TEST af “den store snikke-snakke bog” fra CIHA – DEL 2 – Testfamilien
TEST af "den store snikke-snakke bog" fra CIHA - DEL 1

TEST af “den store snikke-snakke bog” fra CIHA – DEL 2

Maria fortæller:

“Den store snikke snakke bog er helt fantastisk. Aldrig har jeg oplevet, at en bog indbyder til så megen samtale og dialog med mine børn. Generelt, når vi læser herhjemme, er vi gode til at få snakket om, hvad der sker på siderne, men denne bog lægger helt naturligt op til en rigtig god snak om, hvad der sker i bogen og ikke nok med det, så er der på siderne også forslag til, hvad man kan snakke om med sine børn.

Pigerne er vilde med bogen, og den anden aften da vi læste i den, var der stor brok over, at vi ikke kunne læse den færdig. Bogen er på 54 sider, og det læser vi altså ikke lige til som godnat historie, men vi fandt et godt sted at stoppe og pigerne blev lovet, at vi læste videre dagen efter.

I bogen er der de fineste illustrationer og de emner bogen tager op, er virkelig lærerige og givende. Billedet her gav pigerne meget at snakke om, bl.a. om køn, barn og voksen, mens hudfarve var særligt interessant, når nu man selv er brun som pigen i bogen, men hverken hendes mor eller far var, det stillede Olivia på 6 år mange spørgsmål til, hvordan det kunne lade sig gøre.

Bogen kan bruges til mange aldre og det er forskelligt, hvad der fanger og interesserer dem. Nova på 3 stillede naturligvis nogle helt andre spørgsmål til bogen end Olivia på 6 og de lærer begge af hinandens spørgsmål.

På den første side i bogen er der en god guidelinje til, hvordan man kan bruge bogen. Bogen har som fokus, at barnet skal udvikle sit sprog, sit ordforråd og sin motorik, der er på flere af siderne forslag til lege man kan lave som på denne side, hvor hverdagsord fra køkkenet bliver repeteret og vist på en flot og illustrativ måde.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – At læse for sine børn er godt og givende for alle parter og denne bog lægger virkelig op til en god dialog med sit barn.

Holdbarhed: MEGET GOD – Holdbarheden er ikke til at sætte en finger på. Bogen er indbundet og siderne er gode tykke.

Pris: MEGET GOD – Prisen for bogen ligger på 149,95 kr., hvilket er en rigtig god pris. Særligt hvis man tænker på de samtaler bogen bringer med sig. Bogen kan købes hos CHIA.dk


Karina fortæller:

“Jeg har sammen med min søn Aske på 3,5 år testet “Den store Snikke Snakke bog” skrevet af Ina Haller. 

Den forhandles af webshoppen CIHA, som er en webshop der hele vejen igennem har fokus på udvikling af sproget. 

Herhjemme er vi faktisk ikke så gode til at få læst og kigget i bøger. Ofte så er det ipaden der vinder. Det er faktisk rigtig ærgerligt og noget jeg er begyndt at tænke en del mere over, efter jeg har set hvor meget bogen faktisk har fanget Askes interesse. 

Bogen handler om Ronja og Pelles hverdag. 

Her er en hel masse, min søn Aske kan nikke genkendende til, såsom at få børstet tænder, få tøj på, spise morgenmad, afsted til børnehave osv. Og jeg tror det netop er det, der har fanget Askes interesse. 

Der er virkelig fine billeder i bogen, som bid for bid viser f.eks at tænderne er beskidte, Pelle ikke vil have dem børstet, tænderne bliver børstet og så er de rene igen. 

På hver side står der en lille tekst og derefter er der forslag til dialog man kan tage sammen med barnet. 

Det fungerer super godt at det kun er en kort læse tekst, og derefter snak om hvad der sker på billederne. Billederne er nemlig meget detaljeret og man kan derfor snakke om mange forskellige ting. 

