TEST af Gurli Gris bogpakke fra Forlaget Alvilda – Testfamilien
LÅGE 7 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2020

TEST af Gurli Gris bogpakke fra Forlaget Alvilda

Flere af vores testere har testet Gurli Gris bøger i samarbejde med forlaget Alvilda.

Følgende bøger er testet:

Gurli Gris’ Musikafspiller – Historier og melodier
Gurli Gris’ magnetbog
Gurli Gris får besøg af lægen
Gurli Gris‘ huskespilsbog
Gurli Gris på cykeltur

Anne-Louise har testet sammen med hendes to yngste børn Vitus August (3 år) og Elin Agnete (19 mdr) for fortæller:

Vitus og Elin elsker Gurli Gris-universet og har en del bøger og legetøj allerede, og der ses også ofte Gurli Gris på fjernsynet. Så denne pakke var uden tvivl lige noget for dem.

Da Vitus og Elin åbnede pakken med de fine bøger, var der ingen tvivl om, at bogen med musikafspiller var den mest interessante.

Gurli Gris musikafspiller – historier og melodier, består af en bog, en musikafspiller og 3 diske med melodier.

Musikafspilleren gør det ekstra sjovt og spændende at læse og synge med på de mange forskellige sange, som de kender fra fjernsynet. På hver disk er der 5 sange som passer til teksterne i bogen. Hver disk har forskellig farver, så det er nemt at finde ud af, hvilken disk der skal bruges hvornår. Musikafspilleren kan sidde fast på bogen, når den ikke bruges, men herhjemme bruges den mange gange dagligt og når sjældent at sidde på dens plads i bogen. Det er også lidt nostalgisk med denne musikafspiller, da den minder en del om den gode gamle discman. Jeg synes, at det er super sjovt fundet på, og den holder overraskende godt og er nem at betjene selv for de helt små.

Gurli Gris’ Magnetbog er en magnetisk bog, der gør det muligt for børnene selv at være med til at lave historien. Der er 8 magnetiske sider og 16 tilhørende magneter med de velkendte figurer fra Gurli Gris. I bogen kommer vi med, når Gurli leger med sine venner derhjemme, i børnehaven, på legepladsen og på stranden. På siderne kan der fx stå “Hvem leger med dinosauren?” også kan barnet finde den magnet, der passer til og sætte den på siden. Jeg synes, at det er en super god måde at kunne inddrage børnene på en anden måde i historien, og særligt Elin elsker denne bog. Bogen kommer dagligt frem og magneterne bliver pænt lagt tilbage i opbevaringslommen på forsiden, som kan åbnes og lukkes nemt.

Gurli Gris får besøg af lægen er også en super god bog. Det er altid godt med børnebøger, der gør læger mere menneskelige og kan hjælpe én til at give børnene en bedre oplevelse hos lægen.  I bogen får Gurli og hendes venner besøg af Doktor Bjørn og sygeplejerske Ræv. Børnene lærer hvordan de holder sig sunde og raske, og hvordan man vasker hænderne rigtigt. Det er meget passende i denne coronatid – selvom børnene efterhånden har fået helt styr på håndvasken.

Gurli Gris’ huskespilsbog er en papbog, der henvender sig til de små børn. Man tager med Gurli Gris og hendes venner på legepladsen, i børnehaven, på hospitalet og mange andre steder som børn selv kender til. Den er bygget op med en lille tekst, der passer til tegningen, også er der skrevet ord på de mange ting på billederne, som gør det nemt at snakke om. Bogen udvider barnets ordforråd og herhjemme har vi fokuseret ekstra meget på de ord/lyde, som Vitus har haft svært ved at udtale.

Vendespillet/huskespillet er med alle de velkendte figurer fra Gurli Gris-universet og er med 2*20 brikker.

Vitus (3) havde lidt svært ved det og ville  gerne bare have alle brikkerne selv, men både Silje og Isak spillede det med stor fornøjelse. 

Gurli Gris på cykeltur er en virkelig sød og sjov historie, der handler om skønne Gurli Gris. Gurli elsker at cykle, specielt når det går ned ad bakke, men når man skal op ad bakken igen, er det knapt så sjovt. Bogen passer præcis til et af afsnittene af Gurli Gris, så denne bog kan Vitus næsten selv læse ud fra billederne.

Alle bøgerne er super gode og Gurli og hendes venner har en stor plads i Elin og Vitus hjerter.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Alle bøgerne er super gode og giver god læring igennem leg/læsning
Holdbarhed: MEGET GOD – Bøgerne er meget forskellige selvom de alle handler om Gurli Gris. Bøgerne er lavet i kraftigt pap og holder dermed fint.
Pris: MEGET GOD – Alle bøgerne er i et fint prisleje, hvor alle kan være med, og de findes ofte på tilbud.
Kvalitet: MEGET GOD – Bøgerne er i god og kraftig kvalitet og med fine illustrationer og farver.


Mette har sammen med børnebørnene Lukas (7 år) Nora Marie (4 år) og Louie (2 år) testet Gurli Gris bøger fra forlaget Alvilda.

Mette fortæller:

Da vi fik pakken med bøger, var det første som blev testet musikafspilleren. Den var især interessant for Nora Marie. Det var spændende at sætte de små disk i, men Louie kunne ikke selv sætte disk i afspilleren, da disken har et ikke helt rundt hul i midten, var det svært for Louie at få lagt skiven rigtigt i afspilleren.

Der er 3 disk, som hver har 5 melodier og i bogen er der 3 historier/afsnit hvoraf det ene afsnit er sange, man kan synge med på. Der står hvornår de forskellige disk skal afspilles.

Gurli Gris Huskespilsbogen er nok den vi har brugt mest. Lukas spørger tit, om vi skal spille, han får da også lige lov til at læse mange af de ord, der står i bogen, og de svarer alle 3 på de spørgsmål som kommer i teksterne.

Vi har brugt magnetbogen på den måde, at hvert barn har fået nogle magnetfigurer, så læser jeg teksten med spørgsmål også skal de sætte den rigtige magnet, der hvor teksten står.

Gurli Gris får besøg af lægen, doktor Bjørn og sygeplejerske Ræv kommer på besøg i børnehaven hvor Gurli går. Der bliver lavet en forhindringsbane udenfor så børnene kan bevæge sig, de skal også vaske hænder og skal spise sund mad, nu er det doktor Bjørns tur til at klare forhindringsbanen, han bliver dårlig så alle børnene giver ham bandager på. Det er en bog, der kan få børn til ikke at frygte lægen.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Bøgerne udvider børnenes ordforråd og der er til mange timers sjov og leg.

