TEST af silikone-ler fra SILLY DOH (MED TESTERE MELLEM 2-4 år) – Testfamilien
Test af LEGO TECHNIC Chevrolet Corvette ZR1

TEST af silikone-ler fra SILLY DOH (MED TESTERE MELLEM 2-4 år)

Flere af vores testfamilier har sammen med deres børn testet Silly Doh.

Silly Doh modellervoks tørrer aldrig ud, er giftfrit, farverne blandes ikke, det er lugtfrit, det sviner ikke og kan bages til faste kreationer i ovn. Vi har testet med børn i alle aldre. Helt op til 10 år. Vores anmeldelser bliver delt af flere omgange inddelt efter alder. Denne anmeldelse er med de 2-4 årige.

Louise fortæller:

“Benedikte på 3 år var lykkelig da hun åbnede pakken fra Silly Doh. Hun elsker kreativ leg og er faktisk overraskende god til at være i legen længe, så denne test var spot on.

Pakken indeholdt en hel masse forskellige farver og redskaber til at bruge i modellervoksen. Der var blandt andet to “slap-bands” som kan bruges til at lave armbånd, en form til at lave en flyvemaskine, en masse udstikkerforme, nøgleringe og en inspirationsbog.

Vi kendte ikke til Silly doh før testen, og var spændt på, hvordan det adskilte sig fra fx almindelig modellervoks.

Først og fremmest er konsistensen en helt anden, og materialet føles meget lettere og mindre klistret at lege med. Det lugter ikke og sviner slet ikke som almindelig modellervoks kan gøre – det er altså et kæmpe plus!
Jeg var overrasket over, hvor mange muligheder, der var for at lege med Silly Doh. Modellervoksen tørrer aldrig ud, så hvis Benedikte helst bare vil lege med det uden at skulle lave figurer eller andet til bagning, er det også en mulighed. Ellers kan man lave tynde figurer til at sætte på vinduet, hoppebolde, hunde-bide-legetøj og meget meget mere.

Vi gik i gang med at lave en fin nøglering til fars bilnøgler, en sej løve og en slikkepind, som vi fandt i inspirationsbogen – og så selvfølgelig en lille hoppebold og en fingerring. Første portion blev herefter gjort klar til at komme i ovnen. Vi var virkelig spændte på konsistensen efter, at de var blevet bagt.

Da figurerne havde fået 10 minutter i ovnen kom de ud for at køle af. Farverne var stadig rigtig fine og modellervoksen havde holdt formen fuldstændig.

Figurerne var lækre bløde i overfladen og helt utrolig slidstærke. Jeg var så bange for, at Benedikte ville hive de fine figurer fra hinanden, men de kan virkelig holde til noget efter bagningen. Modellervoksen er lavet af giftfri silikone og kan efter bagning både fryses og vaskes i opvaskemaskinen.

Vi satte en nøglering i den fine bil og i løven. Bilen fik far til sine bilnøgler, og løve-nøgleringen pynter på Benediktes børnehave-rygsæk.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Legeværdi: GOD – En 3-årig kan sagtens få stor glæde af Silly Doh. Selvom de endnu ikke kan følge en “opskrift” fra inspirationsbogen eller lave store fine kreationer, havde Benedikte stor fornøjelse af at skære i modellervoksen, bruge udstikker-formene og kagerullen. Hun brugte lang tid på bare at lege med modellervoksen uden reelt “at skabe noget”.
Holdbarhed og kvalitet: MEGET GOD – Silly Doh virker som et virkelig gennemtænkt og nytænkende produkt. Modellervoksen har så mange fede funktioner – det bedste af det hele er selvfølgelig, at det lever 100% op til det de lover.
Pris: MEGET GOD – i forhold til almindelig modellervoks, synes jeg, at man får langt mere for pengene. Alene det, at modellervoksen ikke tørrer ud, gør selvsagt at modellervoksen holder meget længere. Silly Doh henvender sig til mange forskellige aldersgrupper, og selv de voksne herhjemme blev lidt grebet af at lave fine figurer. På Silly-Dohs hjemmeside kan man købe forskellige “startpakker” som næsten alle ligger mellem 200-300 kr.”

