TEST af Simon bøgerne fra Forlaget Alvilda – Testfamilien
TEST af kugledyner med tilhørende sengetøj fra HUGGED

TEST af Simon bøgerne fra Forlaget Alvilda

Vores tester Anne-Louise har sammen med hendes børn Vitus (3,5 år) og Elin (2 år) testet Simon-bøgerne fra Forlaget Alvilda.

Følgende er testet:

Anne-Louise fortæller:

Simon er den populære kanin kendt fra TV, som i børnehøjde fortæller om familieliv, venskaber og problemer, og så er han en lille kanin med stort gåpåmod.

Elin og Vitus elsker Simon, så da denne pakke kom, var begejstringen stor. Udover de to fine bøger, modtog vi også en vaskeægte Simon bamse, en papfigur af Simon og nogle plakater.

Vitus og Elin forelskede sig straks i henholdsvis bamse og papskilt, og så skulle bøgerne kigges igennem.

De er sidenhen blevet læst næsten dagligt, og Simon bamsen bliver sovet med og kommer med alle steder.

Simon “Skal vi bytte” handler om Simon og hans ven Ferdinand, som sammen leger med biler. De har nogle forskellige biler, som de ender med at bytte og én kommer til at fortryde bytteriet.

Simon “Superkanin”  handler om Simon, der ikke er bange for noget som helst, for han er nemlig en Superkanin! Men man kan godt miste modet, selvom man er en sej helt, når man får en splint i fingeren og alligevel får brug for sin mor.

Simon bøgerne er fortalt på en fin måde, som fanger børnene. De fine originale franske tegninger er børnene vilde med, og både Elin og Vitus kan selv fortælle bøgerne ud fra billeder nu.

Der er masser af genkendelighed i bøgerne, både fra TV men også fra hverdagen, hvilket gør bøgerne ekstra gode og fanger børnenes opmærksomhed øjeblikkeligt.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: MEGET GOD  – Alle bøgerne er super gode og giver god læring igennem leg/læsning

Holdbarhed: GOD – Bøgerne er i papir og ikke pap, hvilket godt kan ses, når de små kigger i bøgerne selv. Bøgerne er et kæmpe hit og bliver læst dagligt.

Pris: MEGET GOD – Bøgerne koster 99,95 kr., men kan fås på tilbud flere steder.

Kvalitet: GOD – Bøgerne er i god kvalitet, men da de ikke er i pap, kan de nemt gå i stykker, når de små er med til at bladre. Bøgerne har super fine illustrationer og farver.


Vores tester Line har sammen med sin datter Alberte på knap to år testet ”Simon” bøger fra Forlaget Alvilda.

Line fortæller:

“Vi har den seneste måned testet to nye bøger af “superstjernen Simon” samt en tilhørende bamse og papfigur af samme karakter.

Karakteren Simon er kendt fra TV, hvor han er at finde på børnekanalen Ramasjang. Nu er superkaninen også at finde i bogform, og det er disse bøger, vi har testet herhjemme. Bøgerne handler overordnet set om familieliv, venskaber og en lille kanin med gåpåmod – akkurat som de kendte scener fra TV.

Bøgerne er super fine og indeholder en masse farverige billeder, som straks fanger opmærksomheden. Der er ikke så meget tekst på siderne, som der er i så mange andre bøger, men så giver bøgerne i stedet rig mulighed for at føre en samtale omkring, hvad der foregår på billederne.

De første sider i bogen viser en masse forskellige ansigtsudtryk på kaninen Simon, hvilket Alberte har brugt utrolig meget tid på at fortælle om. Fx at kaninen ser glad ud, sur ud, bange ud eller har solbriller på. De har netop haft meget fokus på forskellige ansigtsudtryk og følelser i vuggestuen, hvorfor lige netop disse sider har fanget Albertes interesse ekstra meget, da det er genkendeligt fra hendes egen hverdag.

Den tilhørende bamse og papfigur har vagt utroligt meget interesse. Alberte synes uden tvivl, det er sjovt at have en ”rigtig” Simon at lege med, og når vi har læst sammen med hende og hendes lillesøster, har hun altid sørget for, at lillesøster låner bamsen, mens vi kigger og læser i bøgerne.

Bøgerne henvender sig primært til børn i alderen 1,5-3 år, hvilket måske burde være lidt højere sat. Alberte er, som tidligere nævnt, knap to år, og hun har primært fået glæde af bøgerne, hvis vi har læst højt for hende. Hun har ikke brugt så meget tid på bøgerne alene, men hun elsker derimod at kigge i dem, hvis vi læser højt for hende. Alt i alt er historierne om Simon rigtig fine og bidrager til mange gode samtaler.

