TEST af LEGO Friends redningsmissionsbåd – Testfamilien
TEST af HELLY HANSEN TØJ og NORDIC RACE REFSHALEØEN 2019 GENNEMFØRT

TEST af LEGO Friends redningsmissionsbåd

Rikke fortæller:

”Smilla på 7 år har bygget og bygget hver gang hun har kunnet komme til det. Hun er ikke typen der sidder flere timer i træk, men elsker at gå lidt frem og tilbage. Hver morgen i en uge, er hun gået direkte fra sengen ud til bordet og så er hun ellers bare gået i gang.

Sættet er meget autentisk og med mange fine små detaljer. Blandt andet er der et skattekort med. Når skattekortet bliver vådt, kommer der små krydser frem, så man kan se hvor skatten er gemt. Virkelig en fin detalje.

Jeg er vild af begejstring over denne fine båd og Lego sådan helt generelt. I disse tider, hvor skærme fylder meget og også for meget hos børnene, er det bare fedt med Lego, det fanger børnene og vækker deres nysgerrighed og lysten til at lege.

Smilla har hygget sig meget med at bygge æsken, men hun har i stor grad også hygget sig med at lege med båden efterfølgende. ”Mor næste gang vi skal på ferie, skal vi så ikke tage på luksus yacht?” – Ehhh, det ser vi lige til min skat.

Smilla har fået lidt hjælp til at samle denne. Hun plejer sagtens selv at kunne bygge denne, men hun kom til at lave en lille fejl og opdagede det for sent. Men med lidt hjælp var hun hurtigt tilbage på sporet igen.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD, og DÅRLIG.

Vores vurdering af LEGO Friends redningsmissionsbåden bliver følgende:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Smilla er virkelig god til at lege med sit LEGO så derfor syntes jeg at nytteværdien er høj.

Holdbarhed: MEGET GOD – Lego holder jo bare til alt og kan holde fra generation til generation.

Pris: MEGET GOD. Æsken er fundet på nettet til 649 kr, hvilket er en meget flot pris syntes jeg for et stykke legetøj, med så meget leg i.

Kvalitet: MEGET GOD – jeg har endnu altid oplevet, at LEGO er gået i stykker selvom det er blevet leget med igen og igen.


Karina har sammen med sin datter Amanda på 8 år, testet LEGO Friends.

Karina fortæller:

Amanda har været så heldig at teste en virkelig fin æske med LEGO Friends: 41381 Redningsmissionsbåd.

En stor æske, der består af 908 dele.

Den er blevet udgivet her i 2019. Den henvender sig fra alderen 7+.

Noget af det første Amanda lagde mærke til er at farverne er blevet ændret lidt i forhold til de andre LEGO Friends æsker hun har, som er meget i de lilla nuancer.

Men her har de brugt neonorange, blå,gul og coral rød.

Der er mange små dele med i æsken og det tog alligevel en del tid at samle den store båd, men det er en del af det spændende ved LEGO syntes Amanda.

Hun har samlet den helt selv uden hjælp og er blevet rigtig god til det efterhånden.

Vejledningen er nem og overskuelig. Det er lige til at gå til og der er ikke så meget der kan misforstås, hvis bare man følger den side for side.

Båden er detaljeret og der er mange muligheder for en rigtig god leg.

Redningsmissionsbåden er en del af en serie fra LEGO Friends omkring hverdagens helte.

Den store båd er over 17 cm høj, 40 cm lang og 12 cm bred.

Og derfor er der rigtig mange muligheder i båden, der er et køkken, laboratorium, toilet og soveværelse.

Båden er delt i to, så man kan tage den øverste del af.

Der følger 3 Af LEGO Friends pigerne med til, Olivia, Andrea og Anna. Derudover er der en robot og narhvalfigur.

Amanda har haft meget glæde af båden og der er rig mulighed for hele tiden at bygge videre på legen, da der er så mange detaljer og tilbehør med til båden.

LEGO Friends er faktisk noget Af det eneste legetøj Amanda efterhånden leger med.

En virkelig fin æske, som Amanda gerne vil anbefale til et julegaveønske.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Der er så mange gode fordele ved LEGO, som kan så meget andet end bare at være et stykke legetøj.

Holdbarhed/kvalitet MEGET GOD – LEGO holder år efter år og man kan nærmest ikke se på der at det har været brugt.

Pris: GOD – Æsken koster 800 kr. Men til gengæld får man rigtig mange dele og mange timers leg ud af den.


Christine fortæller:
“Josephine på 6 år har modtaget en KÆMPE kasse LEGO nr. 41381, en kæmpe Redningsmissionsbåd.”

Da hun pakkede den ud, var begejstringen stor! Jeg tror aldrig hun har haft sådan en stor kasse LEGO før. Hun kommenterede de flotte farver på skibet med det samme og glædet sig til at samle det.

Den store kasse koster 799,- 

Josephine er ret så god til at samle LEGO, så hun har samlet det meste selv! Det gode ved kassen er, at der som i mange andre LEGO kasser, er numre på poserne, ellers kan det godt blive meget overvældende med alle de brikker på én gang.

Båden er ret så STOR! 17 cm høj, 40 cm lang og 12 cm bred. Kassen indeholder en motorbåd i 3 niveauer, hjerteformet ø og undersøisk koralscene.