Mette har sammen med tvillingerne Bjørk og Selma på 4 år også testet Silly Doh.

Mette fortæller:

“Vi har været så heldige at modtage én lækker stor basis pakke med Silly Doh. Silly Doh er en slags modellervoks lavet af silikone. Det magiske silikone ler har virkelig mange anvendelses muligheder. Vi har blandt andet lavet halskæder, små dyr, hoppebolde og ikke mindst et hav af vindues dekorationer. Silly Doh adskiller sig meget fra det almindelige kendte modellervoks. Vi er ret imponeret af, at det ikke tørrer ud og at farverne ikke mikses sammen, og beholder sine klare farver, dvs ingen brun masse til sidst.

I pakken er der et smykke sæt, hvor man kan lave sine egne øreringe, ringe, armbånd, og halskæder, samt nøgleringe. Det er virkelig smart, man kan anvende silikone leret til, at fremstille fine smykker. Man laver sin figur og bager det sammen med evt. silikone halskæde på 200 grader i ovnen i 10 min og wupti en hjemmelavet unik halskæde. Bjørk og Selma har virkelig været glade for de smykker vi har lavet sammen. Man kan sågar bygge videre på sin kreation en anden dag, da Silly Doh kan bages igen og igen.

Da pigerne netop kun er fyldt 4 år, kræver det en del engagement som forældre at arbejde med Silly Doh. Men jo større børn jo mere selvstændigt kan de arbejde med det magiske silikone ler. Kreationerne vi har fået fremstillet er noget rustikke og har krævet en del hjælp fra en voksen. Men vi har fået lavet en del kugler og regnorme. Vi har fået mange hyggestunder rundt om bordet med Silly Doh og en masse snak om figurer og farver. Specielt vindues kreationer har vi fået lavet en del af, da Bjørk synes det er spændende, at det kan hænge fast på vinduerne.

Pakken indeholdte en blå lille silikone flyvemaskine, som man kunne dekorere med Silly Doh efter ens bedste evne. Selma er særlig glad for denne mulighed, hver gang vi tager silikone leret frem, bliver der lavet en ekstra detalje på hendes lille fly. Jeg er ret begejstret for, at man kan blive ved med ,at bygge ovenpå og derfor fortsætte med uendelige detaljer.

Jeg er særligt glad for Silly Doh, fordi det ikke smitter af. Vi er begyndt at bruge det som elefantsnot, når ungerne gerne vil hænge deres tegninger op på væggen/køleskabet. Dette viser bare at magisk silikone ler fra Silly doh har virkelig mange facetter og kun fantasien sætter grænser for brugen af dette.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/Nytteværdi: MEGET GOD – Silly Doh har super god nytteværdi for børn i alle aldre. Der er et hav af muligheder for, at kunne fordybe sig i det kreative univers som Silly Doh bringer.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – Silly Doh er lavet af en god kvalitets silikone, som både tåler bagning, kogning og en tur i opvaskemaskinen. Det hverken smuldre, bliver hårdt  eller tørre ud. Materiale og kvalitet er i top og giver Silly doh en virkelig lang levetid.

Pris: GOD –  Silly Doh er i den høje ende af prisskalaen, men det hænger rigtigt godt sammen med legeværdi, holdbarhed og kvalitet. Køber man Silly Doh skal man ikke ud at investere i nyt ler før det man har er opbrugt. Hvis man som os, bruger det til leg og ikke bager der har det virkelig lang holdbarhed. Hvilket gør man ikke skal ud og investere i nyt ler hele tiden.