Holdbarhed: GOD – Der er ingen tvivl om, at de bøger som har tykke pap sider vil holde længst.

Pris: MEGET GOD – Priserne ligger på 60-249 kr.

Kvalitet: MEGET GOD – Med den kvalitet bøgerne har, kan de bruges igen og igen.


Den seneste måned har vores tester Aynur testet Gurli Gris pakken fra Forlaget Alvilda sammen med hendes søn Milas.

Aynur fortæller:

Som de fleste andre hjem er Gurli Gris også et hit herhjemme og, derfor vidste jeg med sikkerhed, at denne pakke ville falde i god jord hos Milas. Vi valgte at give pakken til Milas en dag, hvor han kom tidligt hjem fra vuggestue. Han var vildt glad, da han fandt den første bog ”Gurli Gris får besøg af lægen” og da han så opdagede, at der var flere Gurli Gris bøger i kassen, begyndte han at klappe af begejstring. Han brugte resten af dagen på at læse og lege med hans nye Gurli Gris bøger.

Vi har i forvejen en del Gurli Gris bøger herhjemme, men heldigt havde vi ingen af de ovenstående, så det var bare mega fedt for Milas.

Huskespilsbog 149,95 kr.

Huskespilsbog er en robust bog lavet af kraftigt pap, så den ikke let går i stykker. Gennem bogen følger man Gurli Gris i 10 forskellige situationer såsom på legepladsen, hospitalet, i børnehaven, i supermarkedet, ude at køre mm – alle steder er genkendelige for børn. Der følger en tekst med til hvert sted, som Gurli Gris befinder sig i. Derudover er der en lille tekst, som beskriver de mange ting, der er på billedet, hvilket gør det nemt at snakke om og Milas er god til selv at fortælle historien.

Efter min mening er bogen mest egnet til små børn i alder 1 år +. Der er både nemme og svære ord i bogen.  Vores søn på 2 år kunne mange af ordene i forvejen, men der var alligevel et par nye ord, som han for første gang hørte såsom globus, stetoskop, nodestativ, gips ben, og færdselstavle. Bogen er god til at udvide børns ordforråd.

Ved huskespilsbogen var det mere vendespillet, der fangede Milas end selve bogen. Han er vant til at lege vendespil, så det var meget naturligt for ham, at vi gik i gang med spillet. Huskespillet består af 2 x 20 brikker med karakter fra Gurli Gris’ verden, som man genkender fra tegnefilmen. Milas kan stort set alle karaktererne, så når han havde to ens råbte han navnet på figuren og sagde stik. Huskespillet er med til at styrke finmotorikken og koncentrationsevnen, hvilket vi øver meget med Milas, især koncentration og tålmodighed samt hukommelse.

Magnetbog 149,95 kr.

Med magnetbogen lærer du alle karakterer, der er i Gurli Gris’ verden (venner)

Der er 4 afsnit: Gurli får besøg af hendes venner, Gurli er på legepladsen med hendes venner, Gurli er i børnehave og sidste afsnit er på stranden. Til bogen følger der 16 magneter og en opbevaringslomme, der kan åbnes og lukkes igen.

Med magneterne kan du skabe din egen historie og lege med de forskellige karakterer. Bogen er med til at hjælpe børnene til at bruge deres fantasi, styrke deres håndkoordinering og finmotoriske evner.

Musikafspiller bog 249,95 kr.

Musikafspilleren har været et kæmpe hit herhjemme. Lige siden Milas fik musikafspiller bogen har vi dagligt hørt på melodierne og læst bogen imens Gurli Gris melodierne har spillet på afspilleren. Den er på den sidste endda blevet brugt som godnat læsning, dog uden musikafspilning.

Der er 15 melodier fra Gurli Gris, som er fordelt på 3 diske. Disken kører på batterier som medfølger. Den er utrolig nem at betjene for de små hænder og er i god kvalitet.

Vi viste Milas en gang, hvordan han skulle bruge den og så kørte det bare derud af. Han kan selv sætte disk på, starte afspilleren, skifte mellem sangene og stoppe og åbne afspilleren for at sætte en ny disk i. Bogen består af tre historier: På jagt efter mudderpøle, Børnesange og Land, vand og himmel. I bogen er det tydeligt markeret hvilke disk, du skal sætte i, når du skal til at læse. Der er også markeret tydeligt med nummer på de forskellige sange, så du ved hvornår du skal skifte til en ny sang. Det er så hyggeligt at se, Milas med musikafspilleren. Ligeså snart han finder bogen frem, går han i gang med at nynne og danse.

Gurli Gris får besøg af lægen 129,95 kr.

Denne bog har han specielt været meget glad for, og derfor er den også kommet ind på hans værelse sammen med alle de andre godnathistorie bøger. Bogen handler om gode vaner, håndvask og helbred, hvilket han kender meget godt til, især her under corona tiden. Bogen har mange gode budskaber og, derfor er jeg personligt meget vild med den. Den er skrevet og illustreret i børnehøjde og børnene kan relatere til deres hverdag. Næsten hver gang Milas får læst denne bog, som godnathistorie, og vi får sagt godnat, så kan vi høre ham fra værelset, at han snakker til sine krammedyr, hvor han fortæller nogle episoder fra bogen, hvilket er meget sødt.

Vores vurdering bliver:

Holdbarhed: GOD – Lækker kvalitet og kan holde til lidt af hver. Herudover er siderne glatte hvilket gør at de er nemme at tørre af.

Kvalitet: GOD – Alle bøgerne er af god kvalitet.

Pris: GOD – Priserne er meget ok, hvor de fleste familier kan være med.


Kia fortæller:

Vi har herhjemme testet en række Gurli Gris bøger fra forlaget Alvida. Olivia er lidt over 2,5 år gammel, og har været Gurli gris’ støreste fan siden hun var omkring 1 år gammel. Så jeg var ikke i tvivl om denne bogpakke med Gurli Gris ville blive et kæmpe hit.

Der var ingen tvivl om hvilken bog der fra 1. sekund tog alt opmærksomheden, nemlig den nyeste bog: ‘’Gurli gris’ musikafspiller’’

Bogen indeholder en musikafspiller med 3 CD’er, med 5 sange på hver.

Bogen er indrettet sådan, at man sætter musikken på til hver historie. I bogen står der fint skrevet hvilken CD og hvilket nummer der hører til historien.

musikafspilleren har et lille håndtag, og Olivia har den med sig overalt.

I pakken var der også et Gurli Gris huskespil. Dette er en god solid pap bog. Bogen egner sig rigtig godt til de 1-2 årige, og er en rigtig god pege/tale bog. Der er vist rigtig mange hverdags ord fra henholdsvis hjemmet, legepladsen, børnehaven og på farten og sammen kan vi tale om alle de ord.

