TEST af SHUFFLEbook – kom og spis med os – Testfamilien
TEST af Remington MB6850 Vacuum skægtrimmer

TEST af SHUFFLEbook – kom og spis med os

Fire af vores testfamilier har testet Shuffelbook – kom og spis med os, med nemme og lækre hverdagsretter, som børnene kan være med til at lave.

billede-4-4

Rikke fortæller:
Jeg har sammen med Smilla på 6 år og Bertram på 8 år testet den fineste Shuffelbook – kom og spis med os, med nemme og lækre hverdagsretter, som børnene kan være med til at lave.

test-shu1

Opskrifterne er udviklet i samarbejde med Louisa Lorang og jeg kan afsløre, at de retter som vi har fået lavet, har været super lækre. Vi har forsøgt os med frugtsalat, jordbærsmoothie, koldskål og kanelsnegle.

test-shu2Der er 28 forskellige opskrifter som alle, er lige til at gå til.

Jeg må indrømme, at mine børn ikke er med i køkkenet ret tit – det har jeg simpelthen ikke tålmodighed til. Men børnene har virkelig nydt, at være en del af processen. De har været noget så stolte af, at være med til at lave maden, så det har givet dem et godt selvtillidsboost.

test-shu3Opskriftskortene er i kraftig kvalitet og nemme at arbejde med, de kan sagtens tørres af, hvis der kommer lidt skidt på dem. På forsiden finder I et billede af retten – og bag på står opskriftentest-shu4Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD, mine børn har virkelig en alder til at være med i køkkenet og hvor de også kan håndtere lidt større opgaver. Det har boostet børnenes selvtillid og udfordret mig på min tålmodighed 🙂

Holdbarhed: MEGET GOD, kortene har været smurt ind i både tykmælk og jordbær smoothie og de har været nemme at tørre af, man kan ikke se, at de har været udsat for lidt af hvert.

PRIS: MEGET GOD, Produktet koster 199 kr hvilket jeg syntes er en meget fair pris.

Kvalitet: MEGET GOD, Gode robuste kort som giver et godt visuelt indtryk for børnene. Kortene er ratet efter sværhedsgrad hvilket er et plus i min bog.


Jelena fortæller:

SHUFFLEbook er et mindre forlag, som siden 2010 har udgivet 8 shufflebooks målrettet børn op til 12 år. Shufflebooks er ikke bøger i traditionel forstand men små papkasser, som hver indeholder 29 kort indenfor et bestemt tema. Der er shufflebooks om tal, om sange, om udendørsaktiviteter m.fl., alle med et børnevenligt design og i kraftigt pap, som kan tåle at blive håndteret af børn.

Vi har testet den seneste shufflebook Kom og spis med os – Børn i køkkenet. Det er en kogebog med 28 opskrifter til børnevenlige retter af Louisa Lorang. Alle kortene har en illustration på den ene side og en opskrift på den anden side af kortet. Kortene er nemme at tage med i køkkenet og/eller ud at handle. Hver opskrift er markeret efter sværhedsgrad med stjerner fra 1 til 3, hvor 3 er den sværeste. Kassen indeholder desuden en vejledning og et kort med huskeregler til hygiejne i køkkenet.

shuffle01

Kom og spis med os – Børn i køkkenet indeholder opskrifter på retter, som mange børnefamilier kender, såsom tomatsuppe, boller i karry, risengrød, lasagne og lign. Min umiddelbare reaktion på indholdet var derfor en undren over, hvad jeg skulle bruge bogen til, da jeg kan lave retterne uden opskrift. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at opskrifterne henvendte sig mindst ligeså meget til mine børn som til mig. Jeg talte med min bonusdatter på 12 år, som hurtigt kunne bekræfte, at hun ved hjælp af kortene ville kunne lave mange af opskrifterne uden voksenhjælp. For at se, om et mindre barn også kunne have glæde af konceptet, inviterede jeg Philip på knap 6 år med i køkkenet.