Anna fortsætter :
Vi har været så heldige at få lov til at teste Silly Doh magiske modellervoks. Og magisk må man sige det er.
Det er seriøst det sejeste modellervoks, jeg har oplevet.
Ikke nok med det ikke sviner, tørre aldrig ud eller smitter af – så er det også fri for giftigt kemi. Modellervoksen er lavet af silicone, det samme materiale som et sutterflaskehoved. Derfor kan Silly Doh også tåle opvaskemaskinen og eller desinficeres med kogende vand.
Men hele fidusen med Silly Doh er, at det kan bages i ovnen i 10 minutter ved 200 grader. Derefter bliver ungernes kreationer, foreviget i det lækreste materiale.
Det er virkelig kun fantasien der sætter grænser. Herhjemme er det blevet til øreringe, nøgleringe, personligt greb til Carla’s bestik og dekorationer til ruderne – de flade kreationer kan nemlig hænge fast på ruden.
Du kan bage Silly Doh lige så mange gange du har lyst eller behov for. Så du kan lave videre på dine kreationer. Da vi f.eks. skulle lave øreringe, der bagte vi dem af flere omgange, for at påføre mere Silly Doh.
Silly Doh fås i forskellige farver og varianter – Noget kan skifte farve ved 22 grader og andet kan lyse i mørke. Og der findes virkelig meget tilbehør til, så man f.eks. kan lave armbånd, halskæder, biler osv. Osv.
Jeg synes, at materialet er mega lækkert at røre ved, og konsistensen på det efter det er blevet bagt er virkelig sjovt – på den gode måde. Og ikke som noget jeg har oplevet før. Jeg kan virkelig godt lide ideen med, at man gemme og eller bruge sine kreationer til noget efter man har leget med modellervoks.
Vi har haft virkelig mange gode og hyggelige stunder med det magiske modellervoks – Og det får vores varmeste anbefaling.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – Alle børn leger med modellervoks, så hvorfor ikke bruge noget, hvor man kan gemme de smås finheder – derfor synes jeg nytteværdien er virkelig god.
Holdbarhed: MEGET GOD – Det her materiale holder bare – Vi har lavet små fine dyr osv. Til ruderne og Alfred har tygget på den allesammen. Og alle har bestået en 16 måneders tandsæt af flere omgange. Virkelig holdbart.
Pris: GOD – Priserne starter på 199 kr for en startpakke, med både modellervoks og tilbehør. Det syntes jeg er en fin pris på det du modtager og det du kan få ud af Silly Doh.
Kvalitet: MEGET GOD – Det er et virkelig lækkert materiale og kvaliteten af Silly Doh er simpelthen ikke noget jeg har oplevet før. Og så kan jeg ikke få armene ned over at det er fuldstændigt frit for kemikalier og gift, at det ikke tørre ud og at det er lugtfrit.

Line fortæller:

“Jeg har sammen med min datter Esther på 4 år testet Silly Doh.

Silly Doh er modellervoks, som er baseret på silikone. Det indeholder ingen giftig kemi eller allergener, så man kan trygt lade sine børn lege med det. Det er endda helt lugtfri.

Esther elsker at lege med modellervoks, men ofte er der utilfredshed, når det skal pakkes væk igen og hun ikke kan beholde de ting, som hun har lavet. Dette problem er løst med Silly Doh, som er en ny slags modellervoks, der kan bages 10 min i ovnen og dermed gøres permanent. Det er virkelig et hit og det er kun fantasien, som sætter grænser for, hvad der kan laves.

I pakken medfulgte en folder, hvor der er opskrifter på figurer, som kan laves trin for trin, hvilket er et hit hos Esther. En af fordelene er helt klart, at farverne ikke blandes så nemt, så man ender ikke med en stor brun klump, som ved almindelig modellervoks. Derudover smuldrer det ikke og er nemt at rydde op.

Konsistensen er lidt anderledes end almindelig modellervoks, men man kan nemt lave sjove og fine figurer, som efterfølgende kan bruges som dekoration på køleskabe eller ruder, da Silly doh kan  klæbe til glatte flader. Vi har lavet figurer, som Esther efterfølgende har fået mange times leg til at gå med. Efter bagning kan figurerne/tingene rengøres ved kogning.

Vi modtog også tilbehør til at lave de fineste smykker, (halskæder, øreringe, armbånd osv) – lige noget for en 4 årige prinsesse.

