TEST af “Sommerlæsningspakke” fra 4+ fra Forlaget Alvilda – Testfamilien
TEST af Frost 2 bøger fra Forlaget Alvilda

TEST af “Sommerlæsningspakke” fra 4+ fra Forlaget Alvilda

En række af vores testfamilier har testet en Sommerlæsningspakke 4+ fra forlaget Alvilda.

Louise fortæller:

“Benedikte på 4 år har været så heldig at få lov til at teste en virkelig fin “sommerlæsningspakke” fra forlaget Alvilda. Vi har flere bøger fra Alvilda, og de er altid i virkelig høj kvalitet. Pakken indeholdte følgende bøger/aktivitetshæfter:

  • Spørgsmål og svar om dyr 
  • Krusedullebog med Gurli Gris
  • Kreative Krabater
  • Lasse-Leif – ferie som i firserne
  • Alvildas lille kridse-kradsebog.

Spørgsmål og svar om dyr – kr. 129,95
Benediktes opmærksomhed faldt i første omgang på den store bog med spørgsmål og svar om dyr. Det er en forholdsvis stor bog med sider i kraftig kvalitet. Hun elsker når bøgerne har “låger”, så man kan gå på opdagelse og deltage aktivt mens bogen læses.

Bogen er simpelthen så veludført med massere af forskellige informationer om alverdens dyr. En bog man bare må eje, hvis man har et dyre-elskende barn, der altid stiller umulige spørgsmål om dyr, som man ikke har en jordisk chance for at kunne svare på. Jeg skal da også være den første til at indrømme, at jeg selv blev (meget) klogere af at læse den. Hvem ved måske hvor fisk de sover? 🙂
Kreative krabater – pris kr. 99,95
Denne aktivitetsbog har vi brugt rigtig meget i vores regnfulde sommerferie. Bogen indeholder bl.a. hele ti sider med klistermærker, som jo altid er et stort hit hos børn. Som noget nyt (for os) indeholdt denne aktivitetsbog også sider med skabeloner, som børnene kan tegne efter. Det har vi ikke set i andre aktivitetsbøger, og Benedikte havde stor fornøjelse med at tegne efter skabelonerne. Herudover indeholder bogen en masse forskellige opgaver og billeder som børnene kan farvelægge.

Alvildas lille kridse-kradsebog – pris 99,95
Jeg blev selv lidt glad, da jeg så den fine kridse-kradsebog. Jeg husker dem nemlig fra min egen barndom. Der følger en lille træ-pen med til bogen, som så bruges som en slags “blyant” til at kridse-kradse farverne bag det sorte lag frem. Benedikte kan bruge utrolig lang tid på at sidde og kridse-kradse i bogen. Hun forsøger virkelig at gøre sig umage og holde sig inden for stregerne. Selvom hele siden jo kan kridse-kradses væk og blive et farverigt billede. Eneste ulempe ved denne bog er det sorte “støv” som kridse-kradses af. Husk derfor et underlag under bogen inden børnene går i gang 🙂

Krusedullebog – 99,95

Kæmpe male- og aktivitetsbog med Gurli Gris. Der er hele 128 sider! Bogen indeholder tegninger og små opgaver til børnene. Benedikte kan endnu ikke læse, så vi har læst de korte sætninger op for hende på hver af siderne. Jeg tænker den vil være helt oplagt til et barn, der lige har lært at læse, da den næsten kan fungere som en slags lektiebog. Jeg ved dog ikke om større børn stadig synes Gurli Gris er sejt?

