TEST af byggesættet Creator fra Bakoba – Testfamilien
TEST af Panzerglass og rabatkode

TEST af byggesættet Creator fra Bakoba

Flere af vores testere har testet byggesættet Creator fra Bakoba

Liv har testet sammen med datteren Aura på 4 år og fortæller:

“Vi har været så heldige at få lov til at teste det seje byggesæt Creator fra Bakoba. Sættet var fra start et kæmpe hit, og både børn og voksne har brugt lang tid på at bygge og lege med sættet. Det fede ved det her byggesæt er, at der medfølger vejledninger til noget man kan bygge, samt at der er en hjemmeside fyldt med byggevejledninger inddelt efter hvilket byggesæt man har. Det gør det dejligt nemt at overskue hvilke figurer man reelt har mulighed for at bygge. Derudover kan man også lade fantasien slippe løs og bygge lige præcis det man selv har lyst til. Dette var især et hit herhjemme, da det godt kan være lidt svært for en 4 årig at følge vejledninger selv.

Til at starte med var det lidt svært for Aura selv at sidde med de forskellige dele og sætte dem sammen, men efterhånden som delene bliver brugt giver de sig lidt og er dermed meget nemmere at sætte sammen.

Et andet kæmpe plus ved byggesættet er, at det er lavet i et let skum materiale som både kan vaskes ved 40°C og komme med ungerne i bad så legen kan fortsætte dér.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Der er mulighed for at få mange timer til at gå med at bygge og lege med byggesættet.

Holdbarhed: GOD – Nogle af delene kommer desværre lidt for hurtigt til at se en smule slidte ud.

Pris og kvalitet: GOD – Byggesættet koster ca. 500 kroner, hvilket jeg helt sikkert synes er en fair pris. Du får mange dele som giver mulighed for at bygge meget forskelligt.


Vores tester Truc har sammen med sønnen Phi på 10 år, døtrene My og My-Ly på henholdsvis 7 (snart 8) og 2 år, testet Creator sættet fra Bakoba.

Truc fortæller:

“Vi har testet et lækkert creator ”byggesæt” fra Bakoba, hvis vision er at få børn (og voksne) til at lege og udfolde deres kreative evner.

Undertegnede var faktisk ikke bekendt med Bakoba toys, førend vi fik muligheden for at teste, men det var børnene! Det fandt vi ud af, da vi åbnede pakken og My på 7 år udbrød, at det var lige det hun ønskede sig efter at have set det i butikken ved DAC (Dansk Arkitektur Center). Den første udfordring viste sig ret hurtigt efter de havde fået åbnet pakken. Nemlig at blive enige om hvad de skulle bygge.

De ville jo helst begynde med noget fra manualen som følger med i pakken, hvor der er seks modeller, man kan give sig i kast med. Yderligere modeller kan findes på Bakobas hjemmeside www.bakoba.com, hvis man har behov for yderligere inspiration.

Fra en voksens synspunkt var førstehåndsindtrykket, at materialerne er af god kvalitet og kombinationen af både hårdt og blødt skum samt plastdele giver lov til større byggefrihed. Hjulene triller overraskende godt, netop fordi det er et skumhjul som sidder på en plastpind fremfor en skumdel.

De mange forskellige dele og materialer gør også, at det egner sig til børn på mange forskellige aldre, da kompleksiteten af byggeprojektet kan udvikle sig med barnets evner. For de to store er der virkelig mulighed for at udforske former og sammensætninger. Legetøjet kan endda udbygges med de små plastik-adapterer, hvorpå man kan sætte legoklodser på, så legen kan gå udover det der findes i pakken og giver derved endnu flere muligheder for at bruge sin fantasi. Selv for My-Ly på to år kunne være med, både som assistent til de to store, men også ”bare” ved at stikke plastikpinde i skummet til de dertilhørende huller.

Det kræver jo også motoriske evner. Man skal dog være opmærksom på, at legetøjet, som udgangspunkt ikke egner sig til børn under 3 år pga. de små dele. My-Ly er dog forbi det stadie, hvor hun propper legetøj eller andet ikke spiseligt i munden. For mor på sidelinjen var der også lejlighed til at eksperimentere lidt. Det kræver faktisk lidt tankevirksomhed for at skabe en god balance og dynamik i det ”færdige” produkt så den f.eks. kan trille uden at vælte forover eller falde fra hinanden.

