TEST af LEGO CITY JUNIOR Central Lufthavn – Testfamilien
TEST af LEGO DUPLO NEDRIVNINGSARBEJDE

TEST af LEGO CITY JUNIOR Central Lufthavn

Flere af vores testere har testet LEGO CITY JUNIOR Central Lufthavn.

Anne Louise fortæller:

“Vi elsker Lego herhjemme og børnene kan virkelig bruge meget tid på at fordybe sig i Legos univers. Særligt Isak på 4 ( snart 5) har fra han var helt lille været tryllebundet af Lego. Han blev meget hurtigt tiltrukket af de fine æsker med Lego City, men da han kun var 3 år, syntes vi det var for tidligt. Men så lavede Lego en junior udgave fra 4+, med småt Lego, men hvor der ikke skal samles lige så meget. Fx er bilerne næsten bygget kontra almindelig Lego Speed eller Lego City. Da han fik tilbudt denne fine pakke med Lego City Junior – Central Lufthavn, var han lykkelig og kunne ikke vente på at pakken kom og vi fik det samlet.

Lego Junior er en ideel introduktion til den seje Lego City verden. Det er virkelig perfekt til børn fra 4 år og er designet til at inspirere til kreativ, selvstændig leg baseret på virkelighedens scenarier.

I dette sæt kommer man næsten i feriehumør, det består af en lille detaljeret lufthavnsterminal, et charterfly, tankvogn, bagagevogn, mini figurer (pilot, passagerer, lufthavnsmedarbejdere) Barnet er hurtigt igang med rollelegen: “Hvilket land skal du til?”, så skal der tjekkes bagage ind, spises en pølse, sætte sig til rette i flyet mm.

Isak Emil var meget koncentreret om at få bygget det hele, dog med hjælp. Der er overskuelige anvisninger med, og poserne er nummereret så man ikke sidder med alle klodser på en gang. Man kan også downloade en gratis app med byggevejledninger, som kan hjælpe børn til at blive sande mesterbyggere.

Så snart det hele var bygget,  var han igang med legen og flyet blev fløjet rundt i hele huset.

Jeg synes Lego er fantastisk, fordi det fanger børnene, udfordrer dem, får kreativiteten frem, de kan øve finmotorikken, der er god plads til fordybelse og rollelege og alt sammen uden TV eller Ipad – jeg er stor fan og håber børnene vil elske Lego længe endnu. Lego er også med til at udvikle fysiske færdigheder og giver dem den vej igennem selvtillid og optur, når de får bygget nye flotte konstruktioner.

Hos Lego Koncernen tester de selv deres Lego Duplo klodser og elementer, så de er sikre på, at alle byggesæt altid overholder de højeste internationale sikkerheds- og kvalitetsstandarder.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – børnene elsker at lege med Lego. De får styrket finmotorikken, udvikler den rumlige bevidsthed, masser af mulighed for kreativ udfoldelse, giver selvtillid, rolleleg.

Holdbarhed: MEGET GOD – Lego holder bare!

Pris:  GOD – den koster 349,- de fleste steder, men nogle steder kan den købes på tilbud endnu billigere

Kvalitet: MEGET GOD – Lego er super kvalitet. Det holder ganske enkelt bare.


Louise fortæller:

“Dette sæt blev releaset d. 28 maj 2020 og er klart et plaster på såret når man ikke skal på ferie i år.

Nohr på 5 år som har været så heldig at teste Legos nye seje Central lufthavn sæt sammen med sin far Troels.

Hvis der er noget Nohr elsker, så er det at bygge lego med sin far. De kan helt sikkert få timer til at gå og fordybe sig i det. Og bare spændingen i deres ansigt er altid hyggeligt at se på.

Nu når vi ikke kan komme på ferie i år, så kan man helt sikkert komme i feriestemning af Legos flotte sæt.

Sættet indeholder alt fra mini figur af pilot, byggemænd, et sejt charterfly samt de fineste detaljer af passagere med hotdogs mm.

Hele familien har fået i leg i dette flotte sæt. Dog anbefales det til børn over 4 år. Da det indeholder en del smådele som ikke er egnet til børn mellem 0-3 år.

I Legoæsken er der selvfølgelig en samleanvisning til og lige dette sæt er super nem at samle. Det tager ingen tid.

Min samlede vurdering af Lego City Central lufthavn:

Nytteværdi: MEGET GOD!  Det kan gå flere timers leg i Lego og hele familien kan være med fra 4 år og op efter. Selv Far var bidt af detaljerne på Lego lufthavnen, som altid når Nohr har fået lego som skal samles.

Holdbarhed: MEGET GOD.  Man kender selv Lego som barn og man ved at Lego er legetøj som har enormt lang levetid uanset hvor hårde børn kan være ved det, så holder det og kan tåle en del kast. Det er og bliver et genialt påfund af legetøj til børn og barnlige sjæle.

