TEST af Berthelsen Naturprodukter – Testfamilien
TEST af FLEXA "THE SHOP"

TEST af Berthelsen Naturprodukter

En del af vores testfamilier har testet udvalgte produkter fra Berthelsen Naturprodukter.

Louise fortæller:

“Jeg glædede mig rigtig meget til at teste de forskelle kosttilskud. Jeg  har aldrig været god til at tage vitaminpiller, men med alle de fordele der er ved de ekstra kosttilskud var min motivation til at få dem taget helt i top. Jeg glædede mig især til at se, om de ekstra vitaminer kunne hjælpe på min træthed. Jeg var heldig at skulle teste Berthelsen Multisport, Mag-Citrat og Ingefær. ”
“Multisport er målrettet sportsudøvere og folk med en travl hverdag, men de kan bruges af alle. Kosttilskudet indeholder blandt andet b-vitaminer, som hjælper kroppen i pressede situationer, og modvirker træthed og udmattelse og magnesium som vedligeholder muskelfunktionen. Jeg har taget tre tabletter dagligt over testperioden, og har uden tvivl mærket deres effekt i forhold til udmattelse og træthed. Jeg dyrker motion 1-2 dage om ugen, så i forhold til en mere aktiv sportsudøver vil virkningen måske opleves endnu mere i muskler og led.”
“Det andet kosttilskud jeg har testet er Ingefær. Jeg elsker Ingefær, men får det spist alt for lidt, da det er så besværligt at skrælle og skære selv. Derfor er ingefær i pilleform helt optimalt for mig. Det dufter skønt af ingefær, når beholderen åbnes, og du er ikke i tvivl om, at det er “den ægte vare”, der gemmer sig inde i pillen. Pillen er især god, hvis du lider af kvalme ved fx transport eller morgenkvalme. Herudover hjælper ingefæren med at holde led og muskler smidige. Jeg har ikke problemer med kvalme, men jeg har mærket en generel forbedring i min krop i løbet af testperioden. Jeg har taget to ingefær-piller dagligt i testperioden. Jeg har taget dem om morgenen med min morgenmad. Jeg føler virkelig, at jeg forkæler min krop og giver den et boost, når jeg har taget kosttilskuddet – det giver sådan en god start på dagen.”
“Den sidste vitaminpille jeg har testet er Mag-Citrat. Dette kosttilskud indeholder magnesium, som især udskilles når vi sveder eller hvis vi drikker kaffe eller tager p-piller. Jeg falder ind under alle tre kategorier, hvorfor et tilskud af magnesium har været yderst effektivt for mig.  Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg har mærket effekten af dette kosttilskud. Jeg tror virkelig min krop har været drænet for især magnesium. Kosttilskuddet hjælper mig med at opretholde et anbefalet magnesiumniveau.
Hvis du ligesom mig døjer med træthed, så kan det være at du også er i underskud af vitaminer. Jeg synes normalt ikke, at en almindelig multivitamin har givet mig så tydelig en effekt, som jeg har oplevet ved at tage ovenstående kosttilskud, hvorfor de får min STØRSTE anbefaling!”
Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – at få ekstra energi og en krop der er i en god balance med vitaminer har givet mig meget mere overskud, end jeg havde troet.
Holdbarhed: GOD – her tænker jeg på, hvor lang tid “et glas vitaminer” holder. Da den anbefalede daglige dosis er på 2 og 3 piller dagligt bruger du hurtigt en glas på en måned eller halvanden. Jeg har fuldt den daglige anbefalede dosis, og vil helt klart anbefale dette, for at få den fulde effekt af kosttilskuddet.
Pris: GOD – De tre kosttilskud, som jeg har testet ligger på omkring 150-300 kr. pr. glas. Der er dog også til minimum to måneder i det dyreste glas.