Selve huskespillet er Olivia ikke helt gammel nok til at spille endnu. Vi pakkede kun 1 lille pakke huskekort ud, som vi øvede med. Olivia synes egentlig, at det var meget fedt bare og skulle finde én figur ad gangen. Vi forsøgte at øve hende i, at huske hvor det nu var, at hun så brikken med morgris henne. Huskespillets brikker er naturligvis med alle figurerne derfra.

Et andet hit er bestemt også Gurli Gris’ magnetbog – faktisk har den stået på Olivias ønskeseddel længe. Det der med at klister ting på, for så at kunne pille det af igen – for så at gentage det mange gange, er fedt.

I magnetbogen står der små sætninger og spørgsmål, hvor Olivia så kan finde den rette magnet og sætte på stedet.

Vi er klart mest fan af de Gurli Gris bøger, hvor siderne er tykke og hårde. Olivia vil helst gerne sidde med bøgerne selv og læse, og det går nogle gange lidt voldsomt for sig, og der er de almindelig tynde sider lidt udsatte.

Bøgerne bliver jævnligt taget frem, og der er masser af leg og underholdning. De er virkelig en anbefaling værd og helt sikkert en perfekt gave idé.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdig: MEGET GOD – Bøgerne har været et hit, og vil helt sikkert være det i lang tid.

Holdbarhed/kvalitet: GOD – De bøger, som har de ‘’tynde’’ normal sider, har desværre ikke så god holdbarhed, da Olivia er lidt for voldsom, når der bladres. De tykke bøger har MEGET GOD holdbarhed, og kan tåle lidt af hvert.

Pris: MEGET GOD – Bøgerne er ikke i den dyre ende.


Vores tester Nora, har sammen med datteren Elina på 2 år testet Gurli Gris bøger fra Forlaget Alvilda.

Når man har en ægte Gurli Gris fan herhjemme, så har man ej heller for mange Gurli Gris bøger, eller alt det andet smarte legetøj, der efterhånden findes. Jeg havde dog aldrig forestillet mig, at Gurli Gris bøger var så opfindsom, sjov og god underholdning for små børn.

Lidt om bøgerne

1 Gurli Gris’ musikafspiller – historier og melodier

Med denne bog synger Elina med på de bedste, sjoveste og mest populære sange fra Gurli Gris. Musikafspilleren er et kæmpe hit og det er hyggeligt at kunne skifte CD, også bliver der danset på livet løs – og ikke mindst sunget med på melodien. Når vi læser historierne i bogen, er det markeret hvilken CD, vi skal afspille. Det forlænger læsningen, gør det sjovere at lytte, når hun ved, at der venter en melodi, også er musikafspilleren så nem at betjene med de små fingre.

2 Gurli Gris på cykeltur

En ret “simpel” og sjov bog om Gurli Gris der er ude at cykle. Det er en lille og overskuelig tekst, som lige kan holde den ellers energiske lille krop i ro. Vi taler om Gurli der cykler ned ad bakken og ikke kan lide, når det går op ad bakke og ikke mindst om Gurli og vennerne der cykler om kap, og hvad det vil sige at vinde. En super god billedbog i pap, i mindre form og nem at bladrer i.

3 Gurli gris får besøg af lægen

Især det afsnit hvor Gurli er syg og får besøg af lægen og sygeplejersken, har Elina set mange gange, og vi har flere gange talt om det at være syg og have feber. Så da vi modtog den her bog, der omhandler præcis det afsnit, kunne Elina huske og genkende meget af det, hvilket gjorde det endnu sjovere at bladre i bogen. Kort fortalt handler den om Gurli og vennerne, der får besøg af doktor Bjørn og sygeplejersken Ræv, som lærer børnene om hvordan de holder sig sunde og raske, og vasker hænder grundigt! Dernæst skal Gurli være læge og her finder Elina også alle sine lægeting frem. Så fin og lærerig historie, som Elina kan spejle sig i og efterligne. En lidt længere tekst, der kræver mere koncentration.

4 Gurli Gris’ huskespilsbog

Endnu en sjov Alvilda billedbog med illustrationer fra kendte steder som Elina kender fra sin hverdag, f.eks. på legepladsen, til fødselsdag eller hjemme ved morgenbordet. Hun elsker at pege, når jeg spørger hende, hvor de forskellige ting er, eller hvad de hedder. En helt anden måde at læse på, da hun ud fra ordene eller tingene formår at skabe sin egen lille historie. Her kan jeg spørge ind til hendes historie, som “nå, blev Mor Gris bange for musen, hvad skete der så?”, hvilket er rigtig hyggeligt og udfordrer hende lidt sprogligt, da hun skal finde ordene og bygge videre på hendes lille historie. Pegebogen er af kraftig pap, og hun kan let selv bladre. Der følger 2*20 små papkort med, som man kan bruge til huskespil. Det er hun dog lidt for lille til endnu, og har svært ved at forstå at hun skal vende to ens – selvom de er så fine med alle de genkendelige figurer.

5 Gurli Gris’ magnetbog

Sidst men ikke mindst – den helt fantastiske magnetbog, som vi har brugt utallige timer på, og skabt massevis af egne historier. Bogen er af pap og har 8 magnetiske sider, hvor der medfølger 16 farverige magneter af de berømte figurer. Her kan man følge med Gurli, når hun leger med vennerne i hjemmet, i børnehaven, på legepladsen eller stranden. På hver side står en lille tekst, som gør det sjovt og udfordrende for Elina, da hun ud fra teksten, jeg læser op, skal finde matchende figurer. Det har vi simpelthen haft så meget sjov med, og gjort det igen og igen. Hvis ikke hun er med på en lytter, så har vi kunne skabe vores egne historier med magnet-figurerne og placeret dem hvor vi synes. En helt sikker vinder inden sengetid.

Herhjemme ser vi en helt klar grund til at læse for vores børn. Vi har faktisk læst for Elina altid, og jeg mener ikke, at man kan starte for tidligt. Det er helt fascinerende at opleve hende genkende tingene, historierne der er i bøgerne og ikke mindst se hvordan hendes sprog udvikler sig. Hun får helt sikkert et større ordforråd ved det. De nye ord hun lærer gennem bøgerne, husker hun i dagligdagen og bruger dem. Det er helt vildt, som det formår at skabe en sprogudvikling. Alvilda har virkelig et stort udvalg at sjove og lærerige bøger til de helt små.

