TEST af brætspillet “Farver og følelser” – Testfamilien
TEST af ammepude fra NSLEEP

TEST af brætspillet “Farver og følelser”

Flere af vores familier har testet børnespillet “Farver og følelser” fra spilbræt.dk

Spillets er fra 4+

Anna fortæller:

“Vi havde ønsket os brætspil til Carla (4 år) til hendes fødselsdag, da vi synes at det kunne være hyggeligt og spændende at have nogle andre stunder end vi plejer.

Så da Carla kunne få lov til teste spillet “Farver og følelser” sprang vi til.

Spillet indeholder :

 • En spilleplade
 • En terning
 • Farveuhyret
 • Pige
 • 8 opvarmings krukker til følelserne
 • 2 poser til krukkerne
 • 5 følelses-brikker, der afspejler følelserne

Farveuhyret er en børnebog, som hjælper små børn til at komme i kontakt med deres følelser, samtidig med de sætter ord på dem. Spillet udspringer fra bogen, og er blevet til dette hyggelige samarbejdsspil for børn og forældre.

I spillet er det børnene der skal hjælpe farveuhyret med at skille alle hans følelser ad, som er roder helt sammen i en stor pærevælling.

For at hjælpe den det lille uhyre, skal børnene tænke på ting, som gør dig glad, ked af det, vred, bange eller rolig. Samt italesætte sine følelser.

Min første tanke om spillet er, at det er et super godt værktøj til at, få hjælp til at få snakket dybere med sine børn. Og lære dem at sætte ord på deres følelser og tanker.

Jeg må dog bare sige at mit første indtryk af brætspillet er lidt kompliceret. Jeg syntes at det var svært at hitte ud af hvad man egentlig rigtig skulle og hvordan.

Måske var det også lidt fordi, tålmodigheden hos den 4 årige ikke var stor.

Så jeg havde rigtig svært ved at få Carla til at tale om præcis sine følelser.

Men spillets koncept og historie tiltaler mig meget, og jeg håber at vi kan opnå succes med det sammen med Carla. Lige nu må jeg bare sige at Carlsen er for lille.

Og så er det vigtigt at man sætter tid af, og at der er ro imens man spiller.

Spillets er fra 4+”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi:  GOD – selve historien og konceptet bag spillet er super fint, og det er jo top vigtigt, at få talt med sine unger. Måske det kunne være et spil for børnehaver.

Holdbarhed:  GOD – super fin kvalitet, dog kunne krukkeholderen godt være lidt bedre, når man spiller med børn 😉

Pris: MEGET GOD – Super fin pris til ca. 250 kr.


Mette fortsætter:

“Vi har været så heldige at teste brætspillet farver og følelser fra Spilbræt.dk. Jeg har testet spillet sammen med min kæreste og vores tvillingepiger på knap 4,5 år. Pigerne pakkede spillet ud med stor begejstring og lod sig hurtigt fascinerer af de flotte figurer og tegninger på brættet.

Jeg var ret spændt på om spillet kunne fange mine pigers opmærksomhed og om de ville få noget ud af et samtale spil, som omhandler at sætte fokus på børn og voksnes følelsesliv.

Farver og følelser henvender sig til voksne og børn i alle aldre fra 4 år og op. Man kan deltage 2-5 spillere og spillet tager ca. 20-30 min. Spillet går ud på at hjælpe farve uhyret med at skelne mellem sine følelser, man hjælper farve uhyret med at skelne mellem fem følelser: Glæde, frygt, sorg, vrede og rolig som repræsentere hver sin farve. I samarbejde skal man rykke rundt på pladen og hjælpe Uhyret med at placere/samle sine følelser i de korrekte følelses-krukker. Spillet slutter når man har fyldt de 5 følelses krukker med de rigtige følelser.

Dette brætspil er ret unikt og henvender sig til at samle familien i en alternativ måde at spille spil på. Vi har fået nogle gode snakke med vores børn omkring følelser. Her startede vi med at arbejde med forståelse af begreberne glæde, frygt, vrede, sorg og rolig, sætte ord på og tale om: “hvorfor nogle er f.eks vrede”, det sætter enorm tankevirksomhed i gang hos en 4,5 årig.

Et spil som udvikler noget helt basalt i ens barns grundlæggende udvikling, nemlig at lære at forholde sig til egne følelser. Det kan samle familien og skabe nærvær og tilmed give en fælles forståelse af hinanden og andres følelser. I en tid hvor børn har meget skærmtid og begrænset tid med voksne, er dette spil et dejligt alternativ til at skabe ro og nærvær i en ellers hektisk hverdag.

