Duglemmerdetaldrig.dk – Læsø Kur – Testfamilien
Opbevaringsæsker fra Jox

Duglemmerdetaldrig.dk – Læsø Kur

Vores tester Nadja og hendes mand Peter har testet en spadag for to på Læsø igennem DuGlemmerDetAldrig.dk, som er personlige og unikke gavekort til uforglemmelige oplevelser.

photo-32

På deres egen hjemmeside (saltkur.dk) skriver Læsø Kur:

Læsø Kur er historien om det moderne nordiske kurbad i den tidligere Vesterø Havnekirke, og om bade og behandlinger, der er baseret på det salt, som Læsø er berømt for. Her kan du forkæle dig selv og dem, du holder af, med en oplevelse for krop og sjæl. Du får ny energi fra stimulerende saltbade og en stærk velværefølelse af vores egenudviklede kurbehandlinger. Kom og bliv betaget af Læsø Kurs smukke rammer, oplev udsigten fra kirketårnet og nyd f.eks. vores kurbade og behandlinger, som vi kan sammensætte efter dine ønsker.

I både 2013 og 2014 har Læsø Kur vundet Oplevelsesprisen i kategorien wellness. Vi håber, at endnu flere vil komme og besøge os igen i år, så endnu flere kan få lov til at opleve vores fantastiske wellness.

 photo-25

Nadja fortæller:

?Jeg har været på Læsø en enkelt gang som barn, men aldrig som voksen, så udsigten til en dag på Læsø i afslappende omgivelser var meget tiltalende og spændende!

Gavekortet ankom i en fin æske, endda med chokolader i også, og så var det bare at ringe til Læsø Kur for at aftale en dag. Det gik nemt og helt problemfrit!

photo-53

Der var en del praktisk, der skulle gå op, såsom færgeafgange og pasning af børn, men vi fik det hele planlagt, og meget tidligt en fredag morgen var vi klar.

I diverse turistbrochurer læste vi, at roen virkelig faldt over én, når man kom til Læsø, men jeg tænkte, at det nok bare var noget, de skrev. Jeg måtte dog virkelig sande, at de havde ret – da vi kørte i land på Læsø, var det som at komme ind i en hyggelig, lille tidslomme, hvor der var fuldstændig ro på, og hvor afslapning, venlighed og hygge var i højsædet.

Læsø Kur ligger kort fra færgen, så vi var der hurtigt. Stedet er bygget om fra en kirke, og den ser virkelig flot ? og anderledes ? ud udefra. Da vi kom ind, var der sådan en behagelig ro og varme, at vi med det samme følte os godt tilpas.

Vi blev taget imod af venligt personale, som fortalte os om stedets historie, og viste os rundt. Dette skete ikke bare, fordi vi skulle teste ? nej, den tur får alle, der kommer der for første gang. Vi var meget imponerede over, hvor flot, der var, og Peter, som er tømrer til daglig, nærstuderede det flotte bygningsværk mange gange i løbet af dagen 😉

Omklædningsrummet i sig selv var en oplevelse. Normalt hader jeg omklædningsrum, som jeg tit synes er overfyldte og beskidte. Det her emmede af ro og stil. Stort var det ikke, men jeg havde det også for mig selv 😉 Vi havde valgt en rigtig god dag at komme derover på: Uden for sæsonen og lige fra åbningstid.

Inden vi kom derover, havde jeg ringet og forhørt mig om nogle ting, og der spurgte jeg, hvor lang tid, man kunne få til at gå der. Færgeafgangene er ikke mange på denne tid af året, så jeg ville være sikker på at booke færgen til det rigtige tidspunkt. Vi skulle enten med færgen hjem klokken 15.00 eller 18.40, og Læsø Kur lukkede klokken 17.00 den dag. Vi blev faktisk anbefalet at tage den tidlige færge hjem, men valgte alligevel den sene, så vi kunne se os lidt omkring på øen og finde et sted at spise, inden vi skulle hjem. Nu, hvor vi endelig var af sted, kunne vi lige så godt få noget ud af dagen 😀

Roen sænkede sig over os, og vi fik prøvet diverse saltkar, som virkelig prikkede på huden (på den gode måde!), og det var fascinerende at se på gelænderet til trappen ned i vandet, hvor hurtigt, saltet sætter sine spor! Vi prøvede også ?det kolde gys?, hvor der var trapper i hver ende, så man hurtigt kunne gå ned i det iskolde vand og op igen – uha! Vi prøvede også dampbadet, hvor der stod store kar med Læsø Salt, som man kunne peele sig med imens. Der var også mulighed for en svømmetur i det lidt større bassin, og man kunne komme i sauna eller tage et fodbad. Vores favorit endte dog med at blive det udendørs boblebad – det var helt fantastisk!

