TEST af Matas Striber solcreme – Testfamilien
TEST af Partyking.dk - Sæbeboblemaskine

TEST af Matas Striber solcreme

Flere af vores testere og gæstetestere har testet Solstriber fra Matas. 

Følgende produkter er testet:

 1. Selvbruner mousse (pris 79,95).
 2. Kokos sollotion faktor 30 (pris 99,95)
 3. Transparent solspray faktor 15 (pris 99,95)
 4. Sololie faktor 30 (pris 99,95)
 5. Kids Sollotion faktor 30 (pris 139,95)
 6. BB creme faktor 15 (pris 59,95)
 7. Aftersun (pris 64,95)

(Tip pt er Matas solstriber på bud hvis man køber to sparer man 30 %).


Malene fortæller:

“Da jeg så at der var en med kokosduft, blev jeg glædelig overrasket, og så var jeg meget spændt på selvbruner mousse, BB creme og sololien. Sololie forbinder jeg med den gang jeg var ung, og lå på stranden og stegte i olie, men da der stod faktor 30 på den, blev jeg mere rolig.”

Selvbruner mousse: “Vejret var ret dårligt i starten af testperioden, så tænkte det var oplagt at prøve selvbruner moussen. Jeg startede med ansigtet, da jeg godt kunne bruge lidt kulør. Normalt ville jeg bruge den inden sengetid, da jeg synes man kommer til at lugte mærkeligt, men ville gerne se udviklingen. Jeg rensede min hud og brugte en ansigtscreme inde jeg fordelte moussen. Den var meget nemt at fordele, og jeg var ikke nervøs for at jeg ikke havde fået fordelt den godt nok. Efter nogle timer kunne jeg se resultatet, og jeg kunne også lugte at den arbejdede. Men jeg syntes faktisk at lugten var til at holde ud, og ikke så slem som jeg plejer at opleve ved andre selvbrunercremer.”

Kokos sollotion faktor 30: “Den er rimelig fed, men ikke for fed og så dufter den dejligt at kokos. Min søn Marius på 7, vil ikke have børnesolcreme på, da den jo ikke dufter af sommerferie, vil hellere have den med kokos.”

Transparent solspray faktor 15: “Den er på spray og nem at fordele og så bliver man ikke hvid, da den er som skrevet transparent. Der går lige 10 min. og så er den trængt ind i huden og virker ikke fedtet, man kan nærmest ikke mærke at man har det på.”

Sololie faktor 30: “Selve strålen er lidt hård, så man skal lige passe på at man ikke rammer ved siden af. Selvom det er olie, trænger den hurtig ind og man kommer ikke til at glinse af olie. Efter 20 min. Kan man næsten ikke mærke at man har den på.”

Kids Sollotion faktor 30: “Den er på hele 400 ml. og den dyreste i serien. Den er dejlig nem at fordele, og man bliver ikke hvid af den.”

BB creme faktor 15: “Jeg valgte at blande lys og medium, da jeg syntes det blev den pæneste farve til min hud. Jeg var overrasket over hvor godt den dækkede, og den er super når man skal afsted uden makeup. Begge er allergivenlige og bærer den blå krans og svanemærket.”

Aftersun: “Jeg blev meget overrasket over hvor meget den kølede, den var virkelig dejlig at smøre på, og det føltes rigtig rart med den kølende effekt.”


Line fortsætter:
“Det her er virkelig en lækker serie af solprodukter! I pakken jeg modtog var der både solcremer, aftersun og en selvbruner.”

“Det første jeg testede var selvbruner moussen, den var virkelig nem at smøre ud og havde ingen træls lugt som jeg ellers havde frygtet. Resultatet blev super fint og så meget naturligt ud.”


“Kids solcreme med faktor 30 er også en super god solcreme, den er nem at smøre ud og den gir ikke det der hvide look, som børne solcremer ofte gør fordi de er tykke i konsistensen og svære at smøre ud.”
“Min helt klare favorit er Matas kokos sollotion, som dufter total meget af sommer og sol i syden og den minder mig en helt del om min tidligere favorit sol creme fra piz burn, den her er bare lige en tand billigere.”
“Så det er helt sikkert en jeg fortsat vil bruge i fremtiden.

Da jeg har haft modermærke kræft, skal jeg passe ekstra godt på i solen, så det er rart at man kan få en lækker creme med den høje faktor. I serien høre også en aftersun body butter, transparent solspray, en sololie og farvet ansigts solcreme.”


Vores gæstetester Mia har sammen med hendes drenge Adam på 3 år og Emil på 2 år også testet solstriber fra Matas og fortæller:

“Jeg blev virkelig positivt overrasket da vi åbnede pakken. Alle produkterne ser virkelig lækre ud og mærkes også lækre i hånden, når man holder ved dem.  Vi prøvede alle de forskellige produkter inden for de første par dage, for at se hvilke der passede bedst til vores behov lige her og nu. Hver eneste morgen er Adam og Emil blevet smurt ind i kids sollotionen – denne flaske er simpelthen genial da der er pumpe på, så man ikke skal sidde og fedte med en flaske samtidig med at man skal smøre ungerne ind. I hvert pump var nok til en arm og to pump til benene. Hvis der var en morgen hvor mor havde glemt det, skulle Adam nok huske mig på det.

