TEST af flyverdrager fra Racoon Outdoor – Testfamilien
TEST af FLOWPILLOW heat massagepude fra Flowlife

TEST af flyverdrager fra Racoon Outdoor

Flere af vores testere har testet flyverdragter fra Racoon Outdoor.

Racoon Outdoor er farverigt børnetøj, der specialiserer sig i funktionelt overtøj – til alt slags vejr!

En af deres stærkeste værdier er anstændighed. Dette gælder alt, hvad de laver, lige fra udvikling og design af børnetøj af høj kvalitet, altid med børnene i centrum til samarbejde med leverandører og deres kunder.

Aynur har testet sammen med sine tvillinger Ella og Noah på 1 år samt Milas på 3 år.

Aynur fortæller:

“Vi har været så heldige, at vi igennem Testfamilien, har fået lov til at teste flyvedragter og vinterstøvler til ungerne fra Racoon Outdoor.

Ella, Noah og Milas har modtaget følgende sæt tøj fra Racoon Outdoor:

For Ella og Noah er det deres første efterår/vinter, hvor de går rundt, og derfor har brug for en god flyverdragt, med god funktionalitet, hvor de kan bevæge sig og lege, og som kan tåle lidt af hvert.

Milas er vokset ud af hans vintertøj, og derfor var flyverdragten fra Racoon Outdoor virkelig tiltrængt. For Milas’ vedkommende er det vigtigt, at han har en flyverdragt, som også giver ham god funktionalitet, men også holder ham godt varm og tør, da han det meste af tiden i børnehaven opholder sig ude.

Jeg elsker efteråret og vinteren, men det er en dyr sæson, at gå i møde, med tre børn. Vi har ikke købt flyverdragt til Ella og Noah før, da de ikke havde brug for det sidste år, hvor de var under 6 måneder gammel. Hvorimod med Milas har vi haft 2-3 forskellige flyverdragter i forskellige mærker, og jeg må ærligt indrømme, at det har været en ren jungle, at bevæge sig i, når man er på jagt efter en god flyverdragt. Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man vælger flyverdragter til sine børn, såsom vandtæt, vindtæt, åndbarhed, gennemgående lynlås, reflekser, hætte der kan tages af, indvendige fleece, 100% polyester, OEKO-TEX 100 certificeret, slidstærk mm.

For at få de bedst mulige oplevelser i vuggestue og i børnehave, for mine børn, er det vigtigt, at have det rigtige overtøj, så kroppen får en høj fleksibilitet, hvorfor det ikke sættes nogen begrænsninger for mit barns bevægelser under udendørs aktiviteter. Jeg kendte ikke til Racoon Outdoor, men må ærligt indrømme, at jeg er blevet fan af deres overtøj og vinterstøvler, og det bliver nok ikke sidste gang jeg bestiller deres tøj til ungerne.

Racoon Outdoor er dansk design, og de designer tøj til de aktive børn, der elsker at lege udendørs. Overtøjet er lavet af materialer, der er holdbare, pletbestandige, og som kan vaskes af med vand og vaskemiddel. Herudover er overtøjet super funktionelt til alt slags vejr, så børn kan let lege udendørs og have det sjovt. Alt deres overtøj er miljøvenligt imprægneret af BIONIC-FINISH® ECO-imprægnering, der gør dem vand- og snavsafvisende og indeholder ikke flour. Herudover forhindrer imprægneringen fugt i at trænge igennem stoffet.

Vi har testet flyverdragterne i efterårsvejret, og det har hverken været for varmt eller for koldt.

Ella og Noah bruger almindeligt tøj i str. 86, dog er Ella én lille fin pige, og derfor var str. 86 i flyverdragten en anelse for stor for hende, hvorfor vi byttede hendes flyverdragt til str. 80, hvorimod str. 86 passede Noah helt perfekt.