Fordi der ikke var så mange derovre den dag, havde vi det for os selv i timevis. Som et travlt forældrepar, der ofte ikke når at få snakket sammen om meget mere end madpakker, arbejdstider og børn, var det fuldstændig vildt at have en hel dag, hvor vi ikke skulle andet end at slappe af i de dejligste omgivelser og hygge os sammen. Selvfølgelig snakkede vi (meget!) om børnene, men vi fik også snakket om alle mulige, hyggelige småting, og jeg kan vitterligt ikke erindre, hvornår vi sidst har fået snakket så godt og meget sammen. Børnene blev hentet af deres mormor og morfar, og vi vidste, at vi ikke skulle andet end bare at VÆRE indtil færgen sejlede samme aften. Det er længe siden, jeg har gået så lang tid uden at skæve til klokken! Det var helt vidunderligt at sidde i det udendørs spa med den flotte udsigt og nye roen og den skønne følelse af varmt vand og masserende bobler, mens ens ansigt og hår stak op i kulden.

Jeg havde også en overraskelse i ærmet, som dog ikke var med i vores gavekort. Jeg tilkøbte en omgang parmassage, som jeg var meget spændt på, hvad Peter ville sige til. Det var ikke en helt billig omgang (1100,-), men når vi nu var derovre, SKULLE vi altså prøve det 😉 Og lækkert var det. Vi blev masseret i cirka 25 minutter hver og fik derefter 20 minutter i en privat spa med dejlig, afslappende musik, lækkert duftende vand samt drikkevarer og frisk frugt på kanten. Vi følte os som født på ny, da vi trådte ud igen! Det kan virkelig anbefales, og vi var enige om, at det faktisk var pengene værd. Siden har vi dog set, at man faktisk kan købe et gavekort, hvor massagen er inkluderet.

Forplejningen dagen igennem var også fortrinlig. Vi fik lækre sandwiches til frokost ? og her mener jeg faktisk sådan cirka de bedste sandwiches, jeg nogensinde har smagt! Hele dagen igennem var der desuden drikkevarer, frisk frugt og grøntsagsstænger til fri afbenyttelse.

photo-41 

En tur op i toppen af den gamle kirke, hvor Læsø Kur ligger, skulle vi naturligvis også. Det var flot at se det hele oppefra, og man kunne kigge ned i receptionen og se det flotte udvalg af salte og cremer, som man kunne købe med hjem.

photo-49

Jeg var meget betaget af måden, vi blev mødt på alle steder. Lige fra personalet på færgen og hos Læsø Kur, folk i omklædningsrummet (jeg mødte en lokal dame, som kom i Læsø Kur en time HVER dag!) og til folk, vi passerede i den lokale Brugs, da vi manglede forfriskninger inden hjemturen. Alle var søde og imødekommende! Vi kørte en tur rundt på øen, og hver eneste bilist, vi passerede, vinkede til os 😀 Det var så meget uden for sæsonen, at kun en enkelt restaurant havde åbent, men det gjorde ikke noget, for det var hyggeligt, og også der fik vi snakket og hygget os utrolig meget.

Da vi kom ind på færgen på hjemturen, placerede vi os i de biograflignende sæder i fjernsynsstuen, og inden længe sov vi. Men vi havde også været oppe klokken 5.30 😉

Vi har snakket meget om, at vi helt sikkert vil af sted igen, og at det også skal være på en dag uden for sæsonen eller på et tidspunkt uden for mange mennesker. Desværre ligge Læsø jo så afsides, at man ikke bare tager derover hele tiden, men fra Frederikshavn tager turen faktisk kun 90 minutter, så bor man i Nordjylland, er det ikke så langt. Hvis andre kommer på de kanter, burde I virkelig også overveje det! Om sommeren er Læsø jo fuld af turister, og vi har faktisk snakket om at tage en tur derover med børnene til sommer. Så bliver det bare ikke inklusiv en tur i Læsø Kur 😉 Men det indbyder faktisk også mest til velvære enten alene eller sammen med andre voksne ? og det er da også kun for voksne, undtagen nogle få timer om ugen, hvor der er familiespa til børn fra 5 år og op. Som kærestetur var det intet mindre end perfekt, fordi vi på sin vis var afskåret fra omverdenen, hele nede i gear og lige blev mindet om, at vi også stadig er kærester.?

photo-50

Alle vores tests på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD. Skal du ned i gear og af med stress og jag, så er det helt perfekt. Man kan jo sagtens leve uden, men det er en lækker luksus at byde sig selv og sine kære på!

Holdbarhed: MEGET GOD. Man kan leve højt på oplevelsen længe!

Pris: GOD. Der findes en hel del måder at besøge Læsø og Læsø Kur på, også med rabatter, og det kan også lade sig gøre til en god pris uden at købe en gaveboks dertil. Men det er bestemt en god måde at give en nem og god gave på!

Kvalitet: MEGET GOD. Det bliver nærmest ikke bedre 😉

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opbevaringsæsker fra Jox