ANMELDELSE af Universe oplevelsespark – Testfamilien
ANMELDELSE af Gorilla Park Vejle

ANMELDELSE af Universe oplevelsespark

4 af vores testfamilier har været på besøg i Universe oplevelsespark.

Bianca fortæller:
“Jeg har sammen med kæresten og vores 3 piger på 7, 5 og 2 år besøgt Danfoss Universe. Vi har været der en gang før for en del år siden, men glædede os alle sammen til at se hvor fint og stort det var blevet i parken. Vi kunne se på deres hjemmeside, at der var kommet en masse nye spændende ting til.”

Vi var afsted på årets første åbningsdag. Vi blev mødt af meget venligt og imødekommende personale ved indgangen. De hjalp os med at få scannet vores billetter. Vi fik fortalt om muligheden for at leje trækvogn ved indgangen samt fik vi udleveret en lille folder med oversigt over parken.

Vi startede med at tjekke det store kort ved indgangen for at få overblik.Derefter gik vi på oplevelse i parken.

Første stop var Film Studio. Der var en masse fine setups hvor man kunne lave sine egne filmklip. Der var på året første åbningsdag også besøg af nogle af skuespillerne fra filmen ”I krig og kærlighed”. Pigerne var lidt generte, så vi kiggede bare lidt rundt derinde.Derefter gik vi videre til Phenomena: Vortex. Det synes pigerne var meget spændende og der gik sport i hvem der kunne lave den største malstrøm.Næste stop var Ball Factory. Det glædede pigerne sig meget til og her fik vi rigtig meget tid til at gå.Så var det tid til frokost. Vi spiste i deres Big Bang Buffet. Maden var virkelig frisk, lækker og velsmagende. Der var et stort udvalg for både store og små. Det kan helt sikkert anbefales hvis man besøger parken og ikke selv medbringer madpakker.Efter frokost gik vi videre i parken. Der er plantet så mange fine blomster og planter, men da vi var på besøg meget tidligt i sæsonen var de blomsterne ikke sprunget helt ud endnu. Jeg er sikker på, at hvis man besøger parken midt på sæsonen står alle blomster smukt i fuld flor.Vi sluttede dagen af med at se Robert robot show og prøve de andre spændende VR forlystelser.

Det var en rigtig god dag, og vi blev enige om, at det helt sikkert ikke er sidste gang vi besøget parken. Vi vil helt sikkert anbefales parken til andre.

Alle vores tests og anmeldelse på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet.

Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi : MEGET GOD – Der er noget spændende for alle aldre og så kan jeg godt lide at parken samtidig er lærerig for både børn og voksne.

Pris : GOD – Jeg synes priserne i parken er meget fair

Kvalitet : MEGET GOD – Der var ikke noget at sætte en finger på.


Michelle fortsætter:
“I samarbejde med testfamilien har jeg fået lov at invitere familien i UniverseUniverse er en videnskabspark for hele familien, der er oplevelser for børn og voksne i alle aldre.”

Vi brugte mest tid i Ball factory, VR huset, Sky trail og sæbeboble området.
Ball factory er et kæmpe boldt område hvor man kan komme plastisk boldene ind i diverse maskiner, hver maskine kan noget helt specielt nogle kan sortere farverne andre kan få boldene til at svæve. Du kan bl.a også kast boldene så de rammer en skærm og se dem splatte ud i boldens farve.
VR brillerne var nok den vildeste oplevelse, det er vildt så meget man lever sig ind i den verden VR-brillerne viser. Jeg skulle fx gå planken ud hvilket var en meget grænse overskridende oplevelse, da jeg endelig ville tage “hoppet”. Hoppede jeg i virkeligheden, så jeg ramte væggen. Så kan vidst roligt sige jeg levede mig ind i VR verden.

Sky trail dette er stedet man for test sin højdeskræk, klatre op i 11 meters højde og gå rundt på de 25 udfordringer, den vildeste udfordring er nok den 21 meter lange svævebane, hvor man kaster sig ud i friluft og hænger i selen med benene fri.

Sæbeboble området her vi fik rigtig langtid med at gå med at lave sæbeboble i alle de forskellige forme, her kunne man også prøve at komme ind og stå inde i en sæbe boble ret cool oplevelse for både børn og voksne.
Til frokost var vi inde og spise ved Big Bang buffet som er én pasta og pizza restaurant. Rigtig lækker buffet med stort udvalg i pizza dog manglede vi lidt pasta retter. Der var næsten lige så stort udvalg i buffen til veganer hvilket jeg syntes var ret sejt, så der er plads til alle.
I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytterværdi: GOD – Det er selvfølglig ikke et must at skal i oplevelses park, men det en hyggelig måde at samle familie og få nogle oplevelser sammen

Pris: GOD – Prisen for et barn 5-15 år 195 kr. Og voksen 249 kr. Synes prisen er god, både børn og voksne får mange timers underholdning.