Milas fik sin flyverdragt hjem i str. 110, og er selv 104-105 cm. høj, men flyverdragten i str. 110 var alt for stor, og ville begrænse ham i funktionaliteten, hvilket betød, at vi byttede flyverdragten til et nummer mindre, som passede ham helt perfekt i størrelse.

Mit allerførste indtryk af alle tre flyverdragter var, at de var utroligt lette i forhold til, hvor store de egentlig er. Alle tre børn kunne snildt bevæge sig rundt i dem uden, at det blev klodset. Når jeg selv vælger tøj eller overtøj, har jeg en tendens for at vælge ensfarvet. Jeg blev positiv overrasket over deres fine print, både til piger og drenge. Milas synes specielt, at hans grønne flyvedragt med stjerner er über cool.

Alle tre dragter har aftagelige justerbare gummistropper i silikone ved fødderne, der forhindrer bukserne i at glide op. Det er skønt, at de er lavet i gummi, som lynhurtigt kan tørres af.

Ved benene er der praktiske elastikkanter. Indvendigt i flyverdragten er der det blødeste fleecefór i hætten, på kraven og overkroppen, der har holdt ungerne dejligt varme. Og som et stort plus er der refleks pipning på for- og bagsiden samt reflekslogo og aftagelige hætte.

Ella og Noahs hætte er i imiteret pelskrave og Milas’ hætte har elastikkanter i siderne, så den sidder godt til.

Ved ærmerne er der elastikkanter med fleece på indersiden. Ella og Noahs dragter, åbnes fortil ved hjælp af to lynlåse, mens Milas’ åbnes med en lynlås med indvendige vindstolper og hagebeskyttere.

Indvendigt er der en lukning over brystet med velcro på Ella og Noahs dragter. I lænden er der en elastikkant, der sikrer en god pasform på alle tre dragter.

Alle tre dragter er åndbare, og har en åndbarhed på 8000 g/m2/24 timer, vandtætte sømme, refleksdetaljer og slidstyrke på 40.000 gnidninger. Noah og Milas’ dragter er vandtæt med en vandsøjle på 10.000 mm/H2O, mens Ellas er på 15.000 mm/H2O.

Alle tre vinterstøvler er vandafvisende med en høj vandsøjletryk (10.000 mm/H2O). Herudover er de åndbare (åndbarhed på 8000 g/m2/24 timer), vindtætte og har refleksdetaljer på skaftet og hælen samt forret indvendigt. Støvlerne er virkelig nemme at tage af og på, for især Milas, som selv tager dem selv på, og kan meget nemt strammes til, da der er snører for oven.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – En god flyverdragt er en nødvendighed for småbørn, og med dragterne fra Rocoon Outdoor kan man sætte flueben ud for alle de krav man stiller til en god flyverdragt

Holdbarhed: MEGET GOD – Dragterne er nemme at tørre over med en klud, når der kommer lidt smuds på, så man ikke behøver at vaske den hver gang. Det er virkelig lækkert! Dette skyldes BIONIC-FINISH® ECO-imprægnering/overfladebehandling, hvor det netop ofte er nok bare at tørre overtøjet af, for at holde det rent. Det sparer vand, energi, vaskemiddel og tid. Et ret godt miljøbevidst tiltag efter min mening.

Pris: MEGET GOD – I forhold til kvaliteten så får man rigtig meget for pengene, prisen ligger lavere end nogle af de dragter, som vi købte sidste år og kvaliteten er på de fleste punkter bedre end nogle af dyre mærker. Helt sikkert en investering værd.

Kvalitet: MEGET GOD – Et virkelig godt bud, på den rigtige gode dragt til vinter udeliv!


Vores tester Nannas to døtre Alma på 6,5 år og Lily på 5 år har testet hhv. skisæt bestående af jakke og skibukser samt flyverdragt fra Racoon Outdoor. Dertil fik de begge termostøvler.