Han syntes, at det var sjovt at bladre alle kortene igennem og være med til at vælge, hvad vi skulle lave. Det blev til foccacia samt spaghetti med kødboller og tomatsauce, som har hhv. 2 og 3 stjerner. Det var rigtig hyggeligt at have Philip med. Da han ikke kan læse, læste jeg opskrifterne højt, og jeg hjalp også med at aflæse målene, når noget skulle vejes. Ellers kunne han selv en masse. Han rørte gæren i vand til foccacia og rørte i dejen. Han puttede krydderier i og penslede både fad og brød efter hævning. Philip var også med til at røre farsen til kødbollerne, hvor han både slog æg i og blandede de forskellige ingredienser sammen.

shuffle02 shuffle03 shuffle04 shuffle5

Både foccacia og pastaen med kødboller blev serveret for hele familien, hvor alle var enige om, at retterne var utroligt lækre, og Philip høstede ros for sin præstation i køkkenet. Philip har allerede spurgt, hvornår vi skal lave flere af retterne fra shufflebook’en. Alt i alt en succes.”

shuffle6
I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD. Det er skønt, når børn hjælper til og får nogle succesoplevelser i køkkenet. Det er Kom og spis med os – Børn i køkkenet med sine overskuelige og børnevenlige opskrifter rigtig god til.

Holdbarhed: GOD. Kort i kraftigt pap med familieretter, som ikke forsvinder fra menuen lige foreløbigt. De kan bruges i mange år endnu!

Pris: GOD. Med en pris på 199 kr. konkurrerer Kom og spis med os – Børn i køkkenet fint med andre kogebøger.

Kvalitet: GOD. Hænger sammen med lege/nytteværdi og holdbarhed.


Maria fortæller:
“Vi har testet ovennævnte Shuffelbook, som har et ønske om at få børnene med i køkkenet, den indeholder 28 opskrifter, som er lige til at gå til. Jeg var spændt på at komme i gang med testen sammen med Olivia.
billede-2-4 billede-3-4 billede-4-4

Vi har flere Shuffelbooks herhjemme og er vældig glade for dem. Så var spændt på at se, hvad denne indholdte. Som det ses på billedet, indeholder den en masse opskrifter, med fine og indbydende illustrationer af retterne på den ene side, og opskriften på den anden.

Olivia fik hurtigt valgt hvad hun gerne ville prøve at lave, hun faldt vidst hurtigt i snack fælden, og valgte, chokoladekage, æblegrød og dadelkugler.
Nova på 2 år så troligt med da vi kiggede på det og sang sig igennem flere af opskrifterne, det er vidst det hun forbinder med Shuffelbook ;).

Vi har indtil nu testet, ’æblegrød’, ’frugtsalat med råcreme’og ’kyllingenuggets’. 

Som det ses på billedet nedenfor var begge piger med i køkkenet og lave æblegrød og det blev efterfølgende nydt med stor velbehag. Olivia havde selv anrettet det i små glas til os alle tre.

Også frugtsalaten var et stort hit, men hos hvem er det ikke det?
billede-5-5 billede-6-3 billede-7-3 billede-9Det mest overraskende var, hvor meget pigerne spiste da de blev præsenteret for kyllingenuggets til aftensmad. Normalt spiser de ikke alverden og slet ikke her i varmen. Men begge piger spiste 5 kyllingenuggets, til min store overraskelse. Det var virkelig en succes og resterne fik de med på madpakke dagen efter.
billede-8-1Vi er meget positive over denne Shuffelbook, som kan inspirere børene til ideer til aftensmaden og samtidig være med til at få dem med i køkkennet, og vi glæder os til at få testet endnu flere af opskrifterne.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er en super måde at få børnene med i køkkenet på og en super måde at få børnene til at vælge retter til aftensmad eller desserten.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – De tykke papkort, er belagt med en glat overside og kan nemt tørres over efter brug i køkkenet.

Pris: GOD – Shuffelbook’en koster 199,-  Jeg synes prisen er virkelig fair taget i betragtning af, hvad man får.


