TEST AF SMYKKER FRA SVANE OG LÜHRS – PART 2 – Testfamilien
TEST af skiferie i Vemdalen med Dansk Bilferie

TEST AF SMYKKER FRA SVANE OG LÜHRS – PART 2

Mange af vores testfamilier har testet og fremvist smykker fra Svane & Lührs.  Faktisk så mange, at vi har valgt at dele testen op i to dele. Dette er del 2 og de sidste 11 testeres vurderinger.

Første del af testen kan du læse lige her

Svane & Lührs har siden 1983 været med til at præge smykkemoden i Danmark gennem populære kollektioner som ’It by Svane & Lührs’ og ’Happy Rings’. Smykkerne udformes primært i ædle materialer som sølv, guld, perler og smykkesten, men der arbejdes også med skind af høj kvalitet, stål og karbon. Kollektionerne af halssmykker, øreringe, armbånd, ringe og charms, findes i tusindvis af danske og udenlandske smykkeskrin.

Louise fortæller:
“Et par uger før jul var jeg så heldig at modtage en fin lille pakke fra det danske smykkefirma, Svane & Lührs. Svane & Luhrs har været en del af det danske smykkemarked siden 1983, og har et bredt sortiment indenfor både armbånd, halskæder og øreringe.

Jeg valgte at modtage en halskæde – Bogstavskæde med et cirkelvedhæng (L) i forgyldt sølv, et forgyldt sølv armbånd med cirkelvedhæng (K) og et sæt øreringe – Creoler med små, fine bobler i sort rhodineret sølv. Alle tre meget fine, enkle og feminine smykker, som passer godt til min stil – jeg elsker smykker, men bruger altid kun smykker som er afdæmpet, tidsløse og som ikke stjæler fokus fra mig selv. Jeg synes især forgyldte og oxiderede smykker er utrolig smukke, da de kan sammensættes med næsten alt.”

“Jeg valgte at bestille halskæden i længde 80, da jeg godt kan lide, at man kan bruge kæden sammen med andre kæder i andre længder og man har muligheden for at have kæden hængende ud over en bluse. Den passer især godt til tidens trend med
både strik og kjoler sammen. Det fine bogstav på det lille cirkelvedhæng er enkelt og meget fint i sit udtryk. Det samme gør sig gældende for det lille cirkelvedhæng som sidder på armbåndet. Halskæde og armbånd er ens og passer rigtig fint sammen.

De fine små meget enkle øreringe er helt perfekte til både hverdag og fest. De sidder fint ind til øret, låsen er nem at håndtere og de kan sagtens bruges sammen med andre øreringe – her tænker jeg på, hvis man har et ekstra sæt huller i ørerne.”
“Jeg har brugt alle smykkerne nærmest dagligt de sidste 3-4 uger og har fået flere komplimenter for dem – særligt halskæden og armbåndet har fanget folks opmærksomhed. Jeg tænker at de netop tiltrækker opmærksomhed i og med, at de er så enkle og fine i deres udtryk.

Det ses på armbåndet at det er blevet brugt rigtig meget, men en del af det ”slid” der ses, skal nok også tilskrives mig selv, da jeg ofte har haft det på hele døgnet dvs. også sovet med det på.”
Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver dømt ud fra følgende kriterier: nytteværdi. holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger fem ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Nytteværdi: MEGET GOD. Super fine smykker som er tidsløse og kan bruges sammen, hver for sig og styles sammen med det meste.

Holdbarhed: GOD. Hvis man passer på smykkerne og behandler dem korrekt, vurderer jeg, at smykkerne vil kunne blive brugt i mange år. Som jeg tidligere nævnte, har jeg ikke passet godt nok på armbåndet, da det aldrig er helt optimalt at sove med sine
smykker på.

Kvalitet: GOD. Som sagt er smykkerne af god kvalitet og har bestået testen i at blive brugt dagligt over en periode på 3-4 uger.

Pris: GOD. De holder deres smykker på en fint prisniveau, hvilket åbner op for et marked der kan henvende sig til de fleste. Kigger man de mange katagorier igennem på deres hjemmeside, finder man smykker i flere forskellige prisklasser, men alle indenfor en fin prisramme.

Pris for mine smykker – Halskæde:495kr. Armbånd: 295 kr Øreringe: 150kr


Jannie fortsætter:

“Jeg har testet følgende; En ring med lyserød rosakvarts til 295 kr, Vedhæng med pige i rosa til 450 kr, Pink læderarmbånd til 450 kr.”

