TEST af Maneno – Danmarks sjoveste læseapp – Testfamilien
TEST af madkasser og drikkedunke fra MEPAL

TEST af Maneno – Danmarks sjoveste læseapp

5 af vores testfamilier har testet Læseapp’en Maneno. 

Maneno er et unikt værktøj som støtter dit barns udvikling. Det er en læseapp udviklet omkring de bedste læseprincipper i samarbejde med forældre, skoler og læsevejledere og ikke mindst børnene.

Den lille blå Maneno drage er altid klar til at hjælpe – hvad enten det handler om at finde en god bog, at få læst et ord eller sætning højt – eller at få delt et ord i stavelser.

Vores testere har børn i alderen 7-11 år, så app’en er testet på flere niveauer.

DU kan også prøve den smarte læse-app gratis i 14 dage. Bestil på www.maneno.dk

TESTER 1 – KARINA OG DATTEREN AMANDA PÅ 7 ÅR

Karina fortæller:

“Jeg har testet læseappen Maneno sammen med min datter, Amanda på 7,5 år.”

“Vi har i en meget lang periode haft svært ved at motivere Amanda til at læse de daglige 20 minutter hver eneste dag, selvom vi har prøvet med mange forskellige bøger, som kunne have hendes interesse. Jeg har virkelig ledt efter et genialt værktøj, som kunne fange Amandas  læselyst. Og det er så her Maneno kommer ind i billedet, en app, med et helt bibliotek af forskellige bøger, med forskellige sværhedsgrader. Appen holder styr på, hvor længe og hvor ofte man læser.”

“Der er knyttet en drage til app’en, som vokser i takt med hvor meget man læser. Mega genialt.

Da vi fik hentet appen, og gik igang, blev Amanda til en start meget skuffet, og slettede app’en. Hun troede nemlig at der blev læst højt for hende. Men man skal selv læse, ligesom hvis det var en almindelig bog.

Efter en rum tid, fik jeg hentet app’en igen, og nu går det lidt bedre, efter hun har fundet ud af at man kan gøre dragen mere personlig, man kan selv vælge hvilken farve den skal have og hvad den skal hedde.”

“Jeg vil anbefale at man bruger en ipad eller en lidt større skærm, og ikke en telefon, som vi har gjort, da teksten er ret lille.”

“Jeg selv er ret imponeret og syntes det er et mega godt værktøj, som jeg helt klart vil anbefale til børn der lige er startet på at læse.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

KARINAS vurdering ser således ud:

Nytteværdi: GOD – Et rigtig fedt værktøj, som kan gøre dit barn fortrolig med læsning.

Holdbarhed/kvalitet GOD – en rigtig fin og gennemført app, med mange muligheder.

Pris: GOD – 89 kr. Pr. Måned, en okay pris, taget i betragtning af at der er over 2000 bøger på appen, som man har mulighed for at læse.


TESTER 2 – HEIDI OG SØNNEN LUCA PÅ 7 ÅR

Heidi fortsætter:

“Luca på 7 år har testet læse appen Maneno. Jeg var svært begejstret over at Luca skulle teste appen og sikkert også mere end han selv var til at starte med. Det er ekstremt vigtigt for mig at give Luca en naturlig og nysgerrig interesse i at læse og især nu hvor han går i 0. klasse og alt ny læring er sjovt, er det nu man skal skabe interessen.”

“Fra 1. klasse starter de anbefalede 15 minutters daglig læsning. Hvilken forælder kender ikke til “problemerne” med de kedelige faste lektier? Det kan Maneno lave om på.”

“Maneno er en læseapp, som indeholder 2000 bøger i alverdens forskellige kategorier og med niveau op til 5. klasse. For at det ikke bare skal være læsning er Maneno en lille drage man fodrer med barnets læsning. Dvs. Maneno vokser og udvikler sig når barnet læser, derudover kan man samle diamanter og shoppe nyt tøj og udstyr til dragen. Når en bog er læst, er det muligt for barnet at svare på nogle spørgsmål vedrørende bogen, på den måde kan vi som forældre få en forståelse for at barnet ligger mærke til detaljerne.”