Jeg har selv dagligt brugt kokos sollotion, da jeg synes det dufter helt fantastisk og når vi har været på tur, er det også den der har været med – da det er lidt nemmere med flasken på tur end med pumpen.  Er vild med at der er pumpe på de fleste af deres ting, da det bare gør oplevelsen meget bedre og man så ikke fedter flaskerne ind.

Jeg bruger normalt ikke make-up i hverdagen, men jeg har hver dag brugt BB ansigtssolcreme og gør det endnu, da den bare gør noget helt vildt godt og lækkert for min hud i hovedet.

Der har været nogle enkle dag hvor jeg ikke har fået smurt mig selv og der er jeg blevet lidt rød og der gjorde aftersun body butter bare underværker om aftenen – vi har altid haft en med når vi er på ferie og denne skal helt sikkert også med næste gang – det skal de alle sammen. Alle de produkter vi har testet er helt sikkert nogen jeg vil anbefale til andre – når vi er løbet tør (hvis vi når det, da de er mega drøje) skal vi helt sikkert ud og have købte nogle flere af dem. Solcremen fedter ikke og forsvinder ind i huden meget hurtigt, så ungerne ikke skal sidde stille og vente på at kunne lege videre. Vi er vilde med dem alle sammen herhjemme.”


Vores gæstetester Louise har sammen med datteren Vega på 8 år også testet Matas Solstriber fra Matas og fortæller:

“Sommeren var på vej, og normalt skænker vi herhjemme ikke solcreme en tanke. Det var derfor spændende, at få lov til at teste Matas Solstriber som både er Svanemærket og har den Den Blå Krans fra Astma-Allergi Danmark.”

Førstehånds indtrykket da vi åbnede pakken var, at nu er sommeren på vej. Matas har valgt at lave emballagen til deres solstriber i en lækker kraftig gul farve, som får tankerne hen på sol og sommer.

Vega blev rigtig glad for Matas Kids Sollotion med SPF 30, som er i en 400ml flaske med pumpe. Det var derfor meget let for Vega, selv at tage solcreme på hver morgen inden skolen, uden at hun kom til at tømme hele flasken, og uden at skulle have hjælp fra mor.

Det var også nemt for Vega, at smøre den ud på kroppen, og der var ingen problemer med at den efterlod en hvid fedtet hinde på hende.

Jeg selv blev meget hurtigt fan af Matas Kokos Sollotion SPF 30, som har en lækker mild duft af kokos. Den er som Kids Sollotion, også let at smøre ud, uden at man ser helt hvid og fedtet ud bagefter. Og så er jeg stor fan, af at Matas har tilsat Kokosolie, som får mine tanker hen på en lækker solferie i de varme lande.

Når jeg nogle dage skulle hurtigt ud af døren, valgte jeg at bruge Matas Transparent Solspray SPF 15. Den var meget let og praktisk at sprøjte på arme og ben, uden at jeg behøvede at skulle smøre den for meget ind, og den efterlod både arme og ben dejlige sommerfriske at se på.

Under graviditeten med Vega, fik jeg store pigment forandringer i ansigtet p.g.a solens stråler, og har derfor tænkt meget på, at jeg skulle huske at bruge solcreme under denne graviditet.

Min 3 favorit blev derfor BB Ansigts Solcreme SPF 15, da jeg ved at bruge den, på samme tid både var beskyttet mod solens stråler samt have make-up på. Med et enkelt pumpetryk, fik jeg nok creme ud til at dække hele ansigtet. Den var let at fordele i ansigtet med hænderne, og gav mig en mere glat og jævnt hud at se på.


Vores gæstetester Sara har sammen med datteren Isabella på 10 måneder og kæresten Morten testet Solstriber fra Matas.

Sara fortæller: ”Det var perfekt timing, at vi modtog Solstriberne lige inden vi skulle på ferie til Tyrkiet. Vi glædede os meget til at tage det i brug, og teste de mange forskellige lækre varianter.”

Ærligt, så har hverken Morten eller jeg førhen været særlig gode til at bruge solcreme – til dels fordi vores hud ikke er særlig disponeret for at blive rød, og så synes jeg simpelthen bare det meste af det er noget fedtet stads. Efter vi har fået vores datter, er vores opmærksomhed på solcreme dog blevet skærpet. Vi tænker meget mere over at beskytte både hendes og vores hud.

Da vi modtog pakken med de forskellige produkter af Solstriber, var førstehåndsindtrykket at det var et spændende udvalg af forskellige produkter, der kunne bruges i forskellige situationer.

Ved test af produkterne har det helt store lyspunkt været, at de nærmest ikke virker fedtede overhovedet. Det er lidt ligesom at smøre en almindelig bodylotion på, der relativt hurtigt tørrer ind i huden. Det var praktisk i forhold til at skulle bære rundt på Isabella og så føltes det bare mere behageligt.

