Test af basiskasse og glutenfrikasse fra Smartbake.dk – Testfamilien
UDSALGSTIP - TOP 10 UNDER 300 KR.

Test af basiskasse og glutenfrikasse fra Smartbake.dk

6 af vores testfamilier har testet henholdsvis basiskassen og den glutenfrie kasse fra Smartbake.dk

Christine fortæller:
“Vi havde glædet os meget til at modtage basiskassen fra Smartbake”
Dagen før modtagelsen af kassen, modtog vi en sms om hvornår den ville blive leveret – virkelig god service. Hvis ikke lige man er hjemme, hvilket vi ikke var, stiller fragtmanden blot kassen ved døren.
Kassen er en flamingokasse med opdelte rum og med fryseelementer imellem. Virkelig smart.
img_6263
Basiskassen indeholder følgende;
2 x Rugbrød, 1 x mørk dej, 1 x lys dej og en “overraskelse”. Kassen koster fra 169,- hertil kan du selv tilvælge andre ting eller et højere antal, af det der allerede følger med i kassen.
Der følger en meget udførlig guide med, til hvordan man skal håndtere de forskellige produkter samt bagetid på de forskellige ting.

Vi startede med at bage boller lørdag morgen af den lyse bolledej. De hævede SÅ flot op og var dejlige bløde og luftige. Ja faktisk spiste min store dreng på 7 år, 3 hele boller den morgen – det må siges at være godkendt!
img_6273
Rugbrødet og den mørke dej blev bagt søndag aften, så var der klar til madpakker. Den sidste rugbrødsdej lagde jeg i fryseren, så den kunne bages midt på ugen. Dejen skal nemlig benyttes inden 72 timer, ellers kan det fryses.
img_0178 img_6308 img_0345
I den første kasse fulgte en chokoladekagedej med, hvilket hele familien var meget begejstret over. I den anden kasse en cookie-dej som også faldt i god jord. Lidt lækkert falder vel altid i god jord, ikke?!

Chokoladekagen var simpelthen så dejlig “svampede” og lækker. Vi valgte at “opgradere” den lidt med en masse lækker pynt og servede den til dessert efter aftensmaden. Alle mand var virkelig begejstret.
img_6330
Min farmor på 87 år, som er alene, havde jeg fortalt om dette koncept. Hun syntes det var SÅ smart! Hun orker ikke det vilde længere (forståeligt nok) og derfor ville jeg overraske hende med en kasse fra Smartbake. Jeg bestilte derfor en kasse til hende og hun blev overlykkelig! Især rugbrødet var hun meget imponeret over. Hun syntes det var virkelig nemt og smart at man kunne fryse de forskellige ting. Som alene kan man umuligt nå at spise det hele indenfor 72 timer.
Det var et KÆMPE hit for hende – så konceptet kan jeg klart anbefale til ældre mennesker også.

Alt i alt er vi meget imponeret over kvaliteten af brødet, smagen og hele måden at gribe det an på. Det er nemt, sviner ikke (udgå oprydning og opvask) og så er det tilmed lækkert!
img_0249
Det eneste minus jeg har, at sætte på Smartbake konceptet er den høje fragt. En basiskasse koster 169,- det syntes jeg er fair nok, men når der kommer en fragt oveni på 50 kr. kommer vi op på 219.- kr.

“Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurdereringen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er perfekt til den travle familie, men også til den ældre genneration som ikke “orker” det vilde. De fleste familier bruger en del brød, i deres hverdag, vi gør i hvert fald.

Holdbarhed: MEGET GOD – Det kan holde sig på køl i 72 timer og ellers kan det hele fryses.

Pris: MINDRE GOD – Som jeg nævnte oppe over, er fragten skyld i, at prisen bliver ret høj, efter min mening. 169,- er ellers en god pris for sådan en pakke.

Kvalitet: MEGET GOD – Virkelig god smag, lækre produkter og råvarer.


