Test af Biosym Omni Mini Multi og Omnimin Multivitamin – Testfamilien
TEST af Lego Ninjago 71754 Vanddragen

Test af Biosym Omni Mini Multi og Omnimin Multivitamin

Flere af vores testfamilier har testet OmniMINI Multi og Omnimin Multivitamin fra Biosym, her kommer et udpluk af testernes anmeldelser.

Den seneste måned har vores tester Aynur, sammen med sin søn Milas på snart 3 år, testet Omni vitaminpiller til børn og voksne fra Biosym.

Aynur fortæller:

Vi modtog en pakke fra Biosym med følgende produkter:

  • Omnimin multivitamin 360 tabletter – 429 kr.
  • OmniMini multivitamin 80 tabletter – 155 kr.

Biosym blev grundlagt i 1986, med et ønske om at højne livskvaliteten i de danske hjem. Deres første produktserie blev lanceret med fokus på naturlige ingredienser. I 2019 blev Biosym en del af den finske familievirksomhed, OY Verman AB, hvor firmaet også har fokus på produkter af høj kvalitet, der fremmer sundhed og velvære. Deres produkter bliver løbende optimeret til de skandinaviske forbrugere, hvor de har kvalificerede og uddannede personale, der følger forskning indenfor næringsstoffer, antioxidanter og kosttilskud.

Omnimin multivitamin

Min mand og jeg er ikke gode til at tage vitaminpiller, selvom vi har forsøgt det en del gange. Jeg er personligt ikke til piller, man skal sluge, og især ikke hvis de smager syntetisk, men vi ved, at vitaminer er gode at tage især i vinterperioden, hvor ens krop kan være mere svækket og mere modtagelig for sygdom. 

Omnimin er et bredt multivitamin tilskud af 28 vitaminer, mineraler, antioxidanter og næringsstoffer. Pillerne er sammensat med fokus på styrke og optagelighed. De er vegetabilske og indeholder kun naturlige farvestoffer som safran og citron, hvilket giver pillen den karakteristiske farve. 

Jeg er stadig ikke stor fan af pillerne, men nu er det blevet til et ritual efter aftensmad, at både mig og min mand skal tage en pille sammen med Milas, og det er nu meget hyggeligt. Heldigvis har pillerne ikke en dårlig eftersmag, som mange andre piller kan give. Min mand og jeg har givet det et forsøg under testperioden, hvor det er lykkedes os at huske at tage vores pille kontinuerligt, og de gange vi glemte at tage, sørgede Milas for at minde os om at tage vores piller. 

Nytteværdi: GOD – Meget nyttigt, da det styrke ens immunforsvar. Hjælper selvfølgelig kun hvis vitaminpillerne bliver taget.

Holdbarhed: MEGET GOD – Der er 360 multivitamin piller i en bøtte, hvilket holder til 1 år, og hvis man deler bøtten med sin bedre halvdel række det sig et halvt år.

Kvalitet: GOD – Kvaliteten fejler intet. Den har ingen stærk, syntetisk lugt, som mange andre vitaminpiller kan have.

Pris: MEGET GOD – 429 kr. er en fair pris for at få dækket ens vitamin tilskud årligt. 

OmniMini multivitamin

Milas er vant til at tage tyggetabletter med smag, som vitaminpille, men da han så de nye OmniMini Multi vitaminer, glemte han alt om de gamle vitaminpiller og kastede sig straks med at teste dem. Han synes, de nye vitaminer var bestemt bedre end de gamle, både pga. størrelsen, de er markant større end dem han brugte før, men han synes bestemt også, at de smager bedre, hertil at det meget spændende at hans tunge bliver orange.

OmniMini Multi er egnet til børn i alderen 3-10 år og indeholder alle de nødvendige vitaminer og mineraler. De indeholder bl.a. Calcium, D-vitamin, Jod og Jern. Der er tilsat naturlig aroma fra kirsebær, jordbær og hindbær, samt er vitaminerne veganske.  

Milas har allerede givet udtryk for, at han ikke ønsker at tage hans gamle tyggevitaminpiller i brug mere og vil meget gerne fortsætte med OmniMini Multi vitaminer, hvilket betyder, at vi fremadrettet vil bruge OmniMini Multi. 

