TEST af 365 lege til børn og Gør det selv videnskab fra forlaget Alvilda – Testfamilien
TEST af byg selv Askepot Slot fra Forlaget Alvilda

TEST af 365 lege til børn og Gør det selv videnskab fra forlaget Alvilda

En række af vores gæstetestere har testet bøgerne “365 lege til børn” og “Gør det selv videnskab, 30 fantastiske hjemmeeksperimenter” fra forlaget Alvilda.

Maria Fortæller:

“Vores førstehåndsindtryk af bøgerne er, at der er mange timers leg og sjov gemt i dem, de er lette og lige til at gå tid. Det hele er skrevet så børnene selv kan bruge dem til ideer.

“365 lege til børn”, er en bog, hvor er der er 365 lege i. Den indeholder lege, som børn kan lege selv, selskabslege og lege man kan lege sammen. For eksempel er der dukkelege, kluddermutter, limbo og en masse andre lege, fra da mor selv var ung.

Nogle af legene har jeg har brugt til volleytræning og opvarmning til gymnastik. Hver leg er beskrevet med, hvor mange deltagere, hvor det kan leges og hvad man skal bruge. Desuden er hver leg markeret med signaturer, der beskriver hvad legen styrker hos barnet, for eksempel finmotorik, samarbejde eller kreativitet.

“Gør det selv videnskab, 30 fantastiske hjemmeeksperimenter” er en bog der, som titlen antyder indeholder 30 eksperimenter. Den er delt op i tre kategorier af eksperimenter; fysik, biologi og kemi. Eksperimenterne i fysikdelen har fokus på kræfter, energi og ting, der suser afsted. Man kan for eksempel bygge en flaskeraket, og få den til at suse afsted.

Kemidelen har fokus på de kemiske stoffer som alt består af, og hvordan disse stoffer påvirker hinanden. Man kan f.eks. lave en vulkan, der kommer i udbrud.

Biologidelen er et studie i levende ting, f.eks. planter, dyr og andre levende ting, som gær og mug.

Begge bøger er gode til at få børn til at tænke, og give dem ideer, der gør at de for lysten til at udforske mere. Især bogen med eksperimenter er god til, at forklare børnene hvorfor tingene reagere som de gør. F.eks. hvad der skaber udbruddet i vulkanen, når de to blandinger blandes.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Nytteværdi: GOD – Bøgerne er gode, og giver mange timers leg.

Holdbarhed: MEGET GOD – Bøgerne er som de fleste bøger, så de kan holde til en del, dog skal man passe på med alle de væsker man skal bruge i “Gør det selv videnskab, 30 fantastiske hjemmeeksperimenter”, de kan nemt ødelægge siderne, men sådan er det jo med alle bøger og væsker.

Pris: MIDDEL – synes bestemt “Gør det selv videnskab, 30 fantastiske hjemmeeksperimenter” er de 99 kr. værd, hvor jeg synes at prisen 250 kr. for “365 lege til børn” måske er i den dyre ende, selvom der er mange gode lege deri, så har vi i hvert fald ikke brugt den så meget herhjemme som den anden.

Kvalitet: MEGET GOD – bøgerne er som de fleste bøger i god kvalitet.


Katja fortæller:

“Vi har fået lov at teste 2 super spændende bøger med henholdsvis inspiration til forskellige lege og forsøg der kan laves i hjemmet.

Bogen ”Gør det selv videnskab” blev hurtigt et kæmpe hit herhjemme. Det er en bog med beskrivelser af forsøg du kan lave i hjemmet, med ting du har i skuffer og skabe. Forsøg der kan fange de fleste børns opmærksomhed og som selvfølgelig er ufarlige.

Det er nemt, at forstå beskrivelserne til forsøgene og så er bogen lækker at bladre rundt i grundet ”ringbind.”

Den fangede straks interessen hos både Felix på 5 år og Josefine på 8 år. Især Felix på 5 år har været svært begejstret for de mange forsøg og har fået forstærket interessen for videnskaben. Det er derfor uden tvivl en bog jeg ville have købt til ham selv, hvis jeg faldt over den. Vil klart anbefale børnefamilier med børn i børnehave/indskoling at købe bogen. Anbefalingerne er også allerede givet videre til både venner og familie.