Jeg er vist nødt til at indrømme, at det er mig, der har tegnet Gurli Gris på billedet nedenunder. Vi har haft alle bøgerne med på camping, og både Esben og jeg er altid med til at farvelægge. Det er simpelthen så hyggeligt og afstressende 🙂
Lasse-Leif – ferie som i firserne – pris 199,95

Den her bog var altså helt perfekt at modtage lige inden vi selv skulle på camping. Bogen handler nemlig om, at Lasse-Leifs forældre vælger, at droppe en ferie til Thailand og i stedet for at gøre som i “gamle dage” og tage på camping ved Vesterhavet. Benedikte er virkelig glad for at få læst de andre Lasse-Leif bøger højt, så jeg havde høje forventninger til denne bog, som er meget tykkere og er opdelt på en lidt anden måde end de andre bøger vi har. Bogen er nemlig opdelt i 12 kapitler, som giver bedst mening at læse efter hinanden. Man kan dog godt hoppe i den, og historierne i kapitlerne kan godt give mening hver for sig.

Desværre var der alt for få billeder i bogen til Benediktes smag. Hun blev hurtigt ukoncentreret af de lange tekster, selvom historien er virkelig god, og hun jo nemt ville kunne relatere til flere af situationerne, der foregår i bogen. Kapitlerne er måske også til den “lange side” – ihvertfald lidt for lange til de godnathistorier vi plejer at læse for Benedikte.

Bogen er anbefalet til børn fra 4 år. Benedikte er kun lige fyldt 4 år, så måske hun får mere interesse for den på et senere tidspunkt. Historien fejler ihvertfald bestemt ikke noget, og jeg var godt underholdt mens jeg læste op 🙂

Alle vores test og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratings, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Vores vurdering af Sommerlæsningspakken bliver som følger:

Nytteværdi: MEGET GOD – vi har haft glade af alle bøgerne i pakken. Især Krusedullebogen og Kridse-kradsebogen har været populære herhjemme. Jeg synes virkelig man får meget for pengene i disse bøger – også selvom det er “malebøger”, der kan bruges op.

Kvalitet: MEGET GOD – alle de bøger vi har fra forlaget Alvilda er i meget høj kvalitet – både indholdsmæssigt og selve “indpakningen” af bøgerne.

Pris: MEGET GOD – priserne spænder fra 99,95 og op til 199,95, hvilket jeg absolut synes er gode priser. Vi tænker også, at mange af bøgerne er en oplagt gaveidé.


Christina fortæller:
“Vi har testet følgende 5 bøger fra forlaget Alvilda:

  • Gurli Gris krusedulle bog
  • Lasse Leif – Ferie som i firserne
  • Alvildas lille kridse-kradsebog
  • Kreative krabater
  • Spørgsmål og svar om dyr (løft flappen)

Vi elsker at modtage bøger fra Forlaget Alvilda, specielt her op til sommerferien har de været rigtig skønne. Richard er også ved at nå en alder, hvor han gerne vil have læst godnathistorier. Det er 5 meget forskellige bøger vi har testet og det har derfor været tidsfordriv og hygge på 5 forskellige måder. Perfekt til den ferie vi allerede har afholdt hvor det regnede.

Gurli Gris krusedulle bog er en malebog men samtidig en opgavebog. Male og opgavebøger er altid sjove men folk med børn på Richards alder ved sikkert også at alt er mere sjovt og spændende når det handler om den populære lille Gurli Gris. Den er skøn denne bog.
Lasse Leif – Ferie som i firserne er en dejlig fortælling om Lasse Leif. Vidunderlig sommerferiebog og jeg bliver selv helt nostalgisk, da jeg kan huske Lasse Leif fra jeg selv var barn.
Alvildas lille kridse-kradsebog. Denne bog er jo nok mest egnet til piger, i Richards alder er det ligegyldigt, men den fangede ikke rigtig hans interesse. Til gengæld synes jeg at det var sjovt og hyggeligt at sidde med den, imens at Richard sad min sine kreative bøger.
Kreative krabater er en meget kreativ bog med forskellige opgaver, herhjemme har det især været skabelonerne, man kunne tegne efter, der har hittet. Det er en bog, der har fanget Richard meget, men også en bog der har ført til mange spørgsmål, omkring hvordan man gør, hvilket så har givet ham lyst til endnu mere, når han fandt ud af hvordan man gjorde.
Spørgsmål og svar om dyr (løft flappen). Uh den her bog elskede Richard, han er i en alder, hvor dyr er meget interessante. Derfor faldt denne bog i rigtig god jord. Bogen har på hver side små flapper, hvor der bliver stillet et spørgsmål om dyret og så er svaret bag flappen.

