TEST af børnebøger fra Little Chubbies – Testfamilien
TEST af Shifu Plugo tunes

TEST af børnebøger fra Little Chubbies

En række af vores testfamilier har testet børnebøger fra Little Chubbies.

Katharina fortæller:

“Vi har testet – Chubby Hippo og Mudderbaddet samt  Chubby Panda og den magiske bambus som online bog.

Little Chubbies er et magisk lille børneunivers, som laver alt fra postkort, plakater og børnebøger. Virksomheden er miljøbevidste og ønsker at tænke på jordens ressourcer og sikre at vores børn har en skøn planet at leve på i fremtiden, samtidig med at kunne skabe produkter som børnene elsker. Derfor er papiret og deres emballage genbrugt eller FSC-certificeret.

Little Chubbies har også lanceret en Youtube kanal, som I kan finde HER. Der finder man deres helt eget animationsunivers.

Målgruppen for bøgerne er 2-5 år, men selv Isabella på 7 år synes det var nogle rigtig søde historier. Begge piger elsker godnathistorier herhjemme inden sengetid og vi har altid prioriteret, at nyde aftenen i ro med læsning, så det var skønt med nye bøger. I begge bøger møder man nogle af de søde runde dyr fra Chubbyland og de mange fine illustrationer gør det nemt, at starte en dialog med sine børn om hvad de tænker der sker på billederne i bogen.

At hjælpe en ven i nød, ja det er helt sikkert hvad Chubby Lion og Chubby Elephant gør, når de hører deres ven Chubby Hippo kalde ’hjææælp’ ude på savannen.

Chubby Hippo og Mudderbadet handler om den sødeste flodhest, som elsker at prutte og lave bobler i sit mudderbad. Men en dag er mudderpølen tørret helt ud, så hun drager ud for at finde mere vand. Men hun er bare super klodset og havner med hovedet nede i brønden… så er det altså godt man har to gode venner, som kommer og hjælper når man allermest har brug for det.


Bogen handler om venskab og om at hjælpe hinanden, hvilket deres nye kommende bog Chubby Panda og den magiske bambus også gør. Begge bøger har ret lange historier, så jeg vil mene at børn på 2 år, ikke kan holde koncentrationen til den lange, men søde historie.

Chubby Panda og den magiske bambus er en sød historie om en meget sulten panda, men da hun prøver at spise sine lækre bambusgrene, bliver de pludselig tryllet om til tandpasta, løg og bananer af sin drillende ven Chubby Monkey. Pludselig bliver Chubby Panda væk i den meget store jungle, men heldigvis skynder Chubby Monkey at søge hjælp hos deres ven Chubby Tiger og sammen går de ud for at lede efter deres ven og bringe hende sikkert tilbage til junglebyen.

Jeg har testet den kommende bog på mit arbejde i vuggestuen, hvor jeg arbejder på ’Pandastuen’ så det var lidt hyggeligt, at sidde at læse en pandahistorie for dem, imens vi sad med Sofias Panda bamse fra Zoo som jeg havde lånt med for at gøre det mere visuelt for børnene.

Jeg læste bogen for de største børn på stuen, som er mellem 2,5-3 år. De var meget interesseret i bogen og lyttede også til historien, men børn i den alder har lettere ved dialogisk læsning hvor de kan være med, fremfor højtlæsning, selvom begge dele er lige vigtige for børns sproglige udvikling. Derfor brugte jeg online bogen mere som dialogisk læsning og gjorde brug af de mange flotte illustrationer. Vi snakkede bl.a. om hvad pander kan lide at spise – bambus og at de sover rigtig rigtig meget i løbet af dagen. Bogen havde måske fanget dem lidt mere og også mine egne børn, som fysisk bog. Bogen har nogle gode tykke sider, som er super velegnet til målgruppen 2-5 år, da børn i den alder nemt kan komme til, at rive siderne i stykker. Det er super godt tænkt af Little Chubbies.

Alle vores tests og anmeldelser på www.testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Nytteværdi : Meget god – god og sjov oplevelse for børnene, som de kan huske længe.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – det er SÅ vigtigt med både højtlæsning og dialogisk læsning for børns sproglige udvikling. De her to børnebøger er SÅ søde og indeholder så fint et lille univers i Chubbyland. Jeg er vildt med de små runde dyr.

Pris: GOD – prisen for bøgerne er helt klart i den høje ende, MEN når man tænker på, hvor meget virksomheden gør for, at sikre vores planet den bedste fremtid, så er det pengene værd. Der er virkelig kredset om miljøet og det koster altså også nogle penge, at fremstille bøger i sådan en kvalitet.

Kvalitet/holdbarhed: MEGET GOD – tykke gode og solide sider, som helt klart kan holde i mange år, hvis man passer godt på sine ting.