Nanna fortæller:

”Pigerne har begge en klar mening om, hvad de vil have på, så da de selv fik lov til at vælge overtøj, var lykken gjort.
Alma er netop startet i skole, og hun syntes, at det var tid til et todelt sæt. Alma er en frossenpind, så det er vigtigt for mig, at hun har noget varmt overtøj, som lukker af for både vind og vådt føre. Den jakke, hun valgte, har lidt ekstra længde og varmer derfor ned over numsen, et vandsøjletryk på hele 15.000 mm/H2O og vindstopper. Alma valgte den selvfølgelig pga. det fineste print, så både mor og datter er tilfredse.

Lily går stadig i børnehave, så for mig var det vigtigt, at hun fik en slidstærk flyverdragt med højt vandsøjletryk. Den, hun valgte, er forstærket på ben og numse og har en slidstyrke på hele 40.000 gnidninger samt et vandsøjletryk på 10.000 mm/H2O. Derudover har den stropper ved støvlerne, så den bliver på plads.
Begge sæt overtøj er i øvrigt foret med dejlig, blød fleece og har hagebeskytter, hvilket virkelig er detaljer, som vores børn sætter pris på – de har store krav til, hvordan tøjet skal føles at have på, og her består Racoon Outdoor altså børnetesten! Tøjet er i øvrigt helt normalt i størrelsen.

Alt tøjet virker let og lækkert i kvaliteten, og som forælder bliver jeg ekstra glad, når der fra producentens side er gået op i miljøet med BIONIC-FINISH ECO. Sammen med de andre ting betyder det, at Racoon Outdoor i høj grad også består hos de voksne.
Termostøvlerne var ved første øjekast virkelig også et hit. Alma er ikke fan af gummi-/termostøvler, fordi de ikke kan sidde ordentligt fast på hendes fødder, så da hun så den smarte snøre på termostøvlerne fra Racoon, var der jubel. Desværre er pasformen for bred til pigernes fødder, så de taber dem, når de går. Vi må altså konkludere, at de er til brede fødder.

Vi er klar til at gå vinteren i møde!

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Overtøjet lever op til alle de tekniske krav, jeg som forælder har, og udseendet og komforten lever op til børnenes krav.

Kvalitet: MEGET GOD – Overtøjet virker rigtig lækkert i både kvalitet og slidstyrke.

Pris: MEGET GOD – Priserne er virkelig fine, når man sammenligner med tilsvarende produkter. Flyverdragten Lilou ligger til 1.049 kr., Mia vinterjakke koster 1.099 kr. og Lane overtræksbukserne står til 599 kr. Termostøvlerne Matty koster 399 kr.


Katharina fortæller:

“Sofia valgte en lækker flyverdragt i et fint print, ligesom storesøsters jakke. Den fine rosa farve ville mange måske synes var upraktisk, men snavs, vand, mudder, sand og hvad hun ellers har leget i igennem testperioden, har været så nemt at tørre af med en klud og så er den så fin igen. Den har forneden og bagpå brune detaljer, hvor børn oftest slider mest på flyverdragten når de leger – genialt.

Flyverdragten kan lynes ret langt ned, så det har været let for Sofia selv, at tage dragten på og lyne op. Der er refleksdetaljer, aftagelig hætte, elastikkanter og justerbare støvlestropper i silikone for neden af flyverdragten og den del er vi rigtig glade for, for så går man nemlig ikke og jokker i flyverdragten som hvis det var lukket til med en knap, som nogle af de andre flyverdragter vi har haft gennem tiden. Indeni er det varme og bløde fleecefor, som også går igen i hætten. Alt i alt en rigtig god flyverdragt, som vi nok skal få meget glæde af henover vinteren også med vandsøjletryk på 10.000 og åndbarhed på 8.000.

Overtøjet er meget alderssvarende – Sofia bruger str. 110.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Vinterovertøj er en nødvendighed, som vi vist alle sætter pris på at eje i de kolde måneder.