Kvalitet: MEGET GOD – Her er der altså virkelig tale om kvalitet. Jeg føler mig helt tryg ved at tage tilskuddet og er overbevist om, at det er noget nær de bedste naturlige kosttilskud på markedet. Der har på ingen måde været bivirkninger ved at tage pillerne, og jeg har som tidligere nævnt kun haft en meget positiv oplevelse. Jeg fortsætter i hvert fald helt klart med at tage tilskuddet.


Sylvia fortsætter:

“Vi var så heldige at teste Berthelsens Naturprodukter. Jeg går, som klinisk diætist og personlig træner, utrolig højt op i den rette ernæring og de allerbedste kosttilskud. Berthelsens kosttilskud kender jeg kun som værende af høj kvalitet, eftersom alle mineralerne er organiske med høj biotilgængelighed, og de kommer løbende med nye produkter, for at følge med markedet og efterspørgslen. Noget jeg også værdsætter højt, især med mine mange vegetariske og veganske klienter til diætvejledning, er at hos Berthelsens Naturprodukter, er 41 af deres 52 produkter også 100% veganske. DFI logoet står både for at der ingen animalske indholdsstoffer er i, samt at der ikke er testet på dyr. Derudover kan man altid bestille en prøvepakke på de vitaminer man gerne vil købe, hvis man fx. skal teste om pillernes størrelse i forhold til synkebesvær, eller hvis man har kræsne børn og vil lade dem smage børnevitaminerne først. Det viser også en bevidsthed omkring egen kvalitet, da de ved at deres produkterne passer til de fleste. Det er yderst vigtigt for mig, når jeg skal bestille nye kosttilskud, da Lars lider enormt af synkebesvær ved store piller og hurtigt får opkastfornemmelse. Mange er Berthelsens piller er derfor også synkevenlige med delekærv, så de kan deles i to.

Vi testede med glæde deres MultiSport kosttilskud, som er designet til sportsudøvere, hvilket vi i høj grad er. Som bodybuilder og bikinifitnessatlet, træner vi mindst 60 min dagligt styrketræning, dertil kommer 60-180 min cardio, som minimum. I konkurrenceperioden er vi så helt oppe på 120 min styrketræning og dertil kommer poseringstræning. Og når vi så er på en stram diæt med et enorm kalorieunderskud, bliver vi på ingen måde dækket ind med vitaminer, mineraler og salte, hvorfor et komplet tilskudsprodukt er yderst vigtigt for at mindske svimmelhed, træthed, søvnløshed, som er de mangelsymptomer vi lider mest under i diæten”

MultiSport har endda tilsat omega-3 fedtsyrer, som den danske befolkning generelt får for lidt af, så det er utroligt nemt at kunne vælge ét produkt, og undgå de store fiskeoliekapsler, som kan give dårlig eftersmag. Alle der træner rigtig meget, er især opmærksomme på at blive dækket ind med BCAA, B-vitaminer, samt de essentielle aminosyrer L-Lysin, L- Leucin, L-Isoleucin og L-Valin, L-Carnitin og L-Arginin, hvilket MultiSport endeligt er et produkt der opfylder. Herunder er BCAA endda tilsat i det optimale forhold 2:1:2. Og ikke mindst er der tilsat de livsvigtige Elektrolytterne, som opretholder elektrolyt- og væskebalancen og optagelsen af aminosyrer i tarmsystemet.
Vi testede også deres Mag-Citrat. Berthelsen har gjort magnesium lettere optageligt i formen magnesiumcitrat, og ved at samle det med aminocheleret magnesiumbisglycinat. 

Som de beskriver magnesium, er det en vigtig katalysator af vores krops enzymer, det vil sige de processer der forløber i kroppen, samt til at få muskler til at slappe af og som elektrolyt til at transportere væske. Jeg savner dog, som klinisk diætist, at de husker at oplyse om at Magnesium indgår sammen med calcium, og der ikke må mangle Calcium for at Magnesium kan udnyttes til fulde, og vise versa. Calcium og Magnesium indgår især i den vigtige proces med D-vitamin til at styrke knoglerne og forebygge osteoporose. Så en anmærkning om at huske calcium + D-vitamin tilskud, ville være passende under Mag-Citrat tilskuddet.