Dette LEGO sæt giver rig mulighed for at indrage ens andre LEGO pakker. Båden er meget virkelighedstro og har virkelig mange flotte detaljer. Eksempelvis det fine soveværelse med senge til både Olivia, Andrea og Mia.

Der er mange gennemtænkte detaljer på speedbåden; drejelig kran som kan bruges til at rede dyr i fare. Dækket kan tages af speedbåden, så man kan komme ned til kahytten, hvor der også er laboratorium, køkken og soveværelse samt toilet.

Alt i alt en virkelig sej kasse LEGO Josephine ha været så heldig at modtage!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – LEGO Friends falder altid i god jord hos pigerne!

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Vi har aldrig oplevet, at noget af vores LEGO er gået i stykker! Det holder bare!

Pris: GOD – Denne æske koster som sagt 799,-, men ofte er LEGO på tilbud, især op til jul.


Vores tester Regitze har sammen med sin datter Alberte på 8 år testet ”Rednings mission” fra serien LEGO Friends.

Regitze fortæller :

Vi har igen været så heldige at være testere for LEGO. Alberte har ønsket sig skibet/redningsmissionen virkelig længe, så det var med julelys i øjnene da hun pakkede den ud.

Alberte er efterhånden en erfaren legobygger og derfor sætter hun sig bare ned, går i gang og bygger det hele selv. Det er meget sjældent hun spørger om hjælp – og ønsker hjælp. Alberte har leget med LEGO Friends i mange år og jeg synes det er vildt, at se den udvikling der er sket når hun bygger. Hun har virkelig fået noget ud af alle æskerne og det har sat gang i hendes kreative og fantasifulde tanker.

Denne redningsmissionsbåd indeholder blandt andet en narhval, robotfigur, motorbåd og en ø med en tilhørende skat, og der er uendelige legemuligheder med båden. Dækket kan nemt tages af, så der bliver bedre adgang til kahytten hvor Alberte har levet sig meget ind i legen med laboratoriet. Det allersejeste er dog det skjulte kort, der er lavet af stof man pensler med vand og så kommer det hele til syne på kortet. Båden er noget af det, der er blevet leget allermest med når hun har haft legeaftaler og også en af de LEGO Friends ting hun er gladest for.

Redningsmissionsbåden anbefales fra 7+ år, og det vil jeg sige er passende. Alberte gav selv udtryk for, at det var dén LEGO kasse, der har været sværest at samle selv. Der er så mange små og fine detaljer og mange ting at samle på hver side.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Vores børn leger med deres LEGO stort set hver dag. Vi har det også til at stå fremme og det er vi overbeviste om gør, at de leger mere med det – fremfor hvis det altid stod gemt væk i et skab.

Holdbarhed: MEGET GOD.  Selvom LEGO Friends tingene er små dele, så synes jeg stadig at det er et robust stykke legetøj, der kan tåle at blive tabt og blive skilt af igen og igen.

Pris: GOD. Priserne er taget på LEGO’s egen hjemmeside hvor prisen på ”Redningsmissionsbåd” er 799,-  ofte kan den findes billigere på andre sider.

Kvalitet: MEGET GOD. Som med alt andet LEGO er kvaliteten altid i top. Jeg synes de udvikler hele tiden og jeg er faktisk imponeret over at kvaliteten altid følger med.


Trine fortæller….

Karla på 4,5 år har testet 41378 Lego Friends delfinredningsmission

Den er sat til +6 år, så hun måtte lige havet lidt assistance, hvilket ingenting gør, da den tid vi bruger på at bygge LEGO med vores datter, er givet virkelig godt ud. Efterhånden har hun luret teknikken. Hun kigger selv med på ipad’en nu og ved, at man skal have 1 pose ad gangen. Der er mange små dele med i denne her, men til gengæld, er der virkelig kræset for de små detaljer med tang, blomster, dykkerfødder osv.

De fleste LEGO friends æske afføder en masse rollelege herhjemme, og det har denne her også gjort. Dog er det lidt nogle andre lege. Selve redningsbåden kan åbne og lukke og det er et hit. Der er ikke de ting, der ikke er blevet reddet på havet med båden. Dykkerne har fået små opgaver, de skal udføre. Jeg synes også, at æsken giver anledning til at udfordre sproget. Jeg er ikke så stærk i det maritime sprog, så der måtte jeg ty til en ordbog indimellem.

Piratskibet eller sørøverskibet er også sejt lavet. Det er som om, at det er ved at kæntre.

Jeg synes, at det er et flot sæt  smækfyldt med fede detaljer. Lillebror på 2,5 leger også rigtig meget med især båden, da det er sjovt, at den kan åbne og lukke og at der kan puttes dykkere eller legofigurer i.

Min vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD. LEGO er bare alletiders. Karla har alt sit stående på sit skrivebord og hun leger med det næsten hver dag.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD.  Det er LEGO- det kan ikke ødelægges. Selvom der er mange små dele, som nemt kan blive væk, så er der ekstra da de ting, der nemt forsvinder.

Pris: GOD. Den koster 349 kr, men findes ofte på tilbud.


 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af HELLY HANSEN TØJ og NORDIC RACE REFSHALEØEN 2019 GENNEMFØRT