TEST af børnespillet City Blox fra Jacobs Brick Games – Testfamilien
TEST af El-løbehjul med 10″ hjul og kraftigt batteri fra Innoliving

TEST af børnespillet City Blox fra Jacobs Brick Games

Flere af vores testfamilier har testet spillet City Blox fra Jacobs Brick Games.

Vores tester Anders har testet det sammen med sin søn Sylvester på 8 år (og datteren Frida på 4 år).

Anders fortæller:

“Sylvester og jeg har de sidste par uger haft nogle rigtig hyggelige timer i udestuen med te, musik og spillet City Blox. Sylvester har altid været glad for at bygge med Legoklodser og i City Blox skal man netop bygge en hel bydel af klodser. Den der først får bygget en skole, et hus og et supermarked vinder. Men undervejs skal der tænkes strategisk for man skiftes til at vælge klodser – både til sig selv og sin modstander. 

Spillet er for 2 -4 deltagere fra 6 år og op. Men reglerne kan let tilpasses, så lillesøster på 4 år også sagtens kunne spille med. Spillet består af en masse byggeklodser, byggeplader, forskellige landskabskort og eventkort. Samt selvfølgelig et grundigt og letforståeligt regelsæt på dansk (og svensk, norsk og finsk).

Jeg synes spillet er fedt, fordi der er en masse læring i det for ungerne. Sylvester får øvet strategisk tænkning og mønstergenkendelse. Frida får styrket finmotorik og formforståelse. Og jeg får endnu engang bekræftet at ungerne bare er bedre end mig, når det gælder om at vinde.

Alle vores tests og anmeldelser på www.testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/Nytteværdi: MEGET GOD – Spillet er nemt at lære, det er engagerende og udfordrende for alle aldre. Der er rigtig meget god læring om former og mønstergenkendelse.

Holdbarhed: GOD – Der er byggekombinationer og strategiske muligheder nok til at holde spillet interessant i lang tid.

Pris: MEGET GOD – Absolut en rimelig pris (199 kr.) for timevis af underholdning

Kvalitet: MIDDEL – Kvaliteten på byggeklodser og æsken er helt i top, men landskabs- og eventkort kunne godt have været af kraftigere materiale.


Nadja har sammen med sine tre drenge på 6, 8 og 10 år testet spillet City Blox fra Jacobs Brick Games.

Nadja fortæller:
“Jacob er en familiefar fra København, der opfinder spil og tester dem på sin egen familie. City Blox er familiens yndlingsspil. Det synes jeg er så hyggelig og skøn en historie!
Vi glædede os til at teste spillet, som så vildt spændende ud med alle klodserne og de små plader.
Det var så heldigt, at vi havde en uge, hvor alle tre drenge havde en eftermiddag hjemme, hvor de to andre ikke var der, så jeg fik det testet med alle tre drenge. Da det første gang skulle spilles, skulle jeg lige holde tungen lige i munden. Det var med min yngste søn på 6 år, og søreme om han ikke vandt over mig! Så han fangede altså tydeligt, hvad det gik ud på, og der står da også fra 6 år på kassen.
Næste spil var med min ældste på 10 år, og her stod der faktisk uafgjort. Også han syntes, at spillet var virkelig sjovt, og han er ellers den sværeste at imponere 😉
Min mellemste på 8 var den eneste, det lykkedes mig at vinde over, men på trods af det syntes han også, det var sjovt, og da jeg nu spillede det for tredje gang, havde jeg også virkelig fanget pointen og blev helt bidt af det. Øvelse gør jo som bekendt mester 😉
Den helt store prøve skulle så stå nogle dage efter, hvor jeg var spændt på at se, om drengene kunne spille det alene sammen uden voksenhjælp. Vi spiller ret meget hjemme hos os, så det er en naturlig ting for dem at finde et spil frem både sammen med os eller med hinanden, og da de to yngste ville spille et spil, opfordrede jeg dem til at tage City Blox frem. Og det lykkedes dem at spille det sammen uden min hjælp eller indblanding! Faktisk synes de også det er sjovt bare at sidde og lege med klodserne og de små plader, så der er underholdningsværdi for alle pengene og til mange alderklasser i det her spil. Vi er i hvert fald fans herhjemme og er glade for, det nu er fast inventar i vores spilskab i stuen!”
Vores vurdering bliver:
Lege/nytteværdi: GOD – et spil er ikke en “need to have”-ting, men virkelig NICE to have i enhver børnefamilie! Og det her er et virkelig godt bud på et spil, som er rart at have i skabet, og som man vil tage frem igen og igen, fordi alle i familien synes, det er sjovt, og bliver udfordrede på forskellige niveauer af det.
Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – spillet er i en god kvalitet både med klodser, plade og kasse, og det er samtidig et spil, man kan have glæde af i mange år.
Pris: MEGET GOD – spillet koster 199,- og det synes jeg er en rigtig god pris for så godt og nytænkende et spil.

Vi har også allieret os med familien der elsker brætspil.

Gamer familien fra Solrød som består af Zoey 7 år, Xander 10 år, Michella & Martin 39 år.

