LEGO Star Wars First Order Snowspeeder – Testfamilien
LEGO City Dybhavs-helikopter

LEGO Star Wars First Order Snowspeeder

To af vores testere, har testet LEGO STAR WARS Snowspeeder

First Order Snowspeeder  75100 vejl. pris 449,95 kr., 8-14 år

Sættet beskrives af LEGO:

?Tilkald sværtbevæbnet hjælp med denne First Order Snowspeeder! Dette hurtige udrykningsfartøj har en besætning på tre, lastrum fortil, fast knopskyder i cockpittet, to hurtigtskydende knopskydere indbygget i motorerne og skjulte, gennemsigtige hjul, der giver indtryk af en “ægte” svævefunktion. Nu kan du genskabe dine egne utrolige scener fra Star Wars: The Force Awakens. Tre minifigurer med forskellige våben medfølger: to First Order Snowtroopere og en First Order Snowtrooper Officer.?

Læs mere om LEGO nyheden og se en kort video af fartøjet her.

Helene fortæller:

“Vi blev rigtig glade for muligheden for at teste LEGO for LEGO. Det er ret sejt at være med til at teste et så klassisk og gennemprøvet legetøj, som vi i min familie har haft glæde af siden starten af 70?erne. Jeg ved, at det er så længe, da vi stadig har brochurer fra dengang, der forklarer konceptet og ideen bag LEGO. I 80erne byggede jeg og mine søskende ofte med LEGO, og de seneste 12 år har vores egne børn haft glæde af LEGO-produkterne.

Hver af vores 3 drenge fik en alderssvarende pakke at teste.

SW7

Da Frederiks pakke kom, var han ikke selv hjemme, men lillebror på 3 år tog begejstret imod, og vi snakkede om, at det var Frederiks ?rumskib?.

Wilbert var meget engageret i alle drengenes tests, og var også med til at bygge og kigge på, da Frederik pakkede op og byggede.

Pakken var fordelt på 4 poser og tog ca. 4 timer at bygge for Frederik ? både lidt forsinket af lillebrors ?hjælp? og samtidig hjulpet lidt på vej af mig undervejs.

Frederik var meget engageret i at følge planen og få det hele med. I pose 2 fik han dog problemer, da der manglede en LEGO-klods, hvilket der ellers aldrig gør. I de 35 år, hvor jeg har bygget LEGO-pakker, har jeg nok kun oplevet det én gang. Vi fandt heldigvis to klodser i gemmerne, som passede i farve og størrelse i stedet for den, som vi manglede. Det viste sig senere, at klodsen ?gemte sig? i pose 4, men da havde Frederik jo bygget langt forbi det sted på fartøjet, hvor den manglede og i flere lag. Det var rart at finde ud af, at den VAR i pakken, men hvordan den var kommet i ?pose 4? i stedet for ?pose 2?, kan LEGO måske forklare. En anden gang, vil vi nok driste os til at ?låne? fra de andre poser, men de var jo slet ikke åbnet endnu, da problemet opstod. Normalt oplever vi kun, at posesystemet fungerer.

SW5 SW5A

Frederik var optaget af fartøjets ?kanoner? og våben, og syntes, at de var rigtig seje. De grønne små klodser kan fyres afsted med ret høj fart, men Frederik blev dog hurtigt træt af at sætte dem på igen, hvilket krævede lidt ekstra tålmodighed, og lede efter dem, når de fløj langt væk. I stedet brugte han det våben, der sidder forrest i Snowspeederen.

