TEST af VAMOSBOKS (JUNIOR) – Testfamilien
Tyvstart BLACK FRIDAY og få 50% på HELE SHOPPEN allerede i aften

TEST af VAMOSBOKS (JUNIOR)

4 af vores testfamilier har testet Vamos Junior, som består af 75 kort med hjernetræningsøvelser fordelt på 3 kategorier; motivation, hukommelse og fokusering. Der er desuden et bevægelses eller motorisk aspekt i hver af aktiviteterne. Det henvender sig til alderen 2-7 år og kan anvendes af både forældre, pædagoger, skolelærere m.fl.

Vores tester Trine har testet boksen sammen med Alfred på 2,5 og Karla på 4,5 år.

Trine fortæller:

“Vamosboksen består af en masse forskellige kort, der er inddelt i hhv. motivation, hukommelse og fokusering. På forsiden af kortet er der fine illustrationer af selve øvelsen og eventuelle remedier, man skal bruge. På bagsiden, er der tydelige instruktioner til, hvad der kræves af rekvisitter (en del af dem behøver du slet ikke rekvisitter) og hvordan du udfører aktiviteterne.
Vi skulle primært teste dem på Alfred. Han er knap 3 år og forstår rigtig mange ting. Til gengæld er der virkelig også krudt i ham. Han er igang fra morgen til aften og skal ofte hjælpes til at geare ned. Vi afprøvede en del af kortene primært på ham. De første med at kunne huske samme øvelse som mig, da jeg klappede rytmer i bordet, gik knap så godt. Til gengæld var han god til at huske ting jeg havde gemt fra Kims leg. Han var også ret skrap til Tampen brænder.
Storesøster på 4,5 år og ham var begge med, da vi legede bager og brugte dem som brød. De hviner højlydt hver gang de bliver æltet.
Karla kunne bedre forstå, at der stod på kortene, hvad man skulle gøre. Alfred ville gerne sidde med kortene og troede, at man skulle spille med dem, men der var rigtig mange, som han også kunne være med på.
Vi har nået at teste 12 kort ud af 75 , men vi glæder os rigtig meget til at prøve mange flere.
Det er jo egentlig helt elementære, gamle lege/ øvelser, som man selv legede som barn, men som man lidt har glemt. Derfor virker det heller ikke helt som om, at det er noget, børnene skal lave/gøre, men mere en naturlig ting, som jeg kunne tage æren af. “Nu skal vi prøve noget sjovt…” osv. Det var rigtig fedt.
Jeg er vild med, at de kommer i en boks, man nemt kan have med. Jeg sad om aftenen og pløjede dem igennem for finde ud at hvilke, vi kunne lave. Instruktionerne er nemme og ligetil og illustrationerne foran er rigtig fine.
Vi glæder os allerede til at lave endnu flere lege.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.
I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi: RIGTIG GOD – Der er til virkelig mange timers leg i boksen. Alt efter alder, kan man gøre flere af aktiviteterne sværere eller nemmere.

Holdbarhed/kvalitet: GOD – kortene er lavet i pap, så selvom de kan bukkes, så holder de fint.

Pris: MIDDEL/GOD – Prisen er 436 kr. Det lyder måske af mange penge, men hvis man ser på det som et brætspil eller andet og man tænker på, hvor mange timers leg og læren, der er i den, så er det ok, synes jeg.


Vores tester Nanna har sammen med døtrene Alma på 4,5 år og Lily på 3 år testet juniorboksen fra Vamos, som er udviklet i samarbejde med en af landets førende fysioterapeuter.

Nanna fortæller:

”Vi har testet den lille boks, som består af 75 forskellige lege inden for områderne: motivation, hukommelse og fokusering. Boksen er målrettet børn i alderen 2-8 år samt ældre børn, som har brug for at træne deres ovennævnte fokuspunkter.

Inden for hvert fokusområde er der en masse forskellige aktiviteter, som kræver ingen eller meget få rekvisitter – primært ting, de fleste har i husstanden.

Boksen består både af, for mig, nye lege og aktiviteter, men også en del af ”de gode gamle”, som var ved at gå i glemmebogen. F.eks. Tampen brænder og Kims leg.

På den ene side af kortet er legen illustreret og på den anden side er leget forklaret – enkelt og nemt.

Herhjemme kastede vi os allerførst over aktiviteten ”Håndtårn”. Den gode gamle, hvor hænderne ”stables”, hvorefter nederste hånd på skift trækkes ud og lægges oven på. Den leg er altid et hit, og træner samtidig børnenes motivation og måske også deres fokus. Inden for samme kategori prøvede vi også aktiviteten ”Spejl”, hvor vi skiftedes til at lave en bevægelse, som de andre skulle spejle. Det var de begge ret gode til.

