TEST af Clean Tenso Dampmoppe fra Leifheit – Testfamilien
Test af Cirqula multi skåle fra MEPAL

TEST af Clean Tenso Dampmoppe fra Leifheit

Vores testere Christine, Louise og Sanne har testet den nye dampmoppe, Clean Tenso fra Leifheit. 

Christine fortæller:
“Man behøver ikke at kende mig ret godt, for at vide, at jeg er lidt af en rengørings-freak”. Selv når andre ikke kan se, at vores hjem er beskidt, kan jeg altid finde noget som trænger til at blive rengjort. Jeg kan ovenikøbet godt lide det, hvis jeg vel og mærket har tiden til det.”

Derfor var denne nye Clean Tenso dampmoppe test, perfekt til mine yderst høje krav omkring renhed.

Leifheits dampmoppen gør gulvet klinisk rent med damp og fjerner effektivt husstøvmider, skimmelsvampe og andre allergifremkaldende organismer helt uden kemikalier. Dampmoppen kan bruges på alle gulv typer. Både trægulve, tæpper og fliser.

Dampmoppen varmer hurtigt op, på ca. 30 sek og ved hjælp af knappen midt på moppen, kan man nemt selv justere dampen.

Ledningen er rigtig lang, så man kan rengøre et stort område.

Der medfølger 1 mikrofiber klud som sættes på moppen. Denne kan vaskes i vaskemaskinen og bruges igen og igen. Der kan købes ekstra microfiber klude til ca. 120 kr. for 2 stk.

At rengøre gulvet med dampmoppen er virkelig nemt. Man slipper for det sædvanelige vand-pjasker-ri med en almindelig moppe. Gulvet bliver “tilpas” vådt og der bruges overhovedet ingen kemikalier. Det eneste man skal “påfylde” dampmoppen, er vand. Dette er derfor en meget miljøvenlig måde at rengøre gulvet på.

Dampmoppen kan nemt slåes sammen, så den ikke fylder ret meget.

Jeg har tidligere haft to andre mærker i disse dampmopper men kun DENNE gør faktisk gulvet 100 procent rent. De andre jeg tidligere har haft, består ikke testen, når man bagefter kører en klud henover gulvet, så er gulvet stadig beskidt.

Jeg vil KLART anbefale denne dampmoppe fra Leifheit.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – i min verden, er det vigtigt med et rent hjem og rene gulve, for at holde bakterierne nede.

Holdbarhed: MEGET GOD –  Super god kvalitet. Intet at bemærke.

Pris: GOD – Dampmoppen koster 999,- hvilket jeg syntes er en meget fair pris. Det er nogenlunde samme pris som man i de fleste tilfælde også vil give for en støvsuger.

Kvalitet: MEGET GOD – Robust og god kvalitet.


Louise fortsætter:
“For tre uger siden modtog vi en stor (godt indpakket i forhold til fragt) kasse fra Kitchen Living Dining med vores nye Clean Tenso dampmoppe i.”

Allerede da jeg så kassen, var jeg nervøs for om det mon ville tage en evighed at få samlet moppen. Men jeg blev positiv overrasket. Det tog rundt regnet 10 sekunder!! Den kommer nemlig samlet og kan nemt klappes sammen, så den ikke fylder meget. Vi har fx et meget lille bryggers, men pga at den kan klappes sammen, fylder den nærmest intet.

Dampmoppen er super nem at bruge og kører let hen over forskellige overflader. Den kan bruges på næsten alle overflader, såsom trægulve – det er dog vigtigt at være opmærksom på, at bruges den på trægulve, skal gulvene være forseglede, da man ellers i værste tilfælde kan få fugtskader i sit trægulv. Så ubehandlede trægulve må IKKE rengøres med denne damper. Men
fliser, klinker, tæpper og andre typer af lukkede gulve er ideelle til rengøring med damperen.