Jeg vil anbefale, at man som forældre til små utålmodige børn, sætter sig godt ind i reglerne inden man begynder. Regler og ideologien kan være lidt svært at forstå for børnene, da det ikke ligner andre spil. Det kræver også en god indsigt i sit eget barn, så man rammer den rette måde at spille spillet på. Spillet kræver en eller flere voksne at spille og styre samtalerne og hjælpe børnene på vej. Jeg ser god udvikling i mine børn og ser frem til mange gode snakke om følelser i fremtiden.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/ Nytteværdi: MEGET GOD – Spillet henvender sig til både forældre og børn i alle aldersgrupper, samt skaber god fælles forståelse for hinanden. Det kan spilles ud fra barnets forudsætninger og vil hermed kunne udvikle barnet og dets følelser. Hvem ønsker ikke at danne sit barn og hjælpe dem med at forstå egne følelser?

Holdbarhed/kvalitet: MIDDEL – Spillepladen, farve uhyret, pigen og terning er i rigtig god kvalitet. Følelses brikkerne som skal sidde fast i krukkerne, sidder desværre dårligt og falder nemt ud. Ligeledes er holderen krukkerne skal stå på, er meget ustabil.

Pris: GOD – Rimelig pris (249kr) for mange timers spil og gode samtaler med ens børn.


Trine fortsætter:

“Karla på 4,5 år har testet farver og følelser brætspil fra spilbræt.dk.

Vi sagde ja, tak til at teste, fordi de har bogen i børnehaven og hun har talt om den mange gange.

Vores pige er god til at sætte ord på sine følelser i forvejen, hvis man spørger hende direkte, men konflikter opstår oftest, når hun ikke selv får sat ord på dem.

Hvad kan spillet så? Reglerne er ret simple. Farvemonsteret skal finde den rigtige farve i krukkerne og dermed skal man hjælpe ham med at sortere i sine følelser. Der er krukker med de forskellige farver og når man lander på en farve, skal man fortælle en historie eller en anekdote om engang, man oplevede den følelse. Feks. glæde eller frygt.

Jeg synes, at det giver anledning til noget gode samtaler. Karla var meget nysgerrig i at høre om mine historier, især hvis hun var med i dem. Jeg bliver klogere på, hvad der skaber ægte glæde hos hende. Aldersmæssigt er hun fint med, men jeg tænker også at de lidt ældre børn kan få glæde af det.

Det interessante er, at hun nu refererer til spillet og siger feks. “Mor, kan du huske, da vi spillede, og du fortalte mig, at du blev rigtig ked af det da oldemor døde”!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD. Det er jo ikke et need to have, men vi er glade for spillet, fordi det giver anledning til nogen gode, dybe samtaler. Vi har ønsket os bogen, fordi Karla er glad for den også. Jeg kan godt lide, at det ikke handler om at vinde, men at man vinder sammen i det her spil.

Holdbarhed/kvalitet: GOD. Brikkerne og farvemonstret og pigen er i fin kvalitet. Vi havde lidt bøvl med holderne til krukkerne, som vi måtte tape sammen, så de kunne holde på krukkerne.

Pris: GOD. Spillet koster 249 kr ( men findes ofte på tilbud) Det er en fin pris, men det tager ikke lang tid at spille det, så det er hurtigt slut.


Annika fortæller:
“Vi har været i gang med at teste spillet “farver og følelser” fra Spilbræt.dk.
Spillet er baseret på den prisbelønnede børnebogsforfatter Anna Llenas og handler om at hjælpe “farvemonstret” med at få styr på alle sine følelser, samtidig med at børn lærer at snakke om sine følelser og at kunne genkende de følelser som opstår ved forskellige situationer.
Jeg synes at spillet er simpelt og et rigtigt godt samtalespil som kan sætte fokus på nogle emner som man ikke lige altid når at snakke om i løbet af den travle hverdag.
Liam på 3 år mister hurtigt koncentrationen så vi valgte derfor at lave vores egne regler, så det bare handlede om at rykke farvemonstret rundt på pladen og så skiftes til at fortælle om vores følelser. Liam var meget begejstret over farverne og figurerne, hvilket også var med til at han fandt interesse i spillet.
Undervejs i spillet lærte jeg en helt anden side af min søn at kende, og han fik sat rigtig mange ord på hans følelser, og fortalte f.eks at han var bange når han troede der kom et monster, glad når han var sammen med familien osv.
Spillet hedder til +4 år men jeg mener at det sagtens kan bruges til mindre børn også, da man nemt kan ændre reglerne så de tilpasses til barnets alder.
Jeg glæder mig til at spille det med Liam når han lige bliver en tand ældre, så vi kan snakke om andre følelser også.
Det ses tydeligt at spillet er lavet af en forfatter som er god til at fange børns interesse og gøre spillet attraktivt og sjovt.”
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD – via spillet kan man sætte fokus på nogle emner og følelser som man normalt ikke tænker så meget over.
Kvalitet/Holdbarhed: GOD – jeg synes at spilleplade, figurer, brikker og terninger er i super kvalitet. Mit eneste minus er at den opsats hvor farvekrukkerne skal stå på, er besværlig at samle og der skal ikke meget til, før at den går lidt fra hinanden.
Pris: MEGET GOD – spillet koster 219,95kr. og jeg synes bestemt at man får noget for pengene.