“Jeg har testet smykkerne i 3 uger, hvor jeg har haft dem på i det omfang, som har været muligt. Jeg har ikke brugt dem på arbejde da jeg ikke må bære smykker – men ellers har de været udsat for lidt af hvert i min dagligdag.

Min favorit af disse 3 smykker er helt klart den fine ring med rosa sten i, det er en rigtig smuk ring og den har bevaret sin fine klarhed og ser ikke slidt eller ridset trods at jeg har den på til alt.”

“Det pink læderarmbånd er dejligt blødt og det giver sig lidt når man har gået med det et stykke tid. Jeg havde også bestilt en charm af en pige til at sætte på armbåndet i en flot rosa farve, så det passede til armbåndet. Den bevarer også fint sin klarhed, og man kan slet ikke se at den har været brugt. Den eneste ulempe jeg har opdaget med charmen er låsen den minder om en lås fra en halskæde og hvis man ikke passer på får man den åbnet og charmen falder af.”

“Det fine pink armbånd var rigtig flot i farven da jeg modtog, men der gik ikke ret længe før det bar præg af lidt slidtage. Efter et par dage var der allerede sorte pletter derpå så hvis jeg skulle vælge en anden gang ville jeg nok vælge sort da det nok ville skjule det.”

Min vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD. De lever op til det som et smykke skal, man bliver glad af at se på dem.

Holdbarhed: GOD. Det trækker lidt ned at armbåndet hurtigt viste tegn på slidtage

Pris: GOD. Jeg synes, at prisen er okay den ligger lidt imellem billige og dyre smykker, og de holder sig fine længe.

Kvalitet: GOD. Igen trækker armbåndet ned, de andre smykker holder helt som de skal


Heidi beretter:

”Jeg har testet de smukkeste smykker fra Svane & Lührs. Jeg har længe ledt efter nogle flotte smykker der kan bæres til hverdag, men som også er fine til fest. Jeg må sige, at de her smykker er blevet mine yndlings, de bliver båret hver eneste dag”
 “Jeg har testet følgende smykker; love letter cirkelarmbånd forgyldt med forbogstav for min søn Luca, halskæde forgyldt, med månesten og tag med forbogstav for min søn Matti, samt to par øreringe.

Da jeg modtog smykkerne, var de fint pakket ind i en minimalistisk sort æske med deres logo på. Enkelt og lækkert synes jeg og det er med til at smykkerne ser mere eksklusive ud.

Jeg synes oftest det er rigtig svært at finde kvalitetssmykker til priser der er nogenlunde til at betale. Det var slet ikke tilfældet hos Svane & Lührs. Jeg fik 4 smykker for lige knap 1000 kr. hvor halskæden er den dyreste til 495 kr.”
Vurderingen bliver i mit tilfælde:

Nytteværdi: GOD – Smykker er selvfølgelig ikke en nødvendighed, men smykker kan pifte selv det kedeligste outfit op og så bliver jeg bare i godt humør ved at kigge på dem , samtidig betyder smykkerne meget for mig, netop fordi mine børns forbogstaver er på dem.

Holdbarhed: MEGET GOD – De kan holde i rigtig mange år.

Pris: MEGET GOD – Det er en rigtig god pris alle smykkerne har, de er budgetvenlige og det er priser de fleste kan være med på, de har en kæmpe udvalg. Priserne på smykkerne jeg valgte kostede mellem 149-495 kr.

Kvalitet: MEGET GOD – Svane & Lührs laver kun smykker i ædle metaller, som sølv og guld. Kvaliteten er derfor helt i top og derfor alle pengene værd.


Michelle beretter:
“Jeg har testet blad ring small pris 395 kr. Runde ørestikkere med hvide CZ pris 350 kr. Enkel sølv ring med kugle (forgylde) pris 295 kr.”

“Jeg elsker at gå med smykker, og har altid haft svært ved at finde ringe, som jeg har kunne holde ud at have på hele dagen, ringene fra Svane & Lührs er lavet i et meget let materiale, der gør det muligt for mig at have ringene på hele dagen, uden jeg føler mig generet af dem.”

Vurderingen her bliver:

Nytteværdi – MEGET GOD: Jeg vil mene at pæne smykker er et musthave, Svane & Lührs smykker er i en prisklasse de fleste har råd til.

Holdbarhed – MEGET GOD:  Svane & Lührs leverer smykker i god kvalitet, der er ingen tegn på slid på mine smykker, man skal huske på det er smykker, som man selvfølgelig skal passe på .

