Test af LEGO Technic 4×4 X-treme Off-roader – Testfamilien
TEST af udstyr fra Tabletcovers.dk (perfekt til en lang køretur med børn)

Test af LEGO Technic 4×4 X-treme Off-roader

En række af vores testfamilier fra testet Lego Technic 4×4 X-treme Off-roader

Kenneth fortæller:

Det er første gang, at vi tester Lego Technic – både Nohr og jeg havde glædet os meget til, at skulle samle den nye bil.

Vi har modtaget en Lego Technic 4×4 X-treme Off-roader (model 42099)

Den super seje off-roader består af 958 dele. Jeg var meget spændt på, hvor svær den var at samle, når der var så mange små dele.

Lego har lavet et nemt og overskueligt system, som gør det nemt, at bygge deres technic modeller.

Æsken er fyldt med små nummererende poser. Dertil hører en byggevejledning som guider en igennem, hvordan man skal samle hver poses indhold.

Det er en kæmpe fordel, da man altid kan forlade sit byggeprojekt og vende tilbage til det uden problemer, da man kan se, hvilket pose nummer man er nået til i vejledningen.

Nohr er kun 4,5 år, så det er for svært for ham, at samle den alene, men han har siddet sammen med mig og hjulpet med at finde de forskellige dele. På den måde blev det alligevel et lille projekt vi kunne lave sammen. Vi brugte et par dage i vores ferie på at samle den.

Selve bilen er ca. 20 cm. høj og bred, samt 30 cm. lang. Den har 3 motorer og en høj affjedring, som gør at den kan køre over diverse forhindringer.

LEGO har udviklet en App til telefonen, som bruges til at styre bilen med. Det er super smart og jeg er meget imponeret over, hvor hurtig og præcis reaktion der er på bilen, når man styrer den med app’en.

App’en har en lang række funktioner. Den bruges primært til at styre med. Her kan man både kører frem og tilbage, accelerere og bremse. Man kan også se, hvor hurtigt man kører med bilen. Derudover kan man spille i app’en. Her får man en række udfordringer man skal klare med bilen.

Behøver jeg sige, at der har været lidt kamp om, hvem der skulle styrre bilen. Det er legetøj både for børn og voksne. Der kan gå lidt sport i, hvem der er den bedste til at klare en udfordring.

Vi har brugt den både ude og indendørs. Vi har blandt andet haft meget sjov ud af at bygge nogle baner i haven med forskellige forhindringer, som bilen skulle igennem.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Der er mange aspekter i leg med LEGO. Selve samle fasen kan være meget lærerig for børn i og med, at de både skal lære at læse en manual og samle efter den, samtidig med, at man øver sin finmotorik. Derudover indbyder selve bilen til masser af timer med leg, hvor fantasien kan slippes løs.

Holdbarhed: MEGET GOD – Solidt materiale, selv de små tandhjul osv. Virker robuste.

Pris: MEGET GOD –  Bilen koster omkring 1.499 kr. Den kan findes på tilbud til lidt mindre forskellige steder. Det er en meget fair pris synes jeg.

Kvalitet: MEGET GOD –  LEGO er bare af god kvalitet og kan holde igennem generationer.


Vores tester Tina har også sammen med sønnen Noah på 9 år testet den firhjulstrukkede ’LEGO TECHNIC X-treme Off-Roader’ (LEGO æske nr 42099)

Tina fortæller:

”Nøj, hvor er den mega-sej!!!” udbrød Noah spontant, da han første gang så LEGO-æsken med Off-Roaderen  – og jeg må give ham ret. Den er simpelthen så sej og virkelig flot med de kæmpe store hjul, de orange og sorte farver, samt de fede klistermærker den har på.

Kassen blev åbnet med det samme og det var dejligt nemt, at få et hurtigt overblik over de nummererede poser og så ellers starte fra en ende af i den udførlige samlevejledning.

Det tog Noah flere eftermiddage at få bygget bilen – men han elskede det og både jeg og hans ældre søskende nød at hjælpe. Vi sad på skift sammen med ham under projektet.

På æsken står der, at den aldersmæssigt er beregnet fra 11+ og det passer meget godt. Noah havde brug for assistance til at bygge bilen, da der er hele 958 dele, samt en udførlig samlevejledning på 200 sider. Men det er netop også det der gør, at den er både hyggelig, spændende og sjov at samle i fællesskab.