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er vigtigt, at vores børn indtager vitaminer kontinuerligt, og der er ikke noget, der er bedre end, at ens barn selv minder forældre om, at der skal tages vitaminer. 

Holdbarhed og Kvalitet: MEGET GOD – Holdbarhed er 2,5 måneder og kvaliteten er i top, der er ikke en finger at komme efter. 

Pris: MEGET GOD – Det koster 155 kr. for 80 tyggetabletter, som svarer til 1,90 kr. pr. stk., hvilket jeg synes er en fornuftig pris. Herudover kan OmniMini Multi købes i en større bøtte, der indeholder 160 tyggetabletter for 245 kr., hvor stk. prisen kommer ned på 1,50 kr. og så dækker det omkring 5,5 måned.   


Anne fortæller:

Carla og Alfred har fået lov at teste Multivitamin piller fra Biosym – OmniMINI multi.

Det er første gang de prøver multivitaminer som tyggetablet form, da de plejer at få dem i vingummi form. De er super nemme for børnene at tygge, og så har de en dejlig smag af jordbær, hindbær og kirsebær.

Hvis man ikke tygger dem med det samme, smelter de let på tungen.

Vitamin tabletterne indeholder 22 vigtige vitaminer, mineraler og næringsstoffer bl.a. D-vitamin som er nødvendig for børns udvikling af knogler, jod som sikrer en normal vækst hos børn, og vitamin B som bidrager til at mindske træthed og udmattelse samt til immunsystemets normale funktion.

Sammensætningen af alle vitaminer og mineraler er lavet efter anbefalinger fra danske sundsmyndigheder.

Kilderne til E-vitamin og A-vitamin er naturlige, og du finder hverken crohm, bor eller silica i OmniMINI multi vitamintabeletter.

Den anbefalede daglige dosis et 1-2 tabletter – herhjemme tager vi 2. En om morgenen og en om aftenen. Børnene synes, de smager af slik…

Disse vitaminpiller er for børn i alderen 3-10 år. 

Du finder multivitaminer i 2 glas størrelser: En med 80 stks piller og et med 150 stks.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi:  MEGET GOD – Selvfølgelig er der ingen tvivl om at, nytteværdien er MEGET GOD, for hvem vil ikke det bedste for sine børn?

Holdbarhed: MEGET GOD – Ikke så meget at, skrive her

Pris: GOD – Disse vitaminer er lidt dyrere end andre børne vitaminer, vi har haft, men jeg føler også på en måde, at de er bedre.

Kvalitet: MEGET GOD – Børnene er super glade for smagen og konsistensen. Vi kommer klart til at fortsætte med de her multivitaminer herhjemme.


”Vores tester Rikke har sammen med familien testet en ny lancering af OmniMINI Multi vitaminpillen.”

Rikke fortæller:

Vitaminpillen er til børn fra 3-10 år. Det er en multivitaminpille, der smager dejligt af kirsebær, jordbær og hindbær, og den er uden sødestoffer. Den er nem og behagelig for børnene at tygge og synke. Faktisk så har den i alt 22 vigtige vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. Den indeholder calcium, D-vitamin, C-vitamin, Jod og Jern, som alle er vigtige for børns udvikling. Både C- og D-vitamin bidrager til vedligeholdelse af normale knogler samt til et normalt fungerende immunforsvar. 

Multivitaminpillen kan også anvendes af børn, der er veganere.

Det jeg er vild med ved denne velsmagende multivitamin er, at det aldrig har det været så nemt at få børnene til at spise deres vitaminer! 

Vilde kommer selv hver eneste morgen, og spørger om hun må få en vitaminpille. Ja, det skal altså ikke være nogen hemmelighed, at jeg som mor er ret så begejstret over, at det ikke er en kamp at skulle servere vitaminer, men at børnene tværtimod selv husker på det. Og det er helt sikkert pga. den gode smag – jeg har selvfølgelig sørge for at teste dem i smug, for jeg kan kun forestille mig, hvordan den 3-årige i huset ville reagere, hvis hun så, at jeg spiste af hendes vitaminer!