Holdbarhed: MEGET GOD – Kvaliteten af overtøjet virker rigtig god, der er tænkt over den mindste detalje og passer man godt på sine ting, kan de holde til flere år og gå i arv til mindre søskende.

Pris: MEGET GOD – prisen er helt fair til produkterne og vil faktisk sige, at de ligger i den billige ende i forhold til andre mærker på markedet vi førhen har brugt.


Vores tester Vilde på 2 år, har også testet en virkelig lækker flyverdragt fra Racoon Outdoor.

Rikke fortæller:

“Vilde har fået lov til at teste en lækker flyverdragt fra Racoon Outdoor. Flyverdragten er i sart rosa med små prikker i brun. Flyverdragten er let vatteret og har indvendigt et blødt og varmt fleecefor i hætten, på kraven og overkroppen. Den er virkelig blød og lækker indvendig. Den har en aftagelig hætte som sidder på dragten med trykknapper langs kraven. Den har en fin detalje med en imiteret pelskrave. Når jeg køber flyverdragt til mine børn, sørger jeg altid for, at der er fodstropper i. Det er så vigtigt at den ikke kan kravle op ad benene og regn og sne kan lande i støvlerne. Denne flyverdragt har naturligvis også justerbare, aftagelige fodstropper i silikone.

Flyverdragten har desuden et vandsøjletryk på 10.000, en åndbarhed på 8000, vandtætte sømme, fine refleksdetaljer og en slidstyrke på 40.000 gnidninger. Den er imprægneret mod vand og smuds uden brug af flour så det er miljøvenligt.

Flyverdragten åbnes fortil med to lynlåse, det synes jeg er en kæmpe fordel til denne størrelse, for det gør dem lige lidt mere selvstændige, når de skal tage dragten af og på. Bagpå er der en fin lille detalje med en elastik kant der sikrer en god pasform.

Vores vurdering af flyverdragten fra Racoon Outdoor, bliver følgende:

Lege/nytteværdi: MEGET GOD – Det har jo super meget nytteværdi, det er uundværligt med varmt overtøj når vi går vinteren i møde.

Holdbarhed: MEGET GOD – Man er ikke i tvivl om, at dragten har en meget god holdbarhed.

Pris: GOD – Man giver selvfølgelig lidt ekstra for god kvalitet. Dragten koster 1.049 kr. og det ligger lige i toppen af, hvad jeg normalt vil betale for en flyverdragt.

Kvalitet: MEGET GOD – Virkelig lækker kvalitet, og så kan man måske forsvare prisen med, at den helt sikkert kan bruges af flere børn over flere sæsoner. Så er det jo lige pludselig en billig dragt.


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes børn Vitus (4) og Elin (2) testet flyverdragter fra Racoon Outdoor.  Jeg kendte ikke til dette mærke, så jeg var meget spændt på at modtage denne test og mærke kvaliteten.

Elin og Vitus var selv med til at udvælge deres nye flyverdragter på Racoon Outdoors hjemmeside og valget faldt på disse:

Derudover har de begge testet Matty vinterstøvler (399,-) i henholdvis navy og sart pink.

Vitus og Elin var ellevilde da de nye flyverdragter kom med posten, og de skulle straks prøve det nye overtøj. Vitus syntes flyverdragten med de flotte stjerner var mega sej og glædede sig til at skulle vise den til hans venner i børnehaven.

Vitus flyverdragt Paolo er sort og grøn med stjerner, og på brystet er der også broderet en stor stjerne.

Elins flyverdragt er sart lyserød med brune prikker og har en flot imiteret pelskrave.

Paolo flyverdragt er let vatteret og har indvendigt et blødt og varmt fleecefor i hætten, på kraven og overkroppen.

Den har aftagelig hætte, hvilket hos os er et stort plus, da børnene til tider synes de generer. Hætten fæstnes med knapper langs kraven. Hætten har elastikkanter i siderne, så den sidder godt til og skærmer for vinden.