Indenfor kategorien hukommelse prøvede vi Kims leg. Den kendte de allerede fra børnehaven, og det syntes specielt Lily på 3 år var sjovt. Vi skiftedes til at gemme og huske ting under tæppet.

Lidt sværere var øvelsen, hvor man skal tegne på hinandens ryg og gætte, hvad der blev tegnet. Denne øvelse træner fokusering, og kræver, at børnene kan tegne noget, der ligner noget  – med mindre den voksne tegner hver gang. Lily på 3 år havde svært ved denne – både gætte og tegne, mens Alma på 4,5 år syntes, det var hyggeligt.

Begge børn har indtil videre en klar favorit – nemlig den gode, game Tampen brænder. Vi måtte igennem et par runder før Lily forstod, at det altså ikke havde noget med radiatoren at gøre, når vi sagde, at det blev varmt, ligesom hun også endte med at forstå, at hun skulle svare: ”Fugl, fisk eller lagkage”, hvis vi spurgte hvor vi skulle lede, og ikke afsløre ”tampens” gemmested ved det spørgsmål 😀 Begge børn elskede legene, voksentiden og voksenstyringen, så det er absolut ikke sidste gang, vi hiver Vamos Juniorboksen frem.

Som skolelærer ser jeg også muligheder og idéer til nogle nye ”brain breaks” til de yngste af mine elever. Som lærer er det guld værd at kunne hive nogle aktiviteter ud af ærmet, som ikke kræver forberedelse og rekvisitter, så måske skal boksen også med på arbejde.

Jeg kunne også sagtens finde på at give børnene boksen med i børnehave en dag.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi: GOD – Der er til mange timers leg i boksen. Rigtig gode voksenstyrede aktiviteter til de 2-8årige.´.

Holdbarhed: GOD – kortene er lavet i pap, så de er bedst til indendørs leg, da de ikke tåler så meget fugt.

Pris: MIDDEL/GOD – Prisen for den sjove boks er 436 kr. Der er penge at spare, hvis man bestiller flere f.eks. til institutioner. På den ene side, så er det mange penge for en boks med 75 kort i, men omvendt så er der også bare virkelig mange gode idéer til rigtig mange skønne grin og virkelig mange timers nærvær med børnene – og det kan jo ikke gøres op i penge


Vores tester Katharina har sammen med sin familie testet Vamos Junior boks fra www.vamosboks.dk

Vamos Junior Boks koster 349,- ekskl. moms

Vamos Junior boksen henvender sig til familier og institutioner med børn i alderen 2-8 år. Jeg har i denne test valgt at dele den op, hvordan jeg har brugt boksen derhjemme med min familie og på mit arbejde i børnehaven.

Familie: som familie kan vi godt lide at være aktive sammen med vores børn og her er boksen ideel at tage i brug, da den indeholder 75 sjove inspirerende lege, hvor man styrker børnenes kompetencer på en legende måde. Boksen er inddelt i tre kategorier som er motivation, hukommelse og fokusering som alle tre indeholder aktiviteter, der er med til at udvikle barnets hjerne og læringsparathed. Boksen indeholder en introduktion til Vamos, hvor man kan læse om de tre forskellige kategorier ,og hvad godt de gør for barnets udvikling.


Vi har bl.a. leget stopdans, tampen brænder, farvehusker med hop, ballonleg og så har vi leget ’kims leg’ hvor barnet får lov til at se på tingene i en rum tid og så lægger man klædet over og så skal barnet huske så mange af de ting som man ligger under et klæde. Vi har primært brugt boksen i weekenden og både Isabella på 5 år og Sofia på 2 år har kunne deltage i mange af kortene vi har taget i brug. Det har dog været primært Isabella, som har været interesseret i at udføre legene, hvor Sofia så har brugt kortene til at tale om farver eller hvad der sker på billederne, som også er en god læring for hende til at udvikle sit sprog.
Der er stadig mange kort, vi endnu ikke har kigget på, og så kan man jo også gentage legene når man er nået boksen igennem. Jeg synes, at man skal se boksen som en god inspiration til at være sammen med sine børn på en sjov, aktiv og lærerig måde og nogle gange kan det være svært lige at finde på en aktivitet. Vi har allerede haft stor glæde af Vamos Junior Boksen herhjemme.