I denne test bliver dette vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Bøger er generelt gode til børn men især de her. De har hver og en været gode for vores søn. Kun kridse kradsebogen var ikke noget for ham, men til gengæld noget for Mor.

Holdbarhed: MEGET GOD – Alle bøgerne er super fin kvalitet og passer til det bøgerne kan.

Pris: MEGET GOD – Jeg synes egentlig generelt, at priserne er helt okay, når de kommer fra Forlaget Alvilda.

Kvalitet: GOD – Stor tommelfinger opad til bøgerne her.


Catharina beretter:
“Vi modtog en pakke bestående af bøgerne: “spørgsmål og svar om dyr”, “krusse dulle bog med Gurli gris”, “Lasse-Leif – ferie som i firserne”, “Alvildas lille kridsekradse bog” og “kreative krabater”.
Leonora blev ellevild da hun så pakken med alle de bøger, og hendes blik fangede hurtigt Gurli gris bogen. Vi skulle et par dage efter på ferie, og Leonora kunne ikke vælge en eller to bøger fra stakken, så hun pakkede alle bøgerne ned i sin lille kuffert.
Lasse-Leif bogen blev familiens helt store hit, og hver aften og hver aften inden sengetid, blev der læst et kapitel hvor både børn og voksne var godt underholdt.
Lasse-Leif ferie som i firserne har nogle gode illustrationer og kapitlerne er tilpas lange så de passer til aftenlæsning. Bogen er med samme humor som de andre Lasse-Leif bøger, denne har bare en længere fortælling.
Kridsekrasse bogen havde hverken Leonora eller vi forældre stiftet bekendtskab med før, hvilket medførte til stor interesse og nysgerrighed. Bogen kom med en træpind formet som en blyant, beregnet til, at skrabe det sorte væk, og hvis man skraber indenfor stregerne kommer farverne frem på prinsesserne.
Gurli Gris krudsedulle bog er lidt ligesom en almindelig malebog, dog med små fortællinger på siderne. Bogen er spækket med sjove opgave og tegninger som man kan tegne videre på. Bogen som alle Gurli Gris fans vil elske.
Kreative krabater indeholder stickers, fem skabelonark og en masse opgaver, der sætter kreativiteten og fantasien i gang.
Spørgsmål og svar om dyr er en flapbog hvor børnene lærer på en sjov måde om dyrene. De små flapper gør, at børnene er mere interesseret i at se hvad der gemmer sig under flappen og tilegner sig viden om dyrene. Bogen er lavet af kraftigt pap der gør at man kan kigge i bogen mange gange uden flapperne går i stykker.
Vores vurdering bliver:
Nytteværdi: MEGET GOD – Alle bøgerne har mange timers fordybelse/kreativitet hvor børn og forældre kan hygge sig sammen.
Holdbarhed: MEGET GOD – Bøgerne er alle af god kvalitet og kan holde til, at blive brugt.
Pris: MEGET GOD – Alle bøgerne ligger indenfor et overskueligt prisleje hvor de fleste forældre kan være med.

Kvalitet: MEGET GOD – Alle bøgerne er at god kvalitet, men også indholdet i bøgerne formår virkelig at fastholde interessen hos børn og voksne.


Kristine har sammen med sønnen Luka på 4 år også testet følgende pakke.

Kristine fortæller:
“Den første bog hed; Løft flappen, spørgsmål og svar om dyr.”

Denne bog er utrolig sjov og lærerig, det er en bog som netop passer godt til min dreng på 4 år. Den holder opmærksomheden, fordi der også er noget aktivt som min søn selv skal gøre, ”nemlig åbne flapperne”.

