TEST af Legeakademiet (til barn ca. 6-8 år)(Lær klokken, tal og 120 ord) – Testfamilien
TEST af Reima overtøj (lille pige)

TEST af Legeakademiet (til barn ca. 6-8 år)(Lær klokken, tal og 120 ord)

En række af vores testfamilier har testet legetøj, der kan stimulere forskellige sanser hos børn og hjælper med deres indlæring.

Vores tester Randi har sammen med Victoria på 7 år testet 2 x 120 ord, 2 x lær klokken og bog ”de små lærer” 10 min. matematik fra Legeakademiet.

Randi fortæller:

“Det har været en øjenåbner for mig, at komme helt tæt på Victorias læring. Jeg er imponeret over, hvor hurtigt hun lærer, hvor meget hun kan og jeg har egentlig bare siddet lidt tilbage med en misundelse over, at hendes lærer får lov til at opleve den udvikling på tætteste hold.

Bare det at se hvor stolt hun bliver, så er jeg ikke i tvivl om, at det giver lyst til læring og et godt selvværd. Herhjemme bruger vi noget af vores kvalitetstid på at lege læring ind. At kunne være med til at støtte op om hendes læring og nysgerrighed samtidig med at hun bevarer lysten til at lære nyt. Det har jeg sat meget pris på ved test af disse produkter.

Læringskort med de 120 mest brugte ord fra Wachy Wonders
På hver kort er der et ord og en sætning som passer til ordet. Når man så har læst ord og sætning kan man vende kortet om og skrive ordet ind i et skrivehus ved brug af en vaskbar tusch, så det er til at viske ud så det kan bruges igen og igen. Det her er en sjov, men også meget lærerig måde at øve ord på. Sætningerne giver barnet en god forståelse af, hvad betydning ordet har. Det at skrive ord er jo også en måde at få flere læringsstile i spil på og så er kortene sødt illustreret.

Motorvejen er også et 120-ordsspil fra time 2 learn

Det smarte ved de her 120-ordsspil er, at barnet efterhånden lærer ordet udenad. Det vil sige, at man får skabt en masse ordbilleder og dermed behøver de ikke at bruge kræfter på at ”læse” dem. Hvis man kan genkende de 120 mest almindelige ord i det danske sprog, så kan man allerede læse 50% af en gennemsnitlig dansk tekst. Det her ordspil kan bruges på så mange måder. Vi har spillet motorvej, klappe ord med fluesmækker og lavet sætninger. Victoria kommer selv og spørger om vi skal spille de her spil og selv storesøster spiller det med hende.

Bogen – De små lærer 10 min matematik- til børn fra 6-8 år af forlaget Alvilda
Denne matematik bog er en stor succes. Den bliver leveret med whiteboard tusch så det er til at viske ud igen, så bogen kan bruges igen og igen. Det må jeg sige, at jeg synes er super smart. Jeg har godt nok købt mange opgavebøger igennem årene til vores store pige.

Gentagelser af opgaverne er der jo kun noget positivt, at sige om, når det gælder indlæring. Den er lavet med spiralryg, der gør at bogen kan ligge helt fladt og dermed er det nemt for barnet at skrive i bogen. Desto længere hen i bogen man kommer – desto sværere er opgaverne. Victoria nyder at kunne gentage opgaverne. På de første 10 sider kan hun nu selv huske hvad hun skal. Hun har ikke stiftet bekendtskab med minus stykker i skolen endnu, men ved hjælp af denne bog har hun nu fået forståelsen for minus stykker og beder om, at vi kommer med regnestykker til hende. Bogen gør det sjovt og nemt at lære de mest basale ting om matematik og jeg oplever at opgaverne er godt varierede.

Hand 2 mind UR
Et super smart lille ur, der er nemt at hive frem når klokken skal læres. Den skaber en forståelse for, at et ur faktisk er en tallinje, som krummer sig rundt om uret. Minutterne og timerne kan rettes ud til en tallinje og krummes sammen om urskiven igen. Den store og lille viser kan man sætte, hvor man vil og på den måde snakke om og få trænet klokken.

Lær klokken fra Wacky Wonders
Super fin med søde farverige illustrationer. Her kan man matche det digitale ur med analoge ur. Der er også et legeur med som man selv kan indstille og tale om. Dette fanger ikke Victoria så meget. Det hedder +3 så måske det er bedre til de lidt mindre børn. Victoria fanger hurtig at brikkerne, der passer sammen har en kant med samme farve og derfor forholdte hun sig ikke, så meget til klokken.”

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det har MEGET stor nytteværdi – det giver kvalitets stunder, selvværd til ens barn, noget at være fælles om, og et super indblik i ens barns læring.

Holdbarhed: MEGET GOD – Jeg tænker og fornemmer holdbarheden er god. Det er alt sammen noget, som kan bruges igen og igen, og vores ser ud som nyt endnu og det er ikke fordi det ikke er brugt.

Pris og kvalitet: GOD – Jeg synes helt bestemt at pris og kvalitet er super, de koster fra 89,95 til 149.95 kr.  

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Reima overtøj (lille pige)