TEST af silikone-ler fra SILLY DOH (MED TESTERE MELLEM 4-6 år) – Testfamilien
Test af LEGO Technic 4x4 X-treme Off-roader

TEST af silikone-ler fra SILLY DOH (MED TESTERE MELLEM 4-6 år)

Flere af vores testfamilier har sammen med deres børn testet Silly Doh.

Silly Doh modellervoks tørrer aldrig ud, er giftfrit, farverne blandes ikke, det er lugtfrit, det sviner ikke og kan bages til faste kreationer i ovn. Vi har testet med børn i alle aldre. Helt op til 10 år. Vores anmeldelser bliver delt af flere omgange inddelt efter alder. Denne anmeldelse er med de ca. 4-6 årige.

Vores tester Katharina har testet Silly Doh sammen med sin datter Isabella på 5 år.

Hun fortæller:

Vi har testet

Silly Doh smykkepakke 299,95 kr.

Silly Doh glow i 4 farver 129,95 kr.

Udstikker forme med tal og regnetegn

 

Det her er simpelthen super smart opfundet! Silikoneler som både er giftfrit, ufarligt, lugtfrit, kan vaskes, klæber ikke og kan genbruges flere gange uden at det tørrer ud. Derudover kan det bages i ovnen i 10 minutter og laves til permanente figurer.
Vi har leget en del gange med det og det er super nemt for selv en 5 årig. Produktet er fra 4 år+, men Sofia på 2 år var med et par gange og det fungerede fint under opsyn.

Isabella på 5 år lavede selv sin egen sommerfugl og det var nemt for hende at forme med det. Dog hang det lidt fast i vores bord og den uopmærksomme mor, havde ikke lige set der var en legemåtte med, men det gik bedre at rulle det ud på måtten.

Måske kender du det med, at alm modellervoks smuldrer og sviner udover det hele og derfor kan aktiviteten hurtig blive uoverskueligt for forældre, men det gør det her magiske modellervoks ikke! Det er rimelig rart for så kan man sidde stille og roligt med sine børn og lege, uden at tænke på det ligger udover hele gulvet bagefter.

Vi lavede også fine tal og regnbuer til Isabellas 5 års børnefødselsdag, som hun selv stak ud i formene og så lavede hun smykker, som hun havde på til fødselsdagen også. Det her produkt kan bruges til så meget forskelligt og vi leger glædeligt videre med det.

Alle vores tests og anmeldelser på www.testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – det er helt klart det bedste finmotoriske produkt vi har leget med og slår alm modellervoks og magisk sand. Det er noget alle børn burde få lov at lege med.

Holdbarhed: MEGET GOD – Vi har leget en 10-12 gange med produktet i testperioden og det er stadig super godt at lege med og ikke tørret ud.

Pris: MEGET GOD – Prisen er tilpas til produkterne og noget som de fleste kan være med på.

Kvalitet: MEGET GOD – Det er utroligt, at man kan lave et produkt, som er så perfekt egnet til børn. Det er på ingen måder farligt for dem at lege med og det er høj kvalitet i mine øjne.


Ida fortsætter:

Jeg havde glædet mig helt vildt, til at teste modulervoks fra Silly Doh. Vi har selvfølglig prøvet andre mærker før, så jeg vidste på forhånd at det ville blive et hit.

Vi fik pakken ind af døren, og Lærke var på med det samme. Så midt i madlavning, fik hun selv pakket alle farverne ud og ellers i gang.

Det var ikke lige sådan, jeg havde forestillet mig at vi skulle “hygge” os med det. Men Lærke, var helt opslugt og madlavningen foregik uden de store afbrydninger. Jeg måtte dog hjælpe hende et par gange, med at skære pladerne ud, da Silly Doh er en smule mere sejt end andet modulervoks, vi har prøvet.

Da vi skulle have fat i det igen, et par dage senere, under lidt roligere forhold, blev jeg glædeligt overrasket over at opdage, at de ting, som ikke lige var blevet pakket ind, stadig var bløde og lige til at forme. Silly Doh er lavet af silikoneler og tørrer derfor aldrig ud! Simpelthen så fedt.

Silly Doh kommer i lækre farver med knald på, og en ting jeg virkelig er fan af, er at farverne ikke har samme tendens til at blande sig sammen, men forbliver klare og adskilte. Man kan dog godt blande nye nuancer, hvis man massagere det godt sammen.