Vores børn er rigtig glade for byggelegetøj, hvor man selvfølgelig ikke kan komme uden Lego/Dublo, playmags/magnatiles og så også Brio togbaner.

Vi synes Bakoba er genialt fordi 1) man kan kombinere det med legoklodser, 2) man kan tage det med i badekaret fordi det kan tåle vand OG det flyder og 3) man kan smide hele molevitten i vaskemaskinen og vaske ved 40 grader. Det er meget aktuelt i disse dage hvor hygiejne spiller en stor rolle i vores hverdag.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/Nytteværdi: GOD – vores børn har desværre ikke været så opsøgende, som jeg kunne ønske, men kan promptes ved, at jeg ødelægger det de har bygget. Og så går de i gang igen.

Holdbarhed: GOD – vi har kun haft det i en kortere periode, så kan ikke sige noget omkring slid på særligt skumdele om det er noget der kan ses efter gentagen leg/vask. Men mulighed for at vaske medvirker om ikke andet til at det kan holde sig pænt og rent.

Pris: MIDDEL – de ligger lidt i den dyre ende, men er sammenligneligt med andet byggelegetøj.

Kvalitet: GOD – I den måned vi har testet legetøjet ser det stadig ud som nyt.


Vores tester Silje har også sammen med sønnen Amias på 3,5 år testet et creatorsættet fra Bakoba.

Silje afslutter:

“Vi har været så heldige at få lov at teste dette meget spændende byggesæt fra Bakoba, vi kendte ikke Bakoba inden testen men vi er ovenud henrykte over produktet.

Amias var ved at sprænge af glæde inden i da han så kassen og studerende den, så allerede bare på udseendet var man opslugt af hvad kunne dette byde ind med. På emballagen kunne man se forskellige konstellationer men et lille vindue gav indblik i hvad kassen indeholder, en masse forskellige geometriske klodser. Stimuleringen af barnets sanser er i fuld vigør inden kassen blev åbnet.

Spændingen og intensiteten af kriller i maven steg ved åbning af kassen og indholdet blev nøje studeres. Ingen skuffelse, den medfølgende brugsanvisning var indbydende og sat sammen sådan at selv de mindste børn på 3,5 år også kunne bibeholde deres interesse, men også kunne følge med i trin for trin i samlingen sammen med en voksen.

Amias kiggede nøje på billederne af de forskellige konstellationer og valgte at der skulle bygges et piratskib. Alle de dele som skulle bruges til at samle skibet blev fundet frem, lagt i bunker sådan de var nemmere at finde. Så gik bygge processen i gang. Byggemand Amias styrede slaget gang og tegningerne blev til virkelighed. Der gik ikke længe før interessen for byggeprojektet havde bredt sig til Amias søstre som kom ind og ville være med. Der blev omhyggeligt bygget og samlet og selvom det ikke lykkedes første gang så prøvede man igen uden frustrationer over det ikke lykkedes første gang.

Det var sjovt, lærerigt og finmotorikken blev udfordret. Men også samarbejdes evnerne blev styrket og udfordret.

Da skibet var færdig bygget, var der kæmpe glæde, Amias kunne næsten ikke være i sig selv af bare stolthed og skibet skulle vises frem til alle interesserede. Der blev leget med skibet i timevis.

Klodserne er lavet af noget skum halløj som gør det ekstrems holdbart og muligt at rengøre men også muligt at tage med i bad eller til sommer i poolen. Selv nu nogle dage efter bliver der leget med skibet men senere i dag har vi aftalt at prøve at bygge en af de andre muligheder og det er jo mega smart man kan bygge andre ting også og flere gang.

Vi er vilde med Bakoba og vi skal klart have mere så vi kan bygge endnu flere ting.

Holdbarhed: GOD

Lege/nytteværdi: MEGET GOD

Kvalitet: GOD


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Panzerglass og rabatkode