Nina fortæller:
“Jeg var meget begejstret over, at skulle teste Smartbakes smarte koncept!”. Man modtager en kasse med forskellig fersk dej, og i vores tilfælde bød kassen på:

2 rugbrød

1 mørk dej

1 lys dej

1 (fuldstændig vanvittig god) chokoladekage.

image1

Vi startede med rugbrødsdejen. Jeg er fan af choko-rug fra bla. Lagkagehuset, men får det aldrig bagt – så nu havde jeg muligheden.  Jeg blandede den lækre rugbrødsdej med lidt nødder og mørk chokolade, smed det i muffinsforme og kom dem i ovnen. De var et KÆMPE hit herhjemme – både hos os voksne, men virkelig også hos August. Et sundere alternativ til snacks og kage!

image2

Jeg elsker at bage, men får aldrig taget mig sammen til det, desværre. Jeg ville så gerne give August hjemmebag med i børnehave, så jeg udnyttede den mørke og lyse dej til at lave henholdsvis boller og oste/skinkehorn. Nu er han blevet forvent og jeg må nok indse, at Smartbakes løsning er genial for vores familie. Man får det lækre nybagte brød, duften og smagen – uden al oprydningen. Dét er lige noget for mig!

Han savner allerede de lækre madpakker, siger han.

image3-3

Der var jo også chokoladekagen. Den vanvittige chokoladekage. Jeg ved ikke om vi bare fik bagt den til perfektion, eller om den virkelig bare ER så god!? Vi var HELT oppe at køre over den herhjemme, og vi vil gå så langt at sige, at det er på top 3 over de bedste chokoladekager vi nogensinde har smagt! August fik lov at pynte med glasur og krymmel, til hans store fornøjelse.
image4Det er IKKE sidste gang vi bestiller fra Smartbake, for jeg er virkelig fan af konceptet, kvaliteten og smagen! Og så er det økologisk! Mums!

I dette tilfælde bliver vurdereringen:

Nytteværdi: GOD – Det er perfekt til den travle familie, som ikke har tid og lyst til at fedte med bagning – men som sætter pris på godt hjemmebag.
Holdbarhed: MEGET GOD – det kan holde sig i 72 timer på køl og ellers er det hele egnet til fryseren!

Pris: GOD – prisen er ganske fin, synes jeg! 169,00 for den kasse vi fik. Det kan man nærmest ikke gøre det for selv.

Kvalitet: MEGET GOD – lækker kvalitet! Smagen er fantastisk og det er virkelig godt brød og kage! Og igen, det er økologisk!
_________________________________________________________________________________________
Linda fortsætter:
“Jeg havde aldrig hørt om smartbake.dk før så jeg var faktisk lidt “skeptisk” når jeg tænkte færdig dej leveret med posten??”

Min skepsis blev hurtig manet til orden for det her koncept er virkelig smart. Man kan via deres hjemmeside smatbake.dk bestille en kasse med forskellige slags dej og få den leveret lige til døren, hver uge, hver 2. uge, hver 3. uge eller hver 4. uge og de har også glutenfri dej.
billede-1-5En basiskasse er beregnet til en familie på 4 personer og indeholder 2 x rugbrød, 1 x mørke basisdej, 1 x lys basisdej og 1 x temadej. Basisdejen varierer løbende så man ikke kun modtager det samme hver eneste gang og temadejen har begge gange hos os tilgodeset min søde tand da der den første gang var en chokoladekage med i kassen og anden gang var der dej til cookies med i kassen. Man kan tilvælge flere forskellige slags dej feks pizzadej.

Jeg modtog en sms hvori der stod min pakke var på vej og den ankom præcis den dag jeg var blevet lovet.

Når man åbner kassen som er en fødevaregodkendt polystyrenkasse så ligger der køleelementer som sikre dejen forbliver den korrekte temperatur unde transporten.

Der medfølger både varedeklaration og bagetips. Alt dej er pakket i hver sin pose som er lukket med et stykke tape i en farve som indikere hvilken slags dej der er i posen.
billede-2-5Når man har modtaget sin dej kan man vælge at fryse den ned i op til 4 uger efter modtagelsen eller bruge den indenfor de næste 72 timer. Jeg har prøvet både at brug den indenfor de 72 timer men jeg har også prøvet at fryse den og begge dele fungere fint, dog var min dej lidt klistret efter nedfrysning men det krævede blot lidt mel da jeg skulle bruge den.

