m-kids EVOLVE stol – Testfamilien
Plakater

m-kids EVOLVE stol

Fire af vores testere har testet den nye højstol EVOLVE by m-kids.

Med m-kids EVOLVE? kan du føle dig helt sikker og tryg, selv når dit barn er lidt uroligt. EVOLVE? stolen er designet til, at børn kan bevæge og udvikle sig. EVOLVE? er testet og godkendt efter de nyeste standarder inden for sikkerhed.

EVOVLE stolen er designet til at vokse med dit barn i mange år. Stolen er udtænkt, så den kan bruges til flere funktioner af dit barn. Dit barn kan på en sikker måde inddrages i dagligdagens gøremål fra ca. 1 års alderen.
De fleste børn kan sidde i en højstol fra 6-måneders alderen. Dit barn er siddemodent, når det kan rulle fra mave til kravlestilling og videre derfra til siddestilling. Brug EVOLVE Babysæde og fodstøtte og opnå optimal støtte og komfort for dit barn.
For m-kids er det vigtigt, at vi kun anvender de bedste materialer. Vi lægger stor vægt på kvalitet, miljøvenlighed og nem vedligeholdelse. For os skal kvaliteten bare være i orden!

Tina fortæller:

?Førstehåndsindtryk: Gode materialer, god kvalitet, stabil og et fint design, men samtidig en “tung” stol både udseendemæssigt og i bogstavelig forstand. Samlingen af stolen gik let, huller mv. passede sammen. Stolen er designet til både at kunne bruges som stol og som ståskammel, og du kan skifte mellem de 2 funktioner helt uden værktøj. Jeg må indrømme, at vi skulle bruge lidt tid på at finde ud af, hvordan sædet skulle sættes på stolen, da det skal slides i. Det kunne jeg godt have ønsket mig stod beskrevet i samleanvisningen.

Billede 5 Billede 6

Valde på 6 mdr. har brugt stolen med babyindsatsen. Babyindsatsen er let at montere, den sidder godt fast og virker generelt meget sikker. Dog synes jeg, at der er meget plads omkring barnet, hvorfor barnet skal være forholdsvis stabil til at sidde selv, inden stolen tages i brug. Dette kan dog løses ved, at puden bag baby rykkes lidt frem, hvilket dog betyder, at den kan vippe en smule, men ikke vælte. Sikkerheden virker derfor fortsat intakt. Sikkerheden er generelt helt i top, da der ikke er nogle sprækker, kanter mv., hvor fingre, fødder eller hoved kan komme i klemme. Det er let at sætte Valde i stolen og tage ham op igen – benene kommer ikke i klemme. Siderne på stolen er høje til Valde, og vi har oplevet, at han indimellem bliver en smule irriteret over ikke at kunne se, hvad der foregår ved siden af eller bag ham. Stolens fodstøtte har stort set opfanget al den mad, som Valde har tabt, hvorfor det har været nemt at rydde op efter måltidet – stort plus!

Billede 7 Billede 8

Silas på 4 år har ligeledes testet stolen, og personligt synes jeg, at den er bedre til hans alder – sidernes højde passer bedre til ham. Silas har ligeledes brugt puden fra babyindsatsen, da der stadig er god plads til ham, og han nyder at have det ekstra ryglæn, som er lidt mere blødt at sidde op af. Hos Silas har stolen haft en god effekt. Han er en motorisk urolig dreng, som har overordentlig svært ved at sidde stille til måltiderne. Stolen har haft en meget positiv effekt i forhold til dette – det er godt for ham at sidde i den lille “hule”, hvor han hele tiden kan mærke sin egen krop. Stolen er sat ind i et hjørne, hvor der ikke er så meget plads til at rykke stolen ud. Det betyder, at det er nødvendigt at kravle hen over siderne på stolen, men det gør det bare mere morsomt og udfordrende for Silas. Desuden er stolen lidt tung at skubbe, når Silas sidder på den, hvorfor det er skønnest at undgå mest muligt.

Billede 9 BIllede 10

Som ståskammel er stolen let at indstille, så arbejdshøjden for barnet er korrekt. De står sikkert, og man behøver ikke være bange for, at stolen glider under barnet. Det er let for barnet selv at komme ud og ind, da de kan kravle igennem rygsiden på stolen.

Billede 11 Billede 12 Billede 13

Generelt synes jeg, at stolen er meget tung, og det gør det besværligt at flytte den fra sted til sted – især, hvis ikke du kan skubbe stolen. Omvendt er en vis tyngde nødvendig, når den bruges som ståskammel. Vægten betyder dog, at jeg ikke har brugt den så meget som ståskammel, som jeg kunne ønske, da vi ikke har plads til at lade stolen stå ved eksempelvis køkkenbordet. Generelt synes jeg, at stolen fylder meget, og jeg synes derfor personligt, at den vil komme mest til sin ret, hvis man har god plads omkring sit spisested/i sit køkken.
I forhold til rengøringen er der mange flader og kroge, der skal tørres af. Stolens overfladebehandling gør den dog meget let at tørre af. Dét sammenholdt med, at rengøring af gulvet ikke længere er nødvendig i samme omfang gør, at jeg ikke bruger længere tid på rengøring efter et måltid end tidligere.”