Aske mister nemlig hurtigt tålmodigheden, hvis teksten er for lang i en bog, så vil han hellere kigge billeder.

Bogen giver også barnet en super god sprogforståelse, på en af siderne er der en kat, med forskellige billeder af, hvor den er inde i et tæppe, over, under, foran, ved siden af osv. 

En rigtig god måde at få lært sit barn på en simpel måde de forskellige udtryk. 

Aske har op til flere gange selv fundet bogen frem og vil rigtig gerne læse og kigge i bogen. 

Det gode ved bogen er, at har man kun kort tid, kan man sagtens nøjes med et par sider midt i bogen, uden at man ødelægger historien. 

Vi elsker bogen og den kan så meget anbefales, jeg håber der er flere der får øjnene op for den fine bog

Bogen ville jeg have ønsket også fandtes da mine 2 piger var små. 

Bogen har en rigtig fin størrelse, som de små børn også kan sidde med. 

Jeg kan se der er en bog mere i serien, som hedder “Den lille bog om store følelser”. Den er vi også nødt til at eje, så er der lidt at skifte med.” 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – En rigtig god måde at lære og være sammen med sine børn på. 

Holdbarhed/kvalitet: GOD – Bogen har tykke og gode holdbar sider så de mindste ikke så let kan ødelægge den. 

Pris: MEGET GOD – Bogen koster kun 150 kr. og oplagt som en lille fødselsdagsgave.


Sabrina fortæller:

”Den store snikke snakke bog, skrevet af psykologen Ina Haller, er en bog der er med til at styrke barnets sprog og udvikling.

Den anbefales at bruges til børn i alderen 1½-4 år.

Allerede omkring de 18 mdr. er de fleste børn begyndt at sige ord og kan nu begynde at sætte små ord sammen, her kan bogen hjælpe forældre med at snakke med sine børn. Ikke ment at forældre ikke ved hvordan man snakker, men den kommer med nogle gode emner og dialoger, nogle gode ideer til en mere legende måde for barnet at hører flere ord og sætninger.

Jeg vil anbefale at man selv vælger at læse hele bogen igennem, inden man sætter sig til rette med børnene.

Et eksempel som jeg vil citere, er fra første siden i bogen.

”Her er Pelle og Ronja. Pelle er 2 år, og Ronja er 3 år. De bor i en lejlighed sammen med deres mor og far. Mor hedder Marie, og far hedder Anders”

Som der står skrevet ovenfor, så handler bogen om de to søskende Pelle og Ronja, om deres rutiner, hverdag og en overnatning ude, med alt hvad der følger med.

Forslag til dialog ” Tal sammen om navne, aldre og drenge og piger. Spørg fx barnet: Hvad hedder du? Hvad hedder dine forældre? Hvor gammel er du? Er du en dreng eller en pige?”

Det er en rigtig god måde at få snakket mere omkring navne på, end man ellers gør til dagligt.

Alle siderne i bogen, inviterer kreativiteten og nysgerrigheden indenfor og giver barnet rig mulighed til at spørgsmål, pege, lære lyde og endda lærer sætninger.

Flere steder i bogen er der forslag til leg, legeforslag der hænger sammen med sidens tekst. Både hvor hele kroppen skal i gang, så motorikken styrkes, omsorgen og kærligheden bliver vist frem, når bamse skal puttes og krammes og læringen om dyr kommer frem, mens der bliver gøet som en hund.

Vi har også læst bogen sammen med storesøster på 5 år, som var mindst, hvis ikke mere, interesseret i bogen, og her kom dialogen virkelig på banen og skabte nogle gode samtaler, med stof til eftertanke.

I dette tilfælde bliver vurderingen

Lege/nytteværdi/holdbarhed: MEGET GOD –  Hvis der investeres i bogen allerede fra barnet er 1½ år, så har du en god bog i rigtig mange år, som vokser med barnet.

Pris: MEGET GOD – Prisen er kun 150 kr, hvilket er ret billigt for en børnebog. Kan købes her. 