Det er absolut kun fantasien som sætter grænser. Man kan lave alt fra smykker, figurer til vinduet, bide- og badedyr, bogstaver og meget meget mere. Silly Doh er lavet af silikone, som er samme materiale som dutten fra en sutteflaske, og er både lugtfrit og fri for giftig kemi.

Selvom Lærke hyggede sig fint selv, under madlavningen, så er hun liiige lille nok til at lave noget som ligner noget “rigtigt”. Derfor taber hun hurtigt opmærksomheden, hvis hun sidder alene med det. Derudover kræver det lidt flere kræfter at skære ud og massagere sammen. Men det gør ikke noget, så er det bare et familie projekt.

Jeg samler energi, når vi er sammen som familie, når vi hygger og bare er os. Om det så er en tur på legepladsen, hygge i haven, leg på gulvet, en film i tv eller rundt om bordet, med et kreativt projekt.

Jeg har simpelthen ikke noget dårligt at sige om Silly Doh, jeg er mega fan.

Vores vurdering af Silly Doh bliver:

Lege/Nytteværdi: MEGET GOD – Silly Doh udfordrer både små og store, på kreativiteten, det er en skøn måde at være sammen og fin motorikken bliver også sat på prøve.

Holdbarhed: MEGET GOD – fantastisk at Silly Doh ikke tørrer ud, er nemt at holde adskilt og kan gøres permanent ved bagning. Derudover kan det desinficeres med kogende vand.

Pris: GOD – jeg vil mene at priserne ligger i den lidt dyre ende. Men i forhold til holdbarhed og kvalitet, så vil jeg gerne give det mere. En stor startpakke koster 299,- og det synes jeg faktisk ikke er så slemt.

Kvalitet: MEGET GOD – super god kvalitet. Ikke en finger at sætte på. Måske en anelse hårdere og sejere at arbejde med, end andre mærker vi har prøvet.


Trine fortsætter:

“Så blev det tid til en rigtig børne test! Da jeg læste om testen vidste jeg bare at det ville være lige noget for mine drenge. Næsten hver gang jeg kommer og henter Oliver (5 år) i børnehaven, så sidder han og leger med modellervoks. Altså I ved, sådan noget man selv kan huske fra sin barndom, noget der næsten er helt gråt fordi farverne er blevet blandet 1000 gange. Det var faktisk præcis det samme jeg troede vi ville modtage, helt almindeligt modellervoks. Men da pakken blev åbnet kunne jeg da godt se at det her nok var lidt anderledes! På den gode måde.

Der var massere af forme, en bil, flyver, diverse ting til smykker, ”kagerulle”, legemåtte med tips og tricks på, osv. Jeg gik selvfølgelig straks i gang med at læse om alt det vi havde fået hjem, inden vi skulle ha fingerne i det. Det er: giftfrit, rent, vaskbart, antibakterielt, klæber ikke, kan genbruges, kan bages til permanente figurer, bliver ikke hårdt før det er bagt, revner ikke og smuldrer ikke.

Silly Doh er fremstillet af hygiejnisk og ufarlig silikone (silikone ler), faktisk det som også bruges i medicinsk udstyr samt køkkenudstyr. Den samme slags silikone bruges også i babyartikler såsom sutter, flasker og rangler.

Oliver var på med det samme, han skulle klart lave ringe. Jeg skulle lige læse kort om hvordan det lige skulle gribes an, men det var jo ret simpelt. Der er gode beskrivelser med i pakken om hvordan man bruger alle de forskellige ting der er med. Derefter er jo kun fantasien der sætter grænser! Oliver fik lavet 2 fine ringe.

Anden gang vi var i gang med SILLY DOH, var lillebror Oskar med til at lege. Han bliver 3 til september og jeg kunne da klart se at drengene leger ret forskelligt med det. Oskar satte en masse farver oven på hinanden og lavede høje ”tårne”, legede med bilen og flyveren. Han skulle hjælpes lidt i gang med at forme og være kreativ på en anden måde. Oliver var helt med på at skulle have figurer, hoppebolde, ringe, nøgleringe osv. Han var meget optaget af nøgleringe og hoppeboldene her anden gang.