For de voksnes vedkommende har især Matas Kokos Sollotionen været perfekt. Den dufter dejligt af sommer uden at virke for parfumeret. For Isabellas vedkommende har Matas Kids Sollotionen været god. Den har en pumpe til at få solcremen ud i hånden, hvilket er praktisk, når man skal smøre sådan en lille størrelse ind.

Det væsentligste punkt ved testen var også, hvorvidt solcremen så beskyttede huden. På vores ferie til Tyrkiet var temperaturerne 25-30 grader og herhjemme i Danmark har der også være rig mulighed for solskin, så testforholdene har været optimale. Ingen af os er blevet solskolede på noget tidspunkt, men vi har alle fået en dejlig brun kulør.

Vi vil klart benytte Matas Solstriber igen og også anbefale dem til andre!”


Vores tester Nanna har sammen med familien som består af mand og fire børn på 3, 6, 9 og 14 år også testet Matas SolStriber

Nanna fortæller; vi modtog en stor pakke med en masse forskellige Matas SolStribe produkter. Der var lidt til enhver smag og derfor fandt vi også hurtigt hver vores favorit i familien. Vi har meget forskellige hudtyper og derfor har vi også brug for forskellige produkter. Jeg, med mit røde hår og lyse hud, har brug for høj faktor i starten af sæsonen og bruger altid solcreme når jeg er ude. Jeg bliver hurtigt rød på brystet og skulderne. To af børnene har arvet min lyse hud, men tåler solen lidt bedre end mig. De to yngste har arvet mandens mørkere hud og bliver hurtigt brune. De bliver blot beskyttet med en lav faktor.

I kassen var der bl.a. en ansigtssolcreme eller der var faktisk to styk. En i hver sin nuance. En lys og en mørk. Den mørke var for mørk til mig, så den har jeg givet videre, men den lyse passer mig perfekt og er super lækker som ansigtscreme. Den har faktor 15, trænger hurtigt ind og efterlader en flot og ensartet hud.

Til kroppen er min favorit helt klart kokos sollotion med faktor 30. Den er rigtig lækker og dufter fantastisk. Den trænger hurtigt ind og min hud virker lækker blød. Kokos duften er mild og ikke for parfumeret.

Børnenes favorit er Kids Sollotion. Den har monteret pumpe og er derfor utrolig let for børnene at bruge. Cremen fedter ikke, hvilket er et stort plus med aktive børn.

Solsprayen er også rigtig god til børnene da den ikke kræver en masse smøren rundt lige som cremen gør. Den kan sprayes på, hvilket børnene synes er sjovt, og derefter fordeles let med fingrene.

Og nu til hele husets favorit; Matas aftersun body butter. En virkelig lækker aftersun, som trænger ind og efterlader huden dejlig blød. Den er så lækker at alle ønsker at blive smurt efter aften badet.

Alle Matas SolStriber er Svanemærket, hvilket er et stort plus.

Matas SolStriber er blevet favorit solcremen her i huset og vi har allerede anbefalet produkterne til flere både venner, familie og kollegaer. Vi er fan!


Vores tester Mette har også sammen med sine børn testet solstriber fra Matas.

Mette fortæller: Vi har været så heldige at få lov at teste Matas nye solstriber.

Produkterne emmer af sommer i deres flotte gule emballage og er svanemærkede. Derudover er alle produkter, undtagen selvbruneren også med den blå krams for astma og allergimærkning. Alle produkterne derudover med RSPO certificering som er med til at fremme væksten og brugen af bæredygtig palmeolie.

På bagsiden af alle solcremerne har Matas fundet en genial måde at sørge for at få de 3 sol råd fra kræftens bekæmpelse med, hvilket jeg synes er så smart. Så har man dem altid lige ved hånden, hvis man skulle have glemt dem.

Herhjemme har fandt jeg lynhurtigt en favorit i kokos solcremen. Den er lækker at smøre ud og har en dejlig duft af kokos, uden at være for kraftig.

Kids solcremen og Viktor på 11 år har været glad for den transparente solspray. Den er helt gennemsigtig og meget nem for ham selv at smøre ud.

BB cremerne er så smarte og det er indtil videre lykkedes mig at undgå en klassisk lille solskoldning på næsen, som jeg ellers får hver sommer. Den lyse passer bedst til min blege hud, så det er den der er blevet brugt.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Vi har nedenfor samlet testernes vurderinger:

2 kommentarer

 • Nathalia B. Hansen

  Herhjemme er vi også hoppet på matas’ solserie. Dog på kids spray.. synes den er utrolig behagelig at smøre ud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lars Kragh

  Vi var blandt de heldige der skulle teste Matas sol serie , vi var mest glade for Matas solspray som Fie på 7 år selv kunne bruge , vi voksne mener at de andre produkter er meget tykke og cremet og svære at bruge . på + siden så virker de perfekt i den Danske sommer hvor solen har braget ned de sidste mange uger , tak for at vi fik lov til at teste Matas sol serie. ( 4 )

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Partyking.dk - Sæbeboblemaskine