Fælles for både den lyse og mørke basisdej er at de er nemme at forme og brødet er virkelig lækkert og luftigt når det er bagt.
billede-3-4 billede-4-4Chokoladekagen smagte virkelig godt. Den var hverken tør eller kedelig i smagen og den var dejlig svampet uden at være for meget og smagen var så lækker.
billede-5-4Rugbrødet overraskede mig virkelig! Ind i ovnen og vupti så var der friskbagt rugbrød.

Jeg er ikke fan af rugbrød men hvis jeg bare kan få det her friskbagte så kan jeg godt spise det for det smager virkelig god. Det var dejligt friskt og luftigt med virkelig god smag.
billede-6-2Cookies dejen var vildt hård da jeg tog den ud af køleskabet men efter en halv time ude på bordet blev den medgørlig og jeg kunne let forme mine cookies. De smagte virkelig godt, jeg elsker når de knaser og det må jeg sige de gjorde og de var virkelig et kæmpe hit herhjemme.
billede-7-2Jeg er vild med ideen om dej på abonnement leveret lige til døren og jeg er ekstra vild med at man intet svineri har i køkkenet og derfor ingen oprydning har.

Personligt ville jeg ønske man kunne undgå at skulle bestille en færdig kasse men at man der imod kunne vælge frit mellem de forskellige slags dej.

Hvis det var muligt ville jeg i den grad benytte smartbake.dk da det ville gøre det hele så meget nemmere når man feks. skal have gæster fordi man hurtigt og nemt kan lave friskbagt brød uden at skulle stå med et helt køkken som skal ryddes op.
billede-8-1I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: – GOD: Mad er nødvendigt for os alle. Om disse kasser med dej er nødvendigt er en prioriteringsag tænker jeg for man sparer en masse tid og oprydning ved at bestille dej fra smartbake.dk.

Holdbarhed – MEGET GOD: Jeg syntes det er fedt man har 72 timer til at få bagt sit brød og når man ikke at bage det hele kan det fryses ned i 4 uger hvilket er en passende holdbarhed syntes jeg.

Pris – GOD: Jeg syntes prisen er i den høje ende men omvendt koster det også når man tænker på man slipper for besværet med at skulle handle, stå med alle mulige ingredienser og mikse det sammen til en dej plus man slipper for alt oprydningen og dermed har mere tid sammen med familien.

Kvalitet – MEGET GOD: Kvaliteten er super god, det er virkelig noget lækkert brød og kager jeg har fået ud af mine kasser fra smartbake.dk
_
________________________________________________________________________________________Nadja fortæller:
24993642_10156218248943646_7849634267495230513_n “Vi har testet dejkasser fra Smartbake. Det er simpelthen kasser på abonnement (eller som enkeltbestilling) med færdig dej, man får sendt lige til døren, og som er lige til at tage ud og forme til hvad man nu har lyst til. Den fås både som almindelig og glutenfri dej, og vi har testet en almindelig basiskasse. Man kan også tilvælge ting til basiskassen som f.eks. pizzadej eller muffindej. Her op til jul kan man også bestille en særskilt julekasse med færdig dej til julesmåkagerne.

Man kan bestille en kasse til hver uge, hver anden uge, hver tredje uge eller hver fjerde uge. Fredag modtager man sin kasse, og den er fint pakket ind og med fryseelementer. Dejen kan opbevares på køl op til 72 timer, og får man den ikke brugt, kan den fryses.

24993169_10156218248948646_5022773752866250908_n 24993639_10156218248953646_2616033585975283914_nDet er utrolig nemt at gå til, og der er vejledning med til, hvad man kan bruge de forskellige ting til, hvor længe det kan holde sig og hvor længe det skal have i ovnen. Rugbrød og kagen er i bakker lige til at sætte i ovnen og lave færdig.
24991419_10156218249048646_2020159369156220158_n 24909712_10156218249043646_8934205469167533753_nDen lyse og den mørke basisdej kan man jo bruge, som man lyster. Jeg har blandt andet lavet pølsehorn og krydderflütes af den lyse, og chiaboller af den mørke dej.
25152286_10156218249063646_5170398344636113639_n 24899698_10156218249058646_8186518500173751241_nKonceptet er intet mindre end genialt. Man kan selvfølgelig sige, at det er ret dovent ikke at lave sin dej selv, men til den travle familie, der aldrig får bagt, men egentlig gerne ville engang imellem, hvis de kunne spare noget tid, er det altså virkelig smart. Man kunne også vælge det engang imellem, hvis man ved, man har en særlig travl uge, eller blot som en ekstra luksus indimellem.