Den rengør gulvet klinisk, hvilket vil sige, at den meget effektivt kan fjerne husstøvmider, skimmelsvampe og andre allergifremkaldende organismer. Og alt dette gøres helt uden brug af kemikalier, kun ved brug af vand som hældes ned i en lille beholder som sættes fast på moppen. Dampmoppen har 6 dampdyser og disse mange dyser gør desuden, at man ved rengøringen dræber 99,9 % af alle bakterier – hvilket vi er ret store fans af. Især når man er en børnefamilie med et barn på 15 måneder som dagligt slæber ret meget skidt med ind, men også dagligt bevæger sig meget rundt på gulvene i huset med ”tungen først” 🙂
Fra man tilsætter vand og til man kan anvende moppen, går det meget stærkt. Så snart den er varmet op, kan man starte rengøringen. Man kan selv indstille hvor kraftig dampen skal være – ved meget beskidte overflader, kan en varmere damp nogle gange være at foretrække.

Vi har brugt dampmoppen nogle gange nu i løbet af testperioden på tre uger, og vi er ret begejstrede for den. Det er super smart og virkelig lækkert, at kunne slippe for al vandpjaskeriet når der skal vaskes gulve, og ydermere er oprydningen efter rengøringen nem.

Gulvkluden der er lavet af mikrofiber som man rengør gulvene med, skal blot vaskes ved 60 grader i vaskemaskinen, som så efterfølgende er klar til brug igen.
Eneste minus vi har at sige om damperen er, at den ikke må anvendes på ubehandlede trægulve – begrundelsen for hvorfor den ikke må bruges på gulvene giver absolut god mening, men det ville absolut lette rengøringstjansen endnu mere for os som familie, da 75% af vores gulve består af ubehandlede trægulve. Så vi slipper desværre ikke helt for spand og moppe herhjemme. Men til vores køkkengulv, badeværelse, gang og bryggers vil vi absolut fortsætte med at bruge denne og helt sikkert også oftere end vi har gjort tidligere med spand og moppe, da denne er så nem at anvende. Vi har desværre ingen gulve med tæpper herhjemme, så virkningen på tæpper, kan jeg desværre ikke kommentere på, men Leifheit selv skriver, at den er super til at rense beskidte gulvtæpper, så mon ikke at det det holder stik – det gør alt det andet de lover i hvert fald.

Et kæmpe plus ved dampmoppen er, at den er meget lydsvag. Man kan godt høre at den er tændt, men den larmer f.eks markant mindre end en støvsuger, hvilket er rigtig rart i forhold til at kunne bruge den efter ungernes sengetid. Ydermere er ledningen meget lang, hvilket gør det nemt at komme rundt i huset. Selve ”rengøringshovedet” på moppen er rimelig flad og bevægelig,
hvilket gør det nemmere at komme rundt om hjørner og under skabe m.v.
Vurderingen bliver i dette tilfælde:

Nytteværdi: GOD. Et stort plus at den har flere egenskaber i form af, at den kan bruges på flere forskellige overflader og derved vil passe ind i alle husstande. Den er nem at bruge og kræver meget få kræfter. Absolut et produkt vi er blevet meget glade for herhjemme.

Holdbarhed: GOD. Den kører på strøm, hvilket gør det nemt i forhold til, at man aldrig skal være nervøs for at den løber tør for strøm eller at man skal huske at lade den op efter brug.

Kvalitet: MEGET GOD. Super lækker kvalitet. Den er robust og kan sagtens holde til, at blive brugt meget og af både børn og voksne.

Pris: MEGET GOD. Prisen for dampmoppen variere fra sted til sted, men prisen ligger på mellem 799 – 999kr ca. En meget fair pris for et produkt var fungerer og gør det den lover.