Mag-Citrat er derudover tilsat vitamin B6, da den som sportsudøver også er et vigtig tilskud ved symptomer som træthed og udmattelse.

Sidste produkt i testen var Ingefær.

De beskriver selv ingefær som væren kvalmestillende ved transportsyge og morgenkvalme, samt at kunne øge smidigheden i led og muskler. Dette er dog et meget svært område, at skulle beskrive et naturlægemiddels mulige effekter, uden videnskabelig evidens. Hermed mener jeg at de ikke kan bevise effekten, eller i hvor høj grad der er effekt, hvem det virker på, om det virker hver gang, om det smidiggør led og i hvor høj grad, da det ikke er testet. For at teste et naturlægemiddel korrekt, skal det med i et randomiseret dobbeltblindet studie. Herved er der en gruppe som får ingefær, en gruppe som får placebo, samt en gruppe som ikke får behandling. Alle er blindede, dvs. De ved ikke hvilken gruppe de er i. Gruppen uden behandling er vigtig, for at måle placeboeffekten.

Lars og jeg tror begge på effekten fra ingefær og testede produktet. Vi kan dog ikke påvise nogen effekt her og nu.

Vi synes at det er virkeligt spændende at Berthelsen har tilsat Sort Peber, da de har fundet frem til at Sort Peber forsinker ingefæren i vores tarmsystem, så optageligheden øges med op til 2000%, så man får det fulde udbytte af sit tilskud. Igen her, kan det ikke bevises, men selve muligheden for at have effekten forlænget på en naturlig måde, tiltaler vores sundhedsidealer.

Nytteværdien ved Berthelsens Naturprodukter sætter vi som MEGET GOD, da vi på ingen måde vil undvære kosttilskud, især med vores sportslige aktivitetsniveau, samt uddannelsesbaggrund og viden indenfor kosttilskud og ikke mindst vores mangelfulde ernæring under diæten i konkurrenceperioder.

Holdbarheden er MINDRE GOD; da det kræves at tage 3 piller, for at værre dækket ind med RDI.

Prisen MIDDEL, da priserne ligger i den højere ende af kosttilskudsprodukter. Dog er KVALITETEN i top, og det veganske DFI logo er uundværligt for mange, både veganere, samt flere går op i dyrevelfærd og er imod testning af produkter på dyr.


Jannie fortæller:

Vi har testet følgende produkter:

Mag-Citrat 375 mg (120 stk. kapsler): vej. Udsalg 159 kr. 3 kapsler dagligt. modvirker træthed og udmattelse, og vedligeholder samtidig tænder og knogler. De indeholder også B6.

Multi Sport kapsler (180 stk. kapsler): vej. Udsalg 329 kr. 3 kapsler dagligt. disse kapsler er et komplet kosttilskud som indeholder 13 vitaminer, 11 mineraler, 6 aminosyre (inc. BCAA) og omega 3. giver mentalt overskud og energi.

Ingefær med sort peber (60 stk. kapsler): vej. Udsalg 129 kr. 2 kapsler dagligt. den naturlige ingefær er skånsom mod maven, den sorte peber bidrager til fordøjelsen samt optagelse af næringsstoffer. Ingefær er desuden kendt for at være kvalmestillende ved transportsyge, morgenkvalme etc. og øge smidigheden i led og muskler

Alle 3 tilskud er laktosefrie, glutenfrie og veganske produkter.

Jeg har selv testet Mag-Citrat kapslerne og ingefær med sort peber.