Den samlede vurdering af Gurli Gris bøger fra Alvilda:

Nytteværdi: MEGET GOD – De bliver flittigt brugt hver dag. Lige nu kan vi læse dem, men senere også fantastiske “start-bøger” at læse i, når de begynder i skole. Anderledes og sjov læsning, som aldrig bliver kedeligt.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Det er begrænset hvor meget slidtage, der sker på papbøger, da kvaliteten er god og de holder til lidt voldsomme børnefingre. Gurli Gris får besøg af lægen er dog papir sider, og derfor skal Elina være lidt mere påpasselig, da hun stadig hiver for hårdt i siderne, så den kan gå i stykker. Papbøgerne tåler rigtig godt at blive tørt af, hvis de bliver snavset eller spildt på. Generelt rigtig fin kvalitet af både legetøjet, vendespillet og magneterne.

Pris: MEGET GOD – Ud fra kvalitet og nytteværdi, er prisen faktisk helt overraskende og rimelig. De koster fra 69,95 kr. op til 249 kr.


Louisa Ditte fortæller:
Drengene var ellevilde da de åbnede pakken med de farverige Gurli Gris produkter.
Enrique faldt hurtigt for pladeafspilleren, og den har stort set hængt på ham lige siden. Jeg kan i hvert fald godt sige, at vi har hørt melodierne en del gange og sunget med ligeså. Pladerne er nemme at få i, de kan kun vende en vej, da formen på hullet i skiven er lavet, så den kun kan passe i holderen på en måde. Det fandt han hurtigt ud af. Den er super simpel og ligetil.
Jeg har aldrig set CD’er på den måde. Risikoen for at ridse sådan en, er nok noget lignende lig 0, hvilket er godt for sådan en vildbasse som Enrique.
Drengene har også brugt magnetbogen rigtigt meget. Storebror har læst højt og lillebror fundet magneterne og sat på. Den har virkeligt budt op til et godt samarbejde imellem de to drenge, som jeg har elsket at være en del af.
Vi har trænet hukommelsen med huskespillet. Enrique har været ret vild med spillet, da det er med Gurli Gris. Han har andre huskespil, men DET her, er altså en hitter.
Så har vi læst om at få besøg af lægen Doktor Bjørn, en bog som er ret relevant for tiden, da den handler om sunde vaner, håndvask og helbred, og om hvordan man kan holde sig sund og rask.
I dette tilfælde bliver vurderingen:
Nytteværdi: GOD – Jeg kunne dog godt tænke mig, at CD’er, magneter og brikker kunne blive holdt bedre på plads, efter første åbning. Men det er nogle virkelige lærerige bøger med nogle gode budskaber.
Holdbarhed: MEGET GOD – Vi kan endnu ikke se at tingene har været brugte, til trods for at de næsten ikke har været andet. Især pladespilleren har også fået et par slag med på vejen, men den fremstår stadigvæk som ny.

Anna Kathrine fortæller:

Andrea på 2 år og jeg har været så heldige at modtage en flot pakke fyldt med Gurli Gris bøger fra forlaget Alvilda.

Gurli Gris er virkelig et hit herhjemme lige pt, det fine og sjove univers passer rigtig godt til en 2 årig.

I dagplejen har de doktor legetøj med plaster og doktor taske, derfor har Gurli Gris får besøg af lægen, blevet kigget i og læst flere gange. Her er det Doktor Bjørn og sygeplejerske Ræv, som fortæller og lærer om sunde vaner, og viser hvor søde og gode de er, hvis man skulle komme til skade. Andrea kommer med udtryk som, av, syg, plaster på, når vi kigger i bogen, også løber hun ud for at finde vores rigtige plaster. Derudover er det sjovt at opleve Andrea, når jeg læser om hygiejne, for hun kan ikke huske andet end at vaske hænder og spritte flere gange, og hiver med det samme ærmerne op og går ud på badeværelset.

Gurli Gris musikafspiller er en super måde at forene musik og højtlæsning, to ting som vi godt kan lide herhjemme. Musikafspilleren kommer med 3 CD´er, som hver især bliver brugt i bogen. Andrea er stolt, når det er hende som skifter sangene, hvilket hun har fuldstændig styr på, og det er heller ikke altid, vi hører en sang helt færdig, men skidt med det, musikken er sød og sjov. Storebror Philip har også synes, at musikafspilleren har været sjov og har få gange fået lov til at låne den af Andrea 😉

Magnetbogen er rigtig fin, og her kan hun selv sætte magneterne på og pille af. Det er sjovt, at se hvordan hun kan sætte magneterne til den tilhørende historie, hvis vi læser højt. Andre gange er det bare sjovt selv, at lave sin egen historie med de velkendte Gurli Gris venner.

Gurli Gris på Cykeltur har en rigtig god størrelse og tykke sider, som de små fingre kan bladre i. Vi bruger tit, sådan en størrelse bog, som godnathistorie for så kan vi læse flere bøger. Andrea vil også gerne selv kigge og læse og her er de tykke sider ekstra gode.

Vores vurdering bliver:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Bøger er altid gode og særligt når børnene kan genkende figurerne. Jeg elsker kombinationen af læring og leg og det opfylder disse bøger til fulde 😉

Holdbarhed: MEGET GOD – Bøger kan holde længe og historier bliver man næsten aldrig for gammel til.

Pris: MEGET GOD – Priserne ligger fra 69 kr. op til 249 kr., hvilket jeg synes er helt fair.

Kvalitet: MEGET GOD – Bøgerne er lavet i en fin kvalitet. Magnetbrikkerne er faste og har holdt til en del uden problemer. Samtidig er jeg imponeret over musikafspilleren, som allerede har oplevet et par fald, men den fremstår stadigvæk som ny.


Gitte fortæller:

Vi har et helt specielt forhold til Gurli Gris herhjemme, da Mikas meget tidligt begyndte at sige “mig er lillebror Gustav”. At bøgerne så er meget mere end “bare” bøger om Gurli og hendes familie, er jo et kæmpe bonus.

Bogpakken bestod af 5 forskellige bøger, den første der fangede Mikas opmærksomhed var musikafspilleren. Bogen dertil indeholder den fineste lille musikafspiller med 3 “diske”, i den tilhørende bogen er det angivet hvornår hvilken disk og melodi passer til.

Zoey hapsede hurtigt “Gurli Gris magnetbog” – siderne i bogen er magnetiske og der medfølger 16 magneter. I historien kan man finde de forskellige magneter og hvor de hører hjemme. Vi har haft lidt svært ved at gøre læsningen til en leg herhjemme, men med denne bog læste hun af egen fri vilje.

“Gurli Gris huskespilsbog” indeholder et huskespil med Gurli og alle hendes venner. Desuden er der ved alle tegninger angivet, hvad det er med ord. Dette kan igen hjælpe Zoey med hendes læsning, men også Mikas til at genkende de forskellige ord.