Det SILLY DOH vi ikke bagte, puttede vi tilbage i de poser det kom fra. De er nemlig med genluk og kan bare bruges igen næste gang. Må sige at jeg klart sige at vil købe SILLY DOH igen når vi løber tør. Der er jo så mange flere muligheder med dette produkt, frem for almindeligt modellervoks. Der er fx også SILLY DOH der lyser i mørke, så man kan lave figurer som man så kan sætte på fx vinduet eller andre glas/glatte flader. Der er SÅ mange muligheder med dette produkt, sikkert også nogle vi ikke lige kender til/har fantasi til.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Selvfølgelig kan det da undværes, men vi ville være kede af det. Drengene spørger tit efter det.

Holdbarhed/kvalitet: GOD – Det holder bare. Og kan genbruges gang på gang. Selv når det er bagt, kan det stadig bruges til leg! Kvaliteten virker i top.

Pris: GOD – Her kan vi alle være med synes jeg og synes man får et gennem tænkt produkt for sine penge.


Sabrina fortæller:

”Vi blev rigtig glade, da vi fik lov til at teste Silly Doh.

Herhjemme elsker vi modellervoks, sanselig leg fyldt med kreativitet – det er bare så ærgerligt at man normalt ikke kan gemme sine fine figurer. MEN der har Silly Doh virkelig kommet med noget vi synes er banebrydende indenfor børnenes fantastiske verden.

Silly Doh er ikke som almindeligt modellervoks, det er nemlig lavet af silikone, giftfri og lugtfri silikone, hvilket er helt fantastisk, da hverken fingrene eller bordet lugter kemisk efter leg.

Når du har samlet og bygget din helt egen smarte figur, smykke, bestik greb eller måske legemad til legekøkkenet, så skal det en tur i ovnen på 200* i 10 min også er det blevet fast, ikke hårdt, men figuren er blevet fast i den form du har lavet og vil holde formen.

Silikonen er fødevare godkendt, faktisk er det lavet af samme materiale som dutten på sutter er, så du kan både koge det, fryse det og tygge på det efter det har været en tur i ovnen.

Det første Maya sagde da hun åbnede en pakke Silly Doh modellervoks var ” Ej mor, det er blødt, som en drøm og det stinker slet ikle’”

Og der må jeg give hende ret. Det er virkelig blødt og lækkert at have mellem fingrene.

Vi modtog en basis pakke, med diverse små værktøj, så som kniv og rulle, og en masse udstikkere i forskellige størrelser. En pakke til at lave smykker med, øreringe, halskæder og ringe.  Lidt ekstra farver, f.eks. Glow in the dark og to som kan skifte farve ved højere end 33*. Et bordunderlag med fine inspirationer på og vejledninger til diverse figurer, to stk. underlag til ovnen.

Da vi lige var startet med at teste og rulle modellervoksen flad, kunne vi ikke forstå hvorfor det hele tiden blev tykt igen. Jeg skrev til Silly Doh og spurgte dem og det var meningen at nogle af farverne ikke kunne blive ordentlig flade. Der gik ikke engang fem minutter før de kom med deres svar. Produktet klamrer sig til underlagsmåtten, så hvis man ikke husker at tage modellervokset op og vende den under rulningen, så vil produktet trække sig fra måtten og hæve op. Vi testede det af og så sandt som skrevet, forblev modellervokset fladt efter vendingerne.

I dette tilfælde bliver vurderingen

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Der er til flere timers sjov, både for børn og voksne.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – Modellervokset tørrer aldrig ud, heller ikke ved konstant luft. De færdige figurer kan koges, fryses og holder til utrolig meget.

Pris: MEGET GOD – En stor startpakke koster f.eks. 299,-


Heidi fortæller:

“Drengene har modtaget en cool pakke fra Silly Doh, som de har testet. Pakken er primært til Luca, med en masse muligheder for at lave en masse kreative ting.

Vi modtog en starterpakke, ekstra pakker med Silly Doh, som kan lyse i mørket og skifte farve, et fly, nøgleringe samt matematiksæt som består af tal. Derudover var der forskellige redskaber med, samt et stykke bagepapir til bagning i ovnen.

En startpakke ligger fra 199 DKK og ekstra modellervoks koster 35 DKK for almindelig modellervoks og 39 DKK for selvlysende modellervoks.