Karina fortæller:

“Jeg har sammen med resten af min familie testet spillet Farver og Følelser fra spilbræt.dk.

Hvis der er noget som hele familen kan samles om herhjemme, så er det brætspil. Vi har allerede et hav af spil, men det er altid sjovt med lidt fornyelse.

Spillet vi har testet er baseret på en børnebog, der handler om et Farveuhyre der føler sig mærkelig tilpas, han ved ikke hvorfor. For at hjælpe ham, skal der tales om de ting, som gør en glad, ked af det, vred, bange eller rolig. Via samarbejde, hjælper man Farveuhyret med at få styr på sine følelser.

Spillet henvender sig til børn på 4+, jeg har testet det sammen med mine børn på næsten 4, 6 og 9 år. Man kan være 2-5 spillere og et spil tager ca. 20 minutter.

Vi har testet spillet et par gange og mine børn er ret fanget af spillet, specielt de 2 små. Udover at vi har snakket om de forskellige følelser, har vi også prøvet at lave ansigts udtryk, hvordan ser man ud når man er ked af det, glad, sur, bange, vred og rolig.

Jeg selv syntes det er et mega genialt spil, og jeg er faktisk ikke selv god til at vise og udtrykke mine følelser, men det er en meget vigtig ting og det vil jeg rigtig gerne lærer mine børn.

Spillet har givet anledning til som famile at få talt en masse episoder igennem, og forklaringer på hvordan man reagerer i forskellige situationer. Ella nævnte b.l.a. At hun havde været bange i sidste uge, da hun ikke kunne finde mig efter hun havde været til gymnastik. Så på den måde kan børnene også få sat ord på en given situation eller tanke.

Et spil der samles om nærvær og er meget egnet som familiespil. Spillet er ret simpelt for selv de små, da det er super let at komme igang.

Et spil der bestemt kunne være egnet som årets mandelgave, da hele familien kan få glæde af det.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi:  MEGET GOD – Som famile eller børnehave, kan man få en hel masse ud af dette brætspil.

Holdbarhed/kvalitet GOD – Er fint og solidt spil, der også kan holde til de små børn. Flotte farver og kraftig spilleplade, der ikke sådan lige kan gå i stykker.

Pris: GOD – Spillet koster 250 kr. en rigtig fin og fair pris for et godt kvalitetsspil, der indbyder til mange timers hygge og leg.


Cebrina afslutter:
” Vi elsker at spille spil med vores piger da vi syns det giver tid til ro og fordybelse sammen som familie. og det har vi brug for i en travl hverdag. Da vi modtog spillet var det glæde i det lille hus. Reglerne er simple, så det var ret hurtigt at komme igang. Spillet handler om et farvemonster der har rod i følelserne. 

Igennem dialog skal man have placeret følelserne i de rigtige krukker så farve monstret igen kan finde ro.

Ved at slå med terningen flytter man farvemonstret rundt på spillepladen og spilleren taler om en situation som frembringer den givne følelse. Følelserne man skal igennem er

 • Vrede
 • Sorg
 • Rolig
 • Frygt
 • Glæde
 • (Kærlighed)

Jeg sætter kærlighed i parentes da det ikke er følelse der skal placeres, men den har et felt på pladen så man stadig kan sætte ord på følelsen.

spillet handler i høj grad om at samarbejde og der er derfor ingen tabere af spillet. man vinder  som hold ved at få placeret alle farverne sammen som et team. Som forældre og konkurrence menneske manglede jeg lidt den del i spillet, men jeg syns det var rigtig dejligt at man som familie fik et break fra hverdagens præstations samfund. Jeg så ungerne vokse med opgaven ved at samarbejde og de var så stolte når de fik placeret en ny farve rigtig

Spillet er fra 4+ og vi havde lillesøster på 3 år med til at spille. ærligtalt syns jeg ikke det fungerede så godt. Hun var lidt en papegøje og sagde bare det samme som storesøster, så jeg vil anbefale spillet til de store børnehavebørn og opefter, Det var rigtig dejligt at høre min store pige på 5,5 år sætte ord på nogen af de følelser hun går rundt med.

F.eks. landede hun på sorg og sagde “Jeg bliver rigtig ked af det når jeg ikke må være med i de andres leg” og så kunne vi få en snak om venskaber.

“Jeg bliver rolig når jeg vander blomster i haven sammen med far” var også en af de ting der blev sagt, og hvor er det dejligt at man bliver mere bevidst om hvad ens børn føler om den hverdag man har skruet sammen til dem.

Jeg giver spillet mine varmeste anbefalinger hvis man er en familie med børn fra 5 år og op efter.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: God. Jeg syns at spil er vigtige elementer i en travl hverdag, da det giver en ekstra mulighed for nærvær som familie

Holdbarhed/kvalitet: Meget god. Spillet er lavet er kraftige materialer, og kan benyttes op til at børnene bliver store.

Pris: God. Spillet koster (fra) 219,- og forhandles bl.a hos nordiskspil.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af ammepude fra NSLEEP