Jeg har i længere tid taget tilskud af magnesium da jeg har døjet med ømme nervebaner i hoften og det var min kiropraktor der anbefalede magnesium tilskud. Jeg har i denne testperiode ikke taget mine alm magnesium kapsler men kun brugt disse Mag-citrat. Jeg har i denne testperiode ikke rigtig kunne mærke den store forskel på om det var de alm kapsler eller disse Mag-citrat kapsler jeg har taget jeg har kun kunne mærke at virkningen har været den sammen. Så for mit vedkommende vil jeg sige de virker, men jeg føler ikke de har givet mig noget ekstra.

Jeg har også testet disse ingefær med sort peber kapsler og jeg havde igen idé om hvad jeg skulle forvente i disse 3 uger med dem. jeg ved ikke om jeg har haft den store gavn af disse kapsler da jeg ikke kan sige jeg har mærket nogen forskel i disse uger udover at jeg ikke har følt mig nær så oppustet som jeg plejer. Jeg kan heller ikke sige at de ikke har nogle effekt da jeg ikke ville vide hvad jeg skulle kigge efter.

Min mand har testet Multi sport kapslerne da vi mente han var en lidt bedre kandidat til det end mig. Han går ude hver dag i forbindelse med hans arbejde og er aktiv hele dagen. Han har i denne periode ikke taget sin alm vitaminpille men kun disse kapsler. Han syntes de har en positiv virkning og han kan mærke han har lidt mere overskud. Han føler sig ikke så drænet for energi som han sommetider kan være. Han føler desuden at han har fået lidt mere overskud i hverdagen.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MIDDEL: det er svært at sige om det lige præcis er produkterne der gør en forskel

Holdbarhed: GOD: der er til et md forbrug i hver bøtte

Pris: GOD: produkterne er veganske og vil man det er prisen fornuftig.

Kvalitet: GOD: kapslerne er lavet af naturlige produkter og opbevares i praktiske bøtter


Pernille fortæller:
“Vi var begge meget begejstrede for muligheden for at prøve kosttilskud, da vi begge have talt om at vi godt kunne tænke om at prøve det. At det så var Berthelsen Naturprodukter som tager ansvar for miljøet, var absolut kun et stort plus. Produkterne kommer i praktiske plastik bøtter som er nemme at åbne og ikke som flere andre vitamin glas. Vi fik tre forskellige produkter og valgte hurtigt at dele det op.”
Som vi modtog produkterne, stod min mand og skulle ind i sidste hårde del af sin marathon træning, så kan fik Multi sport tabletterne. De er for alle, men specielt gode til f.eks. sportsudøvere. Dette er et optimalt sammensat kosttilskud med 13 vitaminer, 12 mineraler, 6 aminos- og fedtsyrer. Denne sammensætning skal hjælpe din krop til at have de bedste forudsætninger i pressede situationer, som man må sige et marathon er.

Jeg begyndte at tage de to andre produkter som var Ingefær og Mag-Citrat kapsler. Ingefær kapslerne er et vegetabilsk kosttilskud med ren ingefær og sort peber. Ingefæren er skånsom mod maven. Den sorte peber bidrager til fordøjelsen samt optagelsen af næringsstoffer. Kapslerne er lavet af okse-gelatine og kan åbnes og evt. drysse indholdet over müesli. Jeg har spist dem som kapsler og det er smagen af sort peber der er gennemtrængende. Ikke på nogen dårlig måde, men det er det man kan smage. Mag Citrat kapslerne er et letoptageligt vegansk magnesiumtilskud. Det skulle bidrage til mange gode ting som normal funktion af muskler, nervesystemet, psyke, energistofskifte og vedligeholdelse af knogler og tænder. Rigtig mange gode og vigtige ting.

Nu har jeg ikke gjort mig i kosttilskud før, udover almindelig vitaminpiller som multivitaminer og fiskeolie, men jeg synes at prisen er måske lidt i den dyre ende pga. hvor mange man skal tage pr. Dag. Med mine to produkter, hhv. 3 og 2 kapsler dagligt, er den daglige pris 8 kr. For Multi Sport er den daglige pris 5,5 kr. Det bliver alligevel til den del om ugen, måneden, året…. Men hvis man mærker en rigtig god effekt, så er det måske værd at tage med i budgettet hvis man har mulighed for det.

