TEST af børnebøger fra Tellerup samt tilhørende Youtube kanal – Testfamilien
TEST af Luksuslufttelt Kampa Brean 4 Air telt på Campone Assens strand i samarbejde med Campingagenten

TEST af børnebøger fra Tellerup samt tilhørende Youtube kanal

Tre af vores testfamilier har testet børnebøger fra forlaget Tellerup og deres tilhørende Youtube kanal.

Anna Katrine fortæller:

Philip på 4,5 år og jeg har testet 5 børnebøger fra forlaget Tellerup:

  • Fluen Ole
  • De små monstre
  • Kaj klap & katten klo
  • Trolden Sune
  • Fodboldholdet

Philip synes, at det var rigtig sjovt da kassen med bøgerne ankom og han ville gerne, at vi skulle læse alle bøgerne her og nu. Disse bøger skiller sig ud fra andre almindelige bøger, idet der er en tilhørende Youtube kanal, som giver bøgerne et helt nyt liv og for os også forlænger deres levetid. Historierne læses op i et roligt tempo på Youtube og oplæseren har en super stemme, som samtidig får historierne til at blive levende.

Alle bøgerne har et hårdt omslag, fine tegninger og ikke mindst gode titler. Philip synes særligt, at bøgerne ”Kaj klap og katten klo” var fjollet og hvem var ham ”Trolden Sune” egentlig? – titler som passer godt til et børnehavebarn på 4,5 år, hvor fantasien kan få lov til at få frit løb.

Sammenhængen mellem de fysiske bøger og den tilhørende Youtube kanal fungerer rigtig godt. Alle bøger er illustreret med tilsvarende billeder på Youtube kanalen, så det er nemt at finde den bog, som skal høres. Philip og jeg hørte historierne sammen i starten, men nu hører han dem selv på vores telefon, eller som han siger ”jeg læser lige mor”.

Siden at Philip opdagede Youtube kanalen, har han været helt vild. Jeg oplever, at han følger med både på telefonen og i bogen og han går op i, at bladre på det rigtige tidspunkt. At Philip synes, at det har været så sejt og ”læse” bogen og følge med, er også med til at kickstarte og øge hans interesse for at lære og læse rigtigt, derfor er jeg sikker på, at vi får stor glæde af bøgerne fremadrettet.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg synes, at det er en fed måde og koble bøger og Youtube sammen på.

Holdbarhed: GOD – Vi får helt sikkert meget glæde af bøgerne, særligt med tanke på, at han skal i skole til næste sommer.

Pris: GOD (vejl. Pris 199.95 kr.) Jeg synes, at prisen er fair og særligt med tanke på den tilhørende Youtube kanal.

Kvalitet: GOD – Bøgerne er i en fin kvalitet med hårdt omslag.


Vores tester Louise har sammen med datteren Sofia Vigga på 6 år, testet 5 bøger fra forlaget Tellerup. Børgerne ”Fluen Ole”, ”Kaj klaphat & katten klo”, ”Fodboldholdet”, ”Trolden Sune nye venner”, ”De små monster”.

Louise fortæller:

“Vi har den sidste måned testet 5 skønne youtube bøger fra forlaget Tellerup.

Testen indholdte Bøgerne:

  • Fluen Ole
  • Kaj klaphat & katten klo
  • Fodboldholdet
  • Trolden Sune
  • De små monstre

Produktet består af, at man på youtubekanalen, kan finde oplæsninger af bøgerne, hvor de flotte illustrationer følges af oplæsningen, så historien rigtigt kan komme til sin ret for børnene, imens man sidder med bogen i hånden.

Datteren var helt oppe og køre, da hun pakkede bøgerne ud. Fordi hun netop er ellevild med youtube og så blev bøgerne lige dobbelt så interessante.

Bøgerne er super gode letlæsningsbøger til 0-1. klasse som skal til at lære at læse. Bøgerne er en 30 siders spændende, farverig og sjov læsebog, hvor der også er fokus på sjove billeder, så man rigtigt kan leve sig ind i bøgerne. Bøgerne er super lækre at bladre i og så er det utroligt nemt at finde oplæsningerne på bøgerne på Youtube.

Herhjemme har vi brugt bøgerne som godnat læsning. Så disse bøger har været et kæmpe hit, fordi man pludselig, må få sin Ipad med ind i sengen.

I dette tilfælge bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Bøgerne fanger nutidens børn, som bruger youtube i dagligdagen og børn som skal til at lære at læse eller er i gang med at læse bøger. Samtidig fanger den også mindre årige, som syntes det er hyggeligt at få en bog læst op.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – Bøgerne er indbundet, så de ikke lige er til at ødelægge. Samtidig er de utrolige lækre at bladre i.

Pris: GOD – Prisen på en bog er 99,95kr. Dette syntes jeg er en ok pris for en bog, taget i betragtning af, at man nok skal have et par stykker for at fange børnene, da man hurtigt bliver træt af at læse den samme bog, trods oplæsningen på Youtube.


Vores tester Nadia, har sammen med datteren Clara Cirkeline på 6 år, testet bøger og YouTube kanalen fra Tellerup.

Nadia fortæller:

“Vi har med stor fornøjelse testet Tellerups bøger og Youtube kanal.

Det der er rigtig fedt ved den kombination som Tellerup har lavet, er at det er en rigtig god måde for, f.eks. 0. klasse børn som Clara at øve sin læsning. Bøgerne er let læseligt, historierne er små og søde, og de er ikke længere end hun sagtens kan bevare koncentrationen, selv når der er lidt svære ord imellem.

Vi har brugt bøgerne både for sig selv og sammen med Youtube kanalen.

Det sjove ved at bruge kanalen, mens man læser er at det egentlig er en elektronisk udgave af bøgerne, dog uden tekst.

Historierne bliver læst op, samtidig med at barnet har mulighed for at følge med i bøgerne, og på den måde træne sig i at læse og genkende ordene.

Det kræver lige lidt træning, da Clara de første par gange ”glemte” at læse med og i stedet bare lyttede, men hun kom hurtigt efter det og derefter fungerede det rigtig godt.

Bøgerne er helt almindelig let-læsnings bøger, og kan derfor sagtens bruges både med og uden Youtube. Vi har brugt dem rigtig meget både til læsetræning og som godnat historie.”

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det har været virkelig god træning for Clara at have Youtube kanalen at støtte sig op ad de første par gange, og jeg kan klart mærke en fremgang i hendes læseevner.

Holdbarhed: MEGET GOD – Bøgerne kan læses mange gange, og Clara blev meget motiveret af at hun for hver gang hun læste den igen, bare kunne mærke at hun blev bedre og bedre.

Pris: MEGET GOD – Prisen på bøgerne er helt fair, og Youtube kanalen er gratis.

Kvalitet: MEGET GOD – Bøgerne er indbundne, historierne er gode og alderssvarende – og jeg tror klart vi skal have nogen tilføjet til samlingen.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Luksuslufttelt Kampa Brean 4 Air telt på Campone Assens strand i samarbejde med Campingagenten