TEST af vanter og sutsko fra Rumlii – Testfamilien
19. DECEMBER – LÅGE 19 ER ÅBEN – KIG IND

TEST af vanter og sutsko fra Rumlii

Vores testere Camilla, Meral, Heidi og Mette har sammen med deres børn testet sutsko og vanter fra Rumlii.

Camilla fortæller:
“Vi er så heldige at have fået lov til at teste sutsko og vanter til Alva, fra Rumlii. Jeg havde ikke før hørt om mærket og kendte heller ikke til produkterne – men sutsko og vanter lavet af bl.a. merino uld til den årstid som står for døren, så lød det fantastisk.

Det er ikke kun at holde fødder og hænder varme, som Martin bag Rumlii, har tænkt på til de små. Martin er uddannet pædagog og har i flere år, stået på legepladsen dag efter dag, vinter efter vinter og observeret hvordan de små børnehænder, ikke kan få lov til at lege pga. store vanter og luffer.”

“Børn skal have lov til at lege og udvikle sig og for at støtte dem i den opgave og motivere dem til det, trods at de har vanter på, har Martin skabt disse luffer, som vi har testet.

Vi er vant til, at så snart Alva får vanter på, så går der 2 sek., så er de i vejen og så ryger de af igen. Men ikke med dem
her. De er lavet uden fingre, så Alva leger og griber fat om ting, præcis som når hun ikke har vanter på. Hendes lille hånd arbejder inde bag ulden, som de plejer – og hun kan endda stadigvæk spise en banan eller ligge og holde om sin bamse i barnevognen, når hun sover lur.

Elastikken i kanten af vanten er bred og gør, at vanten sidder perfekt op af armen og så er kvaliteten, super blød og
lækker. Vand holder de ikke ude – men det er svært at få det hele.”

“Man kan mærke, at disse produkter her er skabt ud fra erfaring og lyst til at hjælpe de små. Sutskoene har en skridsikker bund og en kant rundt om foden og et langt stykke af uld, som går op af benet og holder sutskoen på plads.

Alva er lige begyndt at gå, så hun har brug for lidt ekstra støtte op af anklen, mere end hvad disse sutsko kan give –
men i kravlefasen og så snart hun bliver lidt mere stabil gående, så er de fantastiske, til at holde fødderne varme.”

“Jeg er ovenud lykkelig for, at vi har fået kendskab til de her produkter og vil aldrig være i tvivl om, hvor vi i fremtiden skal købe vanter og sutsko, mens hun er i alderen 1-4 år, når vinteren står for døren.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er vinter, det er allerede koldt, børnene skal alligevel ud og deres små hænder
skal holdes varme. Det samme gælder deres fødder, når de render rundt og leger i løbet af dagen.

Holdbarhed: MEGET GOD – Trods sand, vand og skidt, så holder de sig pæne og bløde.

Pris: MEGET GOD – varme vanter der stadigvæk motivere til leg til 129,95kr. og fine og varme sutsko til 179,95, kan
man ikke sige noget til, overhovedet !

Kvalitet: MEGET GOD – blød og lækker kvalitet.


Meral fortsætter:
“Sutskoene og vanterne, som vi har testet, fås begge i to farver. Mens sutskoene fås i størrelserne 19-21 og 22-24, fås vanterne i one-size og passer børn i alderen 1-4 år. For både sutsko og vanter gælder, at de er lavet til at støtte børnenes selvhjulpenhed.

Sutskoene er af 73% merino uld, 25% polamid og 2% elastan. De er rimelig elastiske og kan blive meget brede i åbningen, hvilket gør dem lette at få på. (Da Ayaz er for lille til at få dem på selv, har jeg hjulpet ham med det.) De sidder dog stadig godt til, når de er kommet på.”
“Ayaz bruger str. 22 i sko. Str 22-24 var alt alt for stor, mens str 19-21 var til den lille side. Han kunne lige være i dem. Så jeg savnede en størrelse imellem. Størrelserne kunne evt. hedde 19-20, 21-22 og 23-24.”
“Sutskoene er dejlig bløde, og det gør det kun bedre, at de også er rigtig pæne at se på. Desværre måtte vi efter en uge stoppe med at bruge dem, da Ayaz gled en del i dem og faldt bag over et par gange.
Bunden på de to sutsko er ikke ens. Sutskoene i grå og brun som vi testede har en meget glat bund, mens de sortes bund er i et andet materiale, som virker til at være mere skridsikker. Dog har vi ikke kunne testet dem grundet størrelsen.”
“Vanterne er af 70% uld og 30% akryl og har en rummelig rund form (uden tommelfingre), der skulle gøre det lettere at gribe om ting på en naturlig måde.”
“Vi har brugt vanterne til lur. Det er rart med nogle vanter, som Ayaz ikke kan få af selv, da de sidder godt til – vel og mærke uden at stramme. Rumlii kalder dem en vinter-vante, men jeg synes mere, at det er en overgangsvante, da Ayaz nogle gange har haft kolde hænder, når han er vågnet fra lur. De er ikke egnet til alt for kolde og våde dage.
Det virker til, at det er let at gribe om tingene med handskerne på. Det lykkes selvfølgelig ikke hver gang for en lille trold som Ayaz. I den størrelse kræver det lige lidt øvelse først.”
I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi – Meget god: Vi har rimelig fodkoldt her hjemme, så det er et must med hjemmesko/sutsko.