Det fede ved Silly Doh er at det aldrig udtørrer, det lugter ikke, og farverne blandes ikke. 3 ting jeg HADER ved konventionel modellervoks, især lugten og så er det selvfølgelig giftfri, hvilket er vigtigt hvis mindre børn skal lege med det. Derudover kan Silly Doh bages i ovnen, så det bliver faste kreationer. Det betyder man kan lave kreationer til pynt, vinduet, nøgleringe m.m.

Silly Doh modellervoks er til alle aldre og jo større børnene er, jo mere detaljerede kreationer kan de lave.

Luca gik meget op i at lave detaljerede fine ting, især efter den smarte step by step guide som kan hjælpe dem med de fineste kreationer.

Luca er dreng med stort D og sidder sjældent stille. Men her har han virkelig kunne fordybe sig og bruge rigtig lang tid på det og han gik meget op i at det skulle være så tæt på guiden.

Matti synes mere det var sjovt at sidde med og det blev til en stor klump Silly Doh. Men han havde en fest og det er det vigtigste og han har været mindst lige så stolt af sine kreationer, som Luca og de skulle selvfølgelig også i ovnen og bages faste.

Vi har haft rigtig mange sjove stunder med Silly Doh og selv jeg synes også det er rigtigt sjovt og man får virkelig brugt sin kreative side. Som vi nok får brugt alt for lidt.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – børnene er underholdt og det er sjovt og sætter fantasien igang.
Holdbarhed: MEGET GOD – eftersom det aldrig udtørrer, har det en lang holdbarhed, kontra almindelig modellervoks.
Pris: GOD – der er startpakke i forskellige prisklasser samt forskellige temaer på nogle af pakkerne. Derudover er det muligt at købe ekstra tilbehør samt modellervoks og så spare man 25% på sin første ordre på deres hjemmeside
Kvalitet: MEGET GOD – det tørrer ikke ud, det lugter ikke, smuldrer ikke og det er nemt at arbejde med, både for børn og voksen.


Marck fortæller:

“Silly Dohs magiske silikone ler, er en nytænkning inden for, det tradiotionelle modellervoks vi kender.

Aldrig har det, at lege med modellervoks været så sjovt, selv for os voksne.

Med Silly Doh kan man lave alt fra øreringe, halskæder, armbånd, fingerringe osv, ja kun fantasien sætter grænser. Derudover kan det også, anvende som helt almindeligt modellervoks, man kan udstikke med, alle de redskaber der medfølger, til produktet, som figurer, bogstaver og tal.

Vi kender alle, til dengang vi som børn, brugte trylledej til, at kreare ting, man kunne bage i ovnen.

Det kan man nu med Silly Doh, man kan bage sine kreationer, så det bevares i deres bløde materiale og ikke kan gå i stykker, eller smadre ved, at ungerne taber det på gulvet.

Desuden kan det fås i selvlysende ler, der klart lyser op i mørke. Der følger en lille bog med, hvor man kan lave de fineste
dyr, step-by-step.

Vi er ret imponerede over hvad denne nye udforming af moderne ler kan bruges til.

Det ikke sidste gang, vi har købt dette produkt og vil klart anbefale det til venner eller andre. Det en sjov og nu måde at lege med ler på med sine børn.

Vores vurdering bliver;

Nytteværdi: MEGET GOD – det er virkelig et sjovt nyt tiltag med dette silikone ler.

Holdbarhed: MEGET GOD – det bliver hverken ødelagt eller klamt, de lufttætte poser holder deres silikone ler frisk og blød selv flere
uger efter.

Pris/kvalitet: GOD – det er en rigtig god gave at give til et andet barn, alle børn ville elske det og der gemmer sig mange timers leg med dette produkt.

Jeg synes virkelig, at Silly Doh har ramt plet, med dette ler. Vi tager hatten af og takker for det fine modellervoks.


Sandra afslutter:

“Vi har har haft fornøjelsen af at teste Silly Doh –  Deres basispakke med silikonebaseret modellervoks som indeholder 5 forskellige farver, 1 bonusfarve, 3 udstikkere, 2 redskaber, 1 rulle, 1 bagepapir, 1 inspirationsfolder og en legemåtte, samt lidt ekstra udstyr i form af udstikkere (former, tal, bogstaver, figurer mm.), smykkesæt, bil-sæt, nøgleringe og lidt ekstra farver.