OmniMINI Multi fås i størrelser med hhv. 80 og 150 tyggetabletter.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD, og DÅRLIG.

Vores vurdering af OmniMINI Multi bliver følgende:

Nytteværdi: MEGET GOD – Det er forhåbentlig ikke kun hos os, at det kan være svært at få en sund og varieret kost i vores børn. Med OmniMINI Multi kan man sikre sig, at børnene får alle de gode vitaminer og mineraler, de har brug for.  

Holdbarhed: MEGET GOD.

Pris: GOD. Man betaler jo for kvalitet i dette tilfælde, og det gør jeg gerne. 

Kvalitet: MEGET GOD – Kvaliteten er virkelig i top, jeg elsker alle Omnimin produkter og bruger også voksen vitaminerne til mig selv.


Vores tester Anne har sammen med børnene Frida på 4 år, Naya på 8 og og Mikkel på 9 år testet OmniMINI Multi fra BioSym. 

Anne fortæller:

Vi har i januar testet den nylancerede børnemultivitamin OmniMINI Multi – en tygge vitaminpille med smag af hindbær, jordbær og kirsebær.

Børnene har egentligt altid været vilde med vitaminpiller, men sidste år gik det lidt i glemmebogen, så det var fedt, at vi i år kunne starte året med at blive boostet på vitaminer, så vi forhåbentligt undgår for meget sygdom i løbet af de første måneder af 2022.

Børnene var generelt vilde med pillerne. Det er fedt, at de kan tygge dem, så de bliver lettere at indtage. Naya og Mikkel synes dog, de var lidt store i forhold til andre Multivitamin piller, de har fået før. De var også vant til at børnevitaminpiller kun smager af jordbær, så de skulle lige vænne sig til den nye smag. Den faldt dog hurtigt i god jord, og de blev hurtigt en del af den faste morgenrutine. Det største problem for os blev, at Frida kun måtte få én pille hver dag. 

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD – Vi synes det har været fedt at blive boostet på vitaminer. Ungerne har i januar kun været ramt af corona, hvilket OmniMINI Multi nok ikke har kunnet påvirke. Vi synes dog, at de er kommet hurtigt over sygdommen, hvilket sagtens kan være pga. den øgede daglige vitaminmængde. Nytteværdien vurderes til god, da jeg synes perioden har været for kort til at kunne give højere vurdering. Et kritikpunkt er dog, at eksperter anbefaler, at låget på børnevitaminpiller er lavet, så det er børnesikret. Dette er låget på OmniMINI Multi IKKE. Dette bør forbedres, da Frida på 4 år kan åbne den uden problemer.

Holdbarhed: MEGET GOD – holdbarheden på pillerne er over 1,5 år. Der er 80 stk. i den pakke vi har fået. Med 3 børn holder pillerne til testperioden, men selv med 1 barn, er der rig mulighed for at nå at få spist alle pillerne inden udløb.

Pris: MIDDEL – prisen ligger i den høje ende set i forhold til andre sammenlignelige produkter til børn. Livol børnevitamin koster fx 70 kr. for 150 stk. 

Kvalitet: GOD – I Livol Multivitamin til børn, er der kun 15 vitaminer, hvor der i OmniMINI Multi er 22 forskellige vitaminer i. Det er svært for os som forbruger at vide, om alle 22 vitaminer er MEGET vigtige for vores børn. Vi må dog læne os op af eksperterne og tro på, at OmniMINI Multi bare giver vores børn det ekstra vitamin boost end andre piller til børn med et lavere vitaminindhold. Vi har i vores familie haft gode erfaringer med OmniMINI Multi, hvorfor vurderingen falder på god.

Vi vil klart fortsætte med at bruge børnevitaminpiller i vinterhalvåret. Om det bliver OmniMINI Multi eller et andet mærke afhænger lidt af prisen, da vi har et stort forbrug af piller grundet antallet af børn. Vi kan dog give OmniMINI Multi vores bedste anbefalinger herfra.


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEST af Lego Ninjago 71754 Vanddragen