Holdbarhed – Middel: Selvom Ayaz kun har brugt sutskoene meget kort, har stoffet givet sig lidt ved syningerne. Det ser ud til, at der ved længere brug kan komme hul i stoffet.
Kvalitet – Middel/God: Min vurdering er er baseret på, at det egentligt er lækre materialer, men holdbarheden og bunden på den grå/brune sutsko taget i betragning, bliver vurderingen således.

Pris – Middel/God179,95 kr for sutsko og 129,95 kr for vanter.


Heidi fortæller:
“Jeg modtog den fineste pakke fra Rumlii. En pakke som passer perfekt til det kolde vejr vi har fået nu.

Pakken indeholdte 2 par sutsko og 2 par vanter til Matti.”
“Jeg synes det er de mest praktiske sutsko man kan få, fordi det både er en strømpe og sutsko i en. Når børn er små er jeg mest til bare tæer eller strømper og ikke skulle lukkes inde i en hård sutsko/sko. Rumlii’s sutsko er som en strømpe, med tyndt slidstærkt imiteret læder.

Det gør også at børnene sidder fast på glatte overflader.

Sutskoene er lavet af 73% merinould, 25% Polamid og 2% elastan. De er virkelig lækre bløde og holder fødderne dejligt varme. Vi bruger dem både som indesko, men også som futter når han sover lur i barnevognen udenfor. Elastan gør dem fleksible, så de former sig efter foden og ikke sidder og strammer på barnets fod.”
“Begge produkter har en blød indersiden, der er god mod børns sarte hud. Rumliis sortiment fås i to forskellige farver sort og grå som begge er pæne at se på og passer til alle farver overtøj/tøj.

I testen har vi modtaget begge farver.”
“Jeg var først lidt skeptisk til at starte med ift. Lufferne. Jeg tænkte egentlig at de var hæmmende for hans leg, i stedet for en vante med fingre. Men overraskende nok kunne han faktisk lege rigtig godt i dem 🙂 de er rigtig lækre med en blød frotteret inderside og også vanterne holder de små fingre rigtig varme.

Vanterne er lavet i 70% og 30% akryl. Eftersom de er uden fingre er de nemme for børnene at tage af og på selv og er derfor med til at styrke deres selvhjulpenhed.

Selv efter flere vaske er vanterne stadig dejlig bløde og en behagelig kvalitet, som gør det rart for børn at have på hænder og fødder.”

Vores samlet vurdering af testen er følgende:

Nytteværdi: MEGET GOD – Varme og bløde vanter og sutsko er uundværlige i den årstid vi har nu. Det er vigtigt at det er materialer der er lækre for mine børns sarte hud.

Holdbarhed + Kvalitet: GOD, Disse 2 ord hænger i denne test sammen. Vanterne holder form og blødhed efter flere ture i vaskemaskinen og bliver på ingen måder træt i kvalitet. De virker modstandsdygtige og stadig utrolig bløde i kvaliteten.

Det samme med sutskoene som er blevet brugt flittigt både indendørs og til lur.

Pris: GOD – Deres vanter ligger til en pris af 129 kr. Og sutskoene til 179 kr. Måske det for nogle kan være mange penge, men pga. Det høje uldindhold, så synes jeg faktisk prisen er rigtig god. Alt i alt så synes jeg testen har været rigtig god.


Mette afslutter:
“Vigga har testet lækre sutsko og vanter fra Rumlii. Begge dele har et højt indhold af uld (70 og 73 % ) hvilket jeg synes er et plus her til vinter.”

“På både sutsko og vanter er der tænkt over at der skal være plads til at skrive navn på, så de ikke bliver væk i institutionerne. Det er genialt!”

“Rumlii er en lille dansk virksomhed med en pædagog i førersædet. Han var træt af at vuggestue børnene smed deres vanter og fik kolde hænder. Så hvad gør man så? Jo man udvikler da selv en vante som børnene beholder på. Og allerede der, med den beskrivelse er jeg solgt. Jeg er vild med at der er tænkt over det hele og at produkterne er gennemtestede af børn, til de fungere 100 %.”

“Jeg må indrømme at jeg, til at starte med, tænkte at det var mærkeligt med vanter uden tommelfinger. For i min verden var det kun helt små babyer som ikke skal have tommelfinger i sine vanter.

Men jeg blev hurtigt klogere.

Vigga beholder nemlig glædeligt de her vanter på, modsat andre vanter. For hun kan nemlig både lege frit på legepladsen og cykle afsted uden at være generet af vanterne.”

“Sutskoene er virkelig også fine og har en mega blød inderside som gør at jeg da selv drømmer om at man kunne få et par i min størrelse.

Sutskoene er udviklet så de skal være nemme for børnene at tage på selv. Der er Vigga dog ikke lige nået til, men hun kommer ofte med dem og vil have dem på, hvis ikke jeg selv lige har husket at give hende dem på.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Hvem kan leve uden sutsko og vanter i de kolde vinter måneder?

Holdbarhed: MEGET GOD. Intet slid at bemærke på hverken sutsko eller vanter i testperioden.

Pris: MEGET GOD. Sutskoene koster 179,95 kr og vanterne koster 129,95 kr. Hvilket jeg synes er en yderst fair pris for lækre uld produkter fra et dansk firma.

Kvalitet: MEGET GOD. Kvaliteten er i top! Tankerne bag er gennemtænkte og velovervejede. Jeg er vild med det. Alle burde prøve Rumlii vanten.

1 kommentar

  • Pernille Brøndum Pedersen

    Virkelig nogle lækre vanter og futter 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

19. DECEMBER – LÅGE 19 ER ÅBEN – KIG IND