“Gurli Gris får besøg af lægen” beskriver hvordan Gurli og hendes klasse får besøg af doktor Bjørn og sygeplejerske Ræv. Denne bog er med til at give børnene en god forståelse for gode vaner, håndvask og helbred, hvilket er meget aktuelt lige nu.

“Gurli Gris på cykeltur” er en fin lille bog med tykke sider, super god til de mindste, hvor de nemt kan have bogen med rundt.

Vores vurdering bliver:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Jeg er vild med, at alle bøgerne har “det ekstra”, som fastholder børnene i historien. Herhjemme kan især Mikas have en tendens til at blive distraheret under en historie, men det hjalp meget, at der var aktiviteter til historierne.

Holdbarhed: GOD – Især musikafspilleren er jeg overrasket over. Jeg havde egentlig regnet med at den hurtigt ville gå i stykker, men den leges flittigt med og fungerer upåklageligt.

Pris: GOD – Den dyreste bog er den med musikafspilleren til 249,- Men her får man virkelig også noget for pengene.

Kvalitet: GOD – Kvaliteten er i top, det er flotte klare farver. Musikafspilleren spiller uden problemer og magneterne er stærke nok til at sidde fast i bogen.


Vores tester Line har sammen med sin datter Alberte på 16 måneder testet følgende Gurli Gris bøger fra Forlaget Alvilda.


Line fortæller:
”Vi har været så heldige, at vi de seneste måneder har testet en stor Gurli Gris bogpakke fra Forlaget Alvilda. Herhjemme har vi en kæmpe Gurli Gris fan, hvorfor netop denne pakke har bragt enormt meget glæde på daglig basis i vores lille hjem. Bøgerne henvender sig primært til aldersgruppen 2-5 år, hvorfor nogle af bøgerne har været mere aktuelle for Alberte end andre, da hun kun lige er blevet 16 måneder.


Gurli Gris‘ Musikafspiller – Historier og melodier 


Gurli Gris‘ Musikafspiller – Historier og melodier” har været den ultimative vinder hos Alberte. Dog ikke selve bogen, men derimod musikafspilleren med de tilhørende tre CD’er, som er blevet flittigt brugt hver eneste dag gennem hele testperioden. Melodierne er genkendelige Gurli Gris melodier, som passer til bogen – så hvis barnet er stort nok til at forstå det, kan man læse i bogen samtidig med, at musiknumrene afspilles. Denne del er Alberte dog for lille til, men musikafspilleren i sig selv er et kæmpe hit! Alberte er en lille dansemus, der elsker musik, hvorfor hun danser hver eneste gang, hun afspiller en melodi, mens hun griner, smiler og rokker med til musikken.


Musikafspilleren er nem at betjene for selv små fingre, hvorfor Alberte på kun 16 måneder selv kan trykke start og stop og ydermere skifte CD med en lille smule hjælp til at sætte den korrekt i afspilleren. Dette er simpelthen en genial gaveidé til enhver Gurli Gris fan!

Gurli Gris’ magnetbog

Gurli Gris’ magnetbog” er en helt genial bog til de små, som Alberte har brugt lang tid på at fordybe sig i. Bogen består af otte magnetiske sider med tilhørende små magneter formet som velkendte karakterer fra Gurli Gris, som kan sættes i bogen igen og igen. Alberte har brugt lang tid på at sætte magneterne ind i bogen, mens hun peger og fortæller, hvad hun ser; ”Gulle gis”, ”Gugav”, ”raprap”, ”fuuuuugl”, ”vovvov” osv. Det er så hyggeligt at sidde og observere.


Gurli Gris på cykeltur


Gurli Gris på cykeltur” er en lille fin bog bestående af tykke papsider, hvilket er helt perfekt til små børn som Alberte, da den er nem at bladre i uden hjælp fra en voksen. Bogen indeholder små tekster om Gurli Gris på cykeltur med tilhørende billeder, som matcher velkendte episoder fra tegnefilmen.

Gurli Gris – huskespilsbog

Denne bog er hovedsageligt blevet brug som en almindelig bog, uden huskespillet er taget i brug, da jeg har vurderet, at Alberte endnu er for lille til huskespil. Bogen består af tykke sider, og indeholder en masse velkendte situationer fra tegnefilmen, hvor det er oplagt at tale med sit barn om de forskellige ting, der ses i bogen. Herhjemme har vi brugt bogen til at få Alberte til at pege på ting, som hun skal finde, når vi for eksempel beder hende finde blomsterne, gyngen, solen, bilen osv. Bogen i sig selv styrker barnets ordforråd, hvorimod det tilhørende huskespil styrker finmotorikken og koncentrationsevnen. Jeg ser frem til, at Alberte er gammel nok til at spille med os, da det helt sikkert også bliver et hit for hende.

Gurli Gris får besøg af lægen – gode vaner, håndvask og helbred


Denne bog er kun blevet læst igennem ganske få gange. Bogen består af tynde papirsider, som er lidt sværere for Alberte at håndtere end de tykke papsider, hvorfor jeg egentlig har haft den pakket væk. Dog skal det siges, at det virker til at være en meget god bog til de lidt større børn, da den lærer barnet om sundhed og håndvask – meget aktuelt i disse corona-tider.

I dette tilfælde bliver ratingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Samlet set er bøgerne fantastiske! Der er så meget læring gemt heri, hvilket blandet andet styrker og udvikler barnets ordforråd.

Holdbarhed: MEGET GOD – Bøgerne virker til at være lavet af en god kvalitet med en lang holdbarhed. Efter et par måneders brug på daglig basis er der endnu intet slid at se. Selv musikafspilleren kan holde til at blive tabt på gulvet.

Pris: MEGET GOD – Bøgerne kan købes til meget fornuftige priser – især hvis de findes på tilbud. De vejledende udsalgspriser svinger fra 69,95 kr. for den billigste af bøgerne (Gurli Gris på cykeltur) til 249 kr. for den dyreste (Gurli Gris’ musikafspiller – historier og melodier), hvilket jeg synes er helt fair for børnebøger af den kvalitet.

Kvalitet: MEGET GOD –  Bøgerne virker til at være lavet i en god kvalitet, især dem der består af de tykke papsider er geniale til helt små børn, som dermed nemt selv kan håndtere disse uden at bøje eller beskadige siderne på anden vis.


Julie fortæller:

Milas, Emily og jeg har den sidste periode testet en bogpakke fra Forlaget Alvilda. Bogpakken vi modtog bestod af 5 bøger (Gurli Gris’ huskespil, Gurli Gris på cykeltur, Musikafspiller, Gurli Gris’ magnetbog og Gurli Gris får besøg af lægen), og alle bøgerne har været lige i målgruppen for vores børn herhjemme.