Bogen ”365 lege” er en bog med inspiration til alle de lege du overhovedet kan forestille dig. En bog der breder sig vidt med lege til de mindste, til de kreative, udendørsleg, festlege og meget mere.

En bog til en hver anledning, hvilket vi har fået testet af. Vi har været så heldige, at Josefine fyldte 8 år mens testen var i gang, så børnefødselsdagen blev den perfekte anledning til at teste bogen af. Vi har udover fødselsdagen også brugt den til at blive inspireret til blandt andet sokkedukker, som virkelig er en glemt leg. Det kreative ved at lave dem, og de mange timer der kan gå med at lege rollespil med dem.

Bogen er tyk og med et retro udtryk på både forside og på siderne i bogen. Det er en fin bog, men mange af legene kender man allerede. Jeg kunne forestille mig, at den er god til dagplejer/vuggestue/børnehave at have liggende, men jeg er ikke så begejstret som jeg havde håbet på. Har dog anbefalet Felix børnehave at få anskaffet sig en.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/nytteværdi:  MEGET GOD – i forsøgsbogen kan forsøgene med en lille smule hjælp til at måle op laves selv, hvilket giver en god anledning til at udforske bogen selv og måske vække interesse i barnet, for videnskab og de mange muligheder der er. 365 dage er fin nok, da der inspiration til mange timers sjov og leg, men med få nye ideer end dem man i forvejen kendte. Dog bliver man mindet om lege man har glemt. Egner sig nok mest til institutioner efter min mening.

Holdbarhed: MEGET GOD – ringbindet gør den let at bladre i, og gør derfor, at det ikke kan ses den er blevet brugt. God – bogen er hardback, der gør det nemt at holde den pæn. Siderne er dog til den tynde side, og der skal derfor ikke bladres for hårdt før man kan se den har været i brug.

Pris: MEGET GOD – en utroligt overkommelig pris til en bog der har mange muligheder.

Kvalitet: MEGET GOD – bogen er af rigtig god kvalitet. Siderne i bogen er i lidt tykkere materiale, så de kan tåle at blive bladret i mange gange.  Yderste lag er af tyg kvalitet, og holder derfor bogen i pæn stand, med sider der ikke krøller og folder.


Elena fortæller:

“Drengene har fået lov til at teste to nye bøger som omhandler lege og eksperimenter, hvilket  har været en kæmpe succes.

Disse skønne bøger er allerede blevet en del af vores faste inventar hjemme i stuen. Obie (7 år) fandt hurtigt de første 10 forsøg og eksperimenter han ville afprøve, så han skrev sidetallet ned og så gik han ellers i gang. Mace (5 år) tog bogen med lege i, og vi fandt hurtigt et par lege vi skulle afprøve med det samme.

Det gode ved disse bøger er, at det ikke er besværligt at gå i gang. Mange af de eksperimenter og forsøg vi kunne vælge ud, var ting som vi allerede havde i skabene, så det er helt genialt.

Mace synes, at det var lidt svært at tegne med bind for øjnene, og blev lidt frustreret hen ad vejen, men da han så opdagede, at hans storebror også synes det var svært, var det alligevel lidt en sjov leg.

Den leg begge drenge mente var den sjoveste var helt klart, da vi alle lavede trylledej, og lavede små figurer, som vi efterfølgende har malet. Denne leg brugte vi alle 4 i familien en hel eftermiddag på. 

Bogen ”gør det selv videnskab” er delt ind i 3 kategorier, fysik, biologi og kemi, dette er et genialt træk fra forfatterens side.  På denne måde kommer der også noget læring ind i det, og man kan som forældre fortælle ens børn om, hvornår man øver sig i at lære fysik og hvornår vi er ude i noget biologi. Det synes jeg er helt genialt.

Obie, hvis største interesse er dinosaurer, var det oplagt at lave en ”jungle i et glas”. Her handler det om at dyrke sin egen regnskov, og lære hvordan man passer på planterne så de ikke visner og går ud. Obie er meget stolt af sit nye minilandskab.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Bøgerne er et kæmpe hit herhjemme, så der har været meget gavn af dem.

Holdbarhed/ Kvalitet: MEGET GOD – Bøgerne er lavet af massiv pap, så de holder helt sikkert mange år ud i fremtiden, derfor er de også meget børnevenlige.

