderne og de lukker tæt, så der ikke kommer sne og kold luft ind.

Jakke og bukser  tåler maskinvask ved 40 grader. Det frarådes at bruge skyllemiddel, tørretumbler og tørreskab – da det ville kunne beskadige de tapede sømme.

Både jakke og bukser er vandafvisende  med et vandsøjletryk: 10.000 mm. og god åndbarhed.

Vi er som familie meget aktiv og bruger meget tid i naturen, – derfor er det væsentligt for os med godt og slidstærkt overtøj – og jakken er flittigt brug på Ødegården, i skoven, på Crossbanen og på fars byggeplads og det holder Willas varm og tør og tåler at blive brugt –  vi glæder os til, at det skal med på ski til jul.
billede-5-1I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD –  Så anvendeligt og vigtigt med godt overtøj til en aktiv skoledreng.

Holdbarhed: MEGET GOD –  kvaliteten er i top og tøjet er laget til at vlive brugt og være ude i koldt vejr.

Pris: MIDDEL – Jakken koster kr. 899.- og bukserne 699.- Pris og kvalitet hænger uden tvivl sammen, jeg synes dog 1600.- er mange penge for at klæde et barn varmt på en sæson.

Kvalitet: MEGET GOD – Man får uden tvivl kvalitet for pengene og Småfolk står for mig som et kvalitetsmærke, når det gælder tøj til børn.


Cebrina fortæller:

Emma var så heldig, at hun skulle teste en vinterjakke fra Småfolk, og hvor er jeg glad for vi fik lov til det det. Jeg er faktisk ikke den største fan af æbleprint – men til gengæld er jeg maks fan af den søde pingvin, der præger sæsonens kollektion. Og den smukke blommefarve er lige mig – ja og Emma selvfølgelig.

smaafolk-billede-1 smaafolk-billede-2

Jeg var ret glad for at få lov at teste lige netop vinterjakke fordi det nok ofte er der vi er gået på kompromis. Ungerne bruger jo stort set kun jakke når vi skal noget pænt og så til og fra institution, men i år har vi brugt den noget mere, for med en ordentlig varm jakke og et par lækre termobukser så behøver man ikke at finde flyverdragten frem så tidligt.

smaafolk-billede4

Jeg er ret vild med de mange detaljer jakken har, så som vindfang ved hænder og hofte så der ikke kommer kold vind ind, alle syninger er tapede og der kan derfor ikke trække vand ind der og med et vandsøjletryk på 10.000 holdes Emma helt tør og varm. Småfolk skriver på deres hjemmeside “Jakken er behandlet med Bionic finish Eco der er en biologisk nedbrydelig overflade behandling. Behandlingen forhindrer fugt i at trænge gennem stoffet, mens overskydende fugt fra kroppen automatisk transporteres til materialets overflade for at fordampe. Behandlingen er fri for fluorstoffer. Jakken er vandafvisende, smudsafvisende og vindtæt”. Inde i jakken er der det blødeste for som virker virkelig behageligt at have på. Emma beskriver det som at tage en puttebamse på, og det siger jo altså ikke så lidt når det kommer fra en 3 årig.

smaafolk-billede5 smaafolk-billede7

Vi har primært brugt jakken når vi skulle på korte ture, da Emma jo ellers har flyverdragt på, på denne tid, men faktisk tog vi den i brug lidt tidligere end flyverdragten. På lange ture med meget ud tid brugte hun den sidst på efteråret, og så bare med termobukser. Det var helt perfekt til at holde hende varm. Som alt andet overtøj så bliver sådan en jakke jo beskidt når den bærers af en tre årig eventyrlysten pige som altid er ude på nye opdagelser. Jeg var noget spændt på om farven ville holde på trods af vask. Den test klarede jakken (selvfølgelig) også til UG. Jakken har samme smukke blommefarve som før og foret er lige så dejligt.

smaafolk-billede8

Jeg vil rigtig gerne finde et minus, men det kan jeg faktisk ikke. Ærligt så har jeg altid syntes at 900 kr. er temmelig mange penge for en jakke til børn, den følelse er godt nok svundet lidt nu jeg har to piger fra samme sæson og den derfor kan genbruges, men stadig. 900 for en jakke og så mangler jeg stadig flyverdragter, støvler osv. puha jeg kan næsten se hvordan pengene får vinger og forsvinder fra kontoen… MEN man har jo et standpunkt til man tager et nyt og Småfolk gør det skisme godt. Og lige som et par enkelte andre dyre børnemærker har vundet mit hjerte fordi det har vist sig at kvalitet og funktionalitet rent faktisk går hånd i hånd med et smukt print, og en lidt dyre pris, så har småfolk også og konklusionen må blive at Småfolk sagtens kunne gå hen og blive en fast del af pigernes vinter garderobe

smaafolk-billede12

Min vurdering bliver:

Nytteværdi: Meget god. Man kan næsten ikke undvære en vinterjakke, denne er både pæn og praktisk og man behøver derfor kun en jakke for sæsonen

Holdbarhed: Meget god, Den holder til at blive brugt og farven holder så fint i vask.

Kvalitet: MEGET GOD, Rigtig god kvalitet, De mange detaljer som vindfang og det lækre for er med til at jakken ryger helt til tops på kvalitetsskalaen

Pris: Middel, Prisen synes jeg faktisk matcher kvalitet ret godt, men jeg kommer ikke udenom at jeg syns at 899kr. er mange penge for en jakke når ungerne primært ”bor” i deres flyverdragter på denne års tid så derfor middel.


 

1 kommentar

  • Karina

    Hvor høj er Emma og hvad størrelse bærer hun? Tak for god beskrivelse vi køber selv en til i år 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Testfamiliens julekalender 10. december