Alle bøgerne har nogle forskellige egenskaber og har derfor været gode både til højtlæsning og leg. Specielt huskespils bogen faldt i god jord hos Milas, som til tider godt kan have svært ved at fokusere på en ting ad gangen. Den har hjulpet ham til at blive bedre til at sidde og holde fokus, når vi spiller.

Emily var meget glad for alle bøgerne (hun er jo kæmpe Gurli fan), men magnetbogen har absolut været favoritten, fordi hun kunne tage de forskellige karakterer med rundt i bogen, imens vi læste den lille tekst, der var skrevet på hver side i bogen.

”Gurli Gris på cykeltur” og ”Gurli Gris får besøg af lægen” har været en succes at sidde og slappe af med, og har det sidste stykke tid også været en fast del af læseritualet inden sengetid.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Herhjemme har bøgerne haft en høj nytteværdi, og de forskellige bøger har været brugt flittigt.

Holdbarhed: MEGET GOD – Bøgerne er solide med hårde sider, hvilket stadig efter leg får dem til at fremstå nye.

Pris og kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten og prisen hænger godt sammen, og man får meget for pengene i de forskellige bøger.


Kristina fortæller:

Vi har været så heldige, at teste denne pakke af Gurli Gris bøger fra forlaget Alvilda.

Ida er i forvejen STOR Gurli Gris fan, og hun er ikke blevet mindre begejstret, efter at vi har afprøvet de forskellige bøger samt vendespillet. Bogen med diskmanden var en klar favorit, og hun fik både holdt “picnic” i gården på et tæppe med farmand, hvor de skulle lytte til de forskellige melodier, imens de læste i den tilhørende Gurli bog og diskmanden blev brugt alene til bare at synge med. efter vores mening en perfekt julegave ide.

I forhold til kvalitet og udbytte af bøgerne og vendespillet, så må vi sige, at være godt tilfredse med produktet – både Ida og forældre. Det er noget, som er nemt lige at hive frem i en presset hverdag, og man som forældre lige kan nå det praktiske, imens ens barn sidder og hygger sig i en alene stund.  Bøgerne har en fin “længde”, da man så har mulighed for at imødekomme evt. ønsker om en ekstra godnat historie om aftenen. Vi har de sidste mange aftener læst 2 af bøgerne med Gurli på cykeltur og Gurli får besøg af lægen. Begge et kæmpe hit.

Der var også en smart magnetbog, hvor man selv kunne sætte de forskellige figurer, samt ting ind i historien. Det er super smart, de kan selv kan være med til at skabe historien, det kunne Ida bruge lang tid på.

Derudover er selve bøgerne rimelig robuste, og tåler også når ens lillebror gumler på bøgerne. Vendespillet er sjovt og tilpas udfordrende for Idas alder (3 ½), og med lidt start hjælp og øvelse, er hun helt med på regler og hvordan vendespillet skal spilles.

Alt i alt var det bare en perfekt test for ida, mange timer er blevet brugt på det, og flere timer i vente.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi: Meget god – Ida bruger utrolig lang tid med alle tingene, kæmpe hit.

Holdbarhed: Meget god – Alle tingene er lavet super holdbare. De holder også til, at ens lillebror banker og smager lidt på det.

Pris: Meget god – Jeg synes, at det ligger helt fint prismæssigt. Der er mange timers underholdning.

Kvalitet: Meget god – I forhold til mange andre børnebøger, virker det til, at de har tænk over, at de forskellige ting skal kunne holde til at være i børnehænder og hvad det indebærer.


Karina fortæller:

Vi har været så heldige, at posten er kommet med den fineste bogpakke fra Alvilda med søde Gurli Gris bøger.

Bogpakken henvender sig primært til børn i alderen 2-5 år. Min søn Aske har været den, der har testet bøgerne. Han fylder 5 år til december. Gurli Gris tegnefilm siger ham ikke rigtig noget længere, men bøgerne her er han virkelig glade for.

Pakken indeholder 5 forskellige Gurli Gris bøger, nogle er lige udkommet og andre har været på markedet lidt længere tid.

3 ud af de 5 bøger, er lidt mere end kun bøger, da de også har en anden spændende funktion.

Gurli Gris magnetbog 149,95 kr.:

Bogen består af 8 magnetiske sider med en smart opbevaringslomme, hvor man kan opbevare de 16 farverige magneter, som bogen indeholder.

Bogen indeholder en masse farverige og spændende sider, hvor der opfordres til leg med magneterne.

Aske har leget en del med bogen og den er super fin at have med på farten, da den ikke fylder ret meget.

Gurli Gris får besøg af lægen 129,95.

Bogen er udkommet i September 2020, og er meget oplagt i disse cornoatider, hvor der er ekstra fokus på sundhed og håndhygiejne. Det er en super sød historie, hvor Gurli og hendes venner får besøg af doktor Bjørn og sygeplejerske Ræv.

Vi har ofte læst den som godnat historie her på det sidste.

Musikafspiller med Gurli Gris 199,95:

Udover bogen følger der en lille musikafspiller med, samt 3 cd’er hvor der er 5 sange på hver CD. Mens man læser bogen, kan man høre de 15 forskellige kendte Gurli Gris sange, det gør stemningen ekstra hyggelig. Aske har haft det ret underholdende med musikafspilleren, det har været sjovt, at han selv har kunnet skifte imellem cd’erne, en virkelig fin ide, som er oplagt som en julegave.

Gurli Gris på cykeltur 69,95

En fin lille og håndterbar bog for de mindste.

Aske har været lidt for gammel til bogen, så den har ikke fanget ham helt så meget. Storesøster Ella på 7 år, har stolt læst den højt for os alle sammen herhjemme, da den er letlæselig.

Gurli Gris’ huskespil bog 149,95 kr.

Bogen omhandler Gurli Gris hverdag, og indeholder en masse gode og lærerige ord for de mindste. Udover historien indeholder bogen også et huskespil, som styrker finmotorikken og koncentrationsevnen. Bogen har været et stort hit, da spil pt. er det, der bliver brugt mest tid på.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Bøger er altid en god ide, især til børn.

Holdbarhed: GOD – Lige med disse bøger varer holdbarheden ikke helt så længe hjemme hos os, da bøgerne nok kun er interessant i et par år mere.

Pris: MEGET GOD – Priserne er virkelig gode, jeg er overrasket over, at de ikke koster mere end de gør.

Kvalitet: MEGET GOD – Bøgerne er lavet i en fin kvalitet, men selvfølgelig er det vigtigt også at passe godt på dem.