Kvalitet: GOD – Bogen virker som en rigtig god kvalitet med hårdt ydre og tykke sider. Men som en hver anden bog, er siderne skrøbelige hvis der bliver revet.


Heidi afslutter:

“Med Matti på 2,5 år som egentlig har et okay sprog, er den jo perfekt til ham og hans alder. For sproget kan jo altid blive udviklet og da han sprogligt har været lidt bagud, da han har været rigtig hurtig på andre punkter, har jeg manglet en bog der kunne støtte ham i at lære alle hverdagsbetegnelser.

Bogen er på 60 sider og koster 149,95 DKK.

Den kan købes hos www.ciha.dk.

Www.ciha.dk er en webshop med fokus på børn med høreudfordringer, samt børn med sproglige udfordringer. Det er derfor nøje udvalgte produkter/legetøj de forhandler. Familien bag har selv to børn med høreudfordringer. Der er derfor tænkt over hvilke produkter der kan bidrage til en positiv udvikling af børns sprog gennem leg. Men at det skal være meningsfuldt, men samtidig også sjovt for børn.

Bogen er bygget op omkring Pelle og Ronja og i bogen følger man dem, i en hverdag ens egne børn kan nikke genkendende til. Det gør det derfor nemmere at snikke snakke med børnene om det, fordi de selv spiser morgenmad, børster tænder osv.


Vi har brugt bogen meget til at få sat ord på alt det i hverdagen, men også hvor forskellige vi er som mennesker, både i form af køn, hudfarve m.m. Derfor er siden med den nøgne familie et kæmpe hit. Børn synes altid det er sjovt, men Matti kan godt synes det er lidt underligt og lidt svært at huske om hvem af mor og far der nu har en tissekone og tissemand. Til stor underholdning.

Bogen er bygget om omkring at den voksne introducere barnet til med forslag til samtaler og leg, derudover er der på siderne forslag til hvad det kan være. Alle lege og samtaleemner som fremgår i bogen er sammensat ag dialogisk læsning.  Hvilket er en måde at læse billedbøger, som især bliver brugt i mange institutioner.

Som mor, kan jeg godt lide at der er en dybere mening med hvad jeg stikker mine børn i hænderne. Noget de rent faktisk lærer noget af, imens de har det sjovt og hygger sig.

Vi læser og kigger i forvejen i rigtig mange bøger, og mange bøger er meget lukket i måden den er bygget op på, uden mulighed for at snakke så meget om hvad der foregår i den.

Bogen er rigtig fin tegnet og bygget op og bogen kan sagtens ændres til at være en personlig bog om ens børn.

Matti bruger sindssygt lang tid på at sidde med bogen selv og synes den er hyggeligt at kigge i alene eller sammen med storebror, som også kan bidrage til en god snak om billederne med sin lillebror.

Snikke snakke bogen er blevet en af de faste bøger på godnathylden herhjemme.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi : Meget god – Matti’s sprog bliver udviklet og giver læring til ham.

Holdbarhed: Meget god – bogen henvender sig til børn i alderen 18 mdr-4 år. Den kan derfor bruges længe.

Pris:  God – prisen er 149,95 DkK. Det synes jeg er billigt for en bog, især med det indhold bogen har.

Kvalitet: God – lækker design, flotte tegninger. Det er en bog i kvalitet, men da den er med almindelige sider, skal man tænke over om barnet kan sidde med den selv uden at ødelægge siderne.


 

1 kommentar

  • Alberte

    “Den store snikke snakke bog” er absolut en bog, der skal på ønskelisten herhjemme. Hvis ikke til bettemand, så til mor. For som Katharina, som anmelder i del 3, så er jeg pædagogstuderende og bogen er absolut et godt værktøj i institutionerne. Som den bliver anmeldt i de tre dele, så er det bestemt en bog, der er værd at eje med småfolk i huset!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af "den store snikke-snakke bog" fra CIHA - DEL 1