I dette tilfælde bliver ratingen:

Nytteværdi: MEGET GOD – Bøgerne er super fine og giver rig mulighed underholdning og tidsfordriv.

Holdbarhed: GOD – Vi har bladret i bøgerne mange gange, og der er uden tvivl til mange timers læsning endnu. Dog er der ingen tvivl om, at det kan være lidt hårdt for tynde sider til helt små børn, hvorfor papsider ville være at foretrække.

Pris: MEGET GOD – Den vejledende udsalgspris ligger på 99,95 kr. pr. stk., hvilket jeg synes er en fornuftig pris, hvor jeg umiddelbart tænker, at de fleste familier kan være med.

Kvalitet: MEGET GOD – Bøgerne er lavet af en god kvalitet, hvor det tykke omslag gør bogen forholdsvis robust. Indholdet er fangende for børn og indbyder til mange gode samtaleemner.


“Louise har sammen med sin søn August på 1,5 år testet den fine “Simon-pakke” fra Forlaget Alvilda.
Pakken består af to forskellige bøger fra Simon serien og en Simon bamse.
Det var helt klart “genkendelsens-glæde”, der kom til udtryk, da vi modtog kassen med de farvestrålende Simon bøger. Som nummer 2 i søskendeflokken, kan vi ikke komme udenom, at August har et rimelig godt kendskab til karaktererne fra Ramasjang – og kaninen Simon er ingen undtagelse. Faktisk er Simon et af ganske få programmer, som både fanger Benedikte på knap 5 år og Augusts opmærksomhed. I bogpakken var to forskellige bøger: “Skal vi bytte?” og bogen “Superkanin”.
Bøgerne er ret enkle i sit udtryk og fortællingerne korte og ganske lidt tekst. Det er helt perfekt, når bøgerne skal læses højt for August, som sjældent kan koncentrere sig ret længe om at lytte til en bog.
Billederne er omvendt store og fyldt med farver, så der er masser at kigge på, mens der læses op. Jeg tænker også bøgerne bliver rigtig gode til Benedikte, når hun starter i skole næste år, fordi teksterne er korte og simple, og fortællingen også sagtens kan fange børn i hendes alder.
Med i bog-pakken fulgte også den fineste Simon bamse, som August har haft stor glæde af. Jeg finder bamsen frem, når vi skal læse om Simon, og selvom han sjældent sidder stille i mere end fem sekunder, så tror jeg, at bamsen hjælper ham til at blive fastholdt i historien, fordi en fysisk ting ofte gør det nemmere for helt små børn at relatere til historien. På den måde kan han “lege med”, når historien læses højt.
Min vurdering af Simon bøgerne er:
Nytteværdi: MEGET GOD – Jeg bliver altid begejstret, når der findes et godt alternativ til fjernsynet. Det er bøgerne jo – og i særdeleshed bøger, hvor børnene kan genkende karaktererne. Jeg synes især, at det kan være svært at finde bøger til Augusts alder, som ikke kun er “pegebøger”, men hvor der også er en lille fortælling, som kan læses højt. Derudover forestiller jeg mig også, at bøgerne er rigtig gode til børnene selv, når de skal lære at læse, da teksten står stort og er meget simpel.
Kvalitet: MEGET GOD – Selve omslaget på bogen er i kraftig kvalitet, og bogens sider virker også tykke og slidstærke, så den kan holde til at blive bladret i af et barn.
Pris: MEGET GOD – Bøgerne koster 99,95 kr. stykket, hvilket jeg synes er en rigtig god pris.

 

Den seneste måned har vores tester Aynur testet Simon bøger fra Forlaget Alvilda sammen med sin søn Milas.


Aynur fortæller:

Det første Milas sagde, da han fik øje på Simon bøgerne samt superhelt Simon bamsen var ”Her kommer Simon, her kommer Simon…”, som er Simon sangen fra TV-serien Simon, som vi kender fra Ramasjang.

 

Simon pakken indeholder følgende:

– Simon bog ”Skal vi bytte?” 99,99 kr.

– Simon bog ”Superkanin” 99,99 kr.

– Simon bamse (kan ikke købes hos Forlaget Alvilda, modtaget som gave)

– Simon papfigur (kan ikke købes hos Forlaget Alvilda, modtaget som gave)

– Simon plakater (kan ikke købes hos Forlaget Alvilda, modtaget som gave)

 

Milas er helt pjattet med Simon, og vi kender den søde kanin karakter fra TV, og derfor blev han ekstra glad, da han modtog bøgerne, superhelt Simon bamsen samt papfiguren af Simon.