Pris – MEGET GOD: Jeg synes prisen på smykkerne er virkelig god! Jeg vil mene det er priser hvor de fleste kan være med

Kvalitet – GOD: Kvaliteten er god i forhold til prisen.


Catja fortsætter:
“Jeg har testet de fine smykker fra Svane og Luhrs.”

“Svane og Lührs har de fineste smykker. Både halskæder, armbånd, øreringe, ringe, osv. De har også herresmykker.

Jeg synes webshoppen er rigtig god, og dejlig nem og overskuelig at bevæge sig rundt på. Samtidig er det dejligt den måde, det er delt op i kategorier, så man ikke skal scrolle alt igennem for at finde det man søger.

Jeg har testet et armbånd med mit forbogstav indgraveret i, samt en halskæde i samme slags/model dog uden indgravering, men som passer til armbåndet.”
“Normalt kan jeg aldrig bruge/gå med armbånd, da jeg altid har problemer med, at finde nogle som passer mig. Jeg har meget tynde håndled og derfor er de nærmest altid for store. Og jeg hader virkelig, at have noget på som “rutcher” frem og tilbage på min arm. Det skal selvfølgelig ikke sidde helt vildt stramt, men jeg kan ikke lide når det ryger frem og tilbage på armen. Hos Svane og Lührs kan man selv vælge størrelse på armbånd, og jeg valgte derfor den mindste størrelse(str. 17)

Og det sidder helt perfekt på min arm, det er ikke for stort eller for småt, og rutcher ikke frem og tilbage. Samtidig er kvaliteten bare super god, og det er den fineste indgravering.”

“Halskæden valgte jeg i samme model, som armbåndet dog uden indgravering. Jeg synes også at det passer helt perfekt i stilen med armbåndet, og længden er passende. Man kunne sagtens have valgt halskæden med et bogstav, stjernetegn eller lign. Og det synes jeg er super fint, at man selv (mere eller mindre) kan designe og udvælge sit smykke så det passer til ens personlighed.”

Vurderingen af denne test bliver:

Nytteværdi: GOD: Jeg synes alt i alt at både webshop, kvalitet, service og smykkerne er rigtig gode. Klart en webshop alle bør besøge, hvis man ligesom mig ikke er til, at stå i kø en lørdag i en smykkebutik i gågaden og udvælge sine smykker. Her kan man sidde i ro og fred og finde præcis det man mangler.

Holdbarhed: MEGET GOD: God holdbarhed og god kvalitet.

Pris: GOD: Jeg synes prisen er fin. Man kan få smykker i flere forskellige prisklasser.

Kvalitet: MEGET GOD: Kvaliteten er super god.


Nina fortæller:

“Æsken var lækker og bærer præg af eksklusivitet. Det samme gør deres hjemmeside! Den er pæn, gennemskuelig og billederne af smykkerene tager sig godt ud. Udvalget af smykker er stort og der er noget for en hver smag, i alle prisklasser. Jeg savnede dog muligheden for ægte guld smykker, som jeg normalt er tilhænger af.

Efter lang tids kiggen, putten i kurven og drømmen, fik jeg valgt nogle smykker, som er LIGE mig! Fine øreringe, en lang halskæde og 1 vedhæng –  et lille fint 3-tal.

Jeg er normalt virkelig kræsen med mine smykker, så jeg var spændt på om udvalget ville være noget for mig. Det måtte jeg hurtigt erkende, at det var det!”

“Smykkerne jeg valgte er alle i ”guld”, som jeg er spændt på. Normalt går jeg kun med ægte guldsmykker, da jeg har SÅ mange dårlige erfaringer med falmende belægning, grøn aura på huden og kort holdbarhed. Indtil videre har disse holdt kvaliteten fint – også selvom jeg glemte at tage mine øreringe af inden et bad! Det tegner godt!

Halskæden er også blevet kvalitetstestet af min datter Mollie, på 20 måneder, idet hun en dag hev HÅRDT i den. Der er intet sket med kæden, hvilket jeg var noget overrasket over!”
“Idet Svane & Lührs har mange forskellige smykker og prisklasser, er det bestemt en god mulighed for gave-indkøb! Man kan få virkelig mange fine smykker derinde, til en virkelig god pris – uden at smykkerne ser ”billige” ud!

De smykker jeg har valgt, kan kombineres til både hverdag og fest – så man behøver ikke investere i en hel masse forskelligt derinde. De har mange varer, som dækker over begge kategorier.”
I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MIDDEL – Hvis man vil have nogle fine smykker, til gode priser er det her en go-to shop. Dog har de ikke ægte guldsmykker.