Sanne afslutter:

“Jeg var meget skeptisk, da jeg skulle teste dampmoppen fra Leifheit, da jeg var i tvivl om den ville gøre arbejdet bedre end en almindelig omgang med en klud og kost. Den lover nemlig, at gøre gulvet klinisk rent med damp, som effektivt vil fjerne husstøvmider, skimmelsvampe og andre allergifremkaldende organismer helt uden kemikalier. Ja, faktisk lover den at gøre gulvet rent for 99,9 % af alle bakterier.

Mit førstehåndsindtryk  var, at den var klodset og svær at manøvre rundt med, men lynhurtigt fandt jeg ud af, at den lige skulle ”varmes lidt op” før den store rengøring kunne sættes i gang.”

Man tænker altid, at sådan en maskine skal samles og brugsanvisningen skal følges nøje, men den kom samlet og var klar til brug næsten med det samme, hvilket var super brugeranvendeligt.

På bagsiden af den, er der en vandtank skal bare skal fyldes op og derefter kan du trykke på startknappen, hvorefter maskinen er klar til brug efter 30 sekunder.

Den er indstillet til, at man kan vælge styrken på damptrykket i form af 6 forskellige trin alt efter hvilket slags gulv, du har. Vi har trægulv og havde den på styrke 5.

Den kan også rengøre gulvtæpper, men da vi ikke har dette herhjemme, har det ikke været muligt at teste den funktion.

Den er koblet til en ledning, som er 6,5 meter, hvilket giver en stor rækkevidde for at komme rundt i hjemmet.

Under damphovedet er den mikrofibercoveret, som opsamler de døde mikroorganismer. Denne kan tages af og vaskes efter brug.

Derudover kan den klappes sammen, så den fylder ingenting, når den ikke er i brug. Vi har den stående i et køkkenskab, hvilket virkelig er rart, når man ikke har et kæmpe bryggers.

Imens jeg testede den, oplevede jeg ikke, at der var pletter eller skidt, som den ikke tog, men det er vigtigt at nævne, at man skal støvsuge godt først, da den har svært ved at opsamle støv og kører det egentligt bare rundt på gulvet, hvis du missede et sted med støvsugeren.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Den er hurtig at komme til uden at man skal hive spand, sæbe og klud frem, hvilket er et stort plus i hverdagen. En gulvvask kan nærmest ikke gøres hurtigere og man får et rent gulv på ingen tid.

Holdbarhed: GOD – Jeg vil skyde på at dampmoppen ca kan være i gang 30-40 minutter på en fuld vandtank,  hvilket jeg synes er fint, da man jo altid bare kan fylde den op igen.

Pris: MIDDEL – Den koster 1000 kr, hvilket måske er lidt i den dyre ende, fordi det er svært at se om den gør gulvet mere rent, men i forhold til at processen er hurtigere end en klud, så opvejer det prisen. I ved.. tid er også en slags penge? Især når rengøring er noget, som bare skal overstås.

Kvalitet: GOD – kvaliteten virker rigtig lækker og ikke som noget skrammel. Dog er det svært at teste, om den fjerner 99,9% af bakterierne.


TAK FORDI I LÆSTE MED!

5 kommentarer

 • Christina

  Vi har en gammel engelsk bulldog og han er lidt af en grissebasse 🙈 Det er fantastisk lige at have en gulv damper klar på få sek, til at tage savl og div andre væsker/pletter 😝
  Damperen kan af og til købes på tilbud til ca 700kr det synes jeg er en ok pris.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • nadialouise94@hotmail.com

  Helt sikker uundværlig hjemme ved os, med børn der gylper 🙄😅🤷🏻‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia Louise

  Det er en superlækker dampmoppe! Vi ville ikke kunne undvære vores, i et hjem med gylpebørn(specielt på gulvtæpper)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Lyder super godt. Mine gulve er der gulvtæpper på, ville være rart at vide om de renser gulvtæpper ligeså godt som almindelig gulve.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nathalia Bryld Hansen

  Det lyder virkelig som et godt produkt. Den skal jeg klart se, om man kan finde til en SU-venlig pris 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af Cirqula multi skåle fra MEPAL