Nu har vi ikke testet den glutenfri kasse, men vi har venner, hvis barn for nylig har fået konstateret glutenallergi, og de kæmper med at få lavet bagværk, som både smager godt og er til at have med at gøre, når man laver det. Her kunne man også gøre det nemmere for sig selv indimellem ved at bestille den glutenfri kasse.
Vi har netop fået lavet helt om herhjemme og har dermed også fået nyt køkken, og i fødselsdagsgave fik jeg en Kitchen Aid. Den skal jeg til at lære at være god til at bruge, så dermed vil kasserne ikke i det daglige blive aktuelle for os. Men jeg kan sagtens forestille mig at gøre brug af dem indimellem og især ved særlige temapakker som f.eks. julepakken – det er dæleme smart!
Uanset hvad kan man ikke argumentere imod, at det ikke bliver nemmere end det her – friskbagt brød uden den store anstrengelse er virkelig luksus!
I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MIDDEL. Man har ikke BRUG FOR færdig dej for at klare sig igennem dagligdagen, men det er virkelig smart!

Holdbarhed: MEGET GOD. Dejen kommer i en termokasse og er adskilt med rum, og der er fryseelementer i. På køl holder dejen sig i 72 timer, og ellers kan den fryses.

Kvalitet: GOD. Det er brød af en lækker kvalitet, der er tale om her.

Pris: MIDDEL. Basiskassen, som vi testede, koster 169,- for en levering. Den glutenfri kasse koster 279,- for en uge, Det er jo slet ikke vanvittigt dyrt, men for mange mennesker vil det være dyrt at bruge penge på hver uge; særligt hvis de kan lave dejen selv.
_________________________________________________________________________________________
Louise fortsætter:
“Vi har hjemme hos aldrig prøvet, at bestille en af de mange måltidskasser der fås på markedet. Vi har ofte snakket om at prøve det, men er aldrig kommet længere end blot at snakke om det. Så da vi blev tilbudt at teste en bagekasse med fersk økologisk glutenfrit dej, skyndte vi os at takke ja. Vi har hele tiden været fascineret af idéen om, at bestille både færdige måltidskasser, grøntsags – og frugtkasser og online dagligvarebestillinger. Både fordi det fra andre har lydt til, at det fungerer super godt i en (travl)børnefamilie, men også kan være en fordel for både økonomi, inspiration og ikke mindst for tidsaspektet.

Før vi modtog bagekassen fra Smartbake, kendte vi ikke til hverken firmaet eller konceptet. Vi, især jeg, moren i huset, elsker at bage. Der bages ofte flere gange i ugen, og især brød og tilbehør til madkassen bliver der bagt meget af. Både fordi det er hyggeligt, men ligeledes også forbi, vi alle er fan af friskheden og duften af nybagt brød – og til tider også kage.

Smartbake har flere typer af bagekasser. De har basiskassen, glutenfrikassen og helt særligt lige nu, har de julekassen. Man kan på deres, meget overskuelige hjemmeside, selv vælge hvilken type kasse man ønsker samt om man ønsker levering hver uge eller hver anden uge. Ydermere kan man tilkøbe ekstra produkter til sin kasse. Fx chokolade muffindej, pizzaddej og
forskellige typer af basisdej.