Jeg starter som voksen med at læse et spørgsmål om et dyr, hvorefter min søn prøver at svare på spørgsmålet, og efterfølgende åbner flappen hvor jeg så kan læse det rigtige svar op, med en kort begrundelse.

Det er alt fra eksotiske dyr, til dyr som vi kan ha’ i baghaven selv.

Mit førstehåndsindtryk af bogen, er at den er utrolig farverig og fanger ens interesse. Den giver et hurtig indblik i, hvad bogen handler om.

Jeg tror bestemt at det er en bog vi selv kunne finde på at købe, og vil klart anbefale den til andre med børn i alderen 3-4+ år.

Den anden bog hed; Kreative krabater

Denne bog gør at min søn selv skal male og tegne. Den kræver at han selv skal være kreativ, det kniber dog stadig for min søn, som har svært ved at holde fokus i længere tid. Det er heldigvis en bog med mange forskellige opgaver. Han valgte hurtig ud, hvilke han syntes kunne være sjove og fik da også lavet nogle af dem, men mange forsvandt interessen desværre for.

Det er en opgavebog som passer til både drenge/piger eftersom der både er biler, mad, dyr osv.

Det er ikke en bog som jeg selv ville ha’ købt til min søn endnu. Men til børn som kan fordybe sig, og som nyder at læse/løse små opgaver, så er den perfekt.

Den tredje bog hed; Peppa pig (Gurli gris) Krusedullebog

Hvis man er gurli gris fan, så er denne bog med sikkerhed et hit.

Min opfattelse er dog, at gurli gris er et hit hos de lidt yngre børn end min søn på 4 år. Syntes dog at opgaverne i denne bog taler til de lidt ældre børn, hvor gurli gris ikke er et så stort hit mere.

Det er en bog hvor der både er plads til farvelægning og opgaveløsning, samt en bog med utrolig mange sider i.

Eftersom min søn ikke er til gurli gris, ville jeg ikke selv ha’ købt den.

Den fjerde bog; Lasse-Leif –Ferie som i firserne

Denne bog er en oplæsningsbog, med rigtig mange sjove billeder, og en fin stor tekst.

At teksten er så stor og nem at læse, gør at både ældre søskende, mor og far og bedsteforældre kan læse højt.

Det er en bog som passer utrolig godt ind i starten af sommerferien, og børnene kan se sig selv i den. Vi har virkelig grint meget sammen.

Den har 12 kapitler, som man sagtens kan bruge til godnat-læsning, hvilket vi har gjort.

Jeg ville med sikkerhed selv ha’ købt den, da den taler til hele familien og er super sjov.

Den femte bog; Alvildas lille kridse-kradsebog prinsesser

Denne lille ringbindsbog er fyldt med billeder af prinsesser og div. accories/tasker, sko osv.

Min søn og jeg syntes dog mest den taler til pigerne. Man skal skrabe ligesom et skrabelod, hvorefter der kommer farver og billeder til syne af de fineste prinsesser mm.

Her gælder det ikke om at kunne male/tegne flot, for det er faktisk blevet gjort under det man skraber væk. Selve konceptet syntes min søn og jeg, var utrolig sjovt, men han sagde dog også hurtigt at det var kedelige pige billeder hver gang.

Ville gerne ha’ købt den til min søn, hvis der var en bog med fx biler, rumraketter el. actionfigurer.

Hvis man selv har en lille prinsesse derhjemme, vil jeg klart anbefale den. Det er nogle fine farverige billeder som gemmer sig under det sorte skrab.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: GOD – Min søn var utrolig glad for de forskellige bøger, der var lidt for en hver smag. Højtlæsning med gode billeder, og noget hvor man skulle være mere kreativ og aktivt med.

Holdbarhed: MIDDEL – nogle af bøgerne kunne man kun udfylde en gang, og så var de ligesom lavet.

Pris/kvalitet: MEGET GOD – kvaliteten af bøgerne var rigtig god, eftersom de kunne holde til en del.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Frost 2 bøger fra Forlaget Alvilda