TEST af LEGO City Midtbyens Brandvæsen model nr. 60216 – Testfamilien
TEST af Astro space venture sæt

TEST af LEGO City Midtbyens Brandvæsen model nr. 60216

Flere af vores testfamilier har testet Lego City Midtbyens Brandvæsen, som har en anbefalet alder der hedder 6+ år.

Sandra fortæller:

Marcus på 6 år er KÆMPE Lego fan, og han elsker både at samle og lege med det, så begejstringen var stor da han modtog Lego City æsken. “Det var lige den jeg ønskede mig, mor”. Så langt, så godt.

Marcus går vildt op i at samle, så jeg fik pænt besked på at blande mig udenom, for det ville han selv klare. Med 9 samlemanualer, samlet i 7 samlebøger, blev hans tålmodighed og samlefærdigheder virkelig sat på prøve, men efter 2 dages intensiv samling (med kun en gang hjælp fra en voksen), lykkedes det ham at samle det hele, selv. Instruktionsbøgerne og de små poser som æsken var delt op i, gjorde det nemt og forholdsvis overskueligt for ham. Han var pave stolt og selve samle-delen nyder han mindst ligeså meget, som når han er færdig og kan lege med det.

De 7 små medfølgende figurer, blev der leget rigtig meget med og der blev slukket ildebrande, fløjet i helikopter og kørt i brandbil. Brandbilen har nogle super fede funktioner såsom en vandslange med et pumpesystem, som gør at man kan skyde “vand” ud. Derudover er der blink på taget der kan tændes, så det både blinker og laver sirene lyd. Der er virkelig tænkt over selv den mindste detalje, og det er med til at gøre oplevelsen for en 6-årig super fed. Sættet består af en masse små dele såsom vandflasker, økser, brandelementer, som hurtigt kan blive væk under legen, men det er jo en del af Lego verdenen.

Marcus stor nød at samle og bygge og efterfølgende stod det fremme på hans skrivebord og han legede faktisk med det nærmest hver dag – Nogle gange bare et par minutter og andre nærmest flere timer. Desværre gik der lidt voldsom leg i den og den 3-etagers bygning kollapsede og tingene begyndte at “falde fra hinanden” og efter noget tid, lå det der bare som en stor bunke. Jeg har samlet det i kassen og så må vi se hvornår han har mod på at samle det på ny.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er fantastisk at se hvordan koncentration, koordinering samt finmotorik kommer i spil når der skal samles og efterfølgende hvordan fantasien bliver brugt. Super fedt med legetøj de lidt større børn virkelig kan fordybe sig i. Det er der langt imellem.

Holdbarhed: MEGET GOD – Den er fantastisk og der er ikke en finger at sætte på holdbarheden, som bare lige som den skal være.

Pris: GOD – Sættet koster normalt 899 kr. (ER I TVIVL OM VEJL. PRIS). men jeg vil sige det er alle pengene værd.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er fremragende og med produkter fra Lego, er man sikret en kvalitet ud over det sædvanlige.


Vores tester Rikke har sammen med sin søn Malthe og mand Anders testet Lego City og Lego Technic – læs den særskilte test af Technic her.
Rikke fortæller:
Lego er et KÆMPE hit her hjemme, for hele familien. Især Malthe og far Anders går meget op i det.
Så da de fandt ud af at de skulle teste lego, ville lykken naturligvis ingen ende tage.
Malthe skulle teste brandstationen fra Lego City og Anders skulle teste Porschen fra Lego technic.
Begge drenge kastede sig straks over kasserne og begyndte straks at bygge.
Her hjemme er Lego meget et fælles projekt mellem far og søn. De sidder altid og bygger sammen, og hygger sig virkelig meget med det.
Et af vores værelser et indrettet til Lego, fordi de begge efterhånden har samlet så meget, og ingen af dem kan få sig selv til at pakke det sammen igen.
Der bliver gået meget op i at tegningerne bliver fulgt helt korrekt, og de passer på at kasserne ikke går i stykker, for de bliver alle gemt.
Da begge 2 var færdig med at bygge og samle alt LEGO´et skulle der naturligvis leges med brandstationen. Det går der altid mange timer med.
Noget af det aller bedste ved Lego er at det bliver ved med at skabe glæde og at være et samlingspunkt. Herhjemme er det indbegrebet af hygge for alle mand, når der skal bygges lego
Lego Technic er super til ældre børn og voksne. Der er en god udfordring i det, og en del timers hygge.
Lego City passer rigtig godt til børn fra 5-6 års alderen, der begynder de rigtigt at kunne følge tegningerne og bygge selv.
I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/Nytteværdi: MEGET GOD – Den har en fantastisk nytteværdi og går aldrig af mode.

Holdbarhed: MEGET GOD – LEGO kan gå i arv i mange generationer.

Pris: MEGET GOD – Jeg synes prisen er meget fair.

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er i top.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Astro space venture sæt