Tine har også sammen med sin søn Oliver på 2 år og 11 måneder testet opskrifter fra SHUFFLEbooks nye kogebog ‘Kom og spis med os’
billede1
Tine fortæller:
Oliver har alle dage været både kræsen og småtspisende og spiser ofte slet ikke aftensmad. Faktisk er vores måltider gået hen og blevet lidt en kamp og Oliver står af allerede når samtalen falder på mad. Oliver er rigtig glad for sine SHUFFLEbooks med sange og bogstaver, så jeg var spændt på om det genkendelige med boksen kunne være med til at spire hans interesse for mad.
Boksen henvender sig til børn fra 3 år. Oliver er knap 3 og han er lige lidt for lille til at se hvad, de ellers virkelig fine illustrationer, forestiller. Han genkender selvfølgelig nogle af retterne, men til vores behov kunne jeg godt have tænkt mig, at det var reelle billeder af retten frem for en tegning. Men igen – Oliver er kun lige ved og næsten inden for målgruppen. I vores tilfælde er ønsket fordi Oliver måske kunne have behov for at se at det han laver er det samme som på det billede han har valgt.
billede2
Vi startede med at kigge en masse på billederne og talte om hvad vi syntes så lækkert ud og hvad vi kunne lide og ikke kunne lide. Oliver fik så lov at vælge .. de tre første retter blev dadelkugler, kanelsnurre og risengrød.  Så mor og far måtte også vælge et par retter ud, da vi må erkende at det ikke er i det søde køkken at Oliver har spiseproblemer. I modsætning til andre kogebøger hvor børnene hurtigt skal forholde sig til en hel masse ting, er det smart at man kan tage en enkelt side ud og kun forholde sig til den.
billede3 billede4
Hånden på hjertet, jeg er en skovl i et køkken. Derfor har det også været lidt sparsomt hvor meget Oliver har været med i madlavningen, simpelthen fordi jeg er rigeligt presset uden en knap 3-årig kokkeelev på sidelinjen!  Men det allerbedste ved denne test har faktisk været hvor inspireret jeg selv er blevet og hvor meget mere overskud jeg har haft til at have ham med. Og vi har nydt vores alenetid i køkkenet uden far og lillebror – også selvom vi endte med at spise en time senere end normalt.
billede5
Vi tog kortet med ud og handle og handlede kun til den ene ret for at give Oliver et bedre overblik. Han elsker at handle, så på den måde startede projektet med noget han er vild med. Det var heller intet problem for ham at gå med i køkkenet. Han var pavestolt undervejs og pavestolt når han satte sig til bords og præsenterede retten for os, men det har taget noget tid at få den stolthed ført over til at han så også gerne vil spise det han har lavet. Men det går faktisk rigtig godt. Med små skridt nærmer vi os noget bedre. Og vi mærker især at han spiser mere når han selv har været med.
Selvom SHUFFLEbooks kogebog er super skøn, er den jo ingen mirakelkur. Den kan hverken kurerer kræsenhed eller småtspisendehed (det er nok ikke et ord) men den har virkelig gjort noget for os her hjemme. Den har givet mig et ekstra spark bagi til at få Oliver med i køkkenet, og langsomt mærker jeg at min begejstring smitter af på ham. Det synes jeg er en kæmpe succes.
billede6
Opskrifterne er så nemme at ALLE kan være med. Maden er ‘hverdag med et lille twist’ – lækre desserter, bagværk, snacks og aftensmad. Et godt miks og vi har efterhånden været næsten dem alle igennem. Oliver har endda ønsket enkelte retter IGEN og det er altså kæmpe stort for os!
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: GOD. Børn i køkkenet bør jo være en selvfølge – og det er nemt med SHUFFLEbook.
Holdbarhed: MEGET GOD. Som i kan se blev vores udsat for lidt af hvert. Pappet er hårdt med glat overflade – lige til at tørre af.
Pris: MEGET GOD. Boksen koster 199,- god pris – hvor alle kan være med.
Kvalitet: GOD. Konceptet er skønt, boksen pæn og lettilgængelig.

2 kommentarer

  • Margrethe

    Det må jeg simpelthen købe til mit barnebarn😘

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene Grundsøe

    Her hjemme er vi store fans af Shufflebook så denne ser også god og inspirerende ud. Mine børn synes det er sjovt selv at få lov til at lave mad.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Remington MB6850 Vacuum skægtrimmer