Hvis man ikke bager de figurer/ting man har lavet, kan Silly Doh bruges igen og igen. Det udtørrer nemlig ikke, som almindeligt modellervoks. Det fås i flotte standard farver, men kan også få varianter, der kan lyse i mørke (Glow) eller varianter, som skifter farve (Colour Change) ved ca 22 grader. Jeg kan helt sikkert anbefale Silly Doh. Vi har har mange timers sjov og mere er allerede tilføjet ønskesedlen.

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Nytteværdi, holdbarhed, kvalitet og pris. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD. Modellervoks er sjovt, og og der er til mange timers leg.

Holdbarhed: MEGET GOD. Det er virkeligt praktisk, at det ikke udtørre, så man kan bruge det igen og igen. Vælger man at bage det man har lavet, har man dobbelt fornøjelse af produktet, da man så efterfølgende kan lege med figurerne.Når Silly Doh er bagt bliver det særdeles slidstærkt og tåler både kogning, sol og frost.

Kvalitet: MEGET GOD. Super lækkert at man kan være helt tryg ved at lade ungerne lege med det, da det er allergivenligt og fri for giftige tilsæningstoffer.

Pris: GOD. Kvaliteten taget i betragtning og at det kan bruges igen og igen, synes jeg prisen er helt fair.


Trine fortæller:

“Jeg har testet Silly Doh ammen med mine to børn på hhv. 2 og 4 år.

Karla på 4 år- og Alfred på 2 år- har testet Silly Doh. Karla elsker at være kreativ med alverdens ting, men desværre har hun ofte svært ved at fastholde koncentrationen i længere tid ad gangen.

Da vi modtog sættet, som bestod af små gennemsigtige pakker med forskellige farver samt en stor pakke med diverse former, bogstaver, smykketilbehør mm., var hun yderst begejstret.

Silly Doh er ikke ligesom almindelig modellervoks. Det første vi bemærkede var, at det hverken lugtede eller smittede af på bordet. Det er nemt at arbejde med i hænderne og nemt at forme.

Der følger en vejledning med til forslag af forskellige ting man kan lave, hvilket er superfedt. Karla fik blandt andet lavet en slikkepind og en regnbue og så fik hun sat håndtag på sit bestik. Der er farver, der er selvlysende i mørke.

Det er mega nemt at få til at størkne. En tur i ovnen, og så er det klar efter 10 min. Man kan lege med tingene efterfølgende, så begge børn laver en del til deres legekøkken.


Vi skal helt sikkert have mere Silly Doh fremover. Især fordi det ikke lugter og klistrer som andet modellervoks og fordi, at man kan forevige ens kreationer for altid. Karla er vild med hendes ørenringe og armbånd, som er helt unikke og personlige.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi : GOD – det er ikke en nødvendighed, men det er virkelig rart at have i huset. Især til regnvejrsdage, hvor man ikke kan være ude.

Holdbarhed/kvalitet: GOD – det er meget elastisk og holder rigtig godt. Flere af vores ting har været en tur i opvaskemaskinen og er blevet kogt fri af bakterier. Eneste minus er, at det er meget svært at seperere fra andre farver, når først det er sat på. Det er lidt svært at forklare de helt små. Til gengæld lugter det vitterlig ikke og det er rart at arbejde med, omend lidt hårdt for de helt små.

Pris : GOD –  En stor startpakke koster 299 kr, hvor man får en del forskelligt udstyr med til at kunne lave kreative ting. Til gengæld er der ikke særlig meget i poserne og så skal man købe ekstra derudover. Det kan derfor godt løbe op, hvis man sammenligner med billigt modellervoks. MEN, når først man har prøvet det her, så har man ikke lyst til at gå tilbage til almindelig, lugtende modellervoks. Det er fedt at kreationerne kan foreviges i modsætning til modellervoks.


Stella afslutter:

Vores tester Stella har testet magisk silikoneler fra Silly Doh.

Basispakke (alder 4+) til en pris på 229 kroner.

+ ekstra udstyr.

Alfabet udstikkere til 39 kroner

4 x Standart ler til 35 kroner pr stk.

3 x Colour Change (skifter farve ved 22 grader) til 39 kroner stk.

1 x Glow ler (selvlysende) til 39 kroner pr stk.