Anette fortæller:

Med en dreng på 3,5 år kommer vi ikke udenom en hverdag med Gurli og vennerne 🙂
Vi havde i forvejen et par bøger med Gurli Gris og de bliver læst ofte, så det var med stor fornøjelse, at vi fik lov at teste denne fine bogpakke fra forlaget Alvilda.

Bøgerne blev modtaget med stor begejstring.

Pakken var dårligt blevet åbnet, før mormor skulle læse bogen med tilhørende musikafspiller, som var et kæmpe hit hos Felix. Med bogen medfølger en lille afspiller og 3 små disks. I bogen står der, hvornår man skal afspille hvilken disk og hvornår man skal starte en ny melodi. Jeg tror snart, at vi kan bogen forfra, bagfra og i søvne – lad os bare sige, at den er læst maaange gange

Magnetbogen har også haft stor interesse, den kommer ofte med på tur i bilen og slår den kedelige biltur ihjel.

Huskespils bogen har Felix testet sammen med storebror Victor. Den har de brugt meget tid på og hygget sig med sammen.

I denne test bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg synes ikke bare, at bøgerne er hyggelig godnat læsning, men også lærerige for børnene. Felix og jeg fik især gode snakke om lægebesøg, og det at cykle i trafikken og huske cykelhjelmen, da vi læste.

Holdbarhed: MEGET GOD – Gurli Gris virker til at være kommet for at blive. Da Victor på 6,5 år var på Felix alder kendte han også til Gurli Gris, så mon ikke hun lever mange år fremad.

Pris: MEGET GOD – Bøgerne fås fra 69,95 kr. og op til 249,95 kr.

Kvalitet: MEGET GOD – 3 ud af de 5 bøger er med kraftige sider, der ikke bare lige går i stykker, hvis de små sidder med dem.


Mette fortæller:

Vi har været heldige, at teste 5 forskellige bøger med den kære frøken Gurli.
Følgende bøger er testet: Gurli Gris på cykeltur, Gurli Gris får besøg af lægen, Gurli Gris’ huskespils bog, Gurli Gris’ magnetbog og Gurli Gris musikafspiller

Vigga blev hurtigt vild med musikafspilleren, hvor der fulgte 3 “cd’er” med og i alt 15 melodier. Dertil er der en bog, hvor hver melodi passer ind i historien.

Magnetbogen har også været et hit. Både til at sætte magneterne som Vigga synes, men også som god læring til, at finde de steder i bogen, hvor de rigtige magneter passer til.

Huskespilsbogen har vi forsøgt at spille af flere omgange, men Vigga virker ikke til at forstå fidusen med spillet endnu. Den tilhørende bog, er dog så fin til at øve ord og snakke om alle tingene der sker i bøgerne.

Vigga har kastet sin helt store kærlighed på bogen, hvor Gurli Gris får besøg af lægen. Den har givet anledning til gode snakke om, at læger og sygeplejersker er nogle, der hjælper os. Det er lige en bog for Vigga, som har været meget indlagt, og jeg tænker også, at det er derfor, at hun er særligt optaget af denne historie.

Både huskespilsbogen, magnetbogen og Gurli på cykeltur har tykke sider, så de går ikke så nemt i stykker, når der bliver bladret i dem og derfor er de gode til de helt små børn.
Bogen med musikafspilleren og bogen om lægen har tyndere sider, men har holdt fint til at blive bladret i af Viggas ikke så forsigtige hænder.

Nytteværdi: MEGET GOD – Bøger er uundværlige for børns sproglige udvikling. At det så er en karakter som Gurli Gris, som fanger børnene så godt, er kun et plus.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – Alle bøgerne samt musikafspilleren har holdt til lidt af hvert fra en 3 årig vildbasse.

Pris: GOD – Med priser fra 69,95 kr. – 250 kr. synes jeg, at det er bøger, som alle kan være med til at købe. Den dyreste er bogen med musikafspilleren og det er kun en helt fair pris, da det virkelig er en god idé, der gør læsningen endnu sjovere.


Cebrina fortæller:

Gurli Gris er et hit for de små og mellemstore børn, det kommer vi vidst ikke uden om. Vi har pigerne Emma på 6 år og Freja på 4 år. Begge er ret vilde med Gurli Gris universet. Hos Freja hitter alt fra legetøj til tøj og tegnefilm. Hos Emma er det nok primært tegnefilm og bøger der hitter. Så jeg tøvede ikke med at takke ja til denne test

Gurli Gris Huskespilsbog

Her møder vi alle de kendte figurer som Mor Gris og Far Gris og alle Gurli og Gustavs gode venner. Bogen har meget lidt tekst, hvilket indbyder til dialogisk læsning, hvor man læser en lille smule og derefter snakker om billederne. Der er sat en masse ord på de forskellige ting, så man kan udfordre de smås evne til at finde ting og lære nye ord

Efter min mening, så henvender bogen sig primært til de 2-4 årige. Vores mindste pige, som egentlig er hoved testeren på bogen, bliver 4 år om et par måneder. Hun kunne langt de fleste ord, så det var ikke fordi hun som sådan fik en masse ud af bogen. Der kom dog en masse hyggelige snakke ud af billederne, som hende og hendes søster på 6 år kunne kende fra de mange tegnefilm.

Til bogen følger et huskespil med i alt 20 sæt. Her møder man Gurli gris’ familie og alle hendes fjollede venner. Det har vi haft mange hyggelige stunder med. Jeg syntes, at det er ret genialt, at bogen indbyder til mere end blot læsning, men også en masse snak og efterfølgende træning af hukommelsen. Jeg kan godt indrømme, at min hjerne trænger til mere træning end pigernes gør.  Jeg ville dog ønske, at spillet havde en bedre opbevaring, end det plastik ”låg” der var med.

Gurli Gris får besøg af lægen

Gurli gris får besøg af lægen er en sød fortælling, hvor doktor Bjørn og sygeplejerske Ræv besøger Gurli og hendes venner. Her skal de lærer om gode vaner, der kan hjælpe med at holde dem sunde og raske, såsom motion igennem leg, vigtigheden af frugt og grønt og noget så højaktuelt, som at lærer børnene om ordentlig håndvask.

En fin bog som begge piger synes var rigtig hyggelig at læse.

Gurli Gris magnetbog

Gurli Gris magnetbog er en fantastisk bog til de mindre. En bog med minimal tekst, hvor de skal finde den rigtige magnet og placere den over teksten i bogen. På den måde er de med til at skabe universet i denne bog. Jeg synes, at det er fantastisk, at man på den måde får skabt en bog, hvor man inddrager børnene i historien. Pigerne har flere gange lavet deres egne historier i bogen. ”Se mor, nu sover Gustav med sin dinosaur” og så har de ”puttet” Gustav i sengen. En perfekt måde at få puttet en masse ord på, nu bogen i sig selv er sparsom med ord. En bog der er helt perfekt til de 3-5 årige.