Karina beretter:
“Jeg har sammen med min mand og vores 3 børn testet Universe. Jeg har én gang for omkring 10 år siden besøgtUniverse, men hold da op der er sket meget siden den gang. Parken er blevet en del større og man kan faktisk ikke nå at prøve det hele på en dag.”

Universe ligger på Als og er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor børn og voksne leger sig til viden om naturvidenskab og teknologi.

Man kan med fordel tage færgen fra Ballebro til Hardeshøj, det tager knap 10 minutter og koster omkring 120 kr. Tur/retur. Man kan enda købe billetter ombord på færgen med rabat til Universe. Færgen sejler hver halve time. Børnene syntes det var en rigtig sjov oplevelse og det giver lige et afbræk på køreturen. Vi er så heldige at vi kun har ca. 45 minutters kørsel til Universe.
Allerde når man ankommer til parkeringspladsen, bliver man mødt at et smukt univers, hvor der sker en masse spændende ting. Vi kom let og uden kø igennem indgangen, og blev mødt af et meget venligt personale. 

Man kan følge små stier rundt i hele parken, som er pyntet flot med blomster og hygge. 

Vi var på besøg i Universe en dag hvor det desværre var meget koldt. Derfor søgte vi som det første indendørs, til Ball Facotory.
Her ville børnene let kunne få en hel dag til at gå, for der var så meget spændende at prøve. 

Både for de store og helt små børn, selv vi voksne kunne være med.
Vi var dybt imponeret over det flotte og kæmpe store insekthotel der er lavet midt i parken, sådan ét i miniudgave må vi få lavet herhjemme.
I den store blå bygning man allerede kan spotte når man kommer ind i parken, kan man opleve et rum, som er iskoldt. Man kan gå igennem et rum, som er fyldt med is. Her kan man få en ide om hvad en gletcher er. 

Det jeg især godt kan lide ved Universe er, at man kan lære sine børn utroligt meget om alle mulige ting, ting man måske heller ikke selv vidste.
I parken findes også en rigtig fin legeplads, hvor der er mulighed for at lege med vand, når vejret tillader det. Det ser super hyggeligt ud. 

Mine piger på 5,5 og 8 år, havde glæder sig allermest til at prøve at lave store sæbebobler i det nye Bubblelab. 

Her prøvede vi at lave kæmpe bobler og i alverdens forskellige former. 

Det var faktisk vildt sjovt og jeg selv blev også helt bidt af det.
Der er mulighed for at nyde sin medbragte mad mange hyggelige steder i parken. Men der er også rig mulighed for at købe mad i selve parken. 

Vi fik middagsmad i Big Bang Buffet. 

Her var virkelig et stort og lækkert udvalg af alt lige fra salatbar, til pizza, pastaretter, kyllingespyd og meget andet. Vi oplevede noget meget venligt personale, som enda spurgte ind til favorit pizza hos børnene og lavede den med børnenes yndlings topping. 

Det koster 149 kr. Pr. Voksen og det er inkluderet drikkelse.
Én af de andre ting vi allesammen virkelig havde glædet os til, var at opleve VR bygningen.
Her kunne vi tegne vores egen rutsjebanetur og opleve den  i VR version. Det var mega fedt, Ella på 5,5 år var ret tosset med det. 

Vi prøvede også at “gå planken ud” Man får Virtuel reality briller på, her oplever man en elevator oppe i 160 meters højde. Og så skal man ellers ballancere ud på et smalt bræt, der føltes meget virkeligt, med vind i håret og det hele. 

Én af de ting jeg rigtig gerne ville opleve, men mine børn ikke rigtig gad, var at se Science show, her viser 2 søde og meget dygtige piger live, forskellige forsøg med alt lige fra farvet ild til kæmpe brag. 

Det endte med at mine børn rent faktisk var dybt optaget af showet.
Vi har selvfølgelig oplevet mere mere, men mangler stadig rigtig meget man kan gå i dybden med, derfor endte det ud i, at vi fik købt sæsonkort til Universe, så vi kan komme igen og udforske parken. Næste gang vi kommer, har vi selvfølgelig bestilt godt vejr.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi:  MEGET GOD – Jeg er blevet dybt imponeret af Universe og det er sådan en fin måde at tilbringe tiden, sammen med ens famile. 

Holdbarhed/kvalitet GOD – En dag man kan huske tilbage på med stor glæde. Det kan enda give inspiration til leg og underholdning derhjemme. 

Pris: GOD – En voksenbilletter koster 195 kr. For en dagsbillet.


