TEST af bObles hjerteserie – Testfamilien
TEST af Ducray produkter imod skæl og andre problemområder

TEST af bObles hjerteserie

Flere af vores testere har testet en del af bObles hjerteserie udviklet i samarbejde med Mødrehjælpen, som tager udgangspunkt i nærvær, nysgerrighed  og ikke mindst kreativ motorisk udviklende  leg.

Det, vi som helt små lærer  og oplever derhjemme, tager vi videre i livet. Kildeture, fantasifulde lege og øjeblikke af nærvær sætter sig fast og giver ro og  styrke i barnets opvækst og bliver til kærlige minder i voksenlivet.  Derfor er  de første  tusind  dage af et barns liv  så  afgørende, fordi det fundament børn får i de første tre år er vigtigt for, hvordan barnet klarer sig senere i livet .

Med denne fine serie støtter bObles Mødrehjælpens fantastiske arbejde.

Christine beretter:
Vega og jeg har været så heldige at få lov at teste et sansehjerte og et tumlehjerte fra bObles.

bObles indbyder helt klart til tumletid, fantasifulde øjeblikke og nærvær. Vi har gennem de sidste 10 år haft en del bObles, og jeg bliver stadig imponeret over mine børns fantasifulde lege med det populære og holdbare Eva-skum.

Tumlehjertet består af tre dele. De fungerer rigtig fint som både bord med skammel, en lille trappe, en hyggelig gyngehest, eller her hvor Vega har lavet en lille forhindringsbane.

Vega har brugt den måneformede del til at vippe på, og faktisk har vores store pige Josephine på 8 år også brugt den som balancebræt.

Det lille sansehjerte har en rillet overflade, som Vega synes er ret sjov at røre ved. Følesansen bliver vækket blot ved at røre ved rillerne. Den anden del har to små runde spejle, hvor hun kan se sit eget spejlbillede.
Disse to sansehjerter er også blevet kastet en del, da de ingenting vejer. Det er nemt for barnet at holde om delene og enten kaste eller trille.

Farverne er fantastiske! Det er de fineste retrofarver, som passer rigtig godt ind til vores interior både på børneværelset men også i stuen.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – bObles styker virkelig barnets motorik og fantasi.

Holdbarhed/kvalitet: MEGET GOD – bObles holder rigtig godt! Vi har aldrig haft problemer med holdbarheden eller kvaliteten.

Pris: GOD – De dele, vi har testet koster hhv. for sansehjertet 119,- og tumlehjertet 499,-


Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes datter Elin på 2 år testet produkter fra bObles nye hjerteserie bObles Hjerter”, som er med til at støtte Mødrehjælpen.Følgende er testet:

Vi elsker bObles herhjemme og har allerede en del af deres fantastiske tumlemøbler, som børnene elsker at finde frem og lave fine forhindringsbaner med. Derfor var vi super glade for at blive valgt til denne test – og med støtte til Mødrehjælpen, er denne serie bare ekstra fin og vigtig at sætte fokus på.

Serien er designet med udgangspunkt i Mødrehjælpens hjertelogo i kombination med bObles klassiske, genkendelige striber og enkle geometri.

Sansehjertet stimulerer barnets sanser med dets forskellige overflader, grafiske mønstre og spejl-reflektioner. Med sansehjertet får barnet en varieret stimulering af dets sanser, som er helt basal og som giver en grundlæggende kropslig erfaring, som er vigtig for barnets motoriske udvikling.Elin syntes spejlet var super fint, og alle børn elsker jo at spejle sig selv. Vi har spurgt ind til, hvad hun kan se i spejlet, og dermed øget hendes kropsbevidsthed og øvet sproget. Den anden del af hjertet med forskellige strukturer vækker den taktile sans ved berøring af dets fordybninger, som Elin har udforsket med hænder og fødder. Dette sæt glæder jeg mig også til at teste til vores søn, der kommer til juli.

Farverne er meget retro og giver en særlig ro med dets varme, brændte farver, mens overfladerne straks vækker nysgerrighed og undren.