Alle vores tests på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD. Stolen dækker en bred aldersgruppe og har flere funktioner. Den giver en god støtte til barnet både for Silas og Valde. Især brugen af stolen til Silas har været en meget positiv oplevelse, da stolen har været med til at give ham mere ro under måltidet. Dog trækker stolens vægt en smule ned, da det har betydning for håndterbarheden.

Holdbarhed: GOD. Produktet er lavet i holdbare materialer. Stolen bliver brugt flere gange hver eneste dag, og den har fået sig nogle småridser, hvilket nok ikke helt kan undgås med en hvid stol.

Pris: GOD. Prisen på stolen er 1499 kr., babyindsatsen 499 kr. og 299 kr. for fodstøtten. Prisen er i den høje ende for højstole og ligger i samme niveau med andre kendte mærkevarer. Set i lyset af, at den kan bruges til barnet i mange år og både kan anvendes som stol og ståskammel, så synes jeg, at prisen er ganske fair.

Kvalitet: MEGET GOD. Kvalitetsmæssigt er produktet helt i top. Det er skønt at røre ved og har en god holdbarhed. Endvidere er produktet produceret 100 % i Danmark og er lavet af bæredygtigt træ fra Europæisk skovbrug. Træet er FSC certificeret (der fældes ikke mere, end der reproduceres og dyr og planteliv bliver beskyttet.) Ting, som jeg som forbruger sætter pris på!

Nadja fortsætter:

“Da kassen med den fine stol ankom, kunne Buster næsten ikke vente med, at vi skulle samle den. Som barn nummer tre får man nok ikke så mange ting helt fra nye, som den første gør, og han syntes, det var ganske særligt, at den var til HAM! Hans far havde desværre en utrolig travl periode der, og da den stadig ikke var samlet næsten en uge senere, måtte mor her i gang selv – så der skulle det virkelig stå sin prøve, om den var nem at samle 😉

IMG_1528 IMG_1537

Det var heldigvis temmelig ligetil, og jeg havde en god hjælper undervejs 😀

IMG_1529 IMG_1530 IMG_1535

Busters brødre på 3 og 5 syntes også, den var spændende, og den blev prøvet af dem alle tre flere gange undervejs:

IMG_1539 IMG_1543

Arthur på billedet herover er faktisk næsten 6 år, og den var bestemt ikke for lille til ham heller.

Da den var færdig, skulle den selvfølgelig med ud til bordet med det samme. Det er en meget robust stol, og den fylder godt i landskabet – måske også for meget i et hjem som vores, hvor køkkenet ikke er kæmpestort. Jeg har set nogle reklamebilleder for stolen i et kæmpe samtalekøkken, hvor den står SÅ flot!

IMG_1546 IMG_1549

Som sagt er det en robust stol, og den er heller ikke sådan en, man lige skubber med. Det kan jo både være en fordel og en ulempe. Det er godt, at stolen ikke sådan lige vælter, og at man ved, ens barn sidder trygt og godt deri. De er jo rigtig godt skærmet af siderne, som også har en anden funktion, nemlig at man kan vende den om og stille den op ad køkkenbordet som en skammel, man ikke kan falde ned fra. Det er faktisk ikke svært at lave den om til en skammel, for man skal slet ikke bruge værktøj – alligevel er det ikke noget, vi har gjort meget i, da man trods alt skal fjerne nogle plader, og tit, hvis en af drengene skal bruge en skammel, skal det gå lidt tjept 😉

IMG_1813

Buster er 2 år, og han kunne godt sidde i stolen uden babyindsats. Alligevel syntes jeg næsten, han “forsvandt” i stolen, da han er en lille fis, så vi fik sat babyindsatsen i, og så sad han altså meget bedre! Først havde han også bøjle for, men det var slet ikke nødvendigt, men sædet, der hører med til babyindsatsen, er guld værd for ham.

Nytteværdi: MEGET GOD. Alle småbørnsfamilier har brug for en højstol, og den her vokser i den grad med barnet i mange år frem – og så er det jo kun et ekstra plus, at man kan lave det om til en skammel.

Holdbarhed: MEGET GOD. Den er robust og nem at rengøre og ser stadig ud som ny her efter en måneds test.

Pris: GOD. Højstole fås billigere, men pris og kvalitet hænger sammen her!

Kvalitet: MEGET GOD. Ja, som sagt er den robust og i en god kvalitet.

Julie fortsætter:

?Carla på 10 mdr. har testet Evolve stolen i hvid fra m-kids med babysæde og fodstøtte til.

Evolve billede 1

Da vi modtog stolen, var det vigtigt for os at læse om sikkerheden samt hvilket materiale, stolen er lavet af. Det er vigtigt for os, når vi skal vælge et produkt til vores datter, at sikkerheden og kvaliteten er i top, og når det er en højstol ikke mindst, at vores datter sidder godt og er tilpas i stolen, da vi bruger højstolen flere gange om dagen.