“Appen fortæller en når det er tid til at læse igen. Udover appen som barnet har på sin telefon eller Ipad, er der også en forældre app, i den kan man læse alt data på hvor god, hurtig, ofte m.m. barnet læser.”

“Det er også i forældreappen man kan beslutte hvor tit og hvor længe der skal læses. Derudover har man som forældre mulighed for at belønne sit barn med diamanter, hvis man synes de gør det godt.”

“For at det skal være nemt kan man logge ind på appen med børnenes skole login.”

Heidis vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – det er sindssygt vigtigt for mig at mit barn kan lide at læse og bliver styrket i det og det mener jeg bestemt at Maneno kan være medvirkende til.

Holdbarhed/kvalitet: GOD – Der er mange bøger i mange kategorier og er dit barn hurtigt til at læse på sit niveau er det nemt at gå et niveau op og der er mange sjove at vælge imellem, det gør at appen kan bruges længe.

Pris: GOD – Prisen er 89 kr. om måneden, første 14 dage er som sagt gratis, hvor man kan prøve appen af, jeg synes det er en rigtig fin pris, jeg synes ikke man kan sætte en pris på vores børns læring, da det er så sindssygt vigtigt.

Jeg vil anbefale alle forældre med et skolebarn at “investere” i appen til deres børn, især til børn med læsevanskeligheder, som elsker at læse eller dem som bare synes det er mega kedeligt at læse 🙂


TESTER 3 – METTE OG SØNNEN VICTOR PÅ 11 ÅR

Mette fortæller:

“Da vi fik muligheden for at teste læseappen Maneno skyndte jeg mig at sige ja tak.”

“I appen er der over 2000 bøger at vælge imellem og i forskellige sværhedsgrader. Derudover er appen som en moderne Tamagotchi som de fleste af os forældre nok havde, der skulle fodres hver dag for at den overlevede. I Maneno er det en drage som skal passes på og læses for. Og på den måde udvikler dragen sig.”

“De anbefalede 15 minutters læsning om dagen, som der anbefales har altid været svært for Viktor herhjemme. Og han har altid haft en god undskyldning med på vejen for at undgå det. Og ellers siger han altid at han har læst i skolen i lektiecafé. Hvilket jeg har haft svært ved at finde ud af om det var rigtigt.”

“Men sammen med Maneno findes der en forælder app, ManenoParent, hvor man som forældre kan holde øje med om der bliver læst hver dag. Derudover kan man selv oprette en læseplan for sit barn og styre hvilke dage, og hvor lang tid, ens barn skal læse. Samt uddele belønninger til sit barn. Disse belønninger kan få dragen til at udvikle sig.”

“Maneno eller ej. Læsning er stadig ikke helt uden brok herhjemme. Men appen har gjort læsning mere overskueligt for os begge. Viktor kan følge med nede i højre hjørne hvor lang tid der er tilbage. Og jeg kan se på forældre appen om han har læst som han siger.”

“Det er en win win situation.”

Mettes vurdering bliver:

Nytteværdi: GOD – Maneno er et godt redskab til at gøre hverdagens læsning nemmere og sjovere.

Pris: MIDDEL – Prisen er 89 kr for et premium abonnement med adgang til 2000 bøger om måneden.

Kvalitet: MEGET GOD – App’en fungerer uden problemer og er super overskuelig for børnene selv. Forældre appen fungere også og samler alle oplysninger om ens barns læsefærdighed et sted.


TESTER 4 – JOAN OG DATTEREN MARIA PÅ 9 ÅR
Joan, har sammen med sin datter Maria på 9 år også testet appen og fortæller:

“Maneno er en app, der skal hjælpe med at børn får læst de 15 minutter der anbefales dagligt. Når man opretter sig, får man sin egen drage, og læser man 15 minutter dagligt, vil ens drage stille og roligt vokse, samtidigt optjener man diamanter, som man kan købe ting for, i dragens hule.”

“Da vi skulle logge ind første gang, stødte vi på et problem, Marias skole, var nemlig ikke oprettet i Manenos register, og derfor kunne vi ganske enkelt ikke logge på. Vi ringede derfor til deres support, og fik herefter hjælp så vi kunne komme ind alligevel.”