Hjerterum udfordrer grov og finmotorikken, da den både kan stimulere balancen og det vigtige krydsmønster, eller barnet kan prøve at få cirklerne ned i hullet som en mini puttekasse. Dette sæt har Elin været helt vild med. Hun har puttet cirklerne i hullet, leget “borte-tit-tit” mens hun kiggede igennem hullet, hænder og fødder er taget igennem hullet, og hun har stablet det og prøvet at stå på de forskellige dele for at udfordre balancen. Alle delene har også indgået i en større forhindringsbane med al deres bObles. Dette sæt er ligeledes i fine rolige farver, som bare er så fint.

Vi har været rigtig glade for at teste disse to sæt fra “bObles Hjerter” , og vi glæder os til, at lillebror kan lege med dem om nogle måneder også.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – styrker finmotorikken og grovmotorikken samt barnets sanser.

Holdbarhed: GOD – bObles holder super godt og kan leges med i mange år frem. Spejlet fik Elin lidt hurtigt sat tænderne i, så der er en del tandmærker. Men ellers super fint.

Pris: GOD – Priserne er forskellige på alt i denne serie. Sansehjerte koster kun 119,- og hjerterum koster 299,- hvilket jeg synes er en super fin pris for begge dele.

Kvalitet: MEGET GOD – bObles er altid i god kvalitet og er lavet af EVA-skum, som er holdbart og nemt at vaske af.


 

Marianne beretter:

Viggo og jeg har fået lov at teste en af bObles nye kollektioner Hjerter. Kollektionen er lavet i samspil med mødrehjælpen og ligger vægt på at give dit barn en god start på livet. Produkterne tager alle udgangspunkt i nærvær, nysgerrighed og kreativ motorisk leg. Når du køber produkter fra denne serie, støtter du samtidigt op omkring Mødrehjælpens arbejde.

Vi har modtaget sansehjerte og hjerterum, som er 2 af seriens i alt 4 produktpakker.

Sansehjertet består af to små EVA-skum dele, som måler 12*12 cm. De to dele stimulerer barnets sanser med forskellige mønstrede overflader og spejl-refleksioner. Det stimulerer barnets sanser og giver en grundlæggende kropslig erfaring, som er vigtig for barnets motoriske udvikling.

Hjerterum er 4 dele 24*24 cm. i det samme lækre EVA-skum og er med til at styrke barnets grov- og finmotorik. Hjerterum er runde former, med en fordybning som kan bruges til de to mindre cirkler og kan anvendes af både det lille og større barn som får udforsket og stimuleret deres koordinationstræning ved at bruge sine øjne og hænder.
Tit Tit…..

Da vi i maj måned modtog de lækre produkter, var Viggo 6 ½ mdr. gammel, og vi brugte derfor meget tid på mavetræning. Her var sansehjertet med til at gøre træningen sjov for det lille spejl gav glæde, når man kunne ligge og se sig selv eller mors smil i spejlet.

Den anden del af sansehjertet blev undersøgt nøje med hænderne og munden, de små riller på overfladen var med til at træne Viggos følesans.

Hele hjerteserien er lavet i EVA skum, som er dejligt blødt at røre ved, og den føles næsten som hud mod hud og er medvirkende til at baby føler sig tryg. Farverne er varme og brændte og giver ro til øjet. Derudover passer farverne ind i de fleste hjem, så det er legetøj, man godt gider at have liggende fremme.

Nu er vi henne i slutningen af juni, og sådan en lille størrelse udvikler sig jo bare så hurtigt – der sker noget nyt hver dag. Han kan nu selv sidde og skubbe sig fremad på maven ved at stemme sine tærer i gulvet. De sidste par dage har vi leget rigtig meget med hjerterumsdelene, de to små cirkler er nøje blevet undersøgt og forsøgt trillet og kastet med. Jeg elsker at se, hvor meget forskellig leg, der er i bObles, og at legetøjet får en ny funktion i takt med barnets alder.