Gurli Gris på cykeltur

Gurli Gris på cykeltur er en bog for de mindste, her tænker jeg 2-4 årig. Historien er simpel og handler om Gurli og hendes familie, der skal på cykeltur. Jeg kan næsten ikke skrive så meget uden at afsløre hele handlingen. De kører op og ned af bakker, hilser på ænder og møder Gurlis venner også skal der cykles om kap.

Gurli Gris musikafspiller

Den her er uden tvivl den bog pigerne har været mest begejstrede for. Faktisk er det nok ikke bogen i sig selv, men musikafspilleren.

Med bogen følger der en musikafspiller og tre ”cd’er”. I historien er der indsat forskellige numre, som indikerer hvilken cd og sang, der nu skal spilles. Selve historien er simpel, sød og rigtig hyggelig og musikafspilleren er blevet brugt i utallige timer efterfølgende. Det er virkelig et hit, og en helt ny måde for ungerne at opleve historielæsning på. Jeg spår at den bliver årets julegavehit 2020

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – (Dialogisk)Læsning er godt for børns udvikling, så en bog er altid et godt køb.

Holdbarhed: GOD – Bøgerne er lavet i en kvalitet, så de passer til de forskellige aldersgrupper. Bøgerne for de mindste er altså lavet, så de også kan overleve at være i hænderne på de mindste børn.

Pris: Meget god – Priserne varierer, men jeg syntes, at priserne er helt fair og flere af bøgerne indeholder jo også mere end bare en bog.

Kvalitet: MEGET GOD – Bøgerne er lavet i en god kvalitet. Jeg vurderer også at både vendespil, magneter og musikafspiller er i rigtig fin kvalitet og med en lang levetid.


Vores tester Rikke, har sammen med Vilde på 2 år testet en Gurli Gris bogpakke fra Forlaget Alvilda.

Rikke fortæller:

Jeg har måske jordens gladeste 2-årige herhjemme. Det har jeg i hvert fald fået, efter vi modtog pakken. Der er ikke gået en eneste dag, hvor hun ikke har leget med bogpakken. Hun elsker at trisse rundt med den lille musikafspiller, sætte magneterne i bogen eller på køleskabslågen og bede sine søskende om at læse højt.

Magnetbogen er det stort hit hos Vilde. Her kan man følge med Gurli, når hun leger med sine venner derhjemme, i børnehaven, på legepladsen og på stranden, og bruge de 16 søde magneter til at skabe sine helt egne sjove Gurli-historier. Bogen indeholder 8 magnetiske sider, 16 magneter og en praktisk opbevaringslomme til magneterne. Bogen er anbefalet fra 3 år, men Vilde har fået rigtig meget ud af den allerede her fra 2 års alderen.

Bogen Gurli Gris på cykeltur var faktisk den eneste bog, som vi havde i forvejen. Vilde har meget tidligt været fascineret af den, fordi de alle sammen har cykelhjelm på i bogen. Det har hun kunne relatere til siden hun var 9 mdr. og selv begyndte at sidde bag på mors cykel.

Bogen Gurli Gris huskespilsbog kombinerer historier og huskespil. Vilde er måske lige lille nok til at få noget ud af selve spillet, men syntes alligevel at det er sjovt med alle de kort. Vi har fået mange gode snakke om bogen og kortene.

Gurli Gris får besøg af lægen er anbefalet fra 3 år. Der er ikke papsider i denne bog, så den har Vilde kun læst i sammen med os eller hendes søskende, men det kan bestemt også noget. Hun elsker når storesøster vil læse højt for hende. Hun syntes, at bogen er spændende, da den omhandler relater bare situationer – Gurli og hendes venner får besøg af doktor Bjørn og sygeplejerske Ræv. De lærer børnene, hvordan de holder sig sunde og raske, og hvordan de vasker hænderne og bagefter er det Gurlis tur til at være læge!

Den sidste bog vi har testet, har været det største hit sammen med magnetbogen. Udover bogen er der en musikafspiller med og 3 diske med melodier. Der er 5 forskellige melodier på hver disk. Blandt andet Gurli Gris titelmelodien og ”hjulene på bussen”. Vilde elsker at synge og danse, når hun ved egen hjælp finder de sange hun kan kende. Musikafspilleren kan sidde fast på bogen med en holder og bogen ligger op til utallige timer sjov og læring. Bogen er anbefalet fra 3 år.

Vores vurdering af Gurli Gris bogpakken bliver følgende:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Der er til rigtig mange timers leg i disse bøger. Hos os læser vi bøger hver dag.

Holdbarhed: MEGET GOD – Størstedelen af bøgerne er med tykke pap sider og det gør det meget besværligt for de små at ødelægge dem.

Pris: MEGET GOD: Priserne ligger fra 70 og op til 250 kr.

Kvalitet: MEGET GOD – Bøgerne er af rigtig god kvalitet – jeg har ikke en finger at sætte på noget her.


Lea fortæller:

Vi har testet 5 fine bøger med Gurli Gris fra forlaget Alvilda.

Mine børn er 3 år og 6 år, og de elsker bøger. De blev ellevilde, da vi pakkede kassen ud og glæden var ikke mindre stor, da de opdagede, at der både var vendespil, magnetbog og en cd afspiller med og alle produkterne fra fyldt med deres kendte ven Gurli Gris.

Den lille fandt hurtigt glæden i cd afspilleren. Jeg tænkte, at den ville gå i stykket hurtigt, da den flere gange røg på gulvet i vild dans, men den virker stadig upåklageligt.

Udover Gurli og Gustav i vendespillet, er alle de andre dyrevenner også repræsenteret, og det er genialt, så man også kan snakke dyr og lyde med sine børn. Derudover er det sjovt at se børnenes genkendelighed, når de ser de forskellige venner.

Bøgerne har passet helt perfekt hjemme hos os, især til den lille på 3 år. Flere af bøgerne har en perfekt længde til godnat læsning, og vi har læst bøgerne igennem flere gange i træk med stor fornøjelse.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: Meget god- Der er til mange timers leg, både for store og små.

Holdbarhed og kvalitet: God – Selvom musikafspilleren ryger på gulvet, går den ikke i stykker, hvilket jeg synes er imponerende.

Pris: God – Jeg synes, at man får mange timers leg for pengene.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LÅGE 7 I TESTFAMILIENS JULEKALENDER 2020