“Maria har nu brugt Maneno i små tre uger, og den er super smart. Det er jo en let måde, at have 2000 bøger med overalt, som er det biblioteket rummer. Så rigtig god til at tage med i f.eks sommerferien, da den fylder betydeligt mindre end fysiske bøger.”

“Dragen, kan man selv navngive, ligesom man kan ændre dens farve. Efter et par uger havde Maria diamanter nok til at handle, igen en rigtig god motivationsfaktor. Ligesom dragen vokser efterhånden som han læst x-antal dage.”

 

“Nogle gange har vi oplevet at det tager forholdsvis lang tid at downloade en bog, ligesom det ikke altid er muligt at bladre i alle bøger. Så her vinder de fysiske bøger over de digitale.”

“Nu oplevede vi at Marias skole ikke var oprettet, og derfor er den heller ikke særlig udbredt på hendes skole, hvilket gør at nogle funktioner ikke kan bruges. Det er lidt ærgerligt, for også disse funktioner, med at foreslå bøger til venner, invitere venner mm kan derfor ikke bruges, og dermed falder motivationen.”

Joans vurdering:

Nytteværdi: GOD – en god måde at klare den daglige læsning på, eller bare som supplement.

Holdbarhed / Kvalitet: MEGET GOD – i den periode vi har testet, har der hele tiden dukket nye bøger op, så den er opdateret, og det er vigtigt.

Pris: MIDDEL – Maneno koster 89,- om måneden, og det synes jeg er i den dyre ende for en app.


TESTER 5 – NADJA, SOM LÆRER OG MOR

Nadja kendte allerede Maneno fra sit arbejde som folkeskolelærer, og fortæller, at eleverne her er meget begejstrede for den. Men også hendes drenge Arthur på 8 og Louie på 6 er glade for den.
Nadja afslutter:
Maneno er smart på den måde, at den kombinerer læsning, læring og leg. At man klækker et dinosauræg mere og mere jo mere, man læser, er lidt i familie med Tamagochien og Pokemon Go, som jo virkelig har holdt børn og barnlige sjæle til ilden igennem tiden og gør, at man bliver motiveret til at læse mere og mere. Man kan i app’en holde øje med, om man får læst nok i løbet af en dag. Man læser, men der er også et helt univers i app’en, som minder om at gå ind i et spil, og det er noget, der tiltaler de fleste børn nu om dage.
En anden ting er, at man kan interagere med sine venner derinde. Man kan finde sine klassekammerater og andre fra sin skole og se, hvad de læser, og anbefale til andre.
Der findes bøger til ethvert niveau, og i det hele taget er app’en meget brugervenlig og nem at gå til. Børnene regner faktisk selv ud, hvad de skal, og kan både få læst højt eller læse selv.
App’en kan helt klart anbefales både til de læseglade samt dem, der trænger til motivation til at få læst noget mere. Anbefales varmt herfra!
PRØV App’en HER.

3 kommentarer

 • Hvor lyder det, som en virkelig god læseapp. Den skal da afprøves i aften:) kender helt sikkert godt til udfordringen i ,at få min 7 årlige til, at læse 20 min. hver dag efter skole😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lyder rigtig spændende. Har kigget på den tidligere men med sommerferie tilbudet må jeg hellere få den prøvet af

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva P

  Maneo er en genial app – som også teenagere og selv voksne kan bruge – da der er bøger til forskellige læseniveauer og selv kendte bøger Eks: “ kærlighed ved første HIK” – Herudover kan man også finde bøger på engelsk, så den kan også bruges til træning og opfriskning af sprog. Jeg og teenagedatteren har brugt den b.l.a til dette. De engelske bøger i appen vil umiddelbart kunne bruges fra 3-4 klassetrin afhængig af læseniveau og engelsk kundskaber. God træning både til dansk og engelsk og det engelske sprog/ tekst kommer jo mere og mere ind i vores dagligdag.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af madkasser og drikkedunke fra MEPAL