Bagekassen leveres direkte til hoveddøren i flamingokasser med genanvendelige frysselementer. Alle materialer i kassen er nøje udvalgt ud fra kriterier om miljø – og bæredygtighed. Når den ferske dej leveres, kan man vælge at komme dejen direkte videre på
frys eller lade dejen tø op på køl. Dejen kan holde sig 72 timer på køl eller 4 uger på frys, hvilket er super smart, for så haster det ikke med, at få bagt hvis ikke tiden lige er til det, den dag dejen leveres.
1 3 4Der hører en meget udførlig brugsanvisning med bagekassen. Både en med en fin lille historie omkring årstidens charme, men også med tips og tricks til, hvordan man bedst muligt udnytter de forskellige deje. Fx kan man sagtens lave pølsehorn ud af havre eller kernebolledejen. Man kan tilsætte chokolade, nødder eller rosiner i dejen hvis man lyster. Man kan lave små rugbrød,
rugbrødsboller eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser, når man står med fersk frisk dej i hænderne.

Til hver enkelt type brød, medfølger der en bageanvisning. Både med hvordan brødet bages, temperatur, hævetider og hvordan og hvorledes dejen skal håndteres med optøning – både før og efter.

I vores Glutenfrikasse var der en ”ugens overraskelse” med. Denne uges overraskelse var en lækker glutenfri dej med store chunky stykker chokolade i, som skulle bages til luftige bløde bamseboller. Udover over ”ugens overraskelse”, var der en portion rugbrødsdej, en portion havrebolledej og en portion kernebolledej.
5
Vi har stadig tilgode at bage havrebollerne, men de står på eftermiddagsmenuen senere på ugen. Vi har ikke før gjort os så meget i, at spise glutenfrit brød. Både fordi vi herhjemme godt tåler gluten, men også fordi, jeg ofte har oplevet at glutenfrit brød har tendens til at være både tørt OG dyrt. Men hverken rugbrødet, bamsebollerne eller kernebollerne var i nærheden af at være tørre. Må med hånden på hjertet indrømme, at jeg sjældent at smagt så lækkert og saftigt et rugbrød. Kernebollerne var luftige, saftige og sprøde. Bamsebollerne var bløde og lækre, præcis som lyse børnevenlige boller skal være. Serverede bl.a. de to typer boller for flere gæster og ingen af dem gættede på, at det var glutenfrie boller de spiste.
7 8 9
I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Fantastisk koncept og virkelig lækre råvarer der er brugt. Det er lækkert, nemt og meget
overskuelig. Perfekt hvis man elsker friskbagt brød, men tiden bare ikke altid er til både indkøb og udførelse af dejen.

Holdbarhed: MEGET GOD. Dejen kan holde sig 72 timer på køl og 4 uger på frost. Det giver en rigelig med tid til at få brugt
de forskellige deje, inden holdbarheden udløber.

Kvalitet: MEGET GOD. Ganske enkelt, så kan man smage, at der er brugt gode råvarer i dejen. Det smager af det det
skal – nemlig lækkert brød.

Pris: GOD. De forskellige kasser har forskellige priser. Basiskassen koster 169kr, glutenfrikassen koster 279kr og julekassen koster 247kr. Jeg synes priserne er helt fair. Man får meget brød for pengene. Det er økologisk, det er leveret og man sparer tid på både indkøb og bageforberedelserne. Er man fx ene glutenallergiker i familien, kan man nemt vælge at dele de forskellige deje op i
små portioner, så man kan bage lidt af gangen og derved altid have frisk brød. Tænker dette er ret relevant, da de glutenfrie produkter netop er dyrere end de almindelige brødtyper. Selvfølgelig kan dette også sagtens gøres med produkterne fra basiskassen.

Alt i alt en lækker oplevelse at teste Smartbakes skønne brødprodukter. Det er absolut ikke sidste gang vi bestiller en brødkasse fra dem.
_________________________________________________________________________________________
Susan fortsætter:
billede-1 billede-2 billede-3
Vores familie var så heldige, at få lov at teste bage konceptet fra Smartbake.dk. Jeg havde faktisk misforstået konceptet lidt, for jeg troede det ligesom diverse måltidskasser, var færdige melblandinger man fik og så selv skulle lave dejen og bage det. Så da jeg kom hjem en fredag efter den første sending var leveret, ledte jeg huset tyndt for at finde disse blandinger, som min mand tidligere på dagen havde taget imod. Til sidst fandt jeg i stedet færdiglavet dej i både fryser og køleskab. Det var næsten for let til at være sandt. Skæbnen ville, at vi i den weekend havde familiebesøg, så der var rigeligt der gerne ville smage bagværk. Vores bedstemor har glutenallergi, så hun jublede noget over et så stort udvalg og det samme gjorde vi faktisk.

