TEST af silikone-ler fra SILLY DOH (MED TESTERE MELLEM 6-10 år) – Testfamilien
TEST af Hummer Segboard fra Innoliving.dk

TEST af silikone-ler fra SILLY DOH (MED TESTERE MELLEM 6-10 år)

Flere af vores testfamilier har sammen med deres børn testet Silly Doh.

Silly Doh modellervoks tørrer aldrig ud, er giftfrit, farverne blandes ikke, det er lugtfrit, det sviner ikke og kan bages til faste kreationer i ovn. Vi har testet med børn i alle aldre. Helt op til 10 år. Vores anmeldelser bliver delt af flere omgange inddelt efter alder. Denne anmeldelse er med de 6-10 årige.


Michelle fortæller:

“Sophia havde glædet sig helt vildt til at skulle teste Silly Doh, da hun havde set en youtuber teste det, hvor hun syntes det så sjovt ud.

Silly Doh er silikonebaseret modellervoks som kan formes i alle former og som efterfølgende kan bages i ovnen i 10 minutter for at få det til at forblive i én permanent figur 

Silly Doh findes i mange forskellige farver og varianter nogle kan skifte farve ved temperatur skift og andre kan lyse i mørket.  

Det er både lugtfrit og fri for giftig kemi og er således et materiale, du trygt kan lade børnene lege med. Produktet tørrer aldrig ud. Efter bagning kan man endda koge sine kreationer for at desinficere og det tåler også en tur i opvaskemaskinen.

Sophia fortæller: 

“Jeg har modtaget en masse forskelligt Silly Doh, forskellige udstikkere og smykke pakken. Det er sjovt at lege med, jeg har lavet nøgleringe til min far og mor også har jeg lavet en pung til mig selv. 

Jeg elsker at være kreativ og med Silly Doh er det kun ens fantasi der sætter grænser.”

Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: –  GOD: Det er altid skønt at glæde sine børn med noget de synes er sjovt og spændende. 

Holdbarhed – MEGET GOD: Efter man har bagt din Silly Doh figur, kan den holde til stort set alt og kan nemt rengøres

Pris – GOD: Man kan købe en stor start pakke for 299 kr. Det synes jeg er en god pris for mange timers underholdning for børn og kreative voksne 

Kvalitet – MEGET GOD: Silly Doh er fantastisk kvalitet og er fremstillet i lugtfri og fri for giftig kemi. Det er lavet af silikone, som er samme materiale som dutten fra en sutteflaske.


Mie fortæller:

“Herhjemme har Magnus på 7 år været i gang med at være kreativ med Silly Doh. Det er super smart, at det kommer i flade plader, så det er lige til at stikke ud, hvis man som Magnus fx. gerne ville skrive sit navn. De medfølgende udstikkere gjorde det nemt at skrive sit eget navn med Silly Doh.

Der fulgte med pakken også nogle redskaber med, som gør det nemt at lave små huller til øjne og vinger på en lille and fx.

Halvdelen af det Silly Doh, som Magnus skrev sit navn med blev selvlysende. Så oppe på værelset om aftenen, kan man se et par lysende bogstaver.

Også mor blev fristet til at lege – men måtte selvfølgelig have en skabelon at kigge efter. Jeg har aldrig være den kreative type – men super faktisk at det var super sjovt og afstressende at sidde og nørkle med. Og resultatet taler vist for sig selv.”

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: –  GOD: Kreativt legetøj er altid hyggeligt og har en god nytteværdi hjemme hos os. 

Holdbarhed/kvalitet – MEGET GOD: Silly Doh er fantastisk kvalitet og er fremstillet i lugtfri og fri for giftig kemi. 

Pris – GOD: Der findes gode startspakker i et prisniveau hvor alle kan være med.