Michella fortæller:

“Brætspil er en god alternativ måde at sætte de små hjerneceller i arbejde hos børnene. Særligt i en hverdag hvor skærm fylder mere og mere, er et godt brætspil et dejligt alternativ. Det samler familien og er med til at skabe en hygge, som ellers kan være svær i en travl hverdag.

City Blox er et spil hvor hele familien kan være med. Fra vores datter på syv år til bedsteforældrene på 74 år.

Det er et spil som blot varer mellem 15-30 minutter og som tager under 2 minutter at sætte op. Dermed kan man selv i en travl hverdag nå et enkelt spil.

For vores datter på syv er konceptet med at bygge meget gribende og så nyder hun efter spillet bare at sidde og bygge med brikkerne.

Vores ti årige søn, som har spillet bræt spil siden han var helt lille, er glad for at der med yderligere niveauer skabes lidt flere udfordringer.

Man skal vælge City Blox hvis man gerne vil have et hurtigt overskueligt spil, hvor hele familien kan være med.

Og særligt her i vintermånederne hvor man bruger flere timer inde døre, er det en super måde at samle familien, og så kan man da lige lune nogle æbleskiver for at gøre aftenen perfekt.”

Her bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Det er altid dejligt med et spil som samler familien og sætter kreativiteten i gang.

Kvalitet: MEGET GOD – Det er solide materialer som holder til mange timers spil og hygge

Pris: GOD – Man kan købe spillet på nettet fra 150 kr. hvilket er en god pris for mange timers underholdning for familien.


Mie fortæller:

“Vi har også testet spillet City Blox hjemme hos os. Det er et lille hyggeligt familiespil, som især Magnus på 7 år har haft stor glæde af. Efter at have spillet det et par gange fangede han hurtigt essensen i spillet og spørger ofte til om vi ikke skal tage et hurtigt spil.

Det tager kun ca. 15-20 min. at spille en runde – og det er ret overskueligt for en dreng på 7 år. Selv faren synes, at det var udfordrende.

Spillet består af nogle eventkort, byggepladser, klodser og landskabskort. De går ud på, at man hurtigst skal have bygget sine tre grunde.

Vores vurdering af spillet bliver:

Nytteværdi: GOD – et hyggelig spil der leverer underholdning.

Kvalitet/holdbarhed: GOD – Det er lavet i fint materiale og vil kunne holde i mange år.

Pris: GOD – 199 kr. er en god pris for et spil. Her kan alle være med.


Karina afslutter:

“Jeg har sammen med resten af familen testet spillet City Blox fra Jacob Brick Games.

Et for mig helt nyt spil, som jeg aldrig havde set før.

Spillet henvender sig til børn på +6 år, man kan være 2-4 spillere og det tager omkring 15-20 minutter at spille.

Herhjemme elsker mine børn Lego, så da de så spillet, var de klar til at gå igang med at spille med det samme, da det for dem vakte en stor interesse.

Spillet består at en masse byggeklodser, 12 byggegrunde, 12 event-kort, 36 landskabeskort, samt et sæt spilleregler.

Jeg nåede desværre ikke at læse spillereglerne inden, vi gik igang med at spille. Og det var lidt svært at koncentrerer sig om at læse, med 3 ivrige børn, som bare ville starte spillet med det samme.

Derfor fandt jeg hurtigt en nem og overskuelig film på YouTube, hvor Jacob på engelsk forklarer spillereglerne, og hurtigt herefter kunne vi komme igang med at spille.

Aske på 3 år, ser altid op til sine store søskende og ville derfor også være med til at spille. Derfor fik han lov til at spille sammen med mig, da han er lidt for lille til at forstå spille alene.

Spillet går ud på, at man skal være den første til at bygge sine 3 byggegrunde færdige, de består at et supermarked, en skole og et hus.

Man bliver så udsat for forskellige forhindringer undervejs.

Et rigtig fint og enkelt spil, hvor der er rig mulighed for at lave forskellige taktiske træk undervejs, da man hele tiden skal tænkte klogt i forhold til hvilke brikker man har brug for.

Jeg syntes at det er dejligt at hele familen kan samles og hygge sig omkring et brætspil, det er bestemt noget vi har haft rigtig meget glæde af, store, som små.

Jeg er vild med at spillet er så let at sætte sig ind i, selv for min datter på 6 år, hun fangede lynhurtigt spillereglerne.

Spillet får også et kæmpe plus, for at det fanger opmærksomheden og at det ikke tager ret meget mere end 20 minutter at spille.

Jeg tænker at dette spil godt kunne gå hen og blive årets mandelgave i rigtig mange hjem.

Det får ihverfald en kæmpe anbefaling herfra af hele familien.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier:

Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: RIGTIG GOD – Herhjemme elsker vi brætspil, som kan samle hele familien.

Holdbarhed/kvalitet GOD – en fin æske, med klodser og plader, som holder.

Pris: MEGET GOD – set til 179,95 kr.  en rigtig billig pris for sådan et fint spil.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af El-løbehjul med 10″ hjul og kraftigt batteri fra Innoliving