Evolve billede 2

Evolve højstolen er fremstillet af bæredygtigt træ fra europæisk skovbrug. EVOLVE? Baby Seat er produceret i PUR skum, som giver en behagelig støtte og komfort til barnet, når det sidder i stolen, samtidig med at det er let at rengøre.

Vi har testet stolen i 4 uger, og vi har været rigtig glade for den. Vi synes i høj grad, at den lever op til vores forventninger om sikkerhed, kvalitet og komfort. Vores datter sidder godt og glider ikke frem i stolen.

Billede 5

Evolve stolen er dejlig nem at rengøre – en fugtig klud, og så er det klaret. Også babysædet er nemt at rengøre, og det er superpraktisk, når man har små børn.

Vi har været glade for stolens høje sider, da vi ofte har skulle kæmpe lidt med vores datter omkring aftensmadstiden, hvor hun nogle gange har været træt og ukoncentreret.

De høje sider på stolen er rigtig gode og har været med til at skærme vores datter, så hun har været mere koncentreret omkring sine måltider, og især om aftenen har det haft en god effekt.

billede6

Alt i alt er vi glade for konceptet med, at stolen vokser med barnet. Man har den optimale mulighed for at inddrage sit barn i det daglige arbejde såsom madlavning, bagning og opvask.

Vi har prøvet ståfunktionen, og det fungerer rigtig godt. Vores datter synes, det er rigtig sjovt at få lov til at være med, når vi laver mad. Især at stå ved vasken med opvaskebørsten er et hit.”

Nytteværdi: MEGET GOD. Jeg er vild med konceptet om, at stolen vokser med barnet.

Holdbarhed: MEGET GOD. Stolen står som ny, selvom den er blevet brugt rigtig meget.

Pris: GOD. En god pris for et lækkert produkt. Dog kan den fremstå lidt dyr, hvis man skal have babysæde og fodstøtte til.

Kvalitet: MEGET GOD. Kvaliteten er rigtig god, og den kan holde til meget.

Tina afslutter:

“Min Vega på 10 måneder har testet en ny højstol på markedet, nemlig en Evolve stol fra m-kids. ?Helt sikkert i børnehøjde? er sloganet, og det er det, de brander den nye stol på. Den er sikker! 🙂 Stolen er udviklet på grund af designerens ønske om at lave en sikker måde at få de små med i køkkenet på, og det må siges at være lykkedes! Jeg har i forvejen en Trip Trap stol og har haft den i 10 måneder, så det er selvfølgelig den, jeg har haft at sammenligne med. Jeg har delt min test op i fordele og ulemper:

FullSizeRender_1 FullSizeRender_2

Fordele:

  • Den er sikker! Min lille prut sidder helt fast i stolen, og kan ikke læne sig ud over siderne og hænge og dingle.
  • Den er nem at samle, og man behøver ikke den helt store værkstøjskasse.
  • Man kan justere fodskamlen uden brug af værktøj.
  • Babyindsatsen er nem at tage ud, og dermed også nem at rengøre.
  • Stolen vokser med barnet, og kan også bruges som skammel til f.eks. køkkenarbejde.

FullSizeRender_3

Ulemper:

  • Stolen er meget tung og er ret svær at flytte med. Det ville hjælpe gevaldigt, hvis man havde lavet et par huller i siderne, som kunne fungere som håndtag for den er meget uhandy.
  • Stolen er meget stor og ser ret voldsom ud rundt om bordet, i hvert fald i forhold til mine andre stole.
  • Efter min mening er designet meget tungt i det og passer ikke til den minimalistiske og luftige stil, som de fleste har lige for tiden. På et af billederne har jeg sat den op ved siden af Trip Trap- stolen, så man kan se størrelsesforholdet.
  • Man kan ikke få en helt nyfødt babyindsats, som man kan til Trip Trap, og den har vi i hvert fald brugt rigtig meget, da Vega var helt lille, for at hun kunne være med ved bordet.

FullSizeRender

Nytteværdi: GOD. Man har helt sikkert brug for en højstol med en lille i huset, og her kan stolen fra m-kids sagtens komme ind i billedet. Jeg vil sige, at hvis man går rigtig meget op i sikkerhed, er den her stol nok noget mere sikker end de øvrige på markedet, og det er jo helt sikkert værd at tage med.

Pris: MINDRE GOD. Prisen for stolen er 1499 kr. Babyindsatsen koster 499 kr. og fodskamlen koster 299 kr. 2300kr sammenlagt for at få en stol som på billedet, og det synes jeg faktisk er ret dyrt, i forhold til de øvrige på markedet. Jeg ville nok i hvert fald overveje at vælge den fra pga. prisen, da der jo i forvejen er rigeligt med andre og billigere stole på markedet. Og lige præcis på det tidspunkt, man køber højstole, er der rigeligt med andre udgifter på tapetet!

Kvalitet: GOD. Stolen virker til at være i fin kvalitet og lavet af stærke materialer. Babyindsatsen er af noget tykt skum og virker i hvert fald ikke til at have taget skade af slag, bid, bananmos, leverpostej eller sveskefingre! Stolen er meget tung, men det tænker jeg også har noget at gøre med, at det er solide materialer, der er brugt.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plakater