Test af LEGO Technic Porsche 991 model nr. 42096 – Testfamilien
TEST af LEGO Star Wars Boost Driodekommandør model nr. 75253

Test af LEGO Technic Porsche 991 model nr. 42096

En række af vores testfamilier har testet LEGO Technic Porsche 991 model nr. 42096

Kenneth fortæller:
“Til både drengenes og min store begejstring har vi testet en Lego Technic bil, Model: Porsche 991.”Det er en super fed bil med masser af detaljer. Den er designet i samarbejde med Porsche og har en masse realistiske detaljer.
B.la. En 6-cylindret bokser motor.

Jeg synes det er sjovt, at sidde og nørde med de små detaljer på bilen og har brugt en del aftener på at samle den.Der har været rift om bilen herhjemme efter den blev samlet. Begge drenge er vilde med at lege racerløb med den.Æsken består af 1580 dele, så der er et par timers underholdning i at samle den. Der følger en udførlig manual med til at samle den og klodserne er delt op i mange små poser.

Savner lidt at poserne er nummereret som de er på det meste andet Lego, da det ville gøre det nemmere at samle.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Vurderingen bliver i dette tilfælde:

Nytteværdi: GOD – Det er legetøj for både børn og voksne. En god mulighed for at lave noget sammen med sine børn.

Kvalitet/holdbarhed: MEGET GOD – Lego er generelt bare god kvalitet. Det holder i generationer.

Pris: GODBilen koster vejledende 1399 kr. Men kan fås på tilbud flere steder til omkring 1000 kr.


Stella’s mand Birk (36 år) har testet & fortæller:
“Oplevelsen med at testet Lego Technic Porsche 911 GT3 RS. har været både sjov, svær og inspirerende. Det er det første rigtige møde med Technic serien som jeg har. Det var ikke noget jeg havde i slut 80erne hvor Lego ellers nok var repræsenteret blandt legetøjet på mit børneværelse”
Lego sættet er i målgruppe 10+ og udfordre også en lidt ældre målgruppe. Forstår udmærket denne alders grænse, der er mange små stumper, og den 288 siders samlemanual skal følges meget nøje.

Det sender hurtigt en 20 år tilbage til børneværelset at sidde og samle det. Minderne flyver gennem hovedet mens bilen langsomt tager form. Det tager lige lidt tid at komme i gang og så er man ellers i sin egen lille Lego verden. Her bliver minutter hurtigt til timer og man fordyber sig i projektet. Børnene vil meget gerne hjælpe til, men med alderen 2, 4, og 6 er de ikke dygtige nok til at samle. Så de får lov at sidde og finde de næste, klodser der skal bruges.
I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er imponerende alle de detaljer der er i sættet. Hjul og ret drejer sammen, differentialet i bag aksen virker, Støddæmpere osv. Dette Lego sæt har nærmest vækket fascinationen for Lego igen, også selvom man er 30 +

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – Der er et par ting der er faldt af, men kun når børnene ikke kan holde fingere fra den. Som legetøj vil der nok være en del der skal bygges op igen, men det er jo hele charmen ved Lego, der er altid noget der kan laves, opfindes eller bygges. Jeg holder nu på at denne er fars og ikke er til leg.

Kvalitet: MEGET GOD – Vante Lego kvalitet. Klare farver, gode klistermærker, imponerende detaljer, passer sammen som det skal, gode manualer.

Pris: GOD1399 kr. vejledende. Jeg mener det er en fair pris, er faktisk begyndt at undersøge hvad næste familie Lego projekt skal være.


Anders fortæller:
“Jeg har testet og bygget LEGO Technic Porsche 911 RSR 42096.”

Det har været den største og mest komplicerede LEGO pakke jeg har samlet i hele mit lange LEGO liv. Med mere end 500 tegninger at samle efter i manualen, så kommer man til at bruge en god rum tid på at lave alle detaljerne færdig. Jeg har brugt en del aftener på at sidde og hygge med at samle og nyde detaljerne, for det hele er så gennemtænkt.
William har så gerne ville hjælpe, så vi har også brugt lidt tid på at kigge på samling af Porschen sammen, selvom det er en smule udfordrerne på en på 7 år. Han er mest vant til pakkerne hvor der er numre på poserne, så her blev han lidt udfordret når der ikke var numre på poserne.
I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – med så stor fokus på alle små deltaljer, så er det en kæmpe fornøjelse for LEGO elskere at bygge Porschen.

Holdbarhed & Kvalitet: MEGET GOD – Som altid er LEGO super kvalitet, og fokus på de mange detaljer har gjort at jeg også synes at alle delene sidder ret godt sammensat på bilen. Selvfølglig kan man ikke undgå at nogle ting vil falde af med leg, men så sætter man det let på igen.

Pris: MIDDEL – Fra 999 og opefter. En ret vild pris, taget i betragtning af detaljer, udfordringer og antal klodser.


“Louises kæreste Esben (31 år) har testet den mega seje Porsche 911 GT3 RS”:
Jeg havde virkelig undervurderet, hvor stort et projekt det har været at samle bilen. Men det har helt klart også været sjovt, udfordrende og afslappende at sidde og fordybe sig.

Når man lige åbner kassen, kan det godt virke lidt uoverskueligt, da der ikke rigtig er et system i den måde klodserne er pakket på. Jeg hældte derfor alle klodserne ud og fordelte dem i skåle efter farve. Det er altså et meget godt tip, når I selv skal i gang.