Pris/ Kvalitet: MEGET GOD. – Jeg synes jo pris og kvalitet hænger sammen og det vil jeg altid mene i alle mine test jeg laver, Prisen for netop Lego Central Lufthavn ligger på 449,- kr

Kvaliteten er der intet at sætte et ondt ord på. Det holder og i min levetid, har jeg aldrig haft Lego som er gået i stykker eller hørt om det.  Det samme gælder ved dette legosæt. Det er super fint og sjovt at bruge sin tid på.


Marck fortæller:
“Vi har haft fornøjelsen af at teste Lego City Junior. Det er faktisk Alberts første Lego sæt og med de mindre klodser end hvad han har leget med før, nemlig duplo. Albert er ikke klar endnu til selv at samle det, men så det godt, at der er et stort legebarn gemt i faren. Jeg synes virkelig at det airport sæt var fedt.
Det er virkelig hyggeligt at bruge en masse tid med Albert og se hans begejstring på at se hvordan lufthavnen og alle de andre ting tog form. Der var både bagagebil, tankbil og en flyver. som han hurtigt fandt ud af hvad skulle bruges til.
Inde i selve lufthavnen manglede der heller ikke detaljer. En lille spiseplads, security og kontroltårn var der plads til. Albert har leget rigtig meget med den lufthavn og sågar sovet med den. Han er fan af hans flyver og kombinerer den med storesøsters LEGO friends og hans egen duplo togbane. Så kreativiteten fejler intet hos mine børn og lego hjælper kun med at fantasien sætter grænser.”
Vores vurdering bliver:
Nytteværdi: MEGET GOD
Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – bare gennemført til mindste detalje.
Pris: GOD  – Lego har aldrig været billigt, men er bestemt pengene værd.

Trine fortæller:
“Vi ligger jo overhovedet ikke skjul på, at vi herhjemme er stor fan af LEGO og også Duplo!
Begge drenge leger faktisk rigtig godt med det Duplo de har sammen- de er 6 og 3 år (meget snart 4).
Men efter Oliver er begyndt at lege mere med det almindelige, ja så er Oskar også begyndt at rette sin opmærksom mod det.
Jeg har faktisk ment at han har været liiiiige i det mindste til det, han er jo en dreng og han leger bare hårdt med sit legetøj.
Denne gang modtog han så sin helt egen kasse almindelig LEGO! – og spørg da lige om drengen blev stolt!
Han modtog LEGO City Airport 60261 Central lufthavn.
“Lufthavns eventyr for børn. Fantastisk legesæt med charterfly, terminalbygning, brændstof bil, bagagevogn samt minifigurer af pilot og passagerer”
Ja jeg bliver lidt overrasket hver gang, over hvor flot og detaljeret de kan lave det!
Oskar selv var og er helt forelsket i flyet, men det er også fin og nemt for han at lege med!
Vi fik åbnet pakken og jeg spurgte Oskar, om hvad han kunne tænke sig at lave som det første.
Det skulle klart være det store passager fly! Vi åbnede poserne med klodser og vi fandt frem til den rigtige vejledning.
Jeg var ret spændt på, om Oskar overhovedet kunne samle noget selv. Jeg havde sat mig op efter, at jeg skulle samle og så kunne han hjælpe med at finde brikkerne!
Men nej nej, han fik vejledningen og med kun en lille smule hjælp, når klodserne drillede lidt, fik han faktisk selv samlet flyet!
Ej jeg var mega stolt! Det betyder bare meget at huske at købe LEGO kasserne, så de passer til dit barns alder.
Lige efter flyet som var favorit, så var de 2 forskellige biler og et stort hit! Men det er alt med hjul næsten altid.
Da han havde leget med bilerne og flyet et stykke tid, tog vi og samlede resten. Her var der mange flere så dele og det tog længere tid at samle, så jeg hjalp lidt mere. Men det er virkelig nemt og lige til, vejledningen er overskuelig og enkel!
Selv om kassen hedder 4+, så elsker jeg at der er lagt så mange detaljer ind i sætte. Fx med bagae båndet og det lille bord til de rejsende med en hotdog osv.
LEGO’et er blevet lege meget med siden det blev bygget og har da også været gået i stykker flere gang.
Det er lige præcis derfor at jeg altid gemmer brugsanvisningen, så kan vi lige lure dem, når vi bliver i tvivl om hvordan det skal samles igen!
Jeg har her til slut, kun positive ord at sige som det! Kvaliteten, holdbarheden og farver osv fejler ingen ting! Vi kunne sagtens overveje at finde en anden pakke 4+ LEGO til Oskars fødselsdag.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: MEGET GOD. Der er virkelig mange timers leg i LEGO. Det er i sidste ende kun fantasien der sætter grænser og så der det jo godt for finmotorikken!
Holdbarhed: MEGET GOD. LEGO holder jo resten af livet. Det er altid det jeg hører, det er slidstærkt og holer sig rigtig godt! – både i form og farver.
Kvalitet: MEGET GOD. Kvaliteten er super! Der er virkelig ikk en finger at sætte på det!
Pris: GOD. Jeg synes faktisk prisen er helt ok. Når jeg søger på det, så kommer det frem til omkring de ca 300kr.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af LEGO DUPLO NEDRIVNINGSARBEJDE