Maria afslutter:
“Vi havde en længere køretur foran os, da vi kom direkte fra camping ved Henne strand, inden vi nåede til Universe. Ved ankomst ved Universe mødes man af inspirerende frodighed og et finurligt bygningsværk.
Da vi havde parkeret og gik mod indgangen, kunne man allerede se nogle af aktiviteterne/forlystelserne inde i parken, men det der fik pigerne til at løbe afsted, var en personbil, som stod på en vægt og i modsatte ende hang 4 reb, man kunne rykke i for at løfte bilen. Som billedet nedenfor viser, var det ret sjovt.
Når man går igennem indgangen mødes man af en firkantet blå bygning med rindende vand ned af alle sider. Dette var blot en af mange fascinerende ting i parken.Parken var fantastisk smuk, med blomster, velpassede græsplæner, hække og træer.

Vi startede turen med at få lidt lækkert at spise, da vi først var i parken klokken 12. Vores frokost skulle nydes i Big Bang Buffet. Og som navnet antyder, var det en rigtig fin buffet med mad og drikke ad libitum, hvilket tiltaler en bestemt herre herhjemme ;). Med børn er det også bare genialt, for de kan tage, hvad de kan lide. Udvalget i buffeten var rigtig fint, der var en stor salatbar, pizza i alle afskygninger, lasagne, kartofler, kyllingespyd mm. Lige uden for restauranten, var der en
legeplads, så da pigerne var færdige med at spise løb de på legepladsen og vi kunne udnytte buffetkonceptet og tage et par gange mere.Efter at have spist gik vi på opdagelse i bygningen lige ved siden af. Her var der hjernevridende opgaver. Særligt Olivia på 6 år syntes dette var interessant. Der var gådefulde opgaver. Opgaver hvor man virkelig skulle bruge hovedet. Bl.a. kunne man prøve det klassiske spil Rush Hour i stort format. Der var også en opgave med at finde ord på et stort display med bogstaver, der gik lidt sport i det for Mick og jeg, så vi kunne ikke helt løsrive os herfra, da vi begge er kæmpe konkurrence mennesker.

I samme bygning var der en stor sten man kunne kravle på, for enden af stenen var der en skærm og på denne lignede det, at man kravlede lodret op, som en ægte bjergbestiger. Her kunne Nova på tre også være med.

Der er nogle fede legepladser rundt i parken. Den første pigerne prøvede der kunne alt køre og drejer rundt.

Den anden og lidt større legeplads lå ved is-huset og ned til søen, her kunne der leges med vand, og
hvilke børn elsker ikke vand? 😀

Efter at have nydt is og vandleg var det tid til at udforske den anden del af parken. Her var det første der fangede pigerne interesse EL-bilerne, men Nova måtte desværre gå skuffet ud af køen, da hun endnu ikke var den famøse meter man skulle være i højden. Olivia nød turen og vi så på.

Nu måtte vi finde noget nova også kunne være med til, så afsted til Ball factory det gik. Fedeste lege sted fyldt med bolde og alverdens måder de kunne leges med. Billederne fortæller meget godt, hvordan denne oplevelse var. Og her kunne Vida på 9mdr også være, ligeså vel som Mick og jeg kunne.

Til slut på en skøn dag, måtte Olivia og jeg op i klatreparken, Olivia havde en højde så vi måtte prøve det nederste niveau, og det var virkelig fedt og en stor oplevelse for Olivia på 6år, vi fik seler på og skulle så ellers selv bare bevæge os rundt på de forhindringer der var.

Vi nåede langt fra alt i parken og ærgrer os lidt over, at vi har en køretur på mere end 2 timer derned, for det var virkelig en stor oplevelse og der var meget andet vi gerne ville have prøvet og andre ting vi gerne ville have brugt længere tid på. Men vi var der til parken lukkede.

Der var som sagt meget vi i ikke nåede, bl.a. nogle af de fede shows, der er rundt i parken, at bygge vores egen raket, segway kørsel, den virtuelle verden, Danfoss museum, bubble lab, 5D simolator, film studio mm.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Oplevelse med sine børn har både stor værdig for børn og voksne.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – oplevelser og ture som disse er fantastiske at huske tilbage på for alle parter.

Pris: GOD – Børn fra 0-4år er gratis. Børn fra 5-15 år koster 195,- (ved køb online kun 165,-). Prisen for voksne er 245,- (ved køb online 195). Så entre prisen er meget lig andre forlystelsesparker. Dog kan man købe sæsonkort for henholdsvis 295,- for børn og 345,- for voksne. Så har man tænkt sig mere end et besøg, så er det allerede tjent hjem på andet besøg i parken.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ANMELDELSE af Gorilla Park Vejle