Børnehaven:
Som pædagog i en børnehave bruger vi meget tid på at planlægge og starte aktiviteter for børn i alderen 3-6 år, hvor vi skal styrke deres kompetencer, så de har en god forudsætning for læring nu og senere hen i deres liv. Vamos Boksen er ideel at have i en børnehave som vores, da vi har en stor hal, hvor vi kan udføre aktiviteterne med børnene, men mange af kortene kan selvfølgelig også bruges inde på stuen med en mindre gruppe børn eller i et alrum, som de fleste institutioner har.

I børnehaven kan Vamos Junior boksen være med til at skabe et stærk fællesskab, styrke børnenes sociale kompetencer og skabe nye og stærkere relationer til de andre børn. Børnene træner på en sjov, aktiv og lærende måde, som ofte er en metode vi benytter os af, da børnene holder koncentrationen i længere tid når de synes noget er sjovt og spændende.

Jeg ser frem til at bruge min Vamos Junior boks både derhjemme med mine børn og på mit arbejde.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – boksen er en fantastisk ’opfindelse’ som giver familier og institutioner inspiration til at være aktiv på en sjov og lærende måde med børn.

Holdbarhed: MEGET GOD – boksen kan bruge for evigt og man kan gentage legene så mange gange man ønsker. En boks der kan holde så længe man passer godt på kortene.

Pris: MEGET GOD – Prisen er meget tilpas til produktet og en rigtig god investering i ens børns udvikling.

Kvalitet: MEGET GOD – vi har kun testet boksen i halvanden uge, men kortene holder godt og så ligger de i en hård boks.


Vores tester Stella har testet Vamos Junior kortene med sin datter Merle på 6 år.

Stella fortæller:

”Vi har fået lov til at teste #åretsjulegave idé som er en boks med 75 sjove lege, som styrker hjernens læring. Kortene kan bruges derhjemme, eller i institutioner, og er for børn i alderen 2-8 år. Kan også benyttes af børn på 8+ som kan have et ekstra behov for at øve. Kortene er opdelt i 3 kategorier; Hukommelse, Motivation & Fokusering. Med disse kort kan man på en sjov måde være sammen, bevæge sig og styrke barnets generelle læringsparathed.

Vi kendte ikke til Vamos kortene før vi modtog dem til test. Umiddelbart lyder det ikke af noget vildt, men vi blev overrasket og Merle tog kortene til sig med det samme. Hun elsker at sidde og kigge dem igennem, da de har nogle flotte og let forstående billede på forsiden, og instruktioner til legen på bagsiden. De fleste lege skal der bruges redskaber til, og de er for det meste nogle som man i forvejen har i hjemmet/institutionen, så det kræver ikke en masse. Vi kender vel alle til at det kan være svært at opfinde den dybe tallerken, når det gælder om hvordan vi kan lege med vores børn på den bedst læringsfulde måde. Disse kort fra Vamos hjælper den voksne med at understøtte børns udvikling indenfor disse kompetencer, og så endda på en sjov måde.

En glædesfyldt læring gør et barn mere motiveret for at lære. Barnet styrker ligeledes sin koncentrationsevne.

Merle som går i 0. klasse er læringsparat og elsker at blive udfordret. Jeg er ikke i tvivl om at kortene også er gode til mindre børn, men når de er startet i skole, så er de bare lidt mere koncentreret og klar til at fordybe sig.

Merle er lidt udfordret med at sidde stille og koncentrere sig. Opgaverne er korte og præcise, og har medvirket til at hun fik en succesoplevelse uden at miste koncentrationen undervejs.

Boksen er udviklet i samarbejde mellem Vamos og en af landets førende børnefysioterapeuter Hannah Harboe. Hannah har mange års erfaring med at arbejde med målgruppen både i egen praksis og på Bispebjerg Hospital.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – De udvikler barnets hjerne & binder voksne og børn sammen på en sjov og læringsfuld måde. God til børn/voksne som har lidt ekstra udfordringer.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – De holder jo evigt hvis de passes på. De er af tyk kvalitet så de holde til rigtig meget læring/leg. Indeholder 75 hjernetræningslege.

Kvalitet: MEGET GOD – Kortene er i god tyk kvalitet og billederne derpå er rigtig gode, og nemme at forstå. De kommer i en kasse som beskytter kortene.

Pris: GOD – Vamos Junior koster 349 kroner ekskl. moms. Hvis man som institution køber flere eksemplar er der mængderabat.


 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tyvstart BLACK FRIDAY og få 50% på HELE SHOPPEN allerede i aften