Frederik synes også, at den lille video, der er lavet til Snowspeederen er rigtig godt lavet og sjov. Han har efterlignet scenen i videoen i sin egen leg, og han synes, at ammunitionskasserne er en rigtig sjov ting til fartøjet. De kan flyttes og opbevarer ekstra grønne ?skyts?. Snowtroopere er i det hele taget ret seje for en dreng på 9 år (ja, i hvert tilfælde vores). Deres påklædning krævede dog mors hjælp, for det var ikke nemt at få foldet de små stofstykker til bukserne rigtigt, og samtidig få sat kroppens overdel på, så de ikke hoppede af igen. Ved fælles hjælp gik det dog, og faktisk har en stor del af vores LEGO-tests handlet rigtig meget om byggefællesskabet; at vi byggede sammen, både på samme figur, men også samtidig om bordet på hver sin ting, vendte tilbage senere, byggede lidt alene, så med mor, så med far, så med lillebror ? og på weekend var moster endda engageret i hyggen. De to ældste drenge lægger størst vægt på udfordringen og hyggen ved at bygge figurerne, som det seje ved LEGO, mens vores ældste synes, at legen bagefter ikke helt passer ind i hans univers med mindre én eller begge brødre leger med. For yngste bror er legen bagefter super vigtig og sjov, og for Frederik var det en blanding, for han kunne fint sætte fartøjet sammen med andre figurer og fartøjer, som vi har, fra STAR WARS-serien, men var bedst underholdt, da han skulle ?aflæse figurer? og få det hele til at tage form og gå op i konstruktionsprocessen.

Alle vores tests og anmeldelser på testfamilien.dk bliver bedømt ud fra følgende kriterier: Lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Vi bruger 5 ratinger, som spænder fra MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

I dette tilfælde bliver vurderingen:

Nytteværdi: GOD ? sættet er meget gennemtænkt og giver meget passende udfordring til en 9-årig, men sætter også tålmodigheden på prøve i anvendelse. Den bliver måske knapt så prøvet, hvis man er 12-14 år.

Holdbarhed: MEGET GOD ? som med al anden LEGO kan det bruges i årevis og vaskes, hvis det bliver nødvendigt.

Pris: GOD. Det er en fin pris for mange timers (års) leg.

Kvalitet: MEGET GOD ? se holdbarhed, og designet er LEGOs velkendte STARWARS univers, endda med ?svævende effekt?, når fartøjet kører.


Pia fortsætter:

Jeg sagde ja tak, til denne test på min søns vegne, uden at have spurgt ham først. Min datter var så heldig at få tilbudt at teste et sæt LEGO og da min søn ikke har haft sit LEGO fremme den seneste tid, da de elektroniske medier havde ?vundet?, så jeg det som en oplagt mulighed til at teste et lækkert produkt, samt igen at vække hans interesse for LEGO.

IMG_5155

Han har leget med LEGO siden han var helt lille og fik sine første DUBLO klodser. Han kunne allerede på et tidligt tidspunkt bygge LEGO efter tegninger og har altid syntes det var en spændende udfordring.

Da test pakken med LEGO Star Wars kom med posten, var han da heller ikke sen til at gå i gang med testen.

IMG_5005 IMG_5009

Da han åbnede den første nummererede pose med LEGO, havde han påført sig sine øretelefoner og ?forsvundet? i byggeriets og Star Wars verdenen.

Grundet sport ect. byggede han sættet over nogle dage ? sammenlagt var det dog ikke mange timer han var om at bygge Star Wars skibet færdigt. Sættets aldersgruppe er 8-14. Min søn er 12½ år og byggede sættet 100% selvkørende og uden hjælp.

IMG_5167 IMG_5168

Hans egne ord var: ?det var sjovt, men meget nemt?.

Jeg vil derfor vurdere aldersgruppen på dette sæt burde hedde 8-12 år.

At min søn fik genopfrisket LEGOs underholdningsværdi, havde den virkning jeg ønskede. Da han efter endt byggeri med Star Wars skibet, konkluderede han ville finde sit ?gamle? LEGO frem og bygge noget af det.

IMG_5157 IMG_5156

Vurderingen på dette sæt er fastsat ud fra, lege/nytteværdi, holdbarhed, pris og kvalitet. Det spænder over 5 ratinger MEGET GOD, GOD, MIDDEL, MINDRE GOD og DÅRLIG.

Jeg har valgt at vurdere som følger:

Nytteværdi: GOD ? Samleværdien var rigtig god, men selve legeværdien vurderes til et yngre barn.

Holdbarhed: MEGET GOD ? kvaliteten er den samme som LEGO vi tidligere har købt og som har holdt i årevis.

Pris: MEGET GOD ? Kvaliteten på LEGOs produkter taget i betragtning og de mange timers leg sættet indeholder.

Kvalitet: MEGET GOD ? Igen ud for holdbarhed.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LEGO City Dybhavs-helikopter