 

Billedbogserien om Simon fortæller i børnehøjde om familieliv, venskaber og en lille kanin med stort gåpåmod. Bøgerne er gode fra 2+ år. Jeg er vild med emnerne, som Simon snakker om, den vigtige viden på børneniveau, det børnevenlige sprog og de fineste farverige billede illustrationer. Selv tvillingerne har fået øje på Milas’ nye bøger og superhelt Simon bamsen, og lige så snart de får mulighed for at kravle op i Milas’ seng, så er det også det første, de går efter.

Bøgerne er super gode som godnathistorie, men vi har så sandelig også haft dem med, når Milas skulle sidde på potten. Et godt alternativ i stedet for at tænde for fjernsynet eller iPad. Simon bøgerne er lige for tiden hans yndlings godnathistorie, og der er ingen tvivl om, at han elsker ”Skal vi bytte?” bogen. Hans nye superhelt Simon bamse har også fået en fast plads i sengen.

”Skal vi bytte?” bogen handler om Simon og hans ven Ferdinand. De leger med deres biler. Ferdinand elsker sin helt specielle røde bil, og lige nøjagtig præcis sådan én har Simon altid ønsket sig.

Og ”Superkanin” bogen handler om at Simon leger superkanin og superkanin er ikke bange for noget. Men da han så får splint i fingeren, får han brug for sin mor..

Vi elsker bøgerne. Det er fedt at læse børnebøger med så lærerigt og faktuelt et indhold. Milas blev hurtig grebet af bøgerne og historierne. Jeg synes, at det er nogle gode emner, som bøgerne tager fat om. Fortællingerne gav anledning til en masse snakke om alverdens ting, såsom hvordan man er en god ven, om det er ok at snyde mm. Vi måtte, som voksne, lige pudse vores viden af, så vi kunne svare ordentligt. Alt i alt super fine bøger.

Nytteværdi: MEGET GOD – For os er bøger altid en nytteværdi genstand til de små børn. Det er med til at hjælpe dem i at udvikle deres sprog og fantasi, hvilket også gør sig gældende for disse bøger.

Holdbarhed: GOD – Bøgerne virker til at være lavet af god kvalitet, og de virker til at holde til lidt af hvert. Herudover er siderne glatte, hvilket gør, at de er nemme at tørre af.

Kvalitet: GOD – Bøgerne er i god og kraftig kvalitet med fine farverige billedillustrationer.

Pris: MEGET GOD – Priserne er meget rimelige. De fleste familier kan være med.

 


 

Nina, mor til Melia på 3 år, fortæller:

En kombination af lærerige bøger med et strejf af humor er lige præcis, hvad du kan forvente af bøgerne om Simon fra Ramasjang. Min datter lå flad af grin første gang vi læste dem. Men samtidig satte det tanker i gang, omkring venskaber, og hvordan man er overfor hinanden.

Vi har testet to bøger om Simon fra Ramasjang: Superkanin og Skal vi bytte. Bøgerne har sat gang i en masse refleksion hos Melia på 3 år, som dagligt taler om vigtigheden i at være en god ven. Hun griner dog også, da sprogbruget i bogen er meget ligetil og uden at pakke tingene ind. Der er relativt få ord på hver side, som vedholder især de mindreårige i at kunne holde fokus undervejs.

Vi har brugt bøgerne som et perfekt break inden sengetid, få rørt lattermusklerne og få koblet af fra den travle hverdag i en børnefamilie. Som det ses på billedet er Melia i rigtig godt humør efter en god omgang læsning.

 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Lege/Nytteværdi: MEGET GOD. – Vi har brugt bøgerne meget og talt meget om Simon, siden vi modtog testen.

Holdbarhed: MEGET GOD. – Bøgerne har hårdt omslag, og siderne er normale. Vi har ikke oplevet revner eller andet i dem.

Pris: MEGET GOD. – Prisen er meget fin i forhold til, hvor meget vi allerede har benyttet os af dem. Og de kan snildt bruges i lang tid endnu. Ser dem også som en god begynderbog for skolebørn.

Kvalitet: MEGET GOD. – Vi er glade for, at der er benyttet almindeligt papir til siderne i bogen, fremfor pap, da det hurtigt kan blive for voldsomt. Derudover er farverne og designet super børnevenligt og imødekommende.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af kugledyner med tilhørende sengetøj fra HUGGED