TEST af Haba Aktivitetsrulle Bondegård (0-1 år) fra LEGEAKADEMIET – Testfamilien
TEST af finmotorisk legetøj (ca. 2-3 år)fra LEGEAKADEMIET

TEST af Haba Aktivitetsrulle Bondegård (0-1 år) fra LEGEAKADEMIET

Den seneste måned har vores tester Aynur, sammen med sine tvillinger på 4 måneder, Ella og Noah testet en aktivitetsrulle fra Legeakademiet.

Aynur fortæller:

“Ella og Noah modtog en pakke fra Legeakademiet med et produkt fra Haba, som indeholder en aktivitetsrulle af motiver af dyr, som skal forestille et bondegård.

Lige siden vi introducerede rullen for vores tvillinger, har de været meget betaget af den. De finder den meget interessant, da den er farverig og lavet i blødt materiale. Aktivitetsrullen har forskellige aktivitetsmuligheder såsom flapper, der kan åbnes og pilles ved, spejle, bideringe samt knitre- og pib lyde. Der er også små kighuller, som barnet kan kigge ind i og se de mange små farverige kugler, hvilket er meget spændende.

Lige så snart vi finder den frem til dem, begynder de begge med at sprælle med deres arme og ben, og vil bare gerne have fat i den.

Så alle sanser bliver brugt her ved at se, føle, lytte og ikke mindst styrke balancen. Vi bruger rullen til, at ligge hen over den på maven. Dette fungerer rigtig godt for at tvillingerne kan styrke nakkemuskulaturen. Det er begrænset, hvor meget de kan bruge rullen til lige nu, da vores tvillinger kun er 4 måneder. Vi forventer dog, at de vil få meget glæde af den, når de bliver lidt ældre, og de kan begynde at bruge den til at rejse sig op og selv ligge over rullen og støtte med fødderne. Udover at rullen kan bruges til at træne nakke, så motiverer det også barnet til at kravle og bevæge sig rundt om den, når de skubber til den og bevæger sig fremad.

Der medfølger en ko-bamse, der bor i indhegningen i den ene ende af rullen. Den kan de godt lide, da den er dejlig blød, koen bliver krammet dagligt. Vi har ofte koen med i vuggen eller i barnevognen på ture, hvor tvillingerne har haft den tæt på sig som en tryghed.

Alt i alt perfekt legetøj til babyer der så småt er begyndt at bevæge sig rundt, og som hjælper med at styrke babyens balance samt stimulere alle sanser.

Aktivitetsrullen er egnet til børn fra 6 måneder og op efter. Selvom den er egnet til babyer +6 måneder har vores tvillinger gjort stadig brug af den. De har været meget nysgerrige over den og elsker at tage fat om den. Vores tvillinger kan løfte den op hvis de holder den ude i enderne. Den er let og derfor meget nemt at løfte.

Vi har selvfølgelig skulle hjælpe dem med, at vise dem de forskellige overflader og teksturer, som knaser, knitrer og er ru/glatte, samt støtte dem da de grundet deres ikke er så langt i udviklingen som børn over 6 måneder.

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – Lækkert sansestimulerende legetøj, som har flere aktivitetsmuligheder. Den er meget gavnlig for udviklingen af barnets motorik og balance.

Holdbarhed: GOD – Aktivitetsrullen er oppustelig som en badebold, lige siden vi har haft den har den ikke mistet noget luft, hvilket er positivt.

Pris: GOD – 449,95 kr. Jeg synes at prisen er lidt i den høje ende. Men når det er sagt, så er der ingen tvivl om, at du får meget for pengene. Rullen har mange aktivitetsmuligheder som barnet finder interessant. Med denne rulle behøver barnet ikke ti andre legetøj, da den indeholder det meste.

Kvalitet: GOD – Aktivitetsrullen er lavet af polyester og plast og er fri for ftalater. Den er dejlig blød og nem at holde ren. En af ulemperne er at den ikke kan komme i vaskemaskine.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af finmotorisk legetøj (ca. 2-3 år)fra LEGEAKADEMIET