Når ’Off-Roaderen’ er færdigsamlet er den 19 cm høj, 33 cm lang og 22 cm bred, så den har en virkelig god størrelse og den er utrolig holdbar. Den kan sagtens tåle at blive båret rundt på samt leget med både inde og ude.

Bilen bruger 6 stk AA batterier og den styres via App’en ’LEGO Technic control’ som vi nemt installerede på Noahs smartphone.

Noah har brugt bilen meget. Han elsker at køre med den indenfor, hvor han laver forhindringsbaner til den – det bruger han virkelig meget tid på og han synes det er så sjovt.

Vi bor tæt på skoven og Noah har flere gange haft bilen med under armen – og så har han kørt ’Off-Road’ på de små skovstier og i den bløde skovbund.

Vi har allerede skiftet batterierne nogle gange, så det kunne have været virkelig fedt hvis den havde haft et stort genopladeligt batteri i stedet for AA-batterierne. Vi sørger for altid at have ekstra batterier liggende eller med på turen. De er heldigvis forholdsvis nemme at udskifte.

Når bilen ikke er i brug, så pynter den flot på værelset, hvor den står på hylden og ser sej ud.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – LEGO er et hit herhjemme og denne ’Off-Roader’ er både sjov og udfordrende at samle. Efterfølgende bliver den leget med både ude og inde. Der tænkes kreativt og laves forskellige forhindringsbaner og afprøves forskelligt terræn. Den er altså bare SÅ sej!

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – LEGO det holder bare! Og denne Off-Roader er ingen undtagelse – virkelig god kvalitet!

Pris: GOD – Prisen er i den dyre ende, men man får altså også den sejeste LEGO Off-Roader med fede detaljer og masser af legeværdi. En fantastisk gave-idé til større LEGO-elskende drenge og piger.


Jan fortæller:

Nok den aller sejeste test jeg endnu har testet gennem Testfamilien. Jeg har testet en LEGO Tecnic firhjulstrukket offroader. Æske 42099.

Jeg samlede æsken på en af mine egne rekordtider, da jeg blev total fanget af det. Jeg endte med at bruge en tirsdag eftermiddag på det.

Jeg var imponeret over, hvor nem den var at samle og jeg fik ret nemt gennemskuet deres system ud fra samlevejledningen.

Firhjulstrækkeren består af 958 kloder i alt. Anbefalet alder er 11+.

Den har 3 motorer og bilen bruger almindelige AA batterier.

Den styres via en app på mobiltelefonen. Her er der mulighed for flere forskellige styreskærme. Den er let at betjene selv Aske på 3 år har kunnet køre afsted med bilen uden problemer.

Jeg troede egentligt, at jeg kunne have bilen for mig selv, men mine 3 børn har været vilde med at køre rundt med den udendørs.

Lidt ærgerligt at den ret hurtigt får brugt batterierne. Det gør også at den ikke kan køre ligeså hurtigt. Det er super smart at man kan styrer den fra app’en på telefonen.

Bilen kan køre fremad, bakke, accelerere, bremse og meget let komme over forhindringer.

En virkelig robust offroader, der kan holde til lidt af hvert.

Bilen har store kraftige dæk og kan næsten køre på alt slags underlag bare det ikke bliver for blødt.

Et super fedt stykke legetøj, der forener Lego og teknologi på en virkelig fed måde. En meget stor anbefaling, fra et stort legebarn.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Sjovt “legetøj” som kan bruges på mange forskellige måder.

Holdbarhed/kvalitet MEGET GOD – Lego går aldrig rigtig af mode og denne her OFF Roader er en klassiker.

Pris: GOD – Æsken koster 1799 kr. som ligger lige i overkanten af, hvad jeg normalt vil give for LEGO, men jeg syntes til gengæld man får rigtig meget glæde ud af den.

Linda fortæller:

Æsken indeholder 958 dele samt en udførlig samlevejledning.

Alle delene er opdelt i poser med nummer på så man nemt kan se hvilke dele man skal bruge hvornår.

Der står at den er egnet fra 11 år og op men vores søn på 7 år har i den grad også haft glæde af den. Den firhjulstrukne X-trem offroader er ca. 19 cm høj, ca. 22 cm bred og ca. 33 cm lang.

Den er udstyret med 2 XL motorer og 1 L motor som er med til at gøre at bilen kan udføre autentiske bevægelser.