Det bliver dog ikke tilfældet for os. VI har begge taget produkterne i 30 dage og ingen af os mærker en forandring, hverken positivt eller negativt. For mit vedkommende kan man spørge sig selv hvordan det nøjagtig er man tænker man ville kunne mærke effekten, og det kan jeg godt stille spørgsmålstegn ved. Jeg er sikker på at produkterne kun har tilføjet mig godt, men jeg kan ikke mærke nogen forskel fra før. Jeg ville ønske at jeg kunne sige at jeg havde.

Situationen er desværre den samme for mig mand. Han tog som sagt tabletterne den sidste måned op til hans marathon, som han gennemførte for godt en uge siden. Det vil være umuligt at sige hvordan han havde haft det uden tabletterne, men han er en tidligere professionel sportsudøver og kender sin krop rigtig godt. Han mærkede ikke nogen forskel med eller uden
tabletterne. Desværre.


Karina fortæller:
“En rigtig spændende test, som jeg har glædet mig til at komme igang med. Da jeg startede testen, havde jeg levet uden at spise kød i 3 måneder og havde ikke på det tidspunkt taget nogle former for vitaminer. Så jeg var meget spændt på, om jeg ville kunne mærke en forskel. ”

Jeg har et job, hvor jeg går og står rigtig meget i løbet af en dag, som godt kan være hårdt for min krop, derudover har jeg lavt stoftskifte og har ofte ondt i mine led, selvom jeg er velreguleret i min medicin.

Mon tabletterne har gjort en tydelig forskel?

Ingefær:

Jeg elsker ingefær i mad, men bruger det lidt for sjældent vi har jo alle hørt at ingefær skulle være super godt for kroppen, så hvorfor ikke prøve dem i kapsler?

Det anbefales man tager 2 kapsler dagligt. De er skånsomme for maven og skulle øge smidigheden i led og muskler. En æske koster 129 kr.

Multi sport:

Er et komplet tilskud, som indeholder 13 vitaminer og 11 mineraler. Det egner sig særligt godt til sportsudøvere og folk der har en travl hverdag. Tabletterne indeholder b.la. b-vitaminer, magnesium, C-vitaminer, Jern, omega-3 og Zink. Det anbefales at man tager 3 tabletter dagligt. En stor æske koster 329 kr.

Mag-citrat:

Er et magnesium tilskud, som er godt for kroppen, særligt hvis du dyrker sport, tager p-piller eller drikker meget sort kaffe, så kroppen ikke kommer i underskud. Kapslerne modvirker træthed og udmattelse. Et bæger koster 159 kr.

Jeg har næsten dagligt indtaget de anbefalet 8 tabletter, hvilket jeg syntes er rigtig mange at sluge på en dag. Men hvis det kan gøre en forskel for min krop, så er det helt sikkert det værd.

Multi sport tabletterne dufter ikke særlig godt, men heldigvis kan det ikke smages. Alle tabletterne er nemme at sluge, selvom de godt kan virke en anelse store.

Efter at have taget tabletterne i 4 ugers tid, føler jeg rent faktisk en forskel, jeg kan mærke jeg har fået mere energi og overskud i hverdagen. Så jeg vil helt klart fortsætte med at tage tabletterne.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg syntes at det er vigtigt at man giver sin krop de bedste muligheder og hvis man ikke er sikker på det kan gøres igennem kosten, er det her den bedste mulighed.

Holdbarhed/kvalitet MEGET GOD – emballagen er super flot og kvaliteten er i top.

Pris: GOD – prisen er i den høje ende.


Cebrina afslutter:

“Jeg har de seneste måneder taget tre forskellige kosttilskud fra Berthelsen naturprodukter. Min motivation for at melde mig til denne test var helt klart mit manglende overskud, og ønsket om både at have overskud til børn, kæreste og mit løb efter arbejde.”