Nadja fortæller:
“Jeg har altid haft det lidt stramt med at finde modellervoksen frem herhjemme. Det sviner og smuldrer, og det bliver hurtigt blandet sammen til en uigenkendelig, brun masse. Ydermere tørrer det også hurtigt ind. Alligevel har vi selvfølgelig leget en hel del med modellervoks herhjemme, fordi drengene elsker det. Jeg var derfor meget spændt på at teste Silly Doh, da det efter sigende hverken tørrer ind eller bliver blandet sammen – og så er det desuden fri for alskens kemi og kan bages, så figurerne holder! Det lød næsten for godt til at være sandt.
Pakken ankom, og der var liv og glade dage i huset. Der var så mange fine ting med – farver, former, figurer, tilbehør til at lave smykker osv. Ud over almindelige farver var der også noget, som skifter farve, og noget, som er selvlysende!
Arthur gik straks i gang med at putte selvlysende Silly Doh på bilen, der fulgte med. Det smarte er, at man så kan bage det, man har lavet, i ovnen, og så holder det formen. Man kan endda – efter bagning – putte nyt på og bage igen! Han har også løbende lavet nogle små, fine dyrefigurer. Der følger forskellige guides med, så man kan få inspiration til, hvad man kan lave.
Noget af det jeg synes er vildest er, at der slet ingen form for kemi er i – man kan faktisk lave en bidering til an baby ud af det, hærde den i ovnen og så give den til en baby uden problemer!
Bilen, Arthur lavede, er måske ikke den kønneste, men han lavede den med det formål, at den kan lyse i mørke. Den står på hans natbord og lyser så fint op om natten.
Jeg ville virkelig ønske, at Silly Doh havde fandtes, da drengene var små. Så havde jeg købt det med det samme! Det er simpelthen så smart, at det hverken tørrer ud eller klistrer sammen, og at det er fri for kemi. Så gør det heller ikke noget, hvis mindre børn finder på at smage på det 😉
Silly Doh rammer virkelig bredt, fordi helt små børn kan lege med det under opsyn, og større børn kan jo lege med det i timevis og finde på alle mulige, spændende kreationer. Det får i hvert fald de varmeste anbefalinger herfra!”
Vores vurdering:
Nytteværdi: GOD – hvilken børnefamilie har ikke modellervoks derhjemme?
Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – det holder i evigheder og tørrer ikke ind. En virkelig god kvalitet!
Pris: GOD – det er lidt forskelligt, hvad det koster rundt omkring, og man kan både købe små enkeltpakninger eller større sampakninger. Fælles for dem alle er, at priserne er yderst fair, og ikke dyrere end almindeligt modellervoks på markedet af god kvalitet, som dog ikke har de samme egenskaber som Silly Doh.

Karina afslutter:

“Jeg har sammen med mine 3 børn testet Silly Doh. Jeg kendte slet ikke til mærket i forvejen, så jeg var spændt på at se hvad det var vi skulle teste.

Kort fortalt er Silly Doh, en modellervoks, men den kan andet end bare at være modellervoks.

Jeg må ærligt indrømme at vi ikke har gjort så meget i modellervoks derhjemme, da det kræver en del oprydning og rengøring bagefter, både på borde, stole og gulvet.

Det er derfor Silly Doh er så meget mere end modellervoks. Det er nemt at gøre rent efter brug, det tørrer ikke ud. Heller ikke hvis man glemmer at pakke det ind efter brug.

Der er ingen grim lugt, som andet modellervoks godt kan have. Det smuldrer ikke og har utallige anvendelsesmuligheder.

Vi har fået lov til at teste en stor startpakke, samt et smykkesæt.

Jeg har testet det sammen med mine 3 børn på 3, 6 og 8 år. Det var helt klart de to store der har fået mest ud af det, men også rart at den lille på 3 kunne være med lidt af tiden.

Silly Doh, er lavet af giftfri materialer. Efter bagning kan Silly Doh tåle at koges og komme i opvaskemaskinen.

Premium startpakken som vi har testet indeholder:

  • 10 stk. standardfarver (50g): sort, hvid, brun, grøn, gul, lilla, rød, pink, blå, orange
  • 6 stk. colour change: orange, råhvid, rød, blå, mørkegrøn, lilla
  • 5 stk. glow: klar, pink, lilla, gul, blå
  • 1 stk. værktøjssæt
  • 1 stk. bagemåtte A3
  • 22 stk. forskellige stanseforme
  • 1 stk. inspirationsark

En rigtig god pakke at starte ud med, da man har lidt af det hele og efterfølgende kan finde ud af hvad børnene bedst kan lide at lege med.

Glow pakkerne har været en af de sjoveste ting at lege med, her har vi lavet stjerner til værelset, som lyser i mørke.

Smykketingene har også været et rigtig stort hit, noget mine piger har brugt rigtig lang tid på.

Silly Doh kan bages i ovnen på 250 grader og efterfølgende kan det bruges til alverdens ting. Vi har lavet små figurer, som kan sidde fast på vinduet som pynt og flere forskellige smykker.

Der er alverdens anvendelses muligheder, og vi er slet ikke færdige med at lege og prøve de forskellige muligheder. Vi vil også gerne forsøge os med at lavesjove badedyr.”

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Der er til rigtig mange timers leg og der er mange forskellige anvendelsesmuligheder.

Holdbarhed/kvalitet RIGTIG GOD – Silly Doh kan holde til rigtig meget og man får meget ud af selv en lille pakke.

Pris: MEGET GOD – Rigtig flotte priser.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Hummer Segboard fra Innoliving.dk