Der er helt sikkert mange timers leg i de små dele både individuelt, men også sammen. De små cirkler kan puttes ned i den store del af hjerterummet, og derudover kan der laves en lille trappe eller en lille stol, af de to største dele fra hjertet og alt sammen kan ligges ud på gulvet til en omgang ”jorden er giftig”, når han bliver lidt større.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Legeværdi/Nytteværdi: MEGET GOD – Der er virkelig mange timers leg i de skønne produkter fra bobles, alt efter barnets alder, så har/får delene nye funktioner – selv vores datter på 5 år har deltaget nysgerrigt i legen.

Holdbarhed/Kvalitet: MEGET GOD – Alle delene er lavet i det lækreste EVA skum, som er dejligt, blødt at røre ved. Det kan ikke sådan lige gå i stykker og kan både tåle, at man kaster med det og hopper/træder på det. Ja det eneste det faktisk ikke tåler er, at man bider i skummet. Bliver delene beskidte kan de nemt tørres af med en fugtig klud eller vaskes under bruseren. Produktet er designet til at stimulere barnets nysgerrighed og kreativitet igennem leg, hvilket jeg allerede nu kan se virker på min baby.

Pris: MEGET GOD – Sansehjertet koster 119 kr. og hjerterum koster 299 kr. begge ret fine priser, når man tænker på, at skum-delene kan leges med og følge barnet gennem flere år. Ofte synes jeg, at legetøj, der er produceret med fokus på barnets sanser og motorik, koster en bondegård, så det er virkelig fedt, at man her kan få nogle skønne produkter, som ligger i et fint gave-niveau til dåb, fødselsdag eller jul. Vi har i hvert fald allerede skrevet Tumlehjerte, som også er et produkt fra hjerteserien, på ønskesedlen herhjemme.


Almedina fortæller:

Norah har fået lov til at teste bobles ”Tumlehjerte” af, og det er en kæmpe succes. Tumlehjerte er nemlig både for baby og tumling, og de tre dele som hjertet består af, fungerer fantastisk som både bord med skammel, en lille trappe, eller en hyggelig gyngehest, når balancen skal udfordres. Ideerne er mange.

Den skrå del af Tumlehjertet kan bruges som en behagelig lille slidske. Herfra kan baby (jeg tænker helt sikkert vores ”lillesøster” kommer til at bruge den, når der skal trænes nakke) både ligge på maven og på ryggen og kigge på op på mors og fars ansigter eller udforske et spændende stykke legetøj.

Den anden del af Tumlehjertet er skønt som et lille plateau, som det ny-møvende eller kravlende barn kan bevæge sig op ad og senere hen sidde på. I kombination med den største del af Tumlehjertet forvandler det sig til et sæt med bord og stol. Det bløde, men faste skum er skønt at røre ved. Norah har virkelig fundet på en masse fine og sjove lege med sættet, og hun bruger det faktisk som ”hendes” stol.

For det gynge-glade barn er den største del af Tumlehjertet herlig at vippe på – frem og tilbage og side til side. Det asymmetriske vip udfordrer balancen, og giver barnet mulighed for at øve, hvor meget, der kan gynges, før den tipper. Det giver kropskontrol og bevidsthed, om alt det kroppen kan. Og hvis der er noget Norah elsker, så er det at gynge.

Tilsammen udgør de tre Tumlehjerte-møbler en skøn forhindringsbane i forskellige niveauer, som barnet kan kravle, gå over eller som Norah, balancere på – gerne med mor eller far i hånden – eller helt af sig selv. ”Se mor, mig kan helt selv”. En stolt Norah, da hun kunne klare ”forhindringsbanen” selv.

Vurderingen:

Lege/nytteværdi : MEGET GOD – bObles er og bliver bare et genialt produkt. Legeværdi og nytteværdi er MEGET god, og ideerne er endeløse til leg.

Holdbarhed/Kvalitet: GOD – Super god kvalitet og holdbarhed. Nemt at rengøre og kan holde til RIGTIG meget. (Norah har udsat det for lidt af hvert).

Pris: GOD – bObles produkter er ikke billige, da de er lavet i dyrt materiale. Men de holder også i flere generationer og er helt klart prisen værd. Dette sæt har en pris på 499,-


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Ducray produkter imod skæl og andre problemområder