Det kræver virkelig at man har fuldt fokus, når man samler bilen. Jeg lavede i starten en dum fejl, da jeg ikke var helt koncentreret. Fejlene kan dog ikke udgåes at blive opdaget, da man senere kommer til at mangle de enkelte klodser. Til gengæld tror jeg virkelig også, at det er “sundt” at give sig tid til at fordybe sig og bare sidde og nørde alle de fede detaljer. Det har været helt meditativt for mig at sidde og samle på bilen et par timer hver aften i en uges tid.

Det er virkelig det vildeste ingeniørarbejde, der lægger bag udviklingen af Porschen. Jeg lover, at I vil blive forbløffet over alle detaljerne!

Dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – det er selve processen i at samle bilen, der er det fede. Bilen er også ret fin at have stående fremme. Måske mine børn endda får lov til at lege lidt med den, når de bliver lidt større 😉

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – kvaliteten er helt top. Lige fra at man får kassen i hænderne, kan man mærke LEGOs velkendte kvalitet. Den virker også ret robust, hvis den skal leges med.

Pris: GOD – LEGO technic er selvfølgelig ikke en helt billig affære. Men med mænd, der så sjældent ønsker sig noget, er sådan en kasse altså helt ideel i gave. Især hvis du samtidig giver dem ro fra børn og pligter til virkelig at fordybe sig.


“Louise har sammen med hendes mand Troels testet Legos Porsche 911 RsR”

En drengerøvs drøm med udfordring – Som man kan bruge mange timer på hvis man har tålmodigheden til det.
Hankønnene i huset vækkede hurtigt stor interesse i projektet omkring Porsche.
Nohr fik julelys i øjene da han så kassen, men der er enormt mange dele så det er ikke lige til små børn.

Målgruppen er 10+ – Og Selve samlehæftet er tyk og med 288 sider i bogen. Troels kæmpede med at samle bilen og for første gang nogensinde har han måtte opgive og få hjælp af naboen som er kæmpe Lego fan. ( hun samlede den på 5 timer- og synes det var piece of cake ) 😉
I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Man kan fordybe sig i det og bruge enormt mange timer som bliver til ren leg.

Holdbarhed: MEGET GOD – Lego har altid været kendt for kvalitet og alle i hjemmet her elsker alt med Lego.

Pris: GOD – Den ligger fra 999kr og opefter i pris.

Kvalitet: MEGET GOD – Igen så spiller pris kvalitet og holdbarhed godt sammen her.


Nannas mand Phil (41 år) har testet Porschen fra Lego Technic.

Nanna fortæller:

”Det var fantastisk at se min mand, da han åbnede kassen og fik øje på den kæmpe kasse med den store Porsche uden på. Årets kone blev jeg vist nærmest takket være Testfamilien!

Porschen er en autentisk model, som er udviklet i samarbejde med Porsche. Modellen er en 911 RSR. Bilen omfatter bl.a. en detaljeret førerkabine og en 6-cylindret boksermotor med bevægelige stempler. Porsche 911 RSR er over 13 cm høj, 50 cm lang og 20 cm bred.”
Phil fortæller: ”Det er et imponerende stykke håndværk, denne legetøjsbil! Det har været fedt at bygge den, selvom jeg flere gange har nået frustrationsniveauet, og har måttet lægge det fra mig og komme tilbage.

Jeg har ikke haft Lego Technic før på trods af, at jeg som barn virkelig har samlet meget Lego. Jeg var derfor vildt spændt på at komme i gang med at samle den. Instruktionsbogen er meget tyk, og med næsten 1600 dele kunne jeg godt regne ud, at det blev et projekt, der skulle strække sig over flere aftener.
Den største udfordring ved at bygge Porschen har været at lede efter de brikker, der skulle bruges. Poserne er ikke nummererede, så det kan godt betale sig at bruge noget tid på at sortere delene, før man går i gang – det har jeg i hvert fald noteret mig til en anden gang. Der er QR-koder på de forskellige poser, men de har ikke virket.

Det har været sjovt at fordybe sig i at samle Porschen, og en god udfordring! Den anbefalede alder er 10+, hvilket giver god mening, da man skal have en vis alder for at kunne følge instruktionerne og have tålmodighed til så stort et projekt.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – det er et samlerobjekt, og bilen er spækket med imponerende og autentiske detaljer.

Holdbarhed: MEGET GOD – Som altid, så holder Lego bare, og denne bil er ingen undtagelse.

Pris: GOD – Bilen koster fra 999 kroner, og ligger derfor i den dyrere ende af skalaen, men med de vilde detaljer, virkelig mange dele og den høje kvalitet er prisen til at forsvare.


Lilian afslutter:

“Mathias på 12 år har testet og bygget Lego Technic Porsche 911 RSR 42096.”
En gladere knægt var nok svær at finde da han modtog pakken.  til vores store overraskelse var poserne ikke nummereret. Så alle poserne skulle åbnes samtidig.

Det gjorde kun spændingen større.

Far og søn har brugt nogle dage sammen for at bygge den fede Porsche færdig sammen. ( godt med en Lego tosse til far. )

Porschen står nu flot samlet med gennemtænkte og fede detaljer. En sand fornøjelse.

I dette tilfælde bliver vurderingen :

Nytteværdi: GOD – Super fed bil, fede detaljer, og en fed bil at have stående på sit Tween værelse. Men den får nok ikke mere nytte end bare at stå til pynt. For han vil ikke røre ved den, kun støve den af.

Holdbarhed: MEGET GOD – den kan falde fra hinanden men den kan jo samles igen.

Kvalitet: MEGET GOD – Lego er Lego, super god kvalitet.

Pris: GOD – fra ca 1000kr. og op. Lidt i den dyre ende.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af LEGO Star Wars Boost Driodekommandør model nr. 75253