Holdbarhed: GOD – Kvaliteten er god, men som nævnt savner jeg muligheden for at kunne købe ægte smykker, da jeg tror at holdbarheden er bedre her.

Pris: MEGET GOD – Ørestikkerne koster 225,00 og 3-tallet kr. 150,00.

Kvalitet: GOD – Se punkt for holdbarhed.


Nadja fortæller:

“Svane & Lührs er et mærke, jeg havde kendt til i flere år, men jeg kendte dem kun for deres armbånd og charms, så jeg blev meget overrasket, da jeg gik ombord på deres hjemmeside og så det kæmpe udvalg, de har af alle mulige slags smykker til både hverdag og fest. Det var virkelig noget af en opgave at vælge! Ikke nok med, at der både er halskæder, øreringe, fingerringe, armbånd og charms i alle mulige stilarter, så er der også en hel kategori med herresmykker. Det hele er meget overskueligt sat op og med kategorier, så man nemt kan spore sig ind på, hvad man er på jagt efter.”

“Smykkerne blev hurtigt leveret, og jeg havde valgt to ringe, et par øreringe og et vedhæng til min halskæde med mit forbogstav N på.”

“Fælles for alle smykkerne er, at de er i en rigtig god kvalitet og selvfølgelig ægte. De er i brug næsten dagligt og kan holde til det hele. Min favorit lige nu er ringen med “ægget”, som kan ses herover både på og liggende.”

“Jeg kunne bestemt godt finde på at købe smykker hos Svane & Lührs selv en anden gang. Faktisk er der en fin bladring, som står på min ønskeliste!”
Min vurdering bliver:
Nytteværdi: GOD – smykker er ikke et must, men for rigtig mange kvinder (og mænd) er det skønne accessories til at pynte sig med til både hverdag og fest.
Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – her er tale om smykker i en rigtig god, lækker og holdbar kvalitet.
Pris: GOD – smykkerne findes i forskellige prislejer og er i hverken helt vildt billige men heller ikke vanvittigt dyre. Man får god kvalitet til prisen!

Linda fortæller:

“Svane & Lührs har deres egen hjemmeside, som er nem at navigere rundt i da alle smykker er opdelt i grupper alt efter om det er øreringe, halskæder, armbånd osv.

Ønsker man at se smykkerne “live” inden køb forhandles de i guldsmedeforretninger i Daamrk, men også i Norge og det øvrige Europa og faktisk kan man også købe smykkerne til homeparties, events m.m.”

Jeg har testet:

“Creoler med bobler i sølv til 295kr (varenummer 105EO)

De er lavet ægte sterling sølv og fåes i fire varianter, jeg har valgt Oxideret.

Virkelig fine øreringe og for mig en rigtig god “hverdags” ørering.

Jeg er vild med de er så enkle men samtidig elegante.

De har nærmest boet på mig hver dag og da jeg hjemmepasser vores søn er jeg tit på legeplads eller i skoven, uanset vejr, og det har de klaret super fint.

De kunne også være gode til de lidt større børn.”

Og så har jeg testet:

“Øreringe med sort onyx.

Denne ørering valgte jeg også i Oxideret ægte sterling sølv da jeg elsker den mørke farve.

De er yderst elegante og virkelig fine både til hverdag og fest.

Jeg har brugt dem til hverdag hvis jeg gerne ville pifte mit outfit lidt op.

De virker utrolig holdbare og er ikke sådan nogen tynde skrøbelige øreringe som nogen kan være.

Super feminin ørering.”

“Der et rigtig fint udvalg af smykker på www.svane-luhrs.dk og de har smykker i nærmest alle prisklasser.

Bestemt et kig værd.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Det er måske ikke direkte ikke et must at have smykker, men tror de fleste, specielt kvinder, gerne vil have bare lidt smykker og derfor syntes jeg nytteværdien er god.

Holdbarhed: MEGET GOD – Jeg har brugt øreringene rigtig meget, især creolerne og de ser stadig ud som nye.

Pris: MEGET GOD – Jeg syntes prisen er fair i forhold til kvaliteten.

Kvalitet: MEGET GOD – Jeg syntes kvaliteten er super fin.


Lalani fortæller:

“SVANE & LÜHRS er et smykke firma, som laver, fine, enkelte smykker, til fornuftige priser. Ædle materialer som sølv, guld, perler og smykkesten, men der arbejdes også med skind af høj kvalitet, stål og karbon. Kollektionerne af halssmykker, øreringe, armbånd, ringe og charms, findes i tusindvis af danske og udenlandske smykkeskrin.