OBS: Den er ikke kompatibel med Lego Power Functions systemer.

Jan fortæller:

Jeg er vild med Lego Technic fordi man i den grad bliver taget med på en fed “rejse”, både under selve samlingen af bilen men i den grad også når den er samlet.

Den har vildt mange geniale og autentiske funktioner og vi har fået mega mange timer til at gå med at køre med den.

Den firhjulstrukne X-trem offroader betjenes med den intuitive app “Lego Technic Control+” som man nemt downloader til ens smartphone eller Ipad..

Med app’en kan man høre autentiske lydeffekter og få den firhjulstrukne X-trem offroader til nærmest alt. Feks. Køre fremad, bakke, bremse, køre op af bakker, styre, accelerere og meget mere.

App’en kan fortælle hvilke hældninger bilen køre på , hvad temperaturen er, man kan få feedback i form af realtid, hastighed m.m.

Man kan også gennemføre nogle udfordringer i app’en og når de er løst bliver der låst op for medaljer.

Det er seriøst imponerende så mange funktioner den har.

Den firhjulstrukne X-trem offroader har uafhængig affjedring, mega store hjul og ret kraftige dæk og det gør at man føler dens bevægelser er vildt autentiske samt at den kan køre nærmest overalt.

Vi har prøvet at teste hastigheden, hvor stejlt den kan køre og meget mere og uanset hvad vi har budt den har den imponeret os og vi har grint og virkelig hygget os med den.

Vi har kørt med den både indenfor og udenfor.

Udenfor har klart været mest sjovt fordi muligheden for at afprøve alle funktionerne er større udenfor.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – LEGO Technic er genialt i vores optik.

Holdbarhed: MEGET GOD – LEGO Technic er yderst holdbart, ligesom almindeligt Lego.

Pris: GOD – Denne æske koster 1799kr og er i nogens øjne “dyrt” men ærligt så får man virkelig noget for pengene fordi den firhjulstrukne X-trem offroader har så mange funktioner.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er imponerende god og app’en har fungeret hver eneste gang vi har brugt den.


Vores tester Alex på 39 år, har sammen med Bertram på 9 år også testet LEGO Tecnic Firhjulstrukket X-trem offroader og siger: “WOW for en test!!” Firhjulstrækkeren styres efter den er bygget, med appen LEGO TECNIC CONTROL+ og indeholder masser af app-styrede funktioner og muligheder. Når man styrer firhjulstrækkeren via appen, afspilles samtidig fede lydeffekter.

Bilen er simpelthen så detaljeret og hver gang vi bygger et nyt LEGO projekt herhjemme, så kommer vi altid til at tale om dem, som er hjernen bag. Hvordan filen kommer de i tanke om alle de fede detaljer mm? Det er os en gåde.

De er allerede kørt meget ræs herhjemme, og Alex har kun haft bilen for sig selv herhjemme efter, at børnene er blevet puttet. Så er døren til stuen blevet lukket og der er blevet skruet helt op for lydeffekter. Via appen kan bilen køre fremad, bakke, styre, accelerere, bremse og ræse over forhindringer. Efterfølgende kan man ligeledes via appen få statistik over ræset.

Det var dejligt overskueligt, at samle denne æske. I modsætning til andre æsker vi har samlet, var der i denne nummererede poser, så det tog ikke lang tid. Og når man først har åbnet æsken, så er det altså svært at løsrive sig igen – det er det fantastiske ved LEGO, det fanger bare altid.

Vores vurdering af LEGO Tecnic Firhjulstrukket X-trem offroader, bliver følgende:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Rigtig god underholdning for hele familien og LEGO findes jo til alle aldre. Også farmand på 39 år. Og til trods for den store aldersforskel, så er jeg lidt i tvivl om hvem der nyder mest, at lege med dette LEGO.

Holdbarhed: MEGET GOD – holdbarheden kan man ikke sætte en finger på, det kan holde fra generation til generation.

Pris: GOD  – Tecnic Firhjulstrukket X-trem offroader er fundet til 1399 kr hvilket er en acceptabel pris, hvis man tænker alle funktioner ind.

Kvalitet: MEGET GOD – kvaliteten er som altid i top, med et LEGO produkt i hånden.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af udstyr fra Tabletcovers.dk (perfekt til en lang køretur med børn)