Ved ærmerne er der elastikkanter, så flyverdragten sidder til, og ærmerne har fleece på indersiden, så der ikke er noget, der generer.

Ved benene er der ligeledes elastikkanter, og så er der justerbare støvlestropper, så flyverdragten kan holdes på plads, når man leger. Hvis man ikke vil have stropperne på, kan disse let fjernes. Man kan også tilkøbe nye stropper, hvis disse bliver væk eller knækker – jeg ved af erfaring, at den slags godt kan ske. Flyverdragten åbnes fortil med en lynlås og har vindstolpe og hagebeskytter. Ved lænden har den en elastikkant, der sørger for en god pasform, og så har den en masse lækre refleksdetaljer og Racoons velkendte logo.

Abigail flyverdragt er ligesom Vitus’ let vatteret og har indvendigt et varmt og blødt fleecefor.

Flyverdragten har en flot spids hætte med imiteret pelskrave, som kan tages af hvis dette ønskes. Ved kraven og ærmerne har flyverdragten en blød ribkant og ved benene har den smarte elastikkanter og justerbare støvlestropper.

Denne flyverdragt har to lynlåse fortil, som gør det lettere for det mindre barn at komme i flyverdragten selv.

Den har også vindstolper og hagebeskytter, og derudover har den indvendigt en ekstra lukning i velcro over brystet. I lænden er der lige som på Vitus’ en elastikkant, der sikrer god pasform, og den har ligeledes en masse dejlige refleksdetaljer.

Fælles for dem begge er:

  • Vandsøjletryk på 10.000 mm/H2O
  • Åndbarhed på 8000 g/m2/24 timer
  • Vandtætte sømme
  • Slidstyrke på 40.000 gnidninger
  • Miljøvenlig vand- og smudsafvisende imprægnering.

Jeg er super glad for de mange refleksdetaljer, så børnene kan blive set i mørket i trafikken. Jeg er overrasket over, hvor få jakker/flyverdragter, der har synlige reflekser, og jeg synes det er et stort plus, at disse er tænkt ind i designet, så man ikke selv skal huske at give dem reflekser på i mørket.

Vitus og Elin er super glade for flyverdragterne, og de er dejligt varme og tørre. Selvom de er nogle meget varme børn og har tosset rundt, så bliver de ikke klamme eller fugtige, hvilket er et kæmpe plus. De er lette at bevæge sig i, og de virker utroligt slidstærke.

Udover jakke og bukser har de også fået Matty vinterstøvler.

Det er en vinterstøvle til al slags vejr og minder lidt om en termostøvle. Støvlen har et isolerende uld/polyestermix som foring på indersiden som gør dem ekstra varme og giver dem god komfort. Støvlernes ydersål har et dybt rillet mønster, som sikrer barnet et godt fodfæste på alle slags underlag. Derudover har støvlerne refleksdetaljer på skaffet og hælen, så de nemt kan ses i trafikken. De er vandafvisende med et vandsøjletryk på 10.000 mm/H2O, er vindtætte og åndbare. Vitus og Elin er super glade for støvlerne, som de glædeligt tager på. De er nemme at stikke i og kan strammes til ved hjælp af en snøre øverst i støvlen. De har begge afprøvet støvlerne i vandløb og store vandpytter uden at få våde tæer.

Jeg havde allerede købt andet vinterovertøj til børnene, men de vælger selv disse sæt fra Racoon Outdoor til daglig brug. De er vilde med designet, og de synes det er utroligt dejligt at have på og let at bevæge sig i.

Personligt er jeg selv til mere enkelt tøj og overtøj end disse sæt er, men ungerne elsker, at der er lidt mere spræl og farver. De er varme, tørre og kan bevæge sig super godt, og så er jeg som mor super glad for alle reflekserne.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Overtøjet holder børnene varme og tørre. De har super god bevægelighed, og selvom Elin og Vitus altid har det varmt, så bliver de ikke klamme eller fugtige i tøjet.