Svane & Lührs smykker sælges via guldsmede, egen webshop og gennem et netværk af uafhængige partnere. Hjemmesiden er overskuelig og ligetil.”

“Jeg havde først bestemt mig for en halskæde med pigernes initaler et ”e” og et ”i” men var ikke sikker på hvordan det ville se ud. Sendte en mail til firmaet og vi talte sammen, Oliver Svane lavede et smykke så jeg kunne se resultatet inden jeg bestilte. Det var dog ikke som jeg havde i tankerne og bestilte derfor en ring til min ældste datter. Den blev hun VILDT glad for.”

I dette tilfælde bliver vurderingen på blomster sølvringen:

Nytteværdi: GOD, fint at kunne lave sit eget smykke, men også rigtig fint udvalg.

Holdbarhed: MEGET GOD, det er en sølvring, som kun skal tørres af.

Pris: GOD, 495,- finder jeg fair for niveau pris/kvalitet.

Kvalitet: MEGET GOD, Fin ring, Ida har den på hver dag og den har holdt til alle hendes aktiviteter.


Mie fortsætter:

“Jeg har været så heldig at få lov at teste nogle smukke smykker fra Svane og Lührs.

Det var svært at vælge på shoppen, da de har så mange fine smykker at vælge imellem.”

“Jeg har længe ønsket mig en perle halskæde, som kunne gå til et par perleørestikker, så jeg var slet ikke i tvivl om at jeg måtte eje den fine halskæde med et dråbe perlevedhæng. Derudover valgte jeg to ekstra vedhæng, som man kan mixe og matche til alle sine halskæder. Jeg kan godt lide at have 2-3 små vedhæng samlet i mine kæder.”

“Jeg har valgt et lille stjerne vedhæng i forgyldt sølv. Synes det er super fint fordi det er lille og diskret og samtidig har nogle skæve vinkler i stedet for at være en alm. Stjerne.

Derudover valgte jeg som det andet vedhæng en sort Onyx sten med et lille blad på i forgyldt sølv. Det er super fint både til en kort og lang kæde.”

“Halskæden er lavet i forgyldt sølv og har en lille ferskvandsperle som et dråbevedhæng. Den er simpelthen så fin og elegant. Kan bruges både til hverdag og fest. Jeg bruger den flere gange om ugen på arbejde med et par perle ørestikker til. Synes det pifter hele hverdags looket lidt op uden at blive for fint.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Alle kvinder elsker vel smykker. Måske ikke et must have, men altid en god gaveide.

Holdbarhed: MEGET GOD – Jeg har brugt kæden stort set hver dag i test perioden og den holder super godt. Den lille af drengene har det med at hive i mine halskæder og har da også ødelagt et par stykker. Den her har han også haft fingrene i uden at den knækkede.

Pris: MEGET GOD – Jeg synes at priserne på de fleste af produkterne er rigtig fine sammenlignet med mange andre smykker.

Kvalitet: MEGET GOD – mange fine detaljer og god kvalitet.


Mie afslutter:

“Jeg har også testet smykker fra Svane & Lührs sammen med min datter Anna på 10 år. Faktisk var smykkerne vi valgte mest tiltænkt til Anna, men jeg må indrømme, at jeg ofte har lånt dem – da de simpelthen er så fine.

Vi har testet to par øreringe, en halskæde og et armbånd.”

 “Vi valgte et det som to sæt. Et par runde, kantede øreringe – i et cool look! De kantede, runde øreringe er ca. 10 mm i diameter – og ørestikkerne fås i sterling sølv, forgyldt, ros‚forgyldt eller sortrhodineret. Øreringene har en blank, skinnende overflade – som gør dem perfekt til både hverdags – og festligt brug.

Derudover valgte vi en halskæde, som passede til – med et indgraveret A for Anna.” 

“Vi er begge ret vilde med sættet og det kan bruges til alt.

Derudover valgte vi et par cirkeløreringe med matchende armbånd til. Armbåndet er valgt i den mindste størrelse, så det passer bedst til Anna.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – vi er rigtig glade for vores smykker – det er skønt at kunne “pynte” sig selv lidt, enten til hverdag eller fest.

Holdbarhed/Kvalitet: GOD – Det er smykker i en god kvalitet og jeg vurderer at de kan holde i mange år.

Pris: MEGET GOD – Det er en rigtig god pris. Alle de smykker vi har testet har tilsammen kostet ca. 1.000 kr.


 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af skiferie i Vemdalen med Dansk Bilferie