Pris: MEGET GOD – Bogen ”365 lege til børn” koster 249,95- men findes mange steder på nettet til under 200,- og Bogen ”Gør det selv videnskab” koster 99,- hvilket vi synes er meget fair pris. Begge bøger går ikke bare lige ”af mode” herhjemme da de tilpasser sig alle aldre, lige fra voksne til børn.


Michelle Fortæller:

Vi er fået lov til at teste to ”aktivitets” bøger fra forlaget Alvilda.

”Gør det selv videnskab” med 30 hjemmeeksperimenter inden for fysik, biologi og kemi.

”365 lege til børn” er fuld med inspiration til lege i alle aldre og anledninger, lige fra ”leg med tæerne” og ”klappe, klappe kage” til de helt små, til ”lav den længste sætning” med samme forbogstav til skolebørn, eller usynlig skrift, som jeg selv husker fra da jeg barn.

Drengene har været superglade for Videnskabs bogen især Esajas, han har også altid været en lille opdager, som har skulle udforske alt. Så den bog er blevet kigget igennem mange gange. Vi har også lavet forsøget ”Skumfidus Katapult” her kunne alle være med store som små.

Begge bøger er superfine til at finde inspiration, til aktiviteter for store og små, om det så er til hverdag og familie hygge, eller til en børnefødselsdag eller større begivenhed, så er der masser af lege og aktiviteter man kan vælge imellem, bøgerne vil helt sikkert blive brugt fremadrettet.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD, Både drengene og jeg har kigget meget i begge bøger.

Holdbarhed: MEGET GOD, Bøgerne er holdbare og begge med hardback.

Pris: GOD, Jeg synes bøgerne har en fair pris

Kvalitet: GOD, Der er masser af ideer og inspiration at hente i begge bøger for en børnefamilie.


Kristina fortæller:

“Vi har testet bøgerne 365 lege til børn og Gør det selv videnskab fra forlaget Alvilda. Førstehåndsindtrykket af bøgerne er, at det er kvalitets bøger. Det er lækre hardbacks, trykt på tykt papir. Forsidebillederne virker tiltrækkende, og vi fik straks lyst til at bladre i bøgerne da de kom ind ad døren.

Den første bog min søn kastede sig over var bogen Gør det selv videnskab. Den indeholder 30 forskellige forsøg som kan laves af børn, inddelt i forskellige kategorier. De forsøg hvor der kan være nogle farlige elementer er tydeligt markeret med advarsler. Så det er nemt at navigere i hvilke forsøg børnene kan lave selv og hvilke der skal overvåges af en voksen. Der er en udførlig ingrediensliste, så man kan forberede tingene inden man går i gang.

Min søn ville gerne lave en skumfidus katapult, så det kastede vi os ud i. Det er virkeligt skønt at se hvordan det foruddefinerede eksperiment lynhurtigt satte gang i fantasien. Der blev hurtigt lavet om i konstruktionen for at se, om man kan skyde højere eller længere. Der blev lavet en målskive med point, så vi kunne konkurrere. Det var virkeligt sjovt.

Vi har lavet flere eksperimenter og det sætter hver gang en masse tanker i gang og giver anledning til en masse gode og kreative snakke om fysik og kemi. Bogen har virkeligt været omdrejningspunkt for noget godt og kreativt i vores familie.

Den anden bog 365 lege til børn har også været spændene og sjov at kigge i. Der dukkede lege op fra min barndom, som jeg helt havde glemt. Det har været hyggeligt at bladre i bogen og finde både kendte lege og lege som vi aldrig har prøvet før. Jeg kunne godt have brugt et indeks hvor legene var delt op efter alder. Nogle af legene er for meget små børn. Det kunne være rart hvis man nemt kunne sortere dem fra. Til gengæld har vi været glade for kategorien ”Jeg keder mig-lege”. Det kan ofte ske at der er et barn, der keder sig her hos os.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Der er mange timers underholdning i bøgerne

Holdbarhed: MEGET GOD – Bøgerne er hardbacks og man kan ikke se at de har været brugt på trods af at der er blevet brugt meget.

Pris: GOD – Fra 99 til 200 kr.


 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af byg selv Askepot Slot fra Forlaget Alvilda