Marcus på 5 år og Kastanie på 3 år kastede sig straks over æsken og inden jeg så mig om, var bordet forvandlet til et kæmpe modellervoks-værksted. De sad der i over 1 time og var helt opslugt og koncentreret. Jeg gruede lidt for oprydningsarbejdet, men kunne hurtigt fornemme at det slet ikke var som ”almindeligt” modellervoks, da det ikke revner eller tørrer ud. Det var derfor super nemt at pakke sammen og ingen smuldret modellervoks på gulvet. Et virkelig stort plus i mine øjne.

Jeg lod det stå fremme på spisebordet og de næste mange dage gik med at lave kreationer i alle mulige afskygninger – Insekter og dyr, blomster og stjerner, fantasi-monstre osv. Farverne kan mikses, så vi blandede os selv frem til en masse flotte farver. Modellervoksen kommer i små plastikposer med en nem lukning. Dog kan det som nævnt ikke tørre ud, så det kommer sig ikke så nøje at få det pakket godt ind. Jeg kunne dog godt have ønsket nogle små bøtter el. lign. der ville være lidt nemmere for børnene selv at pakke ind/ud og samtidig gøre det mere overskueligt med farverne.

Det fede ved Silly Doh er at det kan bages i ovnen. Det skal blot have 10 minutter på 200 grader på den medfølgende bagemåtte og vupti har du en fed silikonefigur el. lign. Det kan klæbe til glatte flader hvis man ruller det helt tyndt, og Kastanie havde en fest med at stikke stjerner ud af det selvlysende modellervoks og derefter sætte dem på hendes vindue og kunne om aftenen ligge og kigge på de selvlysende, hjemmelavede stjerner. Derudover var smykkerne et hit hos hende og hun fik straks lavet en super fin halskæde, ørestikkere, samt en ring som hun selvfølgelig skulle have på i børnehaven næste dag og vise veninderne.

Marcus gik som det første i gang med at forsøge at lave en hoppebold. Det var svært at få den helt rund, men det smarte er at det kan bages igen og igen så efter et par forsøg sad den i skabet. Derudover blev der efterfølgende produceret nøgleringe til både far og mor, og med hjælp fra bogstav udstikkerne, blev de formet som flotte bogstaver og han fik samtidig øvet sig i bogstaverne. Ved hjælp af legemåtten, synes han også det var rigtig sjovt at lave alle mulige forskellige slags dyr med en masse små, seje detaljer.

Det er noget virkelig lækkert materiale at arbejde med. Det er nemt, blødt og stort set alle aldre kan være med. Både min mand og jeg blev grebet af det op til flere gange og kunne sidde længe med børnene og forme og kreere. Silly Doh er fremstillet af hygiejnisk og ufarlig silikone og er det samme slags silikone der bruges i f.eks. sutter og flasker. Derfor skulle lille Caroline på 8 måneder ikke snydes, og Marcus fik lavet en fin rund bidering og efter den blev bagt, lagde vi den på køl i køleskabet og Caroline kunne bruge den til at gumle på, når de små gummer kløede – Super smart.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er virkelig kun fantasien der sætter grænser når det kommer til Silly Doh og jeg er vild med at det ligger op til mange timers kreativ udfoldelse og samtidig er en hyggelig aktivitet hele familien kan samles om. Vi har haft rigtig mange hyggelige stunder med Silly Doh og vil helt klart anbefale det til alle børnefamilier.

Holdbarhed: MEGET GOD – Holdbarheden er fantastik og modellervoksen er efter mange ugers leg og pakken ind og ud, stadig virkelig blød og lækker også på trods af at det ikke bliver pakket super godt ind.

Pris: GOD – Vi har i de seneste uger fået produceret rigtig mange ting, så vi er snart løbet tør for modellervoks. Man kan dog vælge at undlade at bage det, men hvis man synes det er hyggeligt, skal der jo løbende fyldes op. Priserne er dog yderst rimelige og Silly Doh forhandles efterhånden i mange fysiske butikker og kan nemt bestilles online, så det er nemt og tilgængeligt. Vi skal uden tvivl snart have fyldt op, så vi i fremtiden kan lave mange flere, fine kreationer.

Kvalitet: MEGET GOD – De medfølgende materialer er af super kvalitet og de fede legemåtter og inspirationshæfter, er virkelig gode og kvaliteten er i top. Ville dog ønske at bagemåtterne der følger med var en anelse større, så der kunne være plads til flere ting når det skal bages.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af LEGO Technic 4x4 X-treme Off-roader