Berthelsen Naturprodukter sendte mig Ingefær kapsler med sort peber, som er godt anti-inflamatorisk. De seneste par år har jeg drukket et hjemmelavet ingefær shot hvor morgen, dette har jeg de seneste par uger så erstattet med to kapsler dagligt.

Jeg modtog også Mag-Citrat som er et let-optageligt og vegansk magnesiumtilskud med en optimal kombination af magnesiumcitrat, aminocheleret magnesiumbisglycinat og vitamin B6.

Og sidst men ikke mindst modtog jeg MultiSport som faktisk var den jeg havde set frem til. Her er listen over nogen af MultiSport’s mange funktioner:

  • B-vitaminer sørger for mentalt overskud ved at mindske træthed og udmattelse
  • Magnesium vedligeholder normal muskelfunktionen
  • Zink vedligeholder et normalt testosteronniveau i blodet samt normalt immunforsvar.
  • Jern bidrager til normal ilttransport i kroppen
  • Molybdæn bidrager til en normal omsætning af svovlholdige aminosyrer
  • C-vitamin bidrager til vedligeholdelse af immunsystemets normale funktion under og efter intensiv fysisk træning
  • Elektrolytterne (Mg2+, Na+, K+) opretholder elektrolyt- og væskebalancen og optagelsen af aminosyrer i tarmsystemet

Og som mor, til 2 små piger på 4 og 2 år, med fuldtidsarbejde og en forholdsvis aktiv fritid, var det punkt nr. 1 jeg var mest spændt på om det kunne ændre lidt på. Og det må jeg sige den gjorde.  Jeg tager hver morgen min MultiSport og mine Ingefær kapsler og om aftenen har jeg taget Mag-Citrat. Jeg har prøvet mig lidt frem og fundet ud af at jeg på denne måde opnår en bedre energi om dagen og den bedste søvn og natten. Jeg syns det er lidt voldsomt at jeg for tre produkter skal indtage 8 piller og kapsler. Men virkningen er virkelig god syns jeg. Jeg følte ret hurtigt en ændring af min energi faktisk. Og efter et par uger kom søvnen om natten også. Samlet set så føler jeg et ret godt udbytte. Jeg har desværre været låst i ryggen og har derfor løbetrænet meget lidt, og kan derfor ikke rigtig udtale mig om det har haft en virkning der, men jeg kan sige så meget at det tror jeg det har. For efter halvanden måneds løbepause frygtede jeg faktisk lidt for den første tur, og jeg var sikker på jeg ikke kunne løbe 5km uden pause, men det kunne jeg, og jeg havde faktisk stadig overskud efterfølgende.

Jeg kommer helt sikkert til at fortsætte med både MultiSport og Mag-citrat. Hvad angår ingefær kapslerne, så kan jeg faktisk virkelig godt lide smagen af ingefærshots og føler lidt jeg mangler den friskhed om morgenen, så der kommer jeg til at gå tilbage til mine hjemmelavede shots, men for dem som ikke bryder sig om ingefær, men ønsker at booste immunforsvaret, modkæmpe hovedpiner eller andre mere eller mindre kroniske smerter, vil jeg klart anbefale ingefærkapslerne. Jeg kan ikke messe nok om ingefærens gode egenskaber!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg syns det er vigtigt at få det bedste ud af mig selv, og jeg syns virkelig at de her giver mig energi til at være den bedste udgave af mig selv

Holdbarhed: GOD

Pris: MIDDEL – egentlig er priserne helt fine, men samlet set bliver det jo en lidt små dyr affærer for vitamintilskud syns jeg.

Ingefær 60stk for 129,-

Mag-Citrat 120stk for 159,-

MultiSport 180 stk for 329,-

Kvalitet: MEGET GOD


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af FLEXA "THE SHOP"