TEST af Squar3d Track Connectors – Testfamilien
TEST af "Sleepy Sheepy" tyngde tæppe mini fra The Nap Lab

TEST af Squar3d Track Connectors

To af vores testere har sammen med deres børn testet Squar3d, som er et firma der ønsker at bidrage til, at børn (og voksne) får mest muligt ud af leg med deres legetøj.

Både i forhold til lege-glæde, læring, brug af legetøjet og måske endda bidrage til, at der går mindre legetøj til spilde ved at ligge ubrugt hen.

Måden, de prøver at gøre dette på, er med Kombi-Legetøj der giver børn og voksne mulighed for at kombinere, bygge og lege med legetøj på nye kreative og innovative måder. Som her fx. med Brio og Duplo.


Trine fortæller:

“BRIO og DUPLO. Så kort kan det siges. Måske også Paw Patrol, men de indgår som regel i begge dele, når den lille leger.

Selvfølgelig kan man sagtens lege med begge dele samtidig- det tror jeg mange børn har gjort- men det er første gang jeg, at jeg har set og hørt om deciderede kompatible enheder.
Vi har testet de smarte 3D Track connectors (samleled) fra Squar3d i en måneds tid nu.

Vi fik en medium kasse med 18 dele. De er både sorte og røde. De er primært til at kunne hæve togbanen og hvis man skal bygge henover dørtrin eller andre ujævnheder. De er 3d printet og på den måde med til at hindre overproduktion- det er jeg fan af.
Det tog ikke den lille på 3,5 år lang tid før han fangede fidusen. Enhederne er nemme at sætte på Brio eller Ikea skinnerne og med duplo klodser eller i det hele taget andet, der kan stables, kan du pludselig løfte togbanen og bygge opad.
Jeg indrømmer, at vi manglede lidt flere typer af track connectors. Jeg har dog efterfølgende set (og købt) krydsextensions og retningsskift, da de er nødvendige, hvis man skal lave en mega fed bane.

Squar3d har sat sig for at forlænge levetiden på børns legetøj ved at udvide anvendelsesmuligheder for legetøj. Det er jeg kæmpe fan af. Alle kender vist det med, at de hurtigt mister interessen, fordi mulighederne i dag er uendelige.

Karla og Alfred fandt glæde ved at lege sammen om de her skinner, selvom der er stor forskel i deres interesser og indhold i deres rollelege.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Begge børn har fortsat stor glæde af samleleddene og vi har allerede købt et sæt mere til Alfred i julegave, så han kan bygge endnu mere i højden.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – de virker meget robuste, selvom de er 3d printede.

Pris: GOD – En mellem æske, som den vi har testet med 18 dele i koster 299 kr. Det er lidt dyrt, men omvendt så forlænger det leg med brio og duplo væsentlig, idet det giver nye muligheder.


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes drenge Isak (5 år) og Vitus (3 år) testet Track connectors fra Squar3D.
Anne-Louise beretter: “Isak og Vitus elsker begge alt med tog! Vi har været flere gange på Jernbanemuseet, taget ture med damplokomotiv, vi har Duplo Tog, Lego City tog og Brio tog i massevis.

Da jeg hørte om disse Track connectors var jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at det kunne bringe stor glæde hos drengene, og samtidig skabe nyt liv på tværs af Lego Duplo og Brio.
Med Track connectors fra Squar3D kan man bygge togbaner i niveauer ved hjælp af Duplo klodser og trio togskinner. Squar3D er 3D printede track connectors, der gør det muligt at sætte sætte Brio og Duplo sammen og dermed bygge togbaner i højden, uden Brio broer.

Isak og Vitus var med det samme klar til at bygge og skyndte sig at finde Duplo klodser og Brio skinner frem. Med en nysgerrig lillesøster på 1,5 år, gav det dog en del problemer først, da hun hele tiden ville hjælpe og dermed fik det væltet til drengenes store irritation. Herefter valgte vi at søge ovenpå i fred for lillesøster, og så kunne de udfolde sig med den store togbane.

Isak havde masser af idéer og var bl.a. meget ivrig efter, at vi skulle bygge hans metro station op i højden. Jeg troede egentlig ikke, det var muligt først, da den er ret tung. Men med den rette mængde Lego Duplo under til at støtte, så gik det fint, og Isak var SÅ stolt.

Track Connectors skaber nyt liv til gammelt legetøj og giver helt nye muligheder for at bygge super fede baner.

Hvis man bygger højt, er det en god idé at sørge for et godt fundament med lidt større Lego Duplo klodser nederst, da tårnene ellers nemt vælter når man kører rundt med togene, men når først man har fundet ud af systemet, så er det virkelig nemt og super fedt at lege med.

Der findes nogle forskellige Track connectors; nogle bruger man til lige-ud-skinner, nogle ved kryds og nogle er blot til at kunne støtte under skinnerne.

Isak og Vitus er meget begejstret Track Connectors kommer frem hver gang der leges med Brio tog.
Jeg synes det er en super god idé at skabe noget så simpelt, som gør det muligt at kombinere to super gode brands og pludselig kunne bygge på en helt anden måde. Børnene kan udfolde sig kreativt, slippe fantasien løs og får virkelig trænet deres finmotorik og bygge evner.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – børnene elsker at lege med Lego Duplo og Brio tog – her kan de kombinere det hele. De får styrket finmotorikken, udvikler den rumlige bevidsthed, masser af mulighed for kreativ udfoldelse, giver selvtillid, rolleleg

Holdbarhed: MEGET GOD – Track Connectors bringer nyt liv til gammelt legetøj, så det pludselig kan bruges meget mere.

Pris: GOD – Super Luksus pakken som jeg har testet koster 799,- . Prisen virker måske høj, når man “kun” får de her små connectors med i pakken, men de skaber virkelig mange timers leg sammen med ens Brio tog og Duplo klodser, så jeg synes klart, at de er pengene værd.

Kvalitet: GOD – Track Connectors er fin kvalitet. Nogle af klodserne kunne man dog godt ønske sig, sad lidt
bedre fast på Duplo klodserne.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af "Sleepy Sheepy" tyngde tæppe mini fra The Nap Lab