1 x ekstra bagemåtte (A6) til 9 kroner.

Flyvemaskine til 29 kroner.

Nøgleringe (2 stk) til 15 kroner.

Fingeringe (2 stk) til 9 kroner.

2 x Silly Doh pung til 39 kroner stk.

2 x Slap Band (blå & lyserød) til 19 kroner stk.

2 x Halskæde (lyserød) til 15 kroner.

2 x Selvlysende armbånd til 17 kroner.

Stella fortæller:

”Jeg har sammen med mine piger Merle 6 år, Hollie 4 år og Flora 2 år, testet magisk silikoneler (modellervoks) fra Silly Doh – hvor kun fantasien sætter grænser. Verdens første silikonebaserede modellervoks. Vores mindste datter på 2 år er blevet hjulpet af en engageret forælder.

Før jeg modtog produkterne til test, havde faktisk aldrig set eller hørt om det. Men efter at have været inde på deres hjemmeside/instagram og set alle de muligheder der er, var jeg overbevist om at det ville falde i god jord herhjemme da mulighederne er uendelige – der kan laves smykker, hoppebolde, bidedyr til hunde (eller til baby hvis der er tænder på vej. Tåler en tur i fryseren), greb til bestik, vinduesdekorationer, figurer og meget andet.

Bag dine kreationer i ovnen ved 200 grader i 10 minutter, og så har du en figur, smykke etc.

Vi har som så mange andre børnefamilier tit købt modellervoks til børnene, og efter noget tid så er det tørret ud og blevet hårdt, det gør Silly Doh ikke! Silly Doh har mange gode egenskaber som f.eks. INGEN ubehagelige ftalater eller gifte. Det tåler opvaskemaskine og kogning (desinficering). Det kan bages lige så mange gange du vil. Silly Doh skriver at de aldrig er stødt på et barn der grundet allergi, ikke kunne være med (eks. Fødevareallergi).

Vores piger har i testperioden leget rigtig meget med Silly Doh, og skabt rigtig flotte ting hver især. Og de har elsket processen i at nytænke, forme, bage, til så at have et færdigt produkt. På fars dag lavede pigerne sammen en nøglering, som de skulle forære ham. (Billede 3) Når Silly Doh modellervoksen er bagt i ovnen, bliver det meget holdbart og slidstærkt, men samtidigt blødt og skånsomt – som er lækkert for børnene at lege med efterfølgende. Jeg elsker at de skal tænke kreativt og bruge deres finmotorik. Der medfølger et inspirationshæfte i pakken, og ellers kan man finde mere inspiration på deres hjemmeside www.silly-doh.dk eller se deres instagram @sillydoh 

Som sagt så henvender Silly Doh sig til en bred målgruppe, og hvis man som voksen/forældre har lidt fantasi ud over det sædvanlige, så kan du også kreere dit eget voksent legetøj. Og for hvem ville det ikke lige være sjovt at lave DIY sexlejetøj som eventuelt kan lyse i mørke, eller skifte farve ved over 22 grader.

Såå … Der er MANGE muligheder med Silly Doh & kun din fantasi sætter grænser. God fornøjelse!”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Mine piger har leget meget med Silly Doh efter vi har modtaget det. Og hvilke børn elsker ikke at lege med modellervoks. Plus eventuel ekstra nytteværdi for voksne.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – I og med at Silly Doh ikke tørre ud og bliver hårdt, som så meget andet modellervoks (det kommer i poser med selvluk på). På denne måde kan det holde i virkelig lang tid, og når din kreation er bagt, så er det jo på ubestemt tid.

Kvalitet: MEGET GOD – jeg er vild med modellervoksens kvalitet, det er lækkert at røre ved både før og efter bagning. At der INGEN kemi er i, er jo prikken over i’et.

Pris: GOD – Samlet værdi på alt det min familie har testet er 774 kroner. Og det syntes jeg er en ret fin pris, når det har alle de gode egenskaber. Lige nu kan du spare 25% på din første ordre. Brug koden: SILLY25


 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af LEGO TECHNIC Chevrolet Corvette ZR1