En evt frossen dej lægges på køl for at tø op. Deje fra køl tages ud en times tid før, for at vågne. Herefter formes eller klattes boller, småkager skæres ud og rugbrød sættes blot ind i den form den kommer i. Det bliver faktisk ikke lettere.

Smagen var jeg så til gengæld noget spændt på, for jeg tror de fleste glutenallergikere ved, at det tager tid at finde den helt rigtige opskrift. Dem jeg kender har i hvert fald prøvet en del af, inden deres brød blev sådan rigtigt godt. I de to leveringer vi har testet har vi fået tilsendt følgende:

Rogbrød:
En slags rugbrød, der mindede mig en anelse om stenalderbrødet – dog knapt så kernet og mere brødagtigt. Vores bedstemor syntes også det smagte godt, men hun savnede lidt rugbrødssmagen i brødet, så mørkt er det nemlig ikke. Det hedder ej heller rugbrød, men rogbrød. Selv har jeg spist det med velbehag med pålæg eller blot smør.
Kernebolle:
En lækker svampet bolle med god smag, godt bid og lækker sprød. Dejen var nem at arbejde med.
Bamseboller:
En lækker lys dej med chokoladestykker. Den havde god smag og var ikke for sød. Dejen var nem at sætte på plader med skeer.
Havreboller:
God smag, lækker konsistens og lette at sætte på plader med to skeer.
Brunekager:
Lette at skære ud og bage. Smagen er sprød og med et strejf af mange skønne krydderier,
som appelsin og nellike. Smagen overraskede positivt.

Personligt var jeg imponeret over at smagen var bedre end jeg forventede mig af glutenfri bagværk. Det samme er vores bedstemor og hvis hun ikke allerede har bestilt en kasse, så gør hun det sikkert snart.
billede-4 billede-5
Konceptet er nemt at finde ud af. På hjemmesiden finder man den brødkasse man ønsker – det behøver ikke være glutenfrit, men kan være den almindelige der også er billigere. Man får dejen leveret i en flamingo kasse, der gør at dejen holder sig til man kommer hjem. Dejen lægges på køl eller frost. Dejen på køl kan holde sig i 72 timer. Da vi modtog begge vores kasse på fredage, så betød det lækkert brød i weekenden.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – konceptet er genialt og har man ikke selv tid til at bage, så kan det ikke gøres lettere end dette.

Holdbarhed: GOD – man skal selvfølgelig helst være hjemme i løbet af leveringsdagen, så man kan få lagt dejen på køl eller frost. Dejen kan holde sig i 72 timer på køl, hvorefter den skal være bagt. Det færdige brød kan selvfølgelig nedfryses herefter, hvis man ikke når at spise det hele inden.

Pris: MEGET GOD – jeg synes faktisk Smartbake.dk formår at lave de forskellige brødkasser til gode priser, især når man tænker på hvad man selv sparer af indkøb og tid som alternativ.

Kvalitet: MEGET GOD – det har begge gange virket som virkelig god kvalitet af ingredienser brugt til dejene!
_________________________________________________________________________________________

3 kommentarer

 • Lene

  Vi har valgt at få basiskassen her hjemme hver 14. Dag Vi elsker konceptet og duften af nybagt bagværk som er lige til at gå til og skønt at man samtidig kan give div deje sit eget præg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siff Norman Jensen

  Sikke et fedt oplæg at læse. Det skal helt sikkert prøves snart

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Sindssygt smart koncept. Med et lille køkken, er det her helt sikkert nået der skal prøve. Det lyder dejlig nemt og man slipper både for opvasken og kan putte det i fryseren. Jeg er allerede fan, ud fra disse test😃👍

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UDSALGSTIP - TOP 10 UNDER 300 KR.