Holdbarhed: MEGET GOD – Tøjet virker utroligt slidstærkt, og selvom de har klatret og hoppet i vand, er der intet slid at spore.

Pris: GOD – Man kan sagtens finde overtøj, der er billigere end dette, men hvis man går op i højt vandsøjletryk, slidstyrke og åndbarhed, så koster vinterovertøj bare meget. Så prisen er rimelig sammenlignet med andet synes jeg.

Kvalitet: MEGET GOD – Ved første øjekast syntes jeg kvaliteten virkede lidt dårlig, men det virker utroligt slidstærkt og holdbart, så min første indskydelse er bragt til skamme.


Christine fortæller:
“Vega på 2,5 år har været så heldig, at få lov at teste en Abigail flyverdragt fra Racoon Outdoor.

Vi kendte godt Racoon Outdoor i forvejen. Det var meget “fremme” med deres stærke farver da vores dreng på 11 år, var lille. Men jeg har faktisk ikke set noget til det i en del år nu, jeg synes i hvert fald ikke det har været lige så synligt som det var dengang.

Vi kendte derfor Racoon Outdoor, som et meget slidstærkt og holdbart mærke, så derfor var jeg spændt på, om det stadig var det.

Jeg valgte Abigail flyverdragten til Vega, som er sart lyserød med brunt print.

Flyverdragten er let vatteret og har indvendigt et blødt og fleecefor. Flyverdragten har det, som jeg husker Racoon allerbedst for, nemlig de spidse hætter. Hætten er aftagelig med pels. Der er ribkant ved ben og ærmer og aftagelige støvlestropper.

Flyverdragten åbnes ved hjælp af to lynlåse med udvendige vindstolper og hagebeskyttere. Indvendigt er der en ekstra lukning over brystet med velcro. I lænden er der en elastikkant der sikrer en god pasform. Flyverdragten har refleks for- og bagsiden Racoon reflekslogo.

Det jeg rigtig godt kan lide ved flyverdragter generelt er den dobbelte lynlås, så det er nemt for barnet selv at få dragten på og det stykke ved halsen, som ekstra lukning over brystet med velcro. På den måde sidder flyverdragten, godt fast på barnets krop og beskytter halsen lidt ekstra mod vind og vejr.

Flyverdragten har et vandsøletryg på 10.000 og en slidstyrke på 40.000 gnidninger. Det er især sådanne oplysninger jeg kigger på, når jeg normalt udvælger overtøj til mine børn – dette er RET god data!

Dragten er alderssvarende, Vega bruger str. 2 år i tøj og det samme er hendes flyverdragt.

Jeg var positivt overrasket over, hvor nem dragten er til at tørre over med en klud efter en tur i skoven eller på legepladsen. Jeg var også en smule skeptisk ved farven, men der må jeg sige den overrasker. Den er overhovedet ikke sart, tværtimod.

Vi har endnu ikke brugt den i rivende kulde, pga. testperioden her i efterårsperioderne, men Vega har været tør og dejlig varm. Desuden har dragten INGEN brugstegn, så holdbarhed og kvalitet må stadig være et kendetegn for Racoon!

Vores vurdering bliver:

Nytteværdi: MEGET GOD – En flyverdragt er et must! Denne er dejlig bevægelig for barnet, den har gode detaljer, nem for barnet selv at tage på.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – Jeg har som beskrevet ovenfor altid kendt Racoon får god kvalitet og holdbarhed, det er stadig en realitet efter vi har testet deres overtøj af.

Pris: GOD – Du kan både finde overtøj der er billigere end dette men også dyrer. Jeg syntes egenlig prisen på 999,- er en okay pris. Jeg tror dog flere vil tilvælge netop Racoon, hvis priserne var en smule lavere. For de vil klart vinde på kvalitet!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af FLOWPILLOW heat massagepude fra Flowlife