Anne- Louise fortæller:

Følgende bøger er testet:

  • Chubby Hippo og mudderbadet 
  • Chubby Panda og den magiske bambus  

Little Chubbies er en fin lille virksomhed som laver børnebøger, plakater og postkort til børn. Little Chubbies ønsker at skabe et børneunivers som børn elsker, men som også tager et miljømæssigt ansvar i produktionen af produkterne. Børn skal være børn, men det skal gå hånd i hånd med, at vi ikke tærer på jordens ressourcer. Alt sammen for at være med til at sikre, at vores børn også har en skøn planet at leve på i fremtiden.

Alt papir og emballage er enten FSC-certificeret eller genbrugt, og de vælger deres samarbejdspartnere ud fra deres miljøcertificeringer, og hvordan de kan minimere vores aftryk på planeten mest muligt. Bøgerne er produceret CO2-neutralt udelukkende ved vindenergi. Både papir og farver er “Cradle to Cradle certificeret” og produceret uden kemikalier og tungmetaller, som er registreret på” Banned List of Chemicals.”

I “Chubbyland” møder man forskellige “Chubbies” som bor på deres egen planet helt uden mennesker. Alle er venner og hjælper hinanden. Alle dyr i Chubbyland har runde former og flotte farver, som er med til at fange børnenes nysgerrighed.

I bogen “Chubby Hippo og mudderbadet” møder man den søde flodhest som elsker at sidde i sit hjemmelavede mudderbad og prutte, så der kommer masser af bobler. Solen skinner højt på Savannen, og mudderbadet tørres ud. Derfor må Chubby Hippo tage ud efter vand, hvilket ikke er nemt, når man er klodset og ikke vil have hjælp. Dette er en sød fortælling om venner, der hjælper hinanden, og at det er okay at bede om hjælp. Bogen er meget farverig og med søde illustrationer af dyrene. Den er skrevet på en sjov måde, som får børnene til at grine og lade sig drage med på eventyr i Chubbyland.

I “Chubby Panda og den magiske bambus” følger vi Chubby Panda som er meget sulten og vil finde bambus. Hans ven Chubby Monkey vil meget gerne vise Chubby Panda et trylletrick, men Chubby Panda har ikke tid, for hun skal finde bambus. Chubby Monkey driller og tryller bambussen om til en anden smag, og derfor bevæger Chubby Panda sig længere og længere væk og går til sidst ind i den dybe jungle, hvor hun farer vild. Heldigvis knurrer Chubby Pandas mave så højt, at Chubby Tiger og Chubby Monkey kan finde deres ven og få hende tilbage. Chubby Monkey lover aldrig, at trylle bambussen om igen, og Chubby Panda lover at se Chubby Monkeys trylleshow.

Dette er endnu en sød fortælling om venner der hjælper hinanden. Den er skrevet på en sød og sjov måde, som vil være med til at fastholde børnene i fortællingen, og de fine illustrationer giver også god anledning til at snakke ud fra billederne.

Jeg kan godt lide, at der i begge bøger er fokus på venskaber, og at man som venner hjælper hinanden, når det gælder. Det er super vigtigt, at børn vokser op med den tilgang og forstår vigtigheden i venskaber.

Man har valgt, at dyrene har deres engelske titler, hvilket er med til at give børnene ekstra læring.

Alt i alt synes jeg, at bøgerne er super søde og med nogle fine fortællinger.

Derudover er jeg vild med, at Little Chubbies har så stor fokus på bæredygtighed, så vi sammen kan passe på vores planet. Illustrationerne i bogen med kloden kan også være med til at tage nogle gode snakke med ens børn om miljøet, og hvorfor det er så vigtigt, at vi passer på naturen.


Mette afslutter:

“Vi har modtaget de fine bøger fra Little Chubbies. Chubby Hippo bogen i fysisk bogform og Chubby Panda online til test inden den blev udgivet i fysisk bogform også.

Bøgerne har de sødeste illustrationer og det er sjovt tænkt med de kugle runde dyr.

Chubbyland er et helt lille univers og man bliver hurtigt nysgerrig på hvilke andre historier der gemmer sig i det fantasifulde land.

Vigga på 3 år, fandt klar mest interesse i den fysiske bog hun kunne se og bladre i. Derudover blev hun fanget af den sjove historie med Chubby Hippo som mangler vand til sit mudderbad så hun kan prutte i det og får hjælp af sine venner.

Men den anden bog med Pandaen og den magiske bambus giver anledning til en god snak om at drille hinanden, hvilket jeg synes er rigtig godt.


Little Chubbies har udover at lave skabe et hyggeligt børneunivers, også en vision om at efterlade mindst mulig aftryk på naturen og derfor er alt deres tryk og emballage FSC-certificeret eller genbrugt.


I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD. Det er fine bøger med flotte farver og historier som børnene kan lærer af. Den ene handler om at hjælpe hinanden og den anden om at drille. De giver anledning til videre snakke.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD. De fysiske bøger er i hardcover og meget holdbar, siderne er i tykt papir så de ikke går i stykker når det bladres.

Pris: GOD. Bøgerne koster 179 kr stk. Begge